Blog bejegyzés

Félnünk kell a folytatástól!

Az előzetesben feltett kérdésre, úgy gondolom, hogy maximálisan megkaptuk a választ. Nincs mit szépíteni, két szerényebb képességű csapattól kikaptunk az elmúlt két fordulóban 1-7-es gólkülönbséggel “javítottuk” a csodás 2018-a szereplést. Jó kérdés, hogy melyik a fájóbb…

Azt hiszem mindenkinek kellett jó pár nap, hogy feldolgozza azt, amit 2018-ban produkál a csapat. Tudtuk, hogy ez nem egy olyan szezon lesz, mint a többi, láttuk is, hogy vannak gondok, de láttunk előrelépéseket is, amik azért a reményt éltették. Szerencsénkre talán van még egy kis idő a BL kieséses szakaszáig, mert ott, ha más miatt nem, de a múlt és a presztízs megköveteli a tisztes helytállást a Barca ellen.

Na de vissza a Watford elleni 4-1-es zakóhoz. Voltak rossz előjelek, tudtuk, hogy nincs minden rendben, de erre szerintem senki sem számított, én biztos nem. Csak érdekességképpen 2018-ban 10 meccset játszott le a csapat, minden sorozatot figyelembe véve, 2 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség a mérleg. Ez már elegendő ahhoz, hogy bizonyos következtetéseket levonjunk. Az átigazolás “sikerességéről” egyelőre nem tudunk nyilatkozni, hiszen mindössze Barkley és Giroud lépett pályára pár perc erejéig. Az angol középpályás esetében látható a hosszú kihagyás eredményezte fizikai és mentális lemaradás, de az is, hogy szép jövő állhat előtte, ha nem sodorja magával a mostani lélektelen hozzáállás pár játékostól. A francia támadó hosszabbítással együtt kb. fél órát játszott pont a Watford ellen, egy szép lövése volt, de ezen kívül semmit sem tudunk róla elmondani. Ő sem ilyen debütálásra számított. Ami itt érdekes és követendő szál lehet, hogy sokan Emenalot okolták a jelenleg kialakult viharos helyzet miatt az edzőnk és a vezetőség között. Nos a nigériai scout távozott és nélküle zajlott a téli transzfer időszak, és fura mód még inkább zord viszony bontakozott ki a vezetőség és Conte között. Ennek továbbra se tudjuk a pontos okát, noha van pár jel, amiből ki lehet indulni. Abramovic elvált, illetve azon 81 oligarcha között van, akiket kitiltottak USA-ból, így biztos más a leányzó fekvése anyagi tekintetben.

A jelenlegi keretben is van bőven olyan, aki nem épp élete formáját hozza, sőt inkább kritikán alulit. Sajnos nem egy-egy esetről beszélünk, hanem egyre több játékosról. Erről egy igencsak helytálló összegzést írt Kele János a facebook oldalán. Jelenleg, amit tisztán látunk, hogy a klub egyik legnagyobb kihívása, hogy Courtois-t és Hazard-t megtartsa. Itt egyáltalán nem segít az, hogy ilyen sorozatot produkál a csapat, hogy az edző is ki van borulva, valamint az elképesztően megnövekedett fizetések sem. Sánchez átigazolása után Eden is joggal elvárhatná, hogy majdnem 500e fontos heti fizetést adjunk, azonban a jelek nem épp arra utalnak, hogy ilyen irányba megy a csapat.

 

Ha a jelen helyzetet nézzük, akkor alapvetően a kapus poszton nincs semmi probléma, itt, ahogy fentebb is említettem a jövő lehet kérdéses. A védelem felemás képet mutat. Azpilicueta, Christensen mindenképp a legfontosabb láncszemek. Rüdiger még nem mindenkinél bizonyította, hogy igen is itt a helye, bár tőle azért láthattunk pár jó mérkőzést. Nagy kérdés Luiz, aki tudjuk, hogy tavaly klasszis szezont hozott a három védős rendszerben, azonban a pályán kívül közönség kedvenc brazil a pályán eléggé erratikus tud lenni, így többször is jogosan felvetődött az eladása, vagy a középpályán való szerepeltetése. Jelenleg egyértelműen Cahill az, aki lehúzza az egészet, már a Bournemouth elleni, hazai mérkőzést követően az ellenfél is külön kiemelte, hogy az ő pozícióját támadták, mert ott a legsebezhetőbb a Chelsea védelme. Watford ellen sem volt másképp, 2 gólt róla kaptunk, de talán a legnagyobb probléma, hogy még csak nyomokban sem tudja betölteni azt a vezér szerepet, amit JT, így egyre inkább vészjósló harangok konganak a feje felett.

A két wingback poszton is elérték telkesítőképességük határát a játékosok. Alap esetben Alonso és Moses kezd, eddig a spanyolnak nem is volt nagyon alternatívája, de jelenleg a nigériai esetében sem tudjuk, hogy melyik ujjunkba harapjunk Zappacosta kapcsán. Alonso bizonyos szempontból kiemelkedő teljesítményt nyújt, bizonyos szempontból elég gyatrát. A bajnokságbeli 6 gólja mindenképp megsüvegelendő, de semmilyen másik szempontból nem tud kiemelkedőt nyújtani. Tavalyhoz képest mindössze egy gólpassza van és a támadásépítésben is rendre elvérzik, a beadásokról nem is beszélve és mintha az előző szezonban a posztjához képest kiemelkedő magasságát és emiatt robbanékonyságbeli és fordulékonyságbeli hátrányát, ésszel és jó helyezkedéssel megoldotta, addig idén mintha ezt elfelejtette volna. Talán most kapott megfelelő váltó társat Emerson személyében, de ez még a jövő zenéje, az biztos, hogy kell neki a rivális és a pihenési lehetőség is, akkor tudjuk csak igazán kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket. A túloldalon meg csak állunk, mint Vincent Vega Mia Wallacera várva. Moses tavaly kifutotta magát, idén nem kell részletezni mennyire rossz a helyzet nála. Zappacosta esetében meg, van jó meccse és katasztrofális is. Nagy talány, hogy a taktika szempontjából oly fontos pozíciókat milyen módon lehet feljavítani.

Moses vagy Zappacosta?

 

A középpályán Kanté a félszemű a vakok között. Fábregas lehet, hogy elfáradt, vagy csak nem fekszik neki a mostani helyzet, Bakayoko mindent megtesz, hogy elhappolja a “legrosszabb játékosnak járó díjat” Cahill elől. Matic kiválása és a francia bőven az elvárt szint alatti teljesítése talán az egyik legnagyobb érvágás a csapatnak, tavalyhoz képest. A Watford ellen 5 perc alatt kiállíttatta magát, még ha a második sárga talán kicsit erős volt, de az tény, hogy a 30. perctől emberhátrányban játszott a csapat. Drinkwater sérülten jött, végre elkezdte felvenni a ritmust, majd megint lesérült, Barkley esetét meg tudjuk. Titkos reménységünk az a 17 éves Ampadu, aki még el se döntötte, hogy milyen frizurát hordjon. Jelenleg ilyen a közepe a csapatnak.

A támadó szekcióban szintén felemás a kép, bár inkább a fájóbb pontok maradnak meg. Az tény, hogy Costat senki sem tudta még pótolni. Morata jól kezdett, de aztán valami történt. Elvesztette a mojot vagy nem is tudom. Eleinte legalább elmondhattuk, hogy harcos és jól fejel, ha már lábbal nem, de aztán még csak ennyit sem. Hátsérülése ki tudja, hogy meddig tartja a pálya mellett, de reméljük jót tesz neki a rehabilitáció nem csak fizikálisan, de mentálisan is. Remélem az lesz vele, mint Drogbával, aki az első szezonjában szintén sokat hisztizett, dobálta magát és nem teljesített jól, aztán beszéltek a fejével és történelmünk legeredményesebb csatárjai közé emelkedett. Hazardnak jót tett, hogy a Leicester elleni összecsapáson már az 56. percben lekapta Conte a pályáról, azóta termeli a gólokat és sokkal direktebben és hatékonyabban játszik a belga. Pedro és Willian talán hasonlóképp jellemezhető. A meccsek felén súlytalanok és öncélúak, nem nagyon tudnak hozzátenni a támadásokhoz, a másik részén meg bomba gólokat lőnek, elképesztő szólókat mutatnak be és briliáns asszisztokat jegyeznek, de hiányzik az állandóság és az a minimális elfogadható teljesítmény, ami a kis csapatok ellen elvárható.

Nagy talány az edzőkérdés. Conte mintha elszámolta volna az idei szezont. A 3-5-1-1-es taktikája bizonyos csapatok ellen nagyon feküdt, aztán mintha nem tudta volna elengedni a többi csapat ellen és orrvérzésik erőltette a nem odaillő szituációkban. Nem tudni, hogy a kényszer, vagy a felismerés szülte, de tudott váltani és visszanyúlt a 3-4-3-as hadrendhez. Az meg nem az ő hibája, hogy ennyi játékosunk teljesít bőven maga alatt és nem jönnek az eredmények. Az viszont neki róható fel, hogy hisztis és viharos helyzet alakult ki a vezetőség és közte, valamint pár játékos és az olasz között. Már nem tombol és nem ugrik a szurkolók nyakába, mintha fáradtnak és elgyötörnek tűnne, bár ki ne lenne az ilyen esetben, de az biztos, hogy az ő szenvedélye nagyon kell a csapatnak, hogy a rossz helyzetben is vigye előre a lendület. Nyilatkozatai részével kihúzza a gyufát, másik részével meg belopja magát a szurkolók szívébe. Valamit neki is ki kell találnia, hogy az öltözőben, a vezetőséggel szemben és az eredmények tekintetében is rend legyen.

 

Ezen csillagok együttállása miatt fordulhatott elő az, hogy hazai pályán simán kikapunk Aké-éktől és idegenben egy Watford sima és megalázó 4-1-es győzelmet tudott elérni ellenünk. A kiállítás alapjaiban változtatta meg a játék képét, de nem ez volt a legnagyobb gond. Már előtte is látszódott, hogy nem lesz egy egyszerű kör, és inkább a Watford kezében van a mérkőzés, sőt még 1-0 után is sikerült Hazard zseniális lefordulásának és góljának köszönhetően felállni, de aztán teljesen összeomlott a kártyavár. Az a Deulofeu intézett el minket, aki nem kellett a Barcanak és inkább kölcsön adta egy angol közép csapatnak. Mind a közeli és távoli jövőkép is igencsak borús, de lehet ellene tenni, de ehhez a vezetőség, az edzői stáb és a játékosok együttesen kellenek. Ki lehet lábalni és egy huszáros hajrával még jó eredményeket is kihozni ebből a szezonból. Reméljük a legjobbakat.

 

Chelsea (3-4-3): Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Bakayoko, Kante, Zappacosta; Willian (Fabregas 34), Hazard, Pedro (Giroud 64).
Padon maradt cserék: Caballero, Rudiger, Emerson, Drinkwater, Hudson-Odoi.
Gólszerző: Hazard 82
Sárga lapos: Bakayoko 25, David Luiz 58, Fabregas 62
Kiállítva: Bakayoko 30 (második sárga lap)

Watford (3-4-3) Karnezis; Mariappa, Prodl, Holebas; Janmaat, Capoue, Doucoure, Zeegelaar; Deulofeu (Carrillo 89), Deeney (c) (Gray 90+3), Richarlison (Pereyra 65).
Padon maradt cserék: Bachmann, Ndong, Lukebakio, Mukena.
Gólszerzők: Deeney 42, Janmaat 84, Deulofeu 88, Pereyra 90+1
Sárga lapos: Richarlison 45, Prodl 50

Játékvezető: Mike Dean
Nézőszám: 20,157

 • Lavid Duiz

  Rajtam nem fog múlni a győzelem holnap. A helyszínen fogom megtekinteni a mérkőzést. (Holnap hajnalban indulok Londonba.) Az sem érdekel, ha tökre berekedve jövök majd haza. 🙂

  • Endy919

   Akkor már csak miattad nyerjen holnap a zsiru fc! jó szurkolást:)

   • Endy919

    u.i. :hoznál nekem légyszi egy szuvenírt , amit Marinanak hívnak? 😀

   • Lavid Duiz

    Köszi! 🙂 Hát ha rajtam múlna! 🙂

   • Sandic

    Be kell érned egy Marin-nal.

   • Rammschein

    zsiru FC… ez új… 😀

  • szeszfabresz

   Érezd jol magad, biztos egy életre szóló örömben lesz reszed!

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Valószínűleg 90 percet leszámítva. 🙂
    Elllenben ha nyerünk holnap akkor Lavid Duiznak minden meccsen ott a helye! ;D

  • lamps8

   jó szurkolást, ha kérhetem papucsba menj, hogy Moratat jól képen tudd vele baszni ha találkoznátok.

   • Lavid Duiz

    Azt nem tudom megígérni, de azt igen, hogy majd jól odacsapok az asztalra! (már ha találok egyet) 🙂

   • myheartisblue

    Sok sok fenykepet, jegyzetet, videot es lehetoleg egy posztot csinalj majd belole.

  • Hazard

   Az előjelek nem a legjobbak, de azért reménykedjünk.

 • Endy919

  Azért Jocónak hatalmas mákja van , hogy a zsiru fc ennyire balfasz , így a média annyira nem törődik velük . Pedig iszonyat szarok ők is . Valszeg nyernek ma , de eddig a ´Castle lefocizza őket.

  • Endy919

   A balról remekül befelé cselező Martialt is hatalmas taktikai húzás volt jobboldalra kirakni 😀

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Kenedy milyen?

   • Endy919

    lendületes . lehet , hogy jót tesz neki ez a fél év

  • kormolar

   megtettem őket mixen.. ezért tuti nem…xD

   • Endy919

    akkor innentől tudod a dolgod ! 😀

 • Endy919

  off. Az Inter december 3 óta nem nyert bajnokit 🙁 pedig ott is milyen jól indult a szezon…ha megtudták volna szerezni Ramit , már rég bajnokok lennének 🙁 …ráadásul most Palacio szopatja őket 🙁

 • Rammschein

  fuuuuck holnap visszaelőzhetnénk a Spúrokat, de akkor is csak 4.-ek lennénk már… 🙁

  • Sandic

   Az a poén, hogy ha csak a 3 kötelezőt hoztuk volna zsinórban (bonszmusz-watford-WBA), még ebben a szar szezonban is a 2. helyen állnánk, és simán belefért volna a többi sz*pás…

   • ja, csak ha ez ment volna, nem lett volna a többi szopás sem. Kritikán aluli az egész szezont tekintve, amit a PL alja ellen nyújtunk.

   • Ja, szerencsére ami ősz elején a CP volt, tél elején meg a WHU, az most a WBA, szóval várós.

   • ráadásul nyugodtan soroljuk ide a Burnleyt is, mert a helyezéstől függetlenül az a kategória. Az az átokverte Dyche csapat is vert eddig a 27 forduló alatt írd és mondd 21 gólt, abból hármat nekünk.

   • kormolar

    de az is érdekes h a City-t leszámítva gyakorlatilag bárki ki tud kapni bárkitől… a TV-s jogdíjaknak hála iszonyat erős lett a PL…tény h a top 5 -ben nekünk van a legtöbb vereségünk, de a többieknek is sok veresége/x-e van…

 • Conte és az igazolások

  http://www.skysports.com/football/news/11668/11247062/antonio-conte-says-convincing-chelsea-on-signings-is-a-disaster

  No igen…
  Asked if he thought Chelsea’s current squad could be improved, Conte said: “I don’t know. Usually in my experience, I reached the best results possible with the players I have to work with.

  “I think that I’m the type of coach who if I have a player who is 6/10, I bring him to an 8/10. If I have a player who is 8/10, I take him to 10/10. I’m this type of coach.

  “My task is this and, for this, I’m very good. But I think I’m a bit of a disaster to convince the club to buy players. I think in this aspect I can improve a lot.

 • szeszfabresz
  • két dolog kapásból rettentő kemény ebben az anyagban: az angol klubok dominanciája (egy Milan v Roma majdhogynem egy szinten van egy CP, WBA, Bombi, Stoke nagyságrenddel, és nagyon kemény a revenue tábla, hogy az első 20 csapaton belül is mekkora gap van. Kis túlzással a 10. az első fele, a 20. pedig a negyede…

   mi tartjuk a pozíciónkat, ami azért fura, mert a tavalyi évben elég komoly szponzori szerződések kötettek, elég csak az Adidas Nike cserére gondolni, nem tudom, ez hogy nem csapódik le a könyvekben. Ill. kíváncsi leszek, ha egyszer végre elkészül az új stadka, akkor az mennyit fog jelenteni ebben az összevetésben, hiszen a jelenlegi 18%-os részesedés az összből átlag alattinak mondható, többnyire 20% körül mozog a jegybevétel (kivéve City, de ők más kávéház), nem kevésbé meglepő azért, hogy a Chelsea brand még mindig soványka, a commercial rész 38%, ami a tradicionálisan nagy klubok esetében azért 50% +

 • fhanszia bajnokságot nem tudom, ki és mennyire követi, de ott volt most egy jó kis széj nó tu részizöm :DD

  Dijon-Nice, Baletolli kapta az ívet rendesen, úgy nagyjából a 75. percre lett elege, szólt a sporinak, hogy őt bánccsák, és így nem lehet futballozni, mire a bíró adott neki egy sárgát :DDD Emlékezzünk nyugodtan arra, hogy ez volt az az ország, ahol és ami miatt négy jóvágású, intelligens Chelsea szurkolót tiltottak el egy életre, mert a metróban kitessékelt egy fiatalembert, hasonló szöveggel, aki úgy megsértődött, hogy semmi sem volt neki elégtétel 😐 jó ez így na, szép 21. század.

  • adam10

   a francia bírók nagyot mennek idén, ugyebár ott van a védőt felrúgó, majd kiállító spori, aki valószínűleg többet már nem vezet, meg a videóbíróval is meggyűlik a bajuk elég rendesen

   • kasata91

    én 2 hétre rá azt olvastam hogy ujra meccset kapott.

 • na, lassan elindulok focizni, aki marad, annak jó szurkolást és egy jó Chelsea meccset kívánok, kevés hajtépést, érfelvágást, tv-be állított kanapét, stb.

  • szeszfabresz

   Neked meg kéz és lábtörést 😉

  • Rammschein

   hátha találok streamet majd de lehet jobb lesz ha inkább nem xD

 • kasata91

  Hétfő esti borzalom sokadik csapó.

 • kijött az új

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com