Blog bejegyzés

Feledtetési szándék

Az Everton elleni vereség után – köszönhetően a kapott gólok mennyiségének és minőségének – elég fagyos volt a hangulat. A Lille továbbjutást érő hétközi legyőzése visszahozott valamit a jókedvből, viszont az önfeledt mosolyhoz a bajnokságban is rendezni kéne a sorokat. A gyenge formában lévő Bournemouth tökéletes gondűzőnek tűnik, persze tudjuk, olykor pont ezek a meccsek rejtik magukban a legtöbb kockázatot. Kedvcsináló alább.

Mint ismeretes, kedden a Lille legyőzésével második helyen ugyan, de továbbjutottunk a Bajnokok Ligájában. Nem lebecsülendő tett volt ez, amit csak alátámaszt, hogy egy remek Ajaxot sikerült megelőzni. Tudtuk, hogy kemény ez a csoport, rosszul is kezdtünk, úgyhogy azt gondolom, helyben vagyunk, elértük, amit akartunk még úgy is, hogy nyilván jobb lenne csoportgyőztesként az Atalantáról vagy a Lyonról ábrándozni, mint tudni, hogy a PSG-Barca-Juve-Bayern-Leipzig kvintett valamelyik tagja lesz majd a nyolcaddöntős ellenfelünk.

Most egy darabig elég a bajnokságra fókuszálni. Megkönnyíti a dolgunkat, hogy kiestünk a ligakupából, valamint hogy idén bekvártélyozhatjuk magunkat Londonba, hiszen a Lille elleni hazai meccsünk után további alkalommal maradhat a csapat a fővárosban – bár a Tottenham és az Arsenal meglátogatásától elég nehéz momentán izgalomba jönni. Mindenesetre az, hogy itt az év végi hajtásban nem kell utazgatni, remélhetőleg segít majd eredményesen zárni ezt a fontos etapot. Stabil top4-es pozíciónk egyik lábát ugyanis kezdik kirúgni az eddig gyengélkedő üldözőink azzal, hogy fontos győzelmeket aratnak, szóval muszáj ismét hármasával gyűjtögetni a pontokat, ha nem akarunk a 7. helyen szilveszterezni.

Rüdiger visszatérésével remélhetőleg stabilizálódik a védekezésünk

Mai ellenfelünk finoman szólva sincs jó formában. November legeleje óta nem szereztek pontot, pedig a Manchester United legyőzése még nem is keltett akkora feltűnést, hiszen egy otthon erős középcsapat verte meg az idegenben szenvedő Vörös Ördögöket. Azóta öt vereség egymás után, ami már az NBA-ben sem kevés, hát még a PL-ben. Vissza is csúsztak a 7. helyről a 15. pozícióig, a kieső helyen álló Southampton pedig már csak egy ponttal van mögöttük. Nagy tehát a nyomás Eddie Howe-ékon, hiszen feljutásuk óta ez az ötödik szezonjuk, s eddig a kiesés réme egyszer sem fenyegette őket közelről, s az igazat megvallva idén is van öt-hat együttes, akiket előbb jósolnánk idény végén a vonal alá.

A Bournemouth egyébként példa értékűen igyekszik a stabilitást képviselni: Eddie Howe pozíciója sziklaszilárd, emellett tele van a keret olyan régi motorosokkal, akik már a feljutás óta a csapat kötelékében vannak  (a teljesség igénye nélkül Simon Francis, Steve Cook, Adam Smith, Charlie Daniels, Callum Wilson vagy Josh King). Vélhetően most sem kezdenek el kapkodni vagy pánikolni, hanem közösen igyekeznek majd kilábalni nehéz helyzetükből.

Tavaly Pedro és Hazard góljaival nyertünk Londonban

Kérdés, hogy a Bournemouth pontkényszere előny-e vagy hátrány számunkra. Ha válaszani kéne, utóbbira tenném a voksom, hiszen egy sok csapat ilyenkor megsokszorozott elszántsággal igyekszik megtörni a rossz szériáját, lásd Everton a múlt héten. Az egymás elleni mérleg egyébként erősen felénk billen a bajnokságban, hiszen a nyolc találkozóból hatot megnyertünk, viszont a másik kettő viszont fájdalmas vereség volt, hiszen rögtön az első találkozásunk alkalmával kikaptunk tőlük a Stamford Bridge-en, legutóbb pedig egy négyessel küldtek minket haza Bournemouthból. A visszavágás vágya tehát most inkább minket éltet.

Remélhetőleg sikerül ismét úgy meccset nyerni, hogy a találkozó a magabiztos játékunkról és a stabil védekezésünkről maradjon emlékezetes. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com