undertow írta:abszolut kizartnak tartom, hogy jose 3 vedovel kezdjen.
Én is, mivel Bridge, Ferreira, és Geremi sem középső védő. És azért ők elég fontos játékosok, úgyhogy nem lesz 3 védős felállás. Vagy 4-5-1, vagy 4-2-3-1 lesz.
undertow írta:abszolut kizartnak tartom, hogy jose 3 vedovel kezdjen.
Én is, mivel Bridge, Ferreira, és Geremi sem középső védő. És azért ők elég fontos játékosok, úgyhogy nem lesz 3 védős felállás. Vagy 4-5-1, vagy 4-2-3-1 lesz.
--------------------------------F. Lampard-----------------------------------------
J. Cole----------------------------------------------------------------A. Robben--
AryanH írta:Ennél a felállásnál sokkal racionálisabb, hogy a Blackburn Rovers által alkalmazott és feltalált piramis felállást alkalmazuk 1884-ből.
Ime:
1-2-3-5
Kapus: Cech
Két Back: Terry és Carvalho
Három Halfback: Essien, Makalele, Diarra
Két szélső: J. Cole és Robben
Két támadó: Ballack és Lampard
Egy center: Drogba
Simán jók lennénk vagy két köre a liga kupában.
Akkor máris sutba dobhatjuk ezt a felállást, idén ugyanis nem kéne úgy leégni, mint tavaly a Charlton ellen!
zirkonium írta:Ki van zárva az ilyen felállás a Chelsea-nél!
miért?
Ennél a felállásnál sokkal racionálisabb, hogy a Blackburn Rovers által alkalmazott és feltalált piramis felállást alkalmazuk 1884-ből.
Ime:
1-2-3-5
Kapus: Cech
Két Back: Terry és Carvalho
Három Halfback: Essien, Makalele, Diarra
Két szélső: J. Cole és Robben
Két támadó: Ballack és Lampard
Egy center: Drogba
Ilyen fantáziátlan fantaszta felállást még láttam, a világon nincs ilyen felállás. Nulla rációval még ha létező felállásban írná le, akkor lehetséges lenne.
--------------------------------F. Lampard-----------------------------------------
J. Cole----------------------------------------------------------------A. Robben--
Cech/Cudicini-Paulo Ferreira/Gallas, Terry, Gallas/Carvalho, Bridge/Gallas/Elmer- Robben/Wright-Phillips, Makelelel/Essien, Ballack/Obi Mikel, Lampard, Joe Cole/Kalou- Shevchenko/Drogba
Ez minden lehetséges 4-5-1-es felállást bemutat.
A modern fociban nem a csatárok számán dől el egy meccs ezt észrevehetéttek eddig is. Ahogy fejlődik a futball egyre kevesebb csatár/támadó játékos lesz a pályán. Számomra egyértelmű Mourinho taktikája és a kezemen megtudnám számolni, hogy hányszor léptünk pályára kétcsatárral. Akkor is gyémánt alakzatban mentünk. Lassan már kezdünk olyan lenni mint a real, hogy szűrűnek is egy csatárt rakunk be (J. Baptista). Ha nézztétek a vb-t a legjobb 4 csapatból 3 a 4-2-3-1 szisztéma alapján lépett pályára. Ami 4-3-3 hasonló felállás és ez bizony egy centeres felállás. A másik gyémánt amit Muri a Portoban is preferált, ez néhány meccsen bejött pl. West Ham ellen, de a Liverpool elleni FA-t elbuktuk. Ez nem egy manager játék, hogy ha kikapsz visszatöltöd, hanem üzlet és komoly harc. Láttom, hogy itt felvázoltak 3 védős játékot is, hát gyakorlatban amikor három védő van azaz két emberfogó és beállos, akkor a kétszélen a középpályán is két védő szokott lenni, lásd brazil csapat felállása 2002-es vb vagy a magyar válogatott néhány meccses felállása. Mai fociban inkább már terület védekezés van ezért nem fogunk soha 3 védővel játszani.
Elképzelt kezdőcsapat:
--------------------Cech-------------------
P. Ferreira---Terry---Carvalho---Bridge
------------------Makelele-----------------
----------Ballack--------Lampard--------
J. Cole---------------------------Robben
-------------------Seva-------------------
Ez egy iskola példája a 4-3-3-nak. Ennek a felállásnak a veztese Essien lenne, aki vagy a középpályán lehetne az első csere.
Ime a gyémánt:
--------------------Cech-------------------
P. Ferreira---Terry---Carvalho---Bridge
------------------Makelele-----------------
----------Essien--------Lampard----------
------------------Ballack-------------------
----------Seva-----------Drogba----------
Ennek a felállásnak a vesztesei a gyors szélsők, de a csatársorban vagy támadó középpályásként bevethetők (SWP, Robben, J. Cole), Lampard mellé azé kerülne Essien, hogy erősítse a védekezést a középpályán, s Ballack pedig a Bayernbe megszokott helyén lépne be a támadásokhoz.
Ennél a felállásnál Lampardnak kevesebb lehetősége lenne bekapcsolódni a támadásokba hisz több terhet róna rá a védekezés így lehet, hogy belesüpedne a mezőnybe és nem lenne olyan látványos. Itt lehetőség lenne Obi Mikel szerepeltetésére a támadóközéppályás posztján.
Véleményem szerint Mourinho azoknak a játékosoknak akiket idehozott illetve megtartott lehetőséget fog adni, szóval ha ezt a két felállást rotációs rendszerben nyomná és fele együtt a játékosokat kapna mindenki elég lehetőséget, s olyan meccseken ahol otthon játszunk könnyű csapat ellen nyugodtan lehet a gyémánt idegenben nehéz csapat ellen meg a 4-3-3. Bármilyen lesz is a felállás egy biztos nem lesz az pedig fejnélküli támadás.
Az én felállásom: Tudom sokatoknak nem tetszik, és lehet, hogy ezzel nem leszünk BL győztesek, nem érdekel. Az igazság az, hogy vastagon leszarom a BLt!
Petr/Carlo (tökmindegy, még mindig egyszinten vannak szerintem)
Glen (vissza a kölcsönből azonnal!)
JT
BillyG
Waynie
Nekem ez a felállás nagyon tetszene,és nem is tartom elképzelhetetlennek,csak nem tudom mi a többi csatárral (Crespo,Kalou). De sztem még a két csatáros felállás sem lehetlen Pl.: Shev-Crespo,a Milanban elég jól működött.[/quote]
Ez a felállás sztem a legjobb, csak annyi, hogy Robbennek meg Colenak helyet kellene cserélnie és Gallass menne középre Carvalho helyére és szélen lenne Ferreira.[/quote]
Igen ez valóban nyerőnek tűnik első látásra, csak egy gond van vele: JM (ugye milyen furcsa, hogy néha a manager a legnagyobb problémánk?). Ugyanis azt nyilatkozta még pár hete, hogy játszatni fogja Lampardot is és Ballackot is, méghozzá egyszerre! A forrásra sajnos nem emléxem, de határozottan mondott valami ilyesmit. Úgyhogy talán az egyik védekező középpályást kéne levenni, és akkor minden rendben is lenne. Egy kivétellel: Sztem Ballacknak helyet kéne cserélnie Lamparddal. Tehát így:
Nekem ez a felállás nagyon tetszene,és nem is tartom elképzelhetetlennek,csak nem tudom mi a többi csatárral (Crespo,Kalou). De sztem még a két csatáros felállás sem lehetlen Pl.: Shev-Crespo,a Milanban elég jól működött.
Ez a felállás sztem a legjobb, csak annyi, hogy Robbennek meg Colenak helyet kellene cserélnie és Gallass menne középre Carvalho helyére és szélen lenne Ferreira.