Filmek
- GereZsolt
Re: Filmek
https://www.facebook.com/video.php?v=82 ... =2&theater
Ezt láttad már Chester? Ez még durvább, mint az előző ilyen szösszenet volt.
Ezt láttad már Chester? Ez még durvább, mint az előző ilyen szösszenet volt.
Bears, beets, battlestar galactica...putthelime írta:Hogy álltok a Battlestar Galacticával?
- putthelime
- Moderátor
- Kedvenc játékos: JT + Schurrle
- Kedvenc exjátékos: Hasselbaink + Mata
- Kapcsolat:
Hogy álltok a Battlestar Galacticával?
Én az évek alatt sokszor hallottam kultként emlegetni és dicsérni, de valahogy mindig a periférián maradt. Pár hete gondoltam, hogy most már eldöntöm magamnak és egyszerűen lenyűgözött.
Eleve tetszik az alaphelyzet (ami a 2x1,5 órás minisorozatban tökéletesen lefeketésre kerül, szóval azt mindenkinek ajánlom, hogy próbálja be - vízválasztó. Ha az bejön, a többi is tetszeni fog), és egyszerűen nem tud unalmassá válni. Nincs olyan rész, aminek ne lenne valami mondanivalója, még a fillerek is olyan kikacsintással rendelkeznek az aktuálpolitikára (főleg a részek leadási idejében üthetett ez igazán - Guantanamo, Irak, stb.) .
Zseniális karakterek, semmi felesleges drámázás, nagyon jó színészi játék és semmi sem fekete vagy fehér, mindenki motivációján lehet gondolkodni és valahol mélyen megérteni. Az utolsó évad elején járok és (bár nagyon remélem, hogy rendes lezárásra kerül) már azt merem mondani, hogy mindegy, mi vár a végén, mert pusztán az "utazás" miatt megérte.
2009-ben ért véget a sorozat, közben és utána is követték webisodeok, különálló filmek, aki a teljes élmény miatt a cselekmény időrendjében szeretné nézni az egészet, annak ezt a sorrendet ajánlom.
Én az évek alatt sokszor hallottam kultként emlegetni és dicsérni, de valahogy mindig a periférián maradt. Pár hete gondoltam, hogy most már eldöntöm magamnak és egyszerűen lenyűgözött.
Eleve tetszik az alaphelyzet (ami a 2x1,5 órás minisorozatban tökéletesen lefeketésre kerül, szóval azt mindenkinek ajánlom, hogy próbálja be - vízválasztó. Ha az bejön, a többi is tetszeni fog), és egyszerűen nem tud unalmassá válni. Nincs olyan rész, aminek ne lenne valami mondanivalója, még a fillerek is olyan kikacsintással rendelkeznek az aktuálpolitikára (főleg a részek leadási idejében üthetett ez igazán - Guantanamo, Irak, stb.) .
Zseniális karakterek, semmi felesleges drámázás, nagyon jó színészi játék és semmi sem fekete vagy fehér, mindenki motivációján lehet gondolkodni és valahol mélyen megérteni. Az utolsó évad elején járok és (bár nagyon remélem, hogy rendes lezárásra kerül) már azt merem mondani, hogy mindegy, mi vár a végén, mert pusztán az "utazás" miatt megérte.
2009-ben ért véget a sorozat, közben és utána is követték webisodeok, különálló filmek, aki a teljes élmény miatt a cselekmény időrendjében szeretné nézni az egészet, annak ezt a sorrendet ajánlom.
They do now.
SPOILERmarknagy írta:Welss egyre szimpatikusabbnak tűnik, főleg ezek után, ami vele történt.
Hát az igazi Wellsből csak azt a pár jelenetsort láthattuk, nekem ennyiből nem lett szimpatikus vagy utált karakter. Mivel tudom, hogy mi lesz a finálé fő témája, ezért nem tudom elképzelni, hogy mit találhatnak ki a 2. évadra. Az Arrow-ban legalább még vissza tudnak nyúlni Oliver 5 év távollétéhez, de itt?
Más: a másik, amit nem tudok elképzelni, ez a Flash/Arrow spin-off sorozat, nem tudom hova tenni. Mindkét sorozatból beb*sznak pár szereplőt, plusz hoznak be más DC-s karaktereket (Hawkgirl például), de ez is olyan se füle se farka. Azért kíváncsi leszek majd.
Amit meg egyáltalán nem várok, az a Supergirl, egyszerűen nem hoz lázba, pedig a képregényes sorozatok általában érdekelnek (na meg a csajt se valami "Supergirl").
- marknagy
- Kedvenc játékos: Terry_Torres_Cole
- Kedvenc exjátékos: Makelele_Drogba
Ugyanezt gondoltam én is hogy ő az Welss egyre szimpatikusabbnak tűnik, főleg ezek után, ami vele történt.ChesterB írta:Az Arrow-t még nem néztem meg, a Flashen már túl vagyok. Mivel nem voltam tisztában a képregényes alappal, így most már érthető hogy ki az az Eobard Thawn. Nem volt rossz rész, de lesz ennél jobb is szerintem, ezzel csak fokozták a hatásokat a későbbiekre.marknagy írta:Most fejeztem be a heti Arrow-Flash adagot, hát brutál finálé lesz mindkettőben.
(btw először azt hittem, amikor levette a maszkot Reverse Flash, hogy Barry apja az. Na ott nyomtam egy wtf-ot, de aztán tisztult a kép )
Érdekes, az Arrow-ra nem tudok elképzelni jó finálét. Aztán lehet csak a spoileres videóból - nyilván - kihagytak pár lényeges elemet, de nem találtam olyan izgalmasnak mint a Flash utolsó pár részének előzetesét.
We are the famous, the famous Chelsea!
Az Arrow-t még nem néztem meg, a Flashen már túl vagyok. Mivel nem voltam tisztában a képregényes alappal, így most már érthető hogy ki az az Eobard Thawn. Nem volt rossz rész, de lesz ennél jobb is szerintem, ezzel csak fokozták a hatásokat a későbbiekre.marknagy írta:Most fejeztem be a heti Arrow-Flash adagot, hát brutál finálé lesz mindkettőben.
(btw először azt hittem, amikor levette a maszkot Reverse Flash, hogy Barry apja az. Na ott nyomtam egy wtf-ot, de aztán tisztult a kép )
Érdekes, az Arrow-ra nem tudok elképzelni jó finálét. Aztán lehet csak a spoileres videóból - nyilván - kihagytak pár lényeges elemet, de nem találtam olyan izgalmasnak mint a Flash utolsó pár részének előzetesét.
- marknagy
Most fejeztem be a heti Arrow-Flash adagot, hát brutál finálé lesz mindkettőben. A Flash-ban már nem tudom mit higgyek el (és akkor Wels-sel mivan?), az Íjászban legalább megemelték a színvonalat, elég várós lesz a kövi részek, régen éreztem ezt a sorozattal kapcsolatban mint most. (SPOILER: kíváncsi vagyok hogy akkor most beveszik-e hogy Roy az Íjász, és Oliver átveszi-e Ra's helyét, na meg a szerelmi háromszög, a videók alapján tovább kavargatják a szálakat...)
- GereZsolt
Én az öreg négert csípem a legjobban, zseniálisan szimpatikus nekemmarknagy írta:Akkor félre voltam tájékozódva, eddig azt hittem teljesen követik a képregényeket Egyébként örülök akkor hogy Cisco nem olyan mint az eredeti képregényben, szvsz ő a Flash legjobb/legszimpatikusabb karaktere!GereZsolt írta: SPOILER
Ha a Maseo célba fog dologra gondoltok, akkor csak remélni tudok, mert már a hideg ráz ettől a nyomorulttól is.
Másrészt ő egyáltalán nem is létezik a képregényekben, mármint magának neki semmi köze az Arrow univerzumhoz. Érdekességképpen, alapból ő Firestorm mostohaanyja (Ronnie Raymond - aki ugye a Flashes Cait barátja) viszont a karakter maga hasonló (számítástechnika, stb).
Amúgy rengeteg nevet átvettek a képregényekből, akiknek alapból semmi közük egymáshoz vagy az adott univerzumhoz, vagy akár teljesen más viszonyban vannak a történetben. Pl Caitlin és Firestorm finoman szólva sem jegyespár, alapból Caitlin valami kísérlet miatt ilyen hővámpír és Firestorm meg végtelen hőforrás így harcolnak. Vagy pl Cisco egy utcai bandavezérből lett metahumán, aki rezgéseket tud csinálni, de még lehetne ezt a világ végéig sorolni.
- marknagy
Akkor félre voltam tájékozódva, eddig azt hittem teljesen követik a képregényeket Egyébként örülök akkor hogy Cisco nem olyan mint az eredeti képregényben, szvsz ő a Flash legjobb/legszimpatikusabb karaktere!GereZsolt írta: SPOILER
Ha a Maseo célba fog dologra gondoltok, akkor csak remélni tudok, mert már a hideg ráz ettől a nyomorulttól is.
Másrészt ő egyáltalán nem is létezik a képregényekben, mármint magának neki semmi köze az Arrow univerzumhoz. Érdekességképpen, alapból ő Firestorm mostohaanyja (Ronnie Raymond - aki ugye a Flashes Cait barátja) viszont a karakter maga hasonló (számítástechnika, stb).
Amúgy rengeteg nevet átvettek a képregényekből, akiknek alapból semmi közük egymáshoz vagy az adott univerzumhoz, vagy akár teljesen más viszonyban vannak a történetben. Pl Caitlin és Firestorm finoman szólva sem jegyespár, alapból Caitlin valami kísérlet miatt ilyen hővámpír és Firestorm meg végtelen hőforrás így harcolnak. Vagy pl Cisco egy utcai bandavezérből lett metahumán, aki rezgéseket tud csinálni, de még lehetne ezt a világ végéig sorolni.
SPOILERmarknagy írta:SPOILER
Nemtudom, hogy a képregényben hogy van, de aszerint írják a történetet. Na meg egyébként is már berendelték a 4. évadot, biztos nem fog meghalni, ez csak a szokásos jelenet volt, hogy nézd meg a következő részt is.
Úgy tudom nem egy az egyben a képregény alapján írják, lásd GereZsolt kommentjét. Ugyanakkor kb akkorát lendítene a sorozaton, mint Moira halála, de sajnos kizárt hogy meglépjék. (a karakterrel nincs bajom, csak az eseményeket kéne felpörgetni, ez meg tökéletesen megágyazna egy Arrow-Atom-Ra's ellentétnek) Berendelték a 4. évadot, de lassan elfogynak a főgonoszok, hacsak nem az A.R.G.U.S. lesz az a 4. évadban, gondolom Oliver flashbackjeiből kiderül. (a képregényt sajnos nem ismerem)
SPOILERGereZsolt írta:SPOILER
Igen, arra, bár biztos az lesz, amit marknagy is leírt, sajnos.
Más: Flash 1 x 16
SPOILER
Azt gondoltam, hogy arról a napról akarja kijavítani az összes hibát, és nem csak Mardont Barry, nem ilyenre számítottam. Érdekes, hogy ez volt az egyik legkevésbé nézett rész, pedig az előző után azt gondoltam hogy a sok hamburgerzabáló amcsi a TV elé cuppan, de nem. Mivel megnéztem azt a spoileres videót a további részekről, így nagyjából képbe vagyok mi lesz, de a hogyan nagyon érdekel, remélem izgisre csinálják meg a részeket.
- GereZsolt
SPOILERmarknagy írta:SPOILERChesterB írta:Arrow 3 x 17
SPOILER
Ha van tökük, akkor megölik őt, megágyazva akár a fináléra. De az Arrow-ról beszélünk, biztos nem ez lesz.
SPOILER VÉGE
Nemtudom, hogy a képregényben hogy van, de aszerint írják a történetet. Na meg egyébként is már berendelték a 4. évadot, biztos nem fog meghalni, ez csak a szokásos jelenet volt, hogy nézd meg a következő részt is.
- marknagy
SPOILERChesterB írta:Arrow 3 x 17
SPOILER
Ha van tökük, akkor megölik őt, megágyazva akár a fináléra. De az Arrow-ról beszélünk, biztos nem ez lesz.
SPOILER VÉGE
Arrow 3 x 17
SPOILER
SPOILER VÉGE
SPOILER
SPOILER VÉGE
- marknagy
Nekem sose volt a kedvencem Felicity, sőt, de amilyen karakterfejlődésen ment át az vállalhatatlan.dankodavid írta:Amúgy felicity überirritáló, egy laza, vicces, vonzó de esetlen nerd csajból csináltak egy rinyagépet, és már lassan jobban várom a halálát, mint Laurelét.
A Flash 15. része pedig az eddigi legjobb rész volt, alig várom a következőt
- GereZsolt
A Groddos részt/részeket nagyon várom márChesterB írta:Szerintem a téli szünet jó hatással volt az Arrow-ra, sokkal jobb részek jöttek ki azóta, nem mondom, hogy 10/10-es, de nem is a maximum 5/10 mint az évad elején. A mostani résztől többet vártam, de kevesebbet kaptam. Oliver kezd egyre irritálóbb lenni, már unalmas az a sok belső vívódás, aminek úgy is mindig az a vége, hogy a crew-ra hallgat, igazán elfogadhatta volna azt az ajánlatot.
Viszont. Megnéztem a két sorozat spoileres videóit, ami a maradék 7-8 részről csinált egy ~2 perces verziót. A Flash esetében eldobtam az agyam, az Arrow meg, eh, semmilyen ingerküszöböt nem keltett bennem. Régen azt szerettem az Arrow-ban, hogy mindig olyan rész jött ki, hogy utána egyből megnéztem a másodikat, annyira élvezetesen tudták lezárni a sorozatok utolsó perceit, most meg... Kaszálni nem kaszálom azért, de nem vagyok elégedett azzal, ahogy a történet folytatódni fog.
Ha netán valakit érdekelnek a videók, itt vannak, de előre szólok, hogy óriási SPOILERVESZÉLYT tartalmaz.
Arrow: https://www.youtube.com/watch?v=-n-Dhppltos" onclick="window.open(this.href);return false;
The Flash: https://www.youtube.com/watch?v=qAQn7duY7SM" onclick="window.open(this.href);return false;
SPOILER: Látva a Flashes videót, nem tudom miről fog szólni a második évad...
Szerintem a téli szünet jó hatással volt az Arrow-ra, sokkal jobb részek jöttek ki azóta, nem mondom, hogy 10/10-es, de nem is a maximum 5/10 mint az évad elején. A mostani résztől többet vártam, de kevesebbet kaptam. Oliver kezd egyre irritálóbb lenni, már unalmas az a sok belső vívódás, aminek úgy is mindig az a vége, hogy a crew-ra hallgat, igazán elfogadhatta volna azt az ajánlatot.
Viszont. Megnéztem a két sorozat spoileres videóit, ami a maradék 7-8 részről csinált egy ~2 perces verziót. A Flash esetében eldobtam az agyam, az Arrow meg, eh, semmilyen ingerküszöböt nem keltett bennem. Régen azt szerettem az Arrow-ban, hogy mindig olyan rész jött ki, hogy utána egyből megnéztem a másodikat, annyira élvezetesen tudták lezárni a sorozatok utolsó perceit, most meg... Kaszálni nem kaszálom azért, de nem vagyok elégedett azzal, ahogy a történet folytatódni fog.
Ha netán valakit érdekelnek a videók, itt vannak, de előre szólok, hogy óriási SPOILERVESZÉLYT tartalmaz.
Arrow: https://www.youtube.com/watch?v=-n-Dhppltos" onclick="window.open(this.href);return false;
The Flash: https://www.youtube.com/watch?v=qAQn7duY7SM" onclick="window.open(this.href);return false;
- GereZsolt
Abszolút kedvencem volt eddig az évadig. Aranyos volt ez az Oliver utáni ácsingózás. Most meg már mindenki érte rohan, Barry, Oliver meg ez a buzi vigyori retardált is. Hulladék lett az egész karakter.dankodavid írta:Amúgy felicity überirritáló, egy laza, vicces, vonzó de esetlen nerd csajból csináltak egy rinyagépet, és már lassan jobban várom a halálát, mint Laurelét.
Az viszont lehetetlen h bárki is jobban várja mint annak a nyomorult Laurelnek a halálát, kb a legidegölőbb karakter, akit valaha láttam (ebben benne van a keze a színésznőnek is, akit ha sírni látok nem megvigasztalni szeretném hanem egy sörösüveggel péppéverni az arcát h ne lássam soha többet).
-
Amúgy felicity überirritáló, egy laza, vicces, vonzó de esetlen nerd csajból csináltak egy rinyagépet, és már lassan jobban várom a halálát, mint Laurelét.
"Nem fejtem ki, ha érdekel, nézz utána."
- GereZsolt
Hasonlítsd össze ezt és az eheti Arrow-t és talán végre látni fogod azt, amit én már látok hetek-hónapok óta, névszerint h az Arrow a valaha volt legrosszabb részeket produkálja ebben az évadban. Azon kívül,ChesterB írta:The Flash s01e15
Jézusom b*zdmeg. Na így kell kimaxolni egy részt.
-hogy Oliver szenved mert kettős élete van, vagy mert Thea ezt meg azt csinálta, vagy mert Laurel kanárizik, esetleg Roy miatt vagy Felicity miatt;
-vagy Felicity szenved valami miatt, Oliver miatt vagy a vigyori faszkalap robottag miatt;
-vagy Lance szenved a lányai miatt;
-vagy Roy szenved Thea miatt;
-vagy Oliver valami embertelen belső vívódáson megy át, ami valami komédiába csap már át annyira gagyi;
-vagy Dig áll a háttérben nagykomolyan és hozzáfűzi a "Maan..." bölcsességeit...
az égvilágon semmi nem történik már a sorozatban, nincs főgonosz mint az előző évadban (Rhas még semmi, azt se tudjuk minek van, azontúl h most kavart egy kis fost a rész végén), egy röhejes tragiromikomédiává változtatták az eddig szinte hibátlan sorozatot.
Minden egyes alkalommal meg tudnám gyilkolni azt a nyomorult Katie Cassidyt amikor próbál sírni, vagy már unalmas Oliver elhúzott szájjal előadott belső vívódása, ahogy az is, hogy Felicity nem tudja, hogy most kit szeret meg miért és hogy...
A Flash az idei első résztől kezdve minden egyes alkalommal megverte az Arrowt hétről-hétre, kivéve a crossover részt mert az egy szint volt.
The Flash s01e15