Blog bejegyzés

Fekete macska olasz módra

A karácsony-carnage peremén vegyesen várt jelenésünk van a Sunci otthonában, amely, bár idei teljesítményében egy champós csapat szintjét is alig-alig üti meg, megnyert 3 mérkőzését az utolsó 5 meccsén hozta össze.

 Csapatszemle

Sérülések terén kimondottan biztatóan állunk. Bár Terry továbbra is lábadozik és Hazard enyhén kidőlt, Oscar felgyógyulni látszik betegségéből, illetve Zouma visszatérése is kielégítően halad. Ami aggodalomra adhat okot, az a sárgák száma. Négy játékosunk (Kanté, Matics, Luiz, Costa) szedett be eddig 4 darab sárgát, és mondani sem érdemes, hogy mekkora hátrány lenne, ha a szerb-francia kettőst egyszerre kéne egy mérkőzésről nélkülözni. Legalább két játékosnak nulláznia kellene magát (ideális helyzetben Luiz-Matics), valamint az eddig mellőzött egyéneknek (Batsu, Willian, Fabre) megadni a lehetőséget a hétközin. Conte eddig Mourinhonál is jobban igyekezett kerülni a rotálást, azonban az események sűrűsödésével nő a sérülés esélye is, háromnapos pihenőkkel 10%-ról 30%-ra. All in all, egy-két jegelt tag bedobása több mint sanszos.

Ellenfélanalízis

Nincs még egy csapat a ligában, amely annyira ellenszenves lenne, mint a Sunderland (rajtunk kívül persze). A világ összes kontinensének minden egyes b-kategóriás játékosa felöltötte már legalább egyszer a mezüket, egy edzővel végig játszani az egész szezont pedig valósággal bravúrnak számít a Stadium of Light környékén. A félévre betöltött ügyeletes vezetőedző pedig a liga egyik legnagyobb mémmestere (van Gaal és BR mellett), David Moyes. Bár messze ő  az egyik legminőségibb tag, aki a Sunci padjának közelébe került, mégis vele agonizál leginkább a gárda. Legutóbb 2013 telén álltak hasonlóan gyászosan, akkor 8 ponttal az utolsó helyen. Idén 11 ponttal igyekeznek elkerülni a végzetüket és többé-kevésbé foggal-körömmel kiharcolni a bennmaradás jogát.
Legeredményesebb játékosuk Defoe, aki 8 góljával az összes Sunci-találat majdnem 60%-át állta.

A nyár nagy érkezői között szerepel Paddy McNair, Steven Pienaar, Victor Anichebe, Didier Ndong valamint a Chelsea tavalyi közönség-kedvence, aki nem kevesebb, mint 3 percre fel is ölthette a kék mezt, Papy Djilobodji.
Ahogy érkezőkben, úgy hiányzókban is bővelkedik Moyes egylete. Cattermole, Gooch, McNair, Ndong, Rodwell és Watmore mind a pályán kívüliek táborát gyarapítják.

Sporttörténelem

 

A Chelsea és a Sunderland eddigi 111 meccsének mérlege felénk billen, 55 győzelemmel 37-tel szemben. 2010 óta mindössze 3 alkalommal tudták a PL-ben Kékeket felülmúlni, igaz, ezek többnyire emlékezetesen kínos párharcokra sikeredtek. Ami viszont tény, hogy a Fény Stadionjába nem veszteni járunk. Az Abramovics-érában mindössze egyetlen alkalommal, tavaly májusban szenvedtünk vereséget. A Sunderland ellen átlagosan 1.85 gólt szerzünk, ezt a két találatot jó eséllyel ma is meglőjük.

 

Tipp

Egy 0-2-es győzelmet várok, természetesen legalább egy Costa találattal. Egy esetleges győzelemmel 6 ponttal húzhatunk el a tegnap elvérző Arsenaltól, ez pedig már bőven tekinthető lélektani előnynek is.

 • Diego Costa

  “Chelsea FC plc today announced our annual financial results for the year ended 30 June 2016 with the club’s highest turnover figure recorded and a profit of £4.7m before exceptional costs.”

  http://www.chelseafc.com/news/latest-news/2016/12/financial-results-announced-with-record-revenues-.html

  Ez az esetleges Oscar üzlet jól megdobnál a bevételt a következő évre… 😀

 • gorkaf78

  Szemelvények a mai sajtótájékoztatóról:

  – Hazard egészséges, játszhat holnap, ha Conte úgy dönt

  – Oscar ügye szerintem eldőlt, bár ezt Conte nem monda így ki, annyit mondott, hogy a megfelelő időben mindenkit informálnak

  – a Verratti átigazolásával kapcsolatban feltett kérdésre nem mondott semmit, gondolom zajlik az egyezkedés a klubok közt

  – Conte szerint sok embert meglep a Chelsea jelenlegi sikeressége

  – Conte valós veszélynek érzi a kínai klubok gazdasági erejét az összes többi klubra nézve a világon, szerinte minden egyes játékosnak saját magának kell eldöntenie, hogy a sok pénzt v. az esetleges megnyerhető trófeákat választja, viszont szerinte az angol bajnokságban focizni ‘megtiszteltetés’

  • Oscar a továbbiakban is a keret tagja lesz januárig, erről nem volt szó?

   • gorkaf78

    Hú, most megfogtál. 😀 Szerintem nem volt erről szó.

   • Játszani már nem fog, ergo keretben sem lesz. Tárgyalás közben nem szoktak már játszani, nehogy pont akkorsérüljön meg.

   • Oké, de ez kivételes eset tekintettel arra, hogy az átigazolási időszakig még két hét van. A szerződése még ide köti, januárig kapni is fogja a fizuját. Azért egy kicsit para lenne úgy végigtolni a decembert, hogy Chalobah az egyetlen alternatíva Maticék helyére, meg az október óta pályára sem lépő RLC .

   • Megnéztem a kínai ablak is 1-én nyílik, úgyh addig tényleg nem mehet. Jogos, elég rövid a pad kp és támadó kp téren. Ezt 3 meccset már így hozzunk le és nyílván néhányat januárban is. Milyen jó lenne most egy “jó” van Ginkel.

  • Diego Costa

   Oscar ügyben azt olvastam valahol (a szokásos panel szövegek mellett elvileg) azt mondta, hogy “you know the situation”, ami elég egyértelmű beismerése a dolgoknak.

 • Diego Costa

  Amióta Kanté Anligába jött csapatai így szerepeltek:

  nélküle: 55 meccs 67 pont

  vele: 53 meccs 120 pont

  • myheartisblue

   #KANTELELE

  • vitéz kaprosfalvy ond kond

   Elég késő van már, kellett egy másfél perc hogy értelmezzem ezt a statot 😀

 • myheartisblue

  Chelsea Unseen mindig kedvelem, kicsit közelebb hozzák a játékosok mindennapjait, ezért belinkelem nektek

  https://youtu.be/zBaz0rsmD2Q

  #lamps #cole&coleacsapattal #edzes #azpialáír #u18asedzés #deltavacsorázásRLCKANTEZOUMA

 • Diego Costa

  Ki mit vár a téli átigazolástól?

  Habár repkednek a nagy nevek januárral kapcsolatosan engem meglepne ha valami nagy ágyút tudnák szerződtetni télen. Nem várok nagy igazolásokat, persze örülnék nekik. Az viszont valószínűtlennek tűnik, hogy Verratti-t vagy éppen Van Dijk-et, Sule-t szezon kellős közepén elengedjék. Bármelyiküknek nagyon örülnék, ha csatlakoznának akár most, akár nyáron.

  • myheartisblue

   Igazából nem tudom. Tételezzük fel, hogy Oscar az említett (50m)-ért távozik. Nos most 4-2-3-1-ben míg azt játszottunk egyértelmű volt a pozíciója, ha Fabre nem KTK-t játszott. A formáció változtatással arra lennék kíváncsi, hogy most Attacking Midfield vagy Right/Left Wingeket fogunk/akarunk vásárolni e.

   Verratti igazán jó játékos, de hogy eljönne e padozni Matic és Kanté mögé az azért kérdéses. Persze inkább ő mint Nainggolan aki nemsokára 29 éves és az áruk majdnem ugyan annyi. Szerintem közülük Conte választ majd, hogy melyikükkel lenne jobb dolgozni.

   Kérdéses JT helyére most vagy nyáron szerződtetnénk vkit? Iva alatt is rezeg a léc…vagyis az idő vasfoga. Oda is kell minőségi pótlás. (oda talán Christensen és Aké az elgondolkodtató opció, ha a “loanarmyt” nézzük, jó lenne valakit beépíteni.)

   Lewis Bakert, Mikelt,Oscart és van Ginkelt, Todd Kane-t a lehető legjobb áron permanensen eladnám. Oscar anyagi okok miatt a többieknek pedig egyszerűen nincs helyük a keretben.

   Az említett 4 pozícióra van szükségünk, inkább talán azt kell definiálni, hogy melyik a legszükségesebb időbelileg és ki a mozdítható, vagy megvárjuk-e a nyarat ezzel.

  • Sir Idemitirjak

   Pedig Jamesnek kifele áll a szekere, nekünk lesz pénzünk Oscarból, Hazard mellé pedig kell még egy minőségi játékos. Minden adott.

   • Diego Costa

    Esetleg Pedro helyére beférne, de én nem ragaszkodom hozzá. Szerintem nem nagyon férne be a csapatba, esetleg jobb oldali támadónak lenne jó. Középpályán nem igazán tudna, kicsit lassú, labdával jó, pont olyan, mint Fabre, de ő meg már van nekünk.

 • Diego Costa

  Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Matic, Alonso; Willian, Diego Costa, Hazard

 • WudigessBoi

  Van új poszt.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com