Blog bejegyzés

„Ez nem Sarri csapata, Sarri edző, de nem menedzser”

Szombathy Pált, a Digi Sport műsorvezetőjét interjúvoltuk meg a Chelsea helyzete és a Liverpool elleni rangagó kapcsán. Az esélylatolgatás sem maradt el…

Kép forrása: cigandse.hu

Mikor a két csapat összecsapott legutóbb a bajnokságban, mindketten veretlenek voltak. Gondoltad volna, hogy tavaszra a Liverpoolnak csak egy, a Chelseanek viszont hét veresége is lesz?

– Előrebocsátom, hogy gyerekkoromban a Chelsea-t választottam angol kedvencemnek, amely érzést aztán a klub olasz korszaka csak elmélyített. Így hát most reménykedtem Sarri mesterben, de a Pool építkezése eleve években mérhető komoly előnyt jelent a Kékek zavaros jelenével ellentétben. De a kérdésre térve: azt azért nem gondoltam, hogy ekkora lesz a különbség.

Az előző szezonban Sarri kezei alatt a Napoli Európa egyik legszórakoztatóbb csapatává vált, de idén a Chelsea csak vergődik az olasszal. Kiben lehet a probléma: Sarriban vagy a Chelseaben?

– Mindkettőben. Sarri Nápolyban gyakorlatilag rotáció nélkül működtette pazar focit játszó csapatát, ám a PL teljesen más világ, amelyre ő talán nem volt felkészült eléggé – nem a tudása hiányzott, inkább a körülmények ismerete. Másfelől pedig a Chelsea játékospolitikája átmeneti állapotban van, így ez nem Sarri csapata, Sarri edző, de nem menedzser, s nincs fölötte őt támogató koncepciózus sportigazgató sem.

A gyenge második félév miatt inog a kispad Sarri alatt, tavaly ilyenkor pedig elődje, Antonio Conte volt ebben a helyzetben. Miként ítéled meg azt az állandó nyomást, amivel egy Chelsea-edzőnek számolnia kell?

– A nyomás elsődleges oka a dicső közelmúlt, meg a zavaros, koncepciótlan jelen. Sajnos a Chelsea nem olyan türelmes világ, mint mondjuk az Arsenalé vagy a Liverpoolé. A nyomás nagy, ezt Avram Granttól Di Matteóig mindenki érezhette, utoljára tán Mourinho kreditje volt elég a nyugalmas munkához.

Egyszerű kérdés: részedről IN vagy OUT?

– Miután hatalmas Róma-szurkoló vagyok, nem bánom, ha Sarrit megkapják a Farkasok 🙂 De én a Chelsea helyében megerősíteném őt egy számára megfelelő, invenciózus, a keze alá dolgozó sportigazgatóval. Sarri egy edzőfenomén, a kérdés az, megszokja-e az angol közeget.

A jelenlegi helyzetből kiindulva szerinted hogy ér véget a Chelsea szezonja? Melyiket érik el: az Európa Liga-győzelmet vagy a top 4-et a bajnokságban? Mindkettőt? Esetleg egyiket sem?

– Simán meglehet mindkettő, de miután mindkettő BL-indulást ér, én azt mondom, az egyik biztosan meglesz 🙂

Mi a véleményed Eden Hazard helyzetéről? A belga most már tényleg menni fog a Realba?

– Úgy érzem, tovább fog lépni, Zidane csodálja, s szüksége van rá, miközben a belga megérdemelne nagy címeket tehetsége és konstans jó teljesítménye miatt, szóval attól tartok, ő elmegy.

És Hudson-Odoi? Eljött az ő ideje vagy még nem?

– Meglátjuk, Sarri megszereti-e a fiatalokat, a lehetőségeken múlik.

Végezetül: mit vársz a mérkőzéstől?

– Sok gólt. És idegenben hősi helytállással egy döntetlent, hátha…

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com