Chelsea – Cardiff City

Chelsea 4 - 1 Cardiff City
2018 Sze 15 - 16:00Stamford Bridge

Lassú kezdés után hátrányba is kerültünk az első negyed óra végén a bátran futballozó vendégekkel szemben. A bekapott gól azonban felébresztette a csapatot és helyenként igen tetszetős focit bemutatva léptünk át az újoncon.

Hazard klasszikus mesterhármasa és Willian parádés tekerése kellett a Cardiff legyőzéséhez szombat délután a Stamford Bridge-en.

Hiába indult óriási labdabirtoklási fölénnyel a mérkőzés – ahogyan az várható volt – egy buta David Luiz szabálytalanságot követően egy pofonegyszerű szabadrúgás variácó végén megszerezték a vezetést a vendégek Bamba révén.

A túloldlon Etheridge parádézott, két óriási védést írhattunk fel a neve mellé, de hiába a kimaradt helyzetek, érezhető volt, hogy érik a gól.

Ahogyan a mérkőzés utáni interjúban Hazard említette, nagyszerű kapcsolatot ápol Giroud-val akivel a pályán kívül is nagyszerűen megértik egymást. Ez a pályán is megmutatkozott, hiszen a félidő vége előtt kevesebb mint 10 perc alatt két igen tetszetős támadást vittek véghez, amivel máris előnnyel vonulhattunk szünetre.

A fordulás után Hazard megszerezte második mesterhármasát a Chelsea színeiben, amivel a 4. olyan játékosa lett a klubnak, aki több mint 1 mesterhármast szerzett a bajnokságban.

De nézzük részletesen, mi történt a mérkőzésen.

 

Sarri kettőt változtatott a kezdőben, Pedro és Giroud került be Willian és Morata helyett. Giroud elsőször kezdhetett bajnokin az új szezonban, amit bőven meg is hálált. Pedro 100. alkalommal ölthette magára a kék mezt bajnoki mérkőzésen. Mögöttük a csapat változatlan maradt, így talán a jelenlegi legerősebb kezdő 11 került fel a pályára.

A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően masszív mezőnyfölénnyel kezdődött, azonban nem sikerült igazán közel kerülni a gólszerzéshez az első negyed órában. Egy Giroud fejes kerülte el épphogy a rövid kapufát, majd egy szép összjátékot követően a francia pöckölte kapu mellé labdát Alonso beadását követően.

A 12. percben alaposan ráijesztett a hazai közönségre Bamba egy szögletet követően, azonban nem talált kaput a fejese teljesen tiszta helyzetből. Nem úgy 3 perccel később, amikor gyakorlatilag minden védőnk betlizett egyet, ő pedig köszönte szépen az adódó lehetőséget és a kapuba pofozta a labdát egy szabadrúgás kombinációt követően.

Ezt követően elkezdtük komoly nyomás alá helyezni a vendégeket és igen tetszetős focit játszani. Hazard majd Kovacic lövését köszönhetően is csak Etheridgenek volt köszönhető, hogy nem változott a mérkőzés állása.

A tizenhatos előtti kis területen történő játékot sokszor csak szemmel követte a betömörülő védelem, de a Giroud-ra végződő akció ismét nem zárult eredményesen.

Ezek után Pedro percei következtek, aki előbb egy gyönyörű ballábas csavarással próbálkozott, azonban centikkel célt tévesztett. Percekkel később egy kicsit lecsúszott beadás hullhatott volna be a kapuba, de ezúttal a keresztléc segítette ki Etheridge kapust.

Pedro továbbra is ihletett formában játszott, ezúttal a tizenhatos vonaláról próbálta meg átemelni a vendég hálóőrt, azonban próbálkozása nem bizonyult elég pontosnak.

A 36. percben azonban meglett az eredménye a kitartó próbálkozásnak. Rüdiger felpasszát Giroud készítette le nagyszerűen a lendületből érkező Hazardnak, aki parádésan fordult le védőjéről, majd kíméletlenül kilőtte a hosszú alsót. 1-1.

A lendület egy pillanatra nem hagyott alább és még a félidő vége előtt megvolt a vezetés is. Újfent Hazard talált a hálóba, ismét egy kiváló Giroud-lekészítés után az ötös sarkáról. 2-1.

A második félidő elején Kovacic sántikált le a pályáról, a helyére Barkley érkezett.

A játékrész első helyzete Ralls nevéhez fűződött, aki egy lefejelt labdát lőtt a kapu mellé.

Pedro ott folytatta, ahol az első félidőben abbahagyta, minden akcióban részt vett, azonban nem az ő napja volt ez a szombat, mert valami apróság mindig közbejött neki a gólszerzésbe. 66 perc elteltével el is hagyta a pályát, helyére Willian érkezett.

10 perccel a vége előtt a frissen beállt Willian futotta le Bambát, aki becsúszva szabálytalankodott vele szemben a büntetőterületen belül. A jogosan megítélt tizenegyes előtt Jorginho és Hazard váltott pár szót, de nem tűnt kérdésesnek, hogy a belga fogja elvégezni a pontrúgást. Így is történt, a belga támadó kétség nélkül a hálóba vágta a labdát. 3-1.

A pontot az i-re Willian tette fel egy brutálisan erős és pontos lövéssel, így beállítva a 4-1-es végeredményt.

A Chelsea továbbra is 100%-os a bajnokságban, de jobb gólkülönbségének köszönhetően a Kékek vezetik jelenleg a tabellát a szintén hibátlan Liverpool előtt

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com