Blog bejegyzés

Fogynak a szalmaszálak

1104 chelsea-kijev1Sorsdöntő meccs következik. Bármilyen furcsa, ezt meg kell becsülni, tekintve, hogy az arsenalosodás jegyében közel állunk ahhoz, hogy rövid időn belül lenullázzuk az esélyeinket minden sorozatban. Most ugyanis megint ott tartunk, hogy van egy négymeccses nyeretlenségi szériánk, ami egyébként Kijevben indult, és ha nem vetünk véget neki ma – épp ellenük –, az újabb történelmi mélységekbe taszíthatja a díszes galerit. Részletek alább.

A csapatból sajnos még mindig hiányzik az egység, a győztes mentalitás és a vállalkozó kedv is, márpedig ezek hiányában nem lehet érdemi előrelépésben reménykedni. Elől a komoly gólhelyzetek csekély száma, hátul pedig az érthetetlen egyéni hibák konstans megléte gátolja a meccsek behúzását, de nem segíti a felkapaszkodást a sárga lapok rendre minket sújtó relativitása sem. Sajnos a legtöbb mankót (hazai pálya ereje, jó egyéni teljesítmények, szerencse) már kirúgta alólunk az élet vagy épp mi magunk, így egyre kevésbé van miből meríteni. Mindenki leszegett fejjel jár, napról napra buknak ki a sajtóból a bornírt konteók és pletykák, minden gyanús, ami meg nem, az meg azért (hisz Virág elvtárs is megmondta).

Ha van mérgező közeg, akkor ez az. Mi, mezei drukkerek innen a távolból nem tudjuk, mik zajlanak a színfalak mögött. Tényleg ultimátumot kapott José? Ha igen, hány meccseset? Mit jelentenek a sejtelmes megjegyzései? Elárulták? Szabotálják? Frakciókra szakadt az öltöző? Miért csak valós tudásuk egytizedét nyújtják meccsről meccsre a tavalyi húzóemberek? Miért nincs érdemi előrelépés hónapok óta? Mi kéne ahhoz, hogy magunk mögött hagyjuk végre ezt a tébolyt?

Vajon mit tud/képes még tenni a csapatért?

Vajon mit tud/képes még tenni a csapatért?

Az utolsó kérdést talán még én is meg tudom válaszolni: nyugalom és eredmények. Persze ördögi körben vagyunk, hiszen „Hiába keresel, nyugalmat nem találsz”, így ebben a vádaskodó, kárörvendő, izgága közegben kéne két-három meccset hozni, hogy végre csak a futballra tudjon mindenki koncentrálni, de az meg rohadt nehéz úgy, hogy az ember energiáinak jó részét más viszi el.

A ligakupából kiestünk (hosszútávon ez persze nem biztos, hogy baj), a bajnokságban pedig tíz pontra vagyunk a negyedik helytől (ami nem menthetetlenül sok, de lassan jól jönne pár forduló, amikor ez kivételesen apad és nem nő). Túl jól a Bajnokok Ligájában sem állunk – tekintve, hogy mindkét valamire való riválisunk előttünk fordult a visszavágókra –, de itt azért még bőven menedzselhető a helyzet. Kezdjük ott, hogy a két kemény túrán túl vagyunk már (más kérdés, hogy csekély egy pontot hozott a két trip) és ha holnap verjük a Kijevet, akkor egyrészt visszatérünk a továbbjutó helyek egyikére, másrészt a két pont távolságra taszított ukránok ellen az egymás ellenink is jobb lesz. Az ötödik fordulóban aztán izraeli páholyból figyelhetnénk, ahogy a két riválisunk egymást marja Portóban. Persze a formánk és a lassan számolatlan hazai vereségünk miatt inkább legrosszabb forgatókönyvekkel kell számolnunk. Eszerint ha kikapunk este, akkor lényegében kiírjuk magunkat a tavaszi folytatásból.

Épp ezért kell észnél lenni, hiszen a Dinamo okos kontracsapat, ráadásul Londonban nem nekik lesz sürgős. A pontosztozkodással megmaradna az ukrán csapat egypontos előnye, ami többet érne négy forduló után, mint ért az odavágó előtt, pláne ha „gólos” az x, hisz akkor még a végelszámolásnál pontazonosság esetén döntő egymás elleni eredmény is őket segítené. Nem segíti az önbizalom növelését, hogy a Bridge-en már ketten (Southampton, Liverpool) is hátrányból fordítva gázoltak le minket – vagyis az előny megszerzése idén közel sem garancia annak megtartására. A lényeg, hogy még hátrányba se toljuk be a szélső hátvéd – Falcao cserét, hadd ne kelljen eret vágnom! Persze botladozás ide, mélypont oda, ha két meccs alapján nem tudjuk bebizonyítani, hogy jobbak vagyunk a Kijevnél, akkor csak magunkra vethetünk.

Kijevben mi álltunk közelebb a győzelemhez

Kijevben mi álltunk közelebb a győzelemhez

Mint ismeretes, a csoportkört eddig egy alkalommal nem sikerült túlélni. Címvédők voltunk akkor – ez ugye most „szerencsére” nem áll fenn. Viszont akkor is egy ukrán csapat okozta részben a vesztünket: hiába vertük meg a Donyecket a negyedik fordulóban, a rosszabb egymás elleni eredmények miatt (1:2, 3:2) hátrányba kerültünk velük szemben. Most egy bármilyen arányú győzelem elég lenne a Kijev ellen (a továbbjutást persze nem garantálná még, de nagyban előrevetítené), ami azért barátibb. A 2012-es kiesés (pontosabban annak borítékolható mivolta) Di Matteo állásába került – vélhetően Mourinho számára is ajtót mutatna Abramovics, ha nem sikerülne továbbjutni.

Ennyi blama után már csak a nagy számok törvénye alapján is kéne végre jönnie a lépésnek. Egy győzelemből – tudom, többször hittük már ezt idén – erőt, hitet és önbizalmat meríthetne a csapat, ami nem utolsósorban a hullámveréseket is csitíthatná. A vereség nyilván ellenkező előjel és duplázott erejű hatásmechanizmus, de erre még ne gondoljunk. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Blue One

  JÓ CHELSEA SZURKOLÓNAK LENNI!

  • Blue One

   És ezt most nem a győzelem miatt mondom…

 • lamps8

  gyalázatos 2. félidő, normális akciógólt képtelenek vagyunk szerezni, Costa hozott egy Torrest. de az első játékrészben jók voltunk.
  A stoke ellen remélem Joset az öltözőbe se engedik e a szünetben ha véletlenül vezetnénk, ma sem tett túl jó a csapatnak a mondandója.

 • Go Blues!

  Úgy kellett ez, mint egy falat kenyér! Reméljük ez volt a fordulópont!

 • Rammschein

  Csak a vicc kedvéért: rossz Costát vettünk, a Douglas nevezetűt kellett volna! :'”D

 • Endy919

  Volt egy nagyon pozitív első félidőnk , egy gyenge 30 percünk a második félidőben és a kapott gól után ismét jó játék.

  Willi zseniális , Matic végre magára hasonlít , Oscar tetszett , Zoumanak volt egy nagyon fontos szerelése , Eden pedig lejátszotta a legjobb 10 percét a szezonban .
  Még távolról sem az igazi , de ez jól nézett ki helyenként.

 • Én Babát is kiemelném Willian mellett. Szerintem ő is jobban tolta ma, mint Iva bármikor az évben.

  • Rammschein

   egész pofás kis támadásokat próbált elvinni az 1. félidőben…

 • Blue One

  Azt hiszem egy új szabadrúgás specialistával bővül majd a FIFA 17… 😀

 • Lavid Duiz

  Nájsz pikcsör. 🙂

 • lamps8

  kasata91

  The obvious answer is service, but the sight of Costa lurking at the
  back post as Willian troubled the Dynamo Kiev left-back raised the
  additional question of whether or not the striker is doing all he can in
  searching for those tap-ins that so bolstered his tally in his first
  season at the club. 🙂

  http://www.skysports.com/football/news/15116/10056196/diego-costas-form-in-front-of-goal-is-becoming-a-concern-for-chelsea

 • Drogba11

  Sziasztok!

  Tegnap is veletek akartam, akár az éteren keresztül is nézni a meccset, de a munka közbeszólt. Láttam a mérkőzést. Tetszett is, de nem csak amiatt, mert nyertünk, hanem azért, mert a tipikus “egy gólos vezetés után beállunk” megint megbosszulta magát. Aztán pedig jött az a játékos, akivel nem tudtam mit kezdeni eddig, de ebben a szezonban ő viszi a csapatot a hátán. Nagy respect Williannak! Remélem ez lökést ad a csapatnak a hétvégi bajnoki meccsre, ahol visszavághatunk a Stokenak a Liga-kupa vereségért (Hazard igazán lőhetne egy gólt, csak a poén kedvéért) és elindulhatunk felfelé a tabellán Az pedig, hogy éltette 40000 szurkoló Mourinho-t egész egyszerűen példaértékű. Jó volt látni, hogy mennyire estek-keltek a játékosok. Baba, Zouma, Willian, Ramires mind kitettek magukért. Pedro ugyan nem volt annyira veszélyes, mint kellene, de Hazard mutatott valamit abból, amiért ennyire nagy tehetség. Lehet, hogy kezdenek helyreállni a dolgok? Remélem!

  Az Arsenal veresége pedig oké, hogy kicsit megdobogtatja a szívét minden Chelsea drukkernek, de azért óvatosan a poénokkal, mert mi azért most játszottunk a legjobban, pedig a szezon már egy ideje tart. Most kis szerénység sokkal szimpatikusabb. nem nektek írom, csak a FB-n és egyéb fórumokon kicsit elszállt a káröröm. 🙂

  • bilala

   megmondom oszinten en amugy sem ertettem soha az ilyen tipusu karorvendest (persze lehet bennem van a hiba). a bajnoksag nyilvan mas, mert ott rivalisokrol van szo, de europaban, azaz BL, EL-ben, en szinte mindig drukkolok az angol csapatoknak. nalam a chelsea szeretete, egybefolyt a PL es az angol valogatott szeretetevel (sot ha jol emlekszem a valogatottnak mar azelott is szurkoltam). annak drukkolok, hogy az angol csapatoki jol szerepeljenek, es ne legyenek az utobbi evekhez hasonlatos leszereplesek. nem beszelve arrol, hogy praktikussag szempontjabol sem lenne jo elveszteni azt a 4. bl helyet (sajnos mint a jelenlegi pelda is mutatja, neha nekunk is azert kell kuzdenunk…)

  • Az FB nem mérvadó, oda nem ér el Zenzo keze.

 • myheartisblue
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com