Blog bejegyzés

Félig

1022 kijev-chelsea1Ambivalens érzéseimnek hála nem tudtam eldönteni, hogy a tele vagy az üres illik-e jobban a címbe, úgyhogy meghagytam biankónak. A lényeg, hogy voltak biztató jelek, szerintem a győzelemhez is lényegesen közelebb álltunk, mint a hazaiak, de még mindig csak kapizsgáljuk, hogy milyen az a lehengerlő foci, amit önmagunktól és egy angol bajnoktól elvárnánk. Részletek alább.

Ami a kezdőt illeti, José gondoskodott arról, hogy ne múljon el meccs variálás nélkül. A hétvégéhez képest Azpilicueta visszakerült a balszélre, ami legalább annyira szólt Rahman Baba hétvégi gyenge játékának, mint Jarmolenkonak (az ukrán szélső csapata egyik legnagyobb erőssége, akit huszonnyolcasunk már a nemrég lejátszott ukrán-spanyolon is szépen semlegesített). A jobbszélre így Zouma tolódott ki – a francia lassan jolly joker lesz. A nem épp perdöntő Villa-meccshez képest Matics és Hazard is bekerült a kezdőbe – Oscar viszont nem, ami kissé meglepő döntés volt.

Terryék hátul tartották a frontot

Terryék hátul tartották a frontot

Magáról a meccsről nem értekeznék hosszan, tekintve, hogy egy olyan 0:0-ról beszélünk, amibe az edzőknek belecserélni se nagyon volt okuk vagy kedvük. A lényeg, hogy a közönsége által is szépen megtámogatott ukrán bajnok olyan masszív, jól összerakott csapatnak tűnt, akiknek azért persze van gyenge pontjuk. Ezekre olykor mi is rátapintottunk, de hiába jártunk több ízben is közel a gólhoz, a szerencse ezúttal nem szegődött mellénk.

Jó periódusai nyilván a Kijevnek is voltak, de én úgy éreztem, a győzelemhez összességében mi álltunk közel (persze nem skandalum, hogy ezt végül nem adta ki a gép). A többséggel ellentétben én nem tapasztaltam részünkről semmi felháborítót a találkozón. Nyilván mindnyájunkra hatnak a körülmények – kieső helyen állunk a csoportban, miközben igazán jó meccset nem játszottunk még idén –, de a védelem javarészt a szervezettség jeleit mutatta, nem álltunk vissza, voltak jó periódusok és egyéni teljesítmények is. Fabregas viszont továbbra is – nincs rá jobb szó – kerékkötő: pontatlan, körülményes, az összes karmesteri készségét-képességét kiszívta belőle a perzselő nyári nap. Nem azt mondom, hogy kristálytisztán kirajzolódott a jövő ellenállhatatlan Chelsea-jének sziluettje, de normális körülmények között (mondjuk tavaly ilyenkor) ezzel a kijevi produkcióra és eredményre mindenki legyintett volna legfeljebb. Csak hát ugye most ott tartunk, hogy lement a szezon negyede és már annak is örülni kell, hogy néha van nyerőemberünk, még ha az csak Willian is.

Talán Willian járt legközelebb a gólhoz

Talán Willian járt legközelebb a gólhoz

A két idegenbeli meccsünkben mindenképp több volt egy pontnál – legalább eggyel, de inkább kettővel. Mert bár a Porto győzelme nem volt érdemtelen, de ha az első félidőben Fabregas beveri a ziccerét, vagy ha a második játékrész elején Diego Costa kapufája beakad, esetleg ha a hajrában megkapjuk a jogos büntetőnket, akkor minden bizonnyal elkerüljük azt a vereséget, amiért könnyen lehet, hogy nagy árat fizetünk még. Kijevben meg ugyan meglett az egy pont, de a két kapufa és a büntetőterületen belüli Fabregas-buktatás ignorálása elég alap a meccsvégi hiányérzethez.

És ez így együtt már nem kevés, miközben látszik az is, hogy a kiegyenlítettséget „mindössze” az borítja, hogy mi kikaptunk Portóban. Persze a sorsoláskor ennél jóval többet reméltünk, tudom jól. Viszont már csak az underdog Maccabihoz kell utaznunk, az ukránok és a portugálok házhoz jönnek – remélhetőleg a pofonjukért. Ha abból indulunk ki, hogy félbódult állapotunkban sem voltunk alárendeltek se Portóban, se Kijevben, akkor fenntartjuk magunknak az esélyt, hogy a Bridge-en már kijön majd a lépés. Ilyen értelemben – bármily fura is ez a harmadik helyről – még mindig saját kezünkben a sorsunk. Innen kiesni továbbra is kétes értékű bravúr lenne, persze lőttük már szitává a saját lábunkat párszor ahhoz, hogy ne legyen nagy a mellény. Mindenesetre a Dinamo Kijevet muszáj ütni Londonban bármi áron, kifogások helyett. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • lamps8

  a holnapi meccsünkre tekintettel most mindenki emlékezzen meg az öreg Frankről, aki számtalanszor hugyosra szopatta a West Hamet.

  • Sir Idemitirjak Boglárka

   A legszebb, hogy nekik köszönhettük Super Frankyt! 🙂

 • Blue One

  Most komolyan

  Miért irkáltok ilyen hülyeségeket?

  Mert megírta egy újság?
  Miért nem láttok tisztán a SAJÁT CSAPATOTOKKAL kapcsolatban? 🙁
  Nem vettétek észre, hogy velünk kapcsolatban mindig túloz a média?

  Ha mások mondanának ezt, nem érdekelne, csak mosolyognék rajtuk. De mikor ti ilyeneket irkáltok, akkor inkább sírni lenne kedvem…Miért nem mosolyogtok ti is? 🙁

  Nézzük csak mi történt: Hazard két(?!) meccsen nem kezdett?! Úristen itt a világvége, távozni fog… Komolyan ezen, ezért megy a hiszti? Nem értem… Jah tudom meg le is nyilatkozta, hogy nem játszott jól. Márpedig ez se lehet, mert ő mindig jól játszik, vele ez nem fordulhat elő… Nem játszik jól sem ő, sem a csapat. Persze furcsa, hogy nem kezd, de ez van. Ha nem játszik jól miért lenne bérelt helye a kezdőben? El vagyunk vele kapcsolatban picit kényeztetve, mert ne felejtsük el, hogy anno minden meccsen kezdő volt. Mindenkit rotáltak csak őt nem. Most 2 meccsen nem jutott szóhoz kezdőként. Ebből azért nem vonnék le semmilyen következményt pláne nem olyat, ami a médiában van…

  • Endy919

   Hazard két(?!) meccsen nem kezdett?! Úristen itt a világvége, távozni fog…*

   Így kezdődött Mataval , Kevinnel , lampardal ,stb….
   José megbolondult és ha nem nem teszik ki minnél hamarább leépíti a teljes támadó szekciónkat . És most nem túlzok. Nézzük csak : Eden off, Oscar totál off , Willi kivítél , Pedro másfél hónap alatt befásult , a fiatalok pedig csak a lelátóról nézik a meccseket.

   Megesik , hogy formán kívül van pár játékos , de az , hogy az egész keret egyszerre … na az már lehetetlen és ez 99%-ban José sara.

   * Miért is volt Eden a padon ? Mert gyengébben védekezik , mint Willi és Pedró . Ok . De a Villa ellen ???? Itt kaptam totál agyfaszt .

   Századszor írom , imádom Josét , de repülnie kell , mindkét fél érdekében (Chelsea és ő).

   • babence

    “Így kezdődött Mataval , Kevinnel , lampardal ,stb…”

    aztán nyertünk egy Premier League-t és egy CoC-ot.

   • Endy919

    Akkor visszább megyek .

    Real Madrid : 1. év – bevezetés – jövőre kurva jók leszünk
    2.év szarrá verve a liga
    3.év , mindenkivel harag , elvesztve az öltöző , botrányos játék.

    Nem ismerős?

   • Blue One

    Nem tudom mi kéne ahhoz, hogy elhidd a játékosok José MÖGÖTT állnak! Hány játékos nyilatkozza még le? Terry, Costa, Matic már megtette.

    Ott valóban voltak ellentétek, de azok ott voltak nem pedig itt…

   • Endy919

    Majd , ha a kreatív részlegről is megszólal valaki , hogy elégedett és happy majd visszatérünk erre.

   • Ha Ázár, Oscar, Wili meg tudomisén még kit értsz emögött, élő egyenesben smárolna Joséval, neked az sem lenne elég, szóval ne állj elő ilyen gyenge kifogásokkal, hogy “ha majd”. Az az ember érzése veled kapcsolatban időnként, hogy ha a Chelsea támadósora a Messi-CR-Bale-Isco-Hazard-Griezmann-Müller sorral állna fel, és minden meccsünket 5-0-ra nyernénk, te itt lennél, hogy elmondd, hogy ez így szar, mert egyébként mindent 7-0-ra kéne nyerni ilyen kerettel, és nem érdekel, hogy 74 trófeát nyerünk másfél év alatt, mert CR színészkedik, Messi is dobálja magát, Bale már két meccse gólképtelen és Hazard is csak 16 cselt csinált a meccsen, mkor 20 az alap egy ilyen támadósortól per kopf, stb 😛

   • Endy919

    Neeee . Ezt te sem gondolod komolyan ugye ? 🙂

    Nekem nem kell minden meccsen 5:0 sem 7:0 , nem kell nekem sem Messi, sem CR, sem Bale (na jó , ő igen ) , sem stb…

    Jó nekem ez a keret is , mert nagyon szeretem. Az 1:0 is kurva jó nekem . HA!!!! úgy lenne 1:0 minden meccs , mint pl 2005-ben. Csak sajnos az a mentalitás a csapat környékén nincs . Max az u19-nél . Sajnos .

    Én is csak azért megyek bele a vitákba , mert az már komolyan nonszensz , hogy mennyire tudjátok itt páran elvakultan isteníteni Josét. Istenítem én is , de nem azért , amit most produkál.

    Ami szar az szar. Ennyi . Jobb lesz ez valamikor , de ez most szar. Kár ezen mit fényezni.

   • “Neeee . Ezt te sem gondolod komolyan ugye ? :)”

    Alapjában véve nem. De amikor előállsz halál komolyan betolva ezt a csak ő tehet róla és húzzon a brébe dumával, akkor simán el tudom képzelni 😉

    “Nekem nem kell minden meccsen 5:0 sem 7:0”

    Nyilván ez költői túlzás, csak azt akartam érzékeltetni, hogy te akár egyedül önmagadban képes vagy megtestesíteni az a szurkolói réteget, amelynek soha, semmi sem _elég jó_. Mindig van valami, ami lehetne jobb. A szurkerek 90%-a képes találni olyan szezonrészeket, de legalább meccseket, amikor képes lenne rárántani a gyönyörtől, és van a maradék kb 10%, aki max a múltba révedve képes megtalálni ezt, mert az idő jótékony homályba borítja az emlékezés haszontalan részeit. Pont jó példát hoztál ehhez 2005-tel, amikor – én emlékszem, mert igen sok meccshírt írtam akkoriban – állandóan azért reklamáltunk, hogy hogy lehet állandóan csak 1-0-ra játszani, és rimánkodtunk legalább egy kétgólos győzelemért, hogy ne kelljen a beálló csapat miatt az utolsó negyed órában rendre tövig rágni a körmünket.

    Josét meg nem elvakultan istenítem(-jük), senki nem tagadja a jelen helyzetben a felelősségét, attól még, hogy nem eresztené szélnek. Mert mi (én) nem (csak) szeretjük/kedveljük Mou-t, hanem tudjuk és látjuk azt is, hogy a világ jelenleg legzseniálisabb top edzőinek egyike, és hosszú távon is az. 15 éves edzősködés alatt huszontudomisénhány trófeát nyert, és igen ritka az olyan szezon, amikor egyet sem. És lehet, hogy ez a szezon megint elmegy trófea nélkül a végén, de biztos vagyok benne, hogy kettő vagy három egymás után nem fog, ha megtartjuk, míg a folyamatos edzőcserével ez nem feltétlen biztosított.

    Ami szar, az szar, de ez igaz a játékosokra is. Márpedig akkor miért nem zavarjuk el már most az U-ba az összes faszt, Terrytől Fabregason át Hazardig meg Ivanovicsig??? He? Szétveritek a klaviatúrát, hogy Ivanovicsot hogyhogy nem vágja padra JM, amikor szar, amikor meg ugyanezen jogos indok alapján megteszi ezt mondjuk Ázárral, akkor lentebb kommenthalmokon keresztül basztatjátok ezért, majd előkaptok olyan – oh, jesus – dolgokat, hogy KdB. Hát nekem meg ettől áll égnek a tarkómon a szőr 🙂

   • Blue One

    Végre, valaki!KÖSZÖNÖM!

   • Endy919

    “Nézzük csak : Eden off, Oscar totál off , Willi kivítél , Pedro másfél hónap alatt befásult , a fiatalok pedig csak a lelátóról nézik a meccseket.

    Megesik , hogy formán kívül van pár játékos , de az , hogy az egész keret egyszerre … na az már lehetetlen és ez 99%-ban José sara.”

    Ezt feljebb írtam , tehát láthatod , hogy nem cask Ivát tudom szidni , hanem bárkit előveszek , aki csúnyán alulteljesít.

   • Blue One

    2015.07.18, Oscar

    Last year I signed a new contract and I want to stay a long time at Chelsea. I have never been unsettled by what was being said.”

   • Blue One

    2015 május, Hazard
    ( tudom, akkor lettünk bajnok és az még a mostani “balhé” előtt volt)

    Asked if he could see himself playing for Chelsea for that long, he said: “Why change? If you’re happy and things are going really well at one place, there is no need to change.

    “Obviously, these things don’t just depend on me but whenever you’re enjoying your football and having the chance to win trophies, it would be silly to change.”

   • Blue One

    Legszívesebben nem válaszolnék, mert hülyén érzem magam, hogy bizonygatom miért kéne “marasztalni” Mourinho-t… (még leírni is furcsa!)

    Mata tényleg nem nagyon nem illet bele Mou elképzeléseibe. A letámadós védekezésen alapuló játék nem neki lett kitalálva. Ettől függetlenül mikor rommá vertük a PL-t, akkor is eszedbe jutott ez, vagy csak most? Gyanítom, hogy csak most… Amíg megy a szekér király minden, amikor meg nem, akkor meg mindenért ő a hibás.

    Egyszerűen az egész csapat sz*r, kár kiemelni egyesével az embereket. Kérdezem én a fiatalok mikor játszottak a meccseken? Eden mióta off? 10 meccse kb, azelőtt meg zseniális volt… Pedro befásult? Ezt gondolom arra alapozod, hogy az első meccsén jó volt… Jól játszott, de kicsit szerencsés is volt.

    Elmondtam már, hogy nem igazán számít, hogy ki az ellenfél mostanában, hiszen bárkitől ki tudunk kapni. Mourinho sem az ellenfél kilétével volt elfoglalva, hanem azzal, hogy a lehető legerősebb csapatot küldje ki a pályára. Azt is elmondtam, hogy Baba jelenléte valószínűleg nagyban hozzájárult Hazard padoztatásában. Nem nagyon bízik benne és nem akarta egyedül hagyni a szélen.

    Amikor ilyen hülyeségeket írsz (már bocsánat), mint az utolsó sorban, akkor lenne terved a további lépésekre is? Hogy például kit hoznál ide? Vagy arra nem gondolsz, hogy nincs is nagyon edző akit el lehetne hozni és különben is teljesen fölösleges lenne…

    El kell, hogy keserítselek, de Mourinho a legalkalmasabb edző számunkra.

   • Endy919

    Hogy kit hoznék ide ? Pep-et. Nagyon nem bírom , de ha kibírtam és megszoktam Cesc és Pedrót , akkor megfogom őt is . Már rég nem tiki takázik és ez a gyors és kreatív csapat inkább feküdne neki . mint José defenzív felfogásához.

    És hidd el , a fiúk teljesen más szinten mozognának , ha engednék nekik.

   • Blue One

    Nah erre nem tudok mit mondani… Őket én is megszoktam, de ő a városba be ne tegye a lábát!!

   • Endy919

    Amíg megy a szekér király minden, amikor meg nem, akkor meg mindenért ő a hibás.

    Olvass vissza , ha volt valaki aki károgott tavaly az én voltam 😀

   • Blue One

    És akkor miért károgtál, hogy a +8 kevés vagy miért? A (győzelmek melletti!) mutatott játék miatt?

   • Endy919

    Huhaa .. kezdem úgy érezni magam , hogy én vagyok a rossz . Pedig csak a csapatnak akarom a legjobbat.

    És hogy miért károgtam ? Játék , forma , felfogás … tudni illik , a többség szerint örök pesszimista vagyok. Szerintem realista , de ez már más story 🙂

   • Blue One

    Arra emlékszem, hogy voltak károgok +8-nál. Akkor se értettem, nah mindegy. Ha ilyeneket írsz, nyilván te vagy a rossz 🙂

    A játék, forma felfogás trióra Mourinho megadta már a választ. Ha már szóba hoztad azt az edzőt, mikor a Real ellen 5-0 összesítéssel estek ki, az őszinte, kombinatív támadójátékukkal, akkor azt nem érezte égőnek? Akkor nem gondoltál arra, hogy győzelem (jelenesetben továbbjutás) mindenek előtt?

   • Endy919

    Félreértés ne essék , leszarom , hogy Guardiola milyen eredményeket hoz Münchenben. Egyáltalán nem foglalkozok vele.

    Te kérdezted , hogy kit hoznék Mou helyett és leírtam , hogy nem szeretem , de szerintem az ő felfogásának feküdne a legjobban a keretünk.
    Ilyen dolgok , hogy mit gondolt a Real-os ötös után , nem tudnak lázba hozni.

    De ami azt illeti , minket is csúnyán elpicsázott az Atleti , szóval érted 🙂

   • Blue One

    Persze engem se érdekel, hogy milyen eredményeket hoz. Csak a média által kialakított torz képre akartam rávilágítani. Mourinho a defensive edző. Oké, hogy szereti a biztos védelmet, de ő is elmondta, hogy ismételten túlzásba estek vele kapcsolatban. (Real-nál rekordponttal, lőtt góllal lett bajnok és a címlapok a defensive JM-el jelentek meg…). Illetve ugyancsak a torz képbe botlunk ha a “pozitív” oldalról közelítünk. Ki ne emlékezne a passz számlálós időszakra, mikor ez folyt a csapból is. ( Mert olyan érdekes, hogy hányat passzoltak, ugye…) Ennél már csak az lett volna a jobb, ha mentségként felhozzák anno, hogy legalább “támadófocival” (0 lőtt góllal azért furcsa erről beszélni) estek ki. Akkor mindenki csöndbe maradt. Mourinho meg kicsit védekezőbbre vált a bajnokság második felében és bajnokság végéig parking the bus-ról szól minden…

   • Sir Idemitirjak Boglárka

    Pedro gyereket nem értem. Alapból se mutatott semmit, első meccsén a védőnek köszönheti a gólját a gólpassza meg egy eltört lövés volt. Azóta is bizonyítja, hogy hiba volt elhozni, nem ő lesz a megoldás mégis egy már évek óta kiégett szélső játszik Hazard és a fiatalok helyén, mert aztán pont rá van szükségünk.
    Bárki egy erős jelző, de ha hazai pályán a liga leggyengébb csapata ellen így álltunk fel, akkor holnap Matic-Mikel-Zouma-Ramires-Willian középpálya és Fabregas kezdő lesz a várható?
    Egész csapat szar akkor a legdefenzívebb csapattal kell kilábalni, nem hiszem, hogyha Mou támadó focit akar majd játszani ez a kellő megoldás. Főleg, hogy ez a keret nem arra van kitalálva.

   • Blue One

    “Főleg, hogy ez a keret nem arra van kitalálva.”

    Igazad van, de akkor miért vársz tőle mást? Ez a keret a 4-2-3-1-es rendszerre van kitalálva. Erős védekezésen alapuló kontrajátékra. Ebből lett egy kicsit labdabirtoklósabb “taktika” a tavalyi szezon kezdeti részében.

    “de ha hazai pályán a liga leggyengébb csapata ellen így álltunk fel”

    1) nem az ellenfél számít jelen pillanatban
    2) Baba szerepeltetése sokat nyomott a latba
    3) kapott gól nélkül hoztunk le a meccset

    Tudom erre az a válasz, hogy gyenge csapat volt. ( Az senm reális, hogy a Southamton 3-mat rúgjon nekünk otthon…)Ettől függetlenül bejött Mourinho húzása, és a mai sajtótájékoztatón back to back cleen sheets-ről kérdezték. Valahol el kell kezdeni… Mind a pontok gyűjtögetését, mind az önbizalom visszaszerzését!!!!! Apró dolgok ezek, de ismerjük a mondást, mint ahogy azt is, hogy a bajnokságot a védelmek nyerik.

   • Sem Mata, sem Kevin, sem Lampard helyzete nem hasonlítható Hazardéhoz. A spanyol eleve nem fért be Mou rendszerébe, Kevin sosem került ki a csapatból, mert be sem került, Lampard meg már régóta kifelé állt inkább, ráadásul őt a vezetőség paterolta ki.
    Hazard meg egész eddig motor volt, most pedig egy kisebb gödörben van, és pár meccset a padon kezdett. Ne csináljunk már úgy, mintha ez akkora nóvum lenne…

 • Mourinho: ‘There is no change to the injury situation.’

  That means Remy, Pedro, Ivanovic and Courtois remain out

  • Endy919

   Egy ilyen szar napon ilyen kevés is feltudja dobni az embert 🙂

  • Remy esetében mondjuk nem mennék biztosra, ő tegnap a csapattal edzett.

  • lamps8

   és Falcaoval mivan? vagy ő már Jose kertésze, nem a csapat tagja? (nem mintha hiányozna)

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com