Blog bejegyzés

Fatsames Ünnepeket!

A karácsony-carnage előfutáraként az év utolsó idegenbeli mérkőzését a  Goodisonban tudjuk le. Az utóbbi évek tendenciáját követve vagy nagyon összejönnek a dolgok, vagy ordasul nem.

A WHU elleni bukás következtében 2 mérkőzésen hat pontot hoztunk, ezzel pedig stabilizáltuk helyünket a dobogón. Noha az ismételt pontadományozást jobban is megszívhattuk volna, az ellenfelek a vártnál jobban leengedtek, mi pedig viszonylag elfogadható előnnyel nézhetünk az Premier League ünnepi időszaka elé, melynek végén egy kis szerencsével akár egyel feljebb is léphetünk, ugyanakkor ez távolról sem lesz zökkenőmentes kísérlet.

Rögtön első ellenfelünkkel az idény utolsó, rangosabbnak tekinthető mérkőzését kell megvívnunk, mégpedig a Goodison Park berkein belül. Nos ha van helyszín, ahol gálákban és csúfos kudarcokban is bővelkedtünk, akkor az ez. Tavaly a bajnoki cím felé robogva vívtunk egy viszonylag kiegyenlített, ugyanakkor eredményében hízelgő 0-3-at, előtte viszont Naismith játszotta ellenünk élete PL-mérkőzését, és gyakott le bennünket a mesterhármasával, sőt, ugyanebben az évben még az FA-kupában is elvéreztünk ugyanitt.

Szavunkat nem feledve, mindenki emlékszik az ezelőtt vívott igen emlékezetes, talán még a klasszikusaink közé is teljesen jogosan beemelhető fellépésre, ahol jött a gála és a hintett hat gól.  Hasonlóan szívet melengethető lehet Lampard duplája még 2012 decemberéből, vagy hasonlóan nyomorúságos a Pienaar-Stracqualursi duó villogása még ez év januárjából.
Szóval igen, ezek zömében olyan rangadók, ahol az egyik fél a szezon egyik fénypontjaként éli meg az eredményt, még a másik legszívesebben magzatpózban felejtené el az éppen összeszenvedett 90 percet. Az izgalom természetesen itt is borítékolható.

Az Everton nyári ablaka – bár kétségtelenül voltak érdekes döntések, mint Lukaku fillérekből való pótlása és a Sigurdssonért kiadott gigászi összeg – önmagában kivételesen impozánsra sikerült, és a többség joggal várta, hogy végre valaki rendesen bekavar a bigsix által felosztott mezőbe. Oké, ezt a Burnley össze is hozta, viszont Koeman teljes mértékben képtelen volt nem hogy egy jobb periódusra, de önmagában arra, hogy megtalálja csapata számára az ideális formációt, stratégiát. Teljesen reménytelen módon próbálkozott három-, majd négyvédős szisztémával és fordítva, az összes játékosát a saját harmadában jószerivel mindenhová betette, miközben sorra jöttek a nagyobbnál nagyobb kudarcok.

Az Everton szépen lassan sorvadt lefelé, egésze a kieső-zónáig, még nem megváltak a jobb rémenyekkel leszerződtetett hollandtól, és bár a jelenlegi győzelmi széria már Unsworth alatt megkezdődött, Big Sam alatt a liverpooli kékek megtáltosodtak, és az Anfield-i 1-1-et leszámítva minden meccsüket behúzták, ezeken összesen 1 gólt kapva.
Kijelenthető tehát, hogy az Everton formája valamelyest stabilizálódott, nem csak Rooney villan meccsről meccsre, de tényszerűen minden megvan a jelenlegi gárdában, ami az ezt megelőző negyedévben teljes mértékben hiányzott.

Ezek mellett természetesen meg kell jegyezni, hogy bár a Moyes-Sam duó több oldalról is ki lett kezdve kinevezésük után, eddig szakmailag mindketten hozzáértően szálltak be a PL-be, és építően, látható fejlődéssel kezdik felhozni csapataikat. Mindemellett ha hozzávesszük azt, hogy Hodgson pedig a 14. helyre repítette a Palace-t, még talán azzal sem ostobaság előhozakodni, hogy idén a brit szakma több edzőre emlékeztető alakot állított ki, mint az elmúlt években bármikor.

A forduló rangadóját azok a csapatok hozták ikszre, akik az utóbbi fordulókban a legfőbb üldözőinkként próbáltak elénk vágni. Ezzel megnyílik az esélyünk arra, hogy a következő két, tradicionálisan zsúfolt hetet az előnyünk növelésével kezdjük meg. A 6 pontos előny a tét, ehhez pedig nem kevesebbet kell tennünk, mint győzni a Goodisonban!

Minden olvasónknak, törzskommentelőinknek és újonnan érkezett szurkolótársainknak békés, boldog, Chelsea-győzelem mámorában végig kísért Ünnepeket kívánunk!

 • Hazard

  Moses helyett Zapacosta. A minőségi változás, amire mindannyian vártunk!!!

 • 21 lövésünk van már, plusz Williams kapufája.

  • myheartisblue

   Es Ashley Williamse. Dehat mindegy…mert rajottem ez 0-0 lesz: fockin #FatSamMagic

 • Endy919

  ez olyan meccs , hogy reggelig is játszhatnánk , akkor sem rúgnánk gólt.

  • közhely, de én is pont erre gondoltam.

 • Endy919

  bazz

 • lamps8

  De gyűlölöm ezt a kurva big samet a fasszopo evertonnal egyutt.

  • Endy919

   pedig a maga módján egy kibaszott zseni.

   • lamps8

    Miben is?

   • Endy919

    képes megölni a nagy csapatok játékát és a legnagyobb szarból is felállitja az adott csapatát

   • lamps8

    De most a mi jatekunkat megolte? Lofasz mulik rajta

   • Endy919

    a támadó játékunkat mindenképp

   • lamps8

    Lofaszt ennyi helyzetbol siman rughattunk volna eleget a gyozelemhez egy faszmakker nyomorult

  • És ez a mi után, miért releváns? Gólokkal kellett volna ütni, leönteni, begyújtani, ott hagyni, nem megismételni helyzetkihasználás terén ugyanazt a nagybetűs fost, amit idén minden, a területet átadó ellenfél ellen produkálunk.

 • kasata91

  Minőségben kevesek vagyunk.

 • Hazard

  Wingback-ek, akik nem tudnak beadni, középpályások, akik nem tudnak messziről lőni. Az egyetlen bevethető csatár 2 éve nem játszik, a másikat meg Conte egy kisárgázta egy jelentéktelen meccsen. The Chelsea way.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Télen csatár KELL!!!

  • minek? még batsu is csak harmadik opció.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Olyan csatár kell akiben bízik Conte, Batsu teljesen rossz példa, ő nem azért nem játszik mert támadó, hanem mert Conte nem lát benne eleget. Marad Morata, nélküle kb csak a szerencsére van bízva hogy mikor szerzünk gólt

   • És ki ez a csatár? Pláne az, aki bevállalná, hogy Morata mögött annyi köze lesz bármihez, mint Batsu.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    “annyi köze lesz bármihez, mint Batsu.”
    Éppen erről van szó, én biztosra veszem, hogy nem azért játszik ennyit mert második számu csatár, hanem mert nem elégedett vele Conte. Ezért kell venni egy olyan játékost aki Conte embere lehet.

   • Pontosan nem erről van szó, mert Morata és Hazard tengelye egyszerűen fix. Akárkit hozunk cserének, az nem fog szignifikánsan több lehetőséget kapni, ugyanaz a paletta fog neki megmaradni, amin idén nem Morata kezd, nem feltétlen Batsu. Ez meg egy baromi sovány margin.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Jelenleg amikor látványosan egy támadóra van szükség se küldjük be csereként, amikor meg nincs Morata a csapat legjobbját poszton kívül játszatjuk, csak hogy ne Bacunak kelljen kezdenie. Nem hiszem el, hogy Conténál ennyi szerepe lenne egy második számu csatárnak.No meg attól még, hogy Morata-Hazard lesz az alap tengely, ennél tuti nagyobb szerepe lenne beugró csatárnak, és ma sokadjára láthatjuk, hogy mekkora szükség is lenne rá.

   • De továbbra is ott tartunk, hogy ne abból induljunk ki, hogy Batsu hány meccsen kezd, hanem hogy Morata hány meccsen nem. Pontosan ez a keret jutna ki egy másik csatárnak is, az meg taktikai változások esetén hány meccset ölelt fel az elmúlt 4 hónapban? Nyolcat?

   • ezt csak részben tudom adni. Conte ugyan gyermetegen ragaszkodik párszor ahhoz, hogy vannak érinthetetlenek a csapatban, de ezzel azért nem ő az első edző a világon, még csak nem is az első Chelsea edző, cserébe viszont ott, ahol kap SZÁMÁRA is hasonló kategóriájú játékosokat, azért nem rest rotálni, és ezt kiválóan megmutatja idén a CB-k helyzete. Én el tudom képzelni (a ‘hiszem’ azért túl erős lenne), hogy amennyiben lenne egy olyan B csatárunk, akit maga Conte is alkalmasnak talál a posztra, akkor többször kezdene, mint amennyiről Batsu álmodni mer. Sajnálom a belgát, mert olyan csatár, amilyen, megvannak a korlátjai, viszont szavunk nem sok lehet rá, ha be mertük dobni, és nem időhúzó cserének, akkor még ebből a minimál lehetőségből, lényegi meccsrutin nélkül is inkább kihozta a gólokat, mint nem, néha még időhúzó csereként is, nem sör-virsli meccsen (lásd pl ATMA, BL). Szóval sajnálom a belgát, de a helyében a nyáron úgy elhúznék innen, mint a szar, ha Conte lesz az edzőnk még a 38. fordulóban is. Már csak a PL-ben jelenleg tobzódnak az olyan csapatok, ahol rövid időn belül akár kezdő is lehetne, Watford, Bombi, WBA, Swans, Stoke, Everton, Soton, akár még a CP is… de gyakorlatilag a top6 csapaton kívül bárhol meg lenne az esélye már most is.

   • Én nem hiszem, hogy ha hozatunk _bárkit_, akkor többször lesz kimozdítva akár Morata, de én ezt a komplett Hazard-Morata-Kanté hármasban nem hiszem. Kanténak pl. meglenne a csilliárdokért vett alternatívája Drinkwater személyében, akivel megelőzhetnénk a szrrájátszatását, mégis mióta Igyadbaszod visszatért, azóta Kanté csak két mérkőzésen jött le a 80. perc előtt közvetlenül a pályáról, szóval mondhatjuk, hogy majdnem minden percet a pályán töltött, miközben az angol egy meccset végigtolt, egyen pedig 70 percig jutott, a többin pedig pad vagy 10-20 perc, ami hát enyhén semmi.
    Moratánál dettó ezt látom, hogy lehetne _bárki_ mögötte, egyszerűen nem azért kap ennyi szerepet, mert nincs alternatívája, hanem mert ha lenne, akkor is pont ennyire ő lenne az, akit Conte legalább úgy favorizál, akihez legalább úgy ragaszkodik, mint Hazard-hoz vagy a franciához. És ha hozatnánk egy Conte-embert, még akkor is csak addig jutnánk, hogy Morata kiválása esetén nem a Hazard-Willian-Pedro hármas lenne az első opció, hanem mondjuk Giovincio vagy nem tom kiben bízna. Ezzel meg nagyjából ugyanitt tartanánk. Oké, lehet hogy gyakrabban kapna 4-10 perceket, mint Batsu, de ez meg szerintem annyira nem lényeges, mert ennek meg Batsu is pont megfelelő, legalábbis eddig másra nem nagyon.

   • annyi a különbség, hogy Drinkwaterért a helyzet miatt kellett ennyit csengetni, nem azért, mert olyan irgalmatlan jó játékos lenne, mert őszintén szólva a Kanté Drinkwater relációban a fhanszia pont annyival jobb, hogy csak a kiválása esetén fog játszani az angol, meg pár Carabao meccsen max. Míg, ha Morata mellé lenne egy mondjuk 4 évvel ezelőtti DD, vagy tudomisén, jobban el tudom képzelni, hogy más lenne a helyzet. Alapvetően nekem nincs bajom a kevés rotációval, vagy a gálakezdővel, sőt, tartom, hogy a bajnokok és győztesek rendre szűk kerettel tolják végig a győztes szezonokat, mert a tartósan jó forma és a kevés sérülés együtt járnak, mégha ez alapvetően nem is a siker elégséges feltétele – viszont 2 dolgot ettől tudomásul kell venni: az egyik az, hogy 2 fronton harcolunk, és még kettőt nem adhatunk fel “csak úgy”. A másik, hogy ha valami nem megy, akkor azon változtatni kell. És azt sem mondhatjuk el feltétlen, hogy “Morata kiválása esetén nem a Hazard-Willian-Pedro hármas lenne az első opció”, mert amikor úgy kívánta a helyzet, Conte nem pöcsölt, simán kivágta a keretből Pedrot, Willt, vagy akár mindkettőt, és felállt egy 3-5-1-1-el.

   • Pont ez az lényegében, ahogy a múltkor is vitáztunk, hogy Drinkwater képességeiben nem igazán több egy közepes angol cm-nél kedvező külső feltételekkel, viszont Kanté mögé ennél elitebb faszi nem is ülne le, Drinkwater mögé meg aztán ifin kívül senki.
    Moratával dettó ez a helyzet, hogy mögé sem találnánk Batsunál jelentősen jobb tagot. Olyat talán igen, akiben Conte jobban bízik, viszont ettől még Morata helyzete nem lesz kevésbé szent, mint mondjuk Kantéé.
    Jelenleg mondom, véleményem szerint három olyan játékosunk van, akinek a helyzetét nem befolyásolná semmilyen csereember, és nálam Morata is köztük van. Ha annyira nem bízunk Batsuban, hogy egy ilyen meccsen bedobjuk, akkor persze cseréljük le, viszont én nem hiszem, hogy ez lényegileg befolyásolná Morata szituját.

   • A három játékost adom, csak az nálam Hazard-Kanté-Courtois. Morata sem nincs olyan régen itt, sem nem angol, sem nem klubhoz köthető, sem nem annyira jó, hogy indokolt lenne az érinthetetlen helyzete. Szvsz ilyen szempontból még Azpi is előtte van a sorban. És ez a 3, vagy a spanyollal együtt 4 játékos van annyira a világelitben, hogy meg is érdemli, hogy kvázi érinthetetlen legyen. Morata viszont _jelenleg_ a Chelseaben és jelen formájában közel sincs ehhez. Nyilván egy Lukaku nem ülne le mögé, ez tiszta sor. Itt jön viszont a képbe egy Llorente nevű kérdőjel, akit mi nem tudtunk elhozni, valamilyen oknál fogva, pedig Kane mögött kb ugyanazt csinálja, mint itt Morata mögött tette volna, és hiszem, hogy Batshoz képest 3x előbb kerül elő a neve a lehetségeseknél. Főleg, mert most sem Will, sem Pedro formája sem indokolja azt, hogy velük kezdjünk Batshuayi helyett, mégis ez a helyzet. És visszatérünk oda, hogy igen, hiszem, hogy más B csatárral más lenne a helyzet. Lehet, hogy ettől nem nyernénk több meccset, de most nem is ez a lényeg, hanem maga az a tény, hogy Cahillt is előbb rakná be Conte bójacenternek, minthogy Bats a kezdőbe legyen jelölve.

   • Innentől szerintem ezt már csak abból tudjuk meg, hogy Conte mit lép a téli ablakban, illetve ha lép valamit, azt is hogy viszi végig.
    A Michy-ben való bizalomhiány az tény, ezzel szűkös határidőn belül kezdeni kell valamit, de én továbbra is azon az állásponton vagyok, hogy jelenleg akkor sem lennénk előrébb, ha bizalmi ember állna a padhoz közel.

   • “Innentől szerintem ezt már csak abból tudjuk meg, hogy Conte mit lép a téli ablakban, illetve ha lép valamit, azt is hogy viszi végig. ”
    Áh, már csak nyáron. Márha, még itt lesz Conte. A téli ablakban baromi nehéz (kb lehetetlen) olyat húzni, hogy segítsen. Télen kiegészítő embert lehet venni ugyan, de érdemi csatárt nem tudom, találunk-e.

   • Én mondjuk abban egyelőre kételkedem, hogy Batsu milyen szívesen ülné le a következő félévet a VB előtti periódusban. Azt sem tartom lehetetlennek, hogy január elején az asztalra csap, és minimum egy kölcsönt kikövetel magának a Ligönbe vagy valami secondhand csapatba, ahol legalább formába szedheti magát nyárig.

   • Adom, főleg, amit írtam fentebb is, hogy a top6-on kívül akár a PL-ben is kezdő-gyanus lenne, 1-2 kivételtől eltekintve. Másrészt viszont ezzel talán picit elkésett, a belgáknál eleve nem számolnak vele csak 3/4 sz csatárként, ha egyáltalán, ezen fél szezon alatt már max akkor tudna segíteni, ha Benteke is tovább mímeli a focit, stb.

   • Lukaku és közte jelenleg meredek rés van, viszont a Lukaku mögötti űrűn belül meg nem igazán látok eltérést a jelenlévők között. Benteke idén veretes nulla, Origi dettó lufasz eddig a Wolfsburgban, Mertens meg általában a csatár mögött, mellett tolja, szóval egy kiemelkedőbb ligönös szezonnal én már látnám esélyét annak, hogy a VB-n egy 90-100 percet minimum összejátszon. Jelenleg viszont egy formanélküli tag a sok közül, aki ráadásul meccshiányos is.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Köszi, hogy végig vitted és kifejtetted a gondolat menetet, amire én lusta voltam 🙂

   • Basszus, annyi ilyet olvastam, hallottam már különböző emberektől itt, hogy szerintem Zenzo vitázza le a fél oldal nézőpontját.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Pedig talán Zenzoval vitázok a legtöbbet én! Egyébként azért ugye, mert azokkal lehet komoly hosszú vitákat folytatni akik kellő komolysággal és energiát nem sajnálva próbálja meggyőzni a másikat. A komolyság meg messze áll pl tőlem.

   • fórumkodjunk bátran, komolyság nélkül.

   • 😀 mindjárt az jön, hogy ketten vagyunk az egész blogon, te, én, meg a harminc alteregóm :)))

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Lebuktunk.

   • Endy919

    nono 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Te vagy Zenzo lázadó tini lány alteregója, mindenki tudja.
    Néha bannolom magam amikor nem bírunk pár emberrel.

   • Endy919

    Láááááázadó ? Nem vetted észre mennyire pozitív lettem ? 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    A lázadó azért került bele, mert aki a Barton-Costa vonallal szimpatizál arra ez a legfinomabb kifejezésünk.

 • lamps8

  Na így már nem èrte meg a bonszmosz meccs.

  • Hazard

   Tökmindegy. Súlyos szerkezeti problémák vannak a csapatnál. Ha nem lett volna a COC, akkor is Moses és Alonso próbált volna be adogatni, csak nem Hazard-nak, hanem Morata-nak. (Lényegtelen, hogy kiáll ott, mert a labda nem jut el oda úgyse.)

   Willian, Pedro,Moses, Alonso, Zappacosta, Bakayoko, Drinkwater stb. Kitől várod a varázslatot?

   • myheartisblue

    Miert Te azt hiszed a Chelsea mindig nyerhet? A Chelsea mindig jol jatszik? A Chelsea jatekos mindig 10/10et hoz? Hol elsz Te?

 • Hazard

  Sikeres beadások:

  Alonso 6/0
  Moses 9/1
  Zappacosta 4/0

  Zapacosta: waste of money. Ezt Sterling is megcsinálja. Újabb botrányos igazolás. Újabb kidobott 30 millió az ablakon.

 • Hazard

  :DDDD

  https://uploads.disquscdn.com/images/cc8b3b8237e0d0aa1cc0ac2f87258011db5bb2ba885a26e39f50c50791b25677.png

  (Linkes tartalmat nem enged, ezért képként tettem be, de van róla videó is! 😀 )

 • Hazard
Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com