Blog bejegyzés

Évzáró a Bridgen

Miközben szinte az összes top bajnokságban már a Szilveszteri bulit tervezik a játékosok, addig a ködös Albionban továbbra sincs megállás, mert mindenki a 2017-es naptári év utolsó Premier League fordulójára készül.  Mondhatnám hogy egy esetleges győzelem után bonthatnánk a pezsgőt, de sajnos eddig a szezon nem a várakozásainknak megfelelően alakult. Mindenesetre egy Stoke elleni sikerrel talán jobb szájízzel kezdhetjük a 2018-as évet.

A keretet tekintve szerencsére majdnem mindenki bevethető akivel Conte számol, így várhatóan nem fog sokat változtatni a mester a Brighton elleni kezdőhöz képest. Egyedül Christensen játéka kérdéses aki kihagyta a hétközi fordulót is betegség miatt. A Stoke-nál viszont egészen más a helyzet, mivel annyi hiányzójuk van hogy örülhetnek, ha össze tudják rakni a védelmet valahogy. Martins Indi és Johnson már korábban sem volt bevethető, míg Shawcross karácsony másnapján csatlakozott hozzájuk, miután a 32. percben el kellett hagynia a pályát sérülés miatt. Rajtuk kívül még Pieters is kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka is kérdéses.

Tovább nehezíti Mark Hughes dolgát az a tény hogy Zoumát is nélkülöznie kell ma, mivel nem léphet pályára ellenünk a kölcsönszerződésébe foglaltak miatt. Talán az ő hiánya az egyik legnagyobb érvágás számukra, hiszen a francia élete legjobb formájában játszik és a Stoke egyik legbiztosabb pontja idén. Várhatóan az egyáltalán nem összeszokott Cameron-Sobhi-Wimmer-Pieters négyessel próbálják majd megállítani támadóinkat, remélhetőleg kevés sikerrel.

A felforgatott Stoke védelem miatt talán több helyzetet sikerül majd kialakítanunk, igaz az utóbbi időben nem is volt ezzel probléma, a helyzetek kihasználásával viszont már annál inkább. Az előző 3 mérkőzésen mindegyikén 20-tól is többször tüzeltünk kapura, de mindössze 3 gólt sikerült összehozni, ami ilyen szinten nagyon kevés. Ami viszont ennek ellenére továbbra is nagyon jól működik az az Azpi-Morata kombináció.

Dave beadása és Morata fejese lassan már megszokottnak tekinthető, mivel eddig 6 gólt hoztak így össze a szezonban. Ha így folytatják akkor elérhetik, vagy akár még meg is dönthetik a Newell-Shearer és Collymore-Fowler párosok által tartott 9 gólos rekordot még 1996-ból. Ettől függetlenül én nagyon örülnék ha a spanyol támadó lábbal is gólt szerezne, mert csak a jó fejjátékból nem lehet hosszú távon megélni.

 

Aki számomra egy nagy kérdőjel az a nyáron nagy reményekkel igazolt Bakayoko. Nem lenne ő rossz játékos, de nem tud egy megfelelő szintet hétről-hétre hozni. Egyik meccsen nagyon megy neki, mindenhova odaér, labdákat szerez és jól osztogat, a másikon meg 3 méterre nem tud pontosan passzolni, elszórja a labdákat és az ellenfél kapuja előtt is ügyetlenkedik. Ezért nem tudja még helyettesíteni Maticot, aki ha nem is villogott, azért volt egy olyan elfogadható szint amit még a rosszabb napjain is tudott hozni. Viszont én bízok benne hogy hosszú távon be fog válni a francia, csak időt kell neki adni.

Ha nem lesz gyors gól a mérkőzés elején akkor azt várhatjuk a Stoketól, amit már megszokhattunk. Átadják a kezdeményezést és a védekezésre összpontosítanak, ezt alátámasztja a tény hogy idén átlagosan csak 44%-ban van náluk a labda. A pontrúgásoknál kell majd a legjobban figyelnünk, mert ebben igencsak erősek. Crouch fejét fogják minden beadással keresni, így kulcsfontosságú hogy őt hatástalanítani tudjuk. Számunkra a legjobb taktika az lehet ha a széleken próbálunk a védelmük mögé kerülni, mert ott a legsebezhetőbbek.

A lényeg hogy ma győzelemmel kell hangolni az Arsenal elleni rangadóra, mert a következő 2 hónap nem lesz sétagalopp. Mindenkinek jó szurkolást és előre is Boldog Új Évet kívánok. KTBFFH

 

 

 

 • Endy919

  2. vagyunk:)

  • WehaveNoHistory

   Ha nem lett volna a West-ham és a CP elleni blama…áá mindegy is. Jó ez most így is.

   • Endy919

    Jaja … jó lenne elkapni az Arsenalt , mert nem hiszem , hogy a mu megveri idegenben az Evertont

   • WehaveNoHistory

    Kötelező!!!! a s*arzenált mindig verni kell 🙂 Innentől kezdve nyomni kell, a MC már befoghatatlan, de a 2 hely az kötelező.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Mondjuk én szezon elött is aláírtam volna a második helyezést egy nem gáz BL mellett, szóval csak a 2. hely hiányzik és a Barca ellen egy nem gáz kiesés a jelenlegi szezonban. Ha bárhol ezen felül leszünk én már nagy mosollyal fogadom el, hogy jó úton vagyunk.

   • WehaveNoHistory

    Azért bízok benne, hogy a fiúk komolyan gondolják és mindenhol oda teszik magukat.Címvédők vagyunk a PL-ben, ne adjuk alább. Én is szeretném azt hinni már hogy jó úton vagyunk.
    Erősnek, jobbnak érzed a bárkát? Vagy mi vagyunk kevesek hozzá. A barsza az barsza, mindenki elakarja kerülni, de van keresni valónk úgy gondolom.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én jelenleg esélyesebbnek látom magunkat, DE azért egy barsza ellen ha szoros meccsen ki is esünk akkor sem dőlök a kardomba.
    Jelenleg nem érzem magunkat BL esélyesnek, de 1-3 éven belül ha sikerül az alapot egyben tartani és okosan bővíteni akkor megint ott leszünk a top4-be EU szinten.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Shrek mester hármas garantált ott

   • Endy919

    nem kölcsönbe ment?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én úgy tudom, hogy felbontott szerződés és végleg

   • Endy919

    ja, free transfert írnak …valamiért a loan rémlett

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Pedig ma én ittam :O

   • Endy919

    én már többet soha 🙁

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Holnapig? 😀

   • Endy919

    ááááá. könv fölött szilveszterezek.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nem úgy volt, hogy te már végeztél? 😀 Én 2-kor indulok Pécsre ami az 1 óra helyett 3 órás út lesz, mivel megállunk minden kocsmában, szóval előre szólok a communitynek, ha fura kommentek jönnek, akkor az én accom is fellesz tőrve, mint a tied tegnap.

   • Endy919

    bárcsak végeztem volna 😀

   • trueblue05

    a United nyerni fog, mi meg ikszelni fogunk szerintem

   • A MU-nál jó eséllyel nem lesz Lukaku, Smalling, Bailly, Vale, Ibra, Fella, Matics pedig a josé-rotáció eredményeképp teljesen visszaesett. Ha komolyan ők lezúzzák az Evertont még így is, akkor meg is érdemeljük, hogy ismét elveszítsük a 2. helyet.

   • trueblue05

    szerintem vissza fog jönni a szerencséjük, aztán csókolom

   • Endy919

    csak itt már nem arról van szó , hogy nincs szerencséjük , mert jóformán helyzeteket sem alakítanak ki , és megint kellett DDG emberfeletti védése , hogy megmentse a seggüket …igaz a végén Pogba elvette maguktól a győzelmet , de az egy rohadt nagy egoista megoldás volt.

   • trueblue05

    A MU hullámvölgye kicsit túl van dramatizálva azt hiszem, nyilván a körülmények miatt. De: elsők már nem lesznek, és amennyiben ezt elfogadják, egyáltalán nincsenek rossz pozícióban a top4-es küzdelmeket tekintve. Játszottak három döntetlent, na bumm. Lehet, hogy a következő 3 meccsen nekünk lesz 3 x. A legnagyobb szégyenük mondjuk pont az, hogy ez a Chelsea megelőzte őket. Szóval all in all, szerintem ki fog mászni ebből a gödörből José, visszajövögetnek a sérültjei, meg a mák, lesz nekik egy top4. Ezután majd remélem kirúgják a portugált – csak a tisztánlátás végett: minden vágyam, hogy holnap reggel basszák ki, de egyszerűen még nem tart ott a helyzet, csak José múltja miatt van ez most ennyire kiélezve, de ez nem valós.

   • kormolar

    elnézve a Pool és a Spurs formáját azért a top 4-ért kemény harc lesz…az Arsenalt meg sosem szabad leírni

   • Hazard

    Én élvezem. Majd 100 milliós játékosokat vesznek már évről évre, Mou második éve és nem megy neki. Mekkora lenne már, ha ott nem nyerne semmit a másodikban?

    Kiestek a kupából, ahol azért az átlagnál komolyabban vette, ami miatt még cikibb a kiesés és a PL-ben sem hasítanak. Eddig sem voltak meggyőzőek, amit mondtam is korábban, hogy eléggé félrevezetőek voltak azok a 4-0 az év elején és ez most beigazolódni látszik. Sokat költöttek, és nem megy a játék.

 • Végre basszus 2. hely. Igaz már kb. 1 hónapja itt kéne trónolnunk, de ezzel zárni az évet sem rossz.

 • nem lett igazam, ez a számomra vártnál jóval simább volt. Egyébként rémisztő látni, az alsó ház a szezonban mennyire fogatlan (no persze, mi azért a WHU-tól kiszoptunk, de az max szabályt erősítő kivétel). Ez a Stoke simán megérdemelné, hogy kihulljon, de kb a Watfordtól lefelé ez mindenkire igaz. Vérszegény.

  A kezdő nem volt rossz, a cserék már inkább, ha már ennyire pihentetni akartunk, akkor Kanté a félidőben legkésőbb jöhetett volna lefelé, Zappa meg állhatott volna Alonso helyére, ha meg már Moratával kezdtünk, akkor fent kellett volna hagyni a végéig, aztán valahogy lövetni vele legalább egyet. Valahol rémisztő azért, hogy még ezzel az ötössel sem sikerült meglépni a 40 gólos határt, és ezzel a 2,0-ás gól/meccs mutató alatt vagyunk továbbra is. A mai nappal 14-re emelkedett a PL góllövőink száma, viszont a gólok felét hárman termelték (Morata 10, Hazard-Alonso 5-5). Az meg abszolút a liga kritikája, hogy ezzel a teljesítménnyel már a második helyen állhatunk. Nem csoda, ha a City minden rekordot halomra döntve ér majd célba.

  A 2017-es év a Chelsea számára sok minden volt, csak jó nem, az “egyetlen” jó pillanatot kb a 2016-os hasításnak köszönhetjük. Egy jobb, sikeresebb 2018-cat kívánok mindannyiunknak, minden téren.

  • Sandic

   Azért azt vedd már figyelembe, hogy a Stoke is keményen rotált, B csapatot küldött fel Hughes. Jó ügynök volt. Szerencsénk volt, mert hétfőn a ‘Castle ellen játszanak, és úgymond feladták a meccsünket a hétfőiért cserébe.

   • Jaja, ez viszont igaz, totális Stoke B-t kaptunk tegnap brutálisan összetákolt védelemmel és középpályával. Ennyire vészesen azért alapesetben nem lettek volna rosszak, hogy – Moratát beleszámolva – közel nyolccal kellett volna őket hazaküldeni, de említhetném Pedro helyzeteit is, amikkel aztán könnyen át is fordulhatott volna az eredmény kétjegyűre.

   • ettől függetlenül felőlem a Stoke kieshet a francba, Hughes meg kap valami normális melót. Amit 2013 óta csinált a fazekasokkal, egyébként is megérdemel már egy feljebblépést, kíváncsi lennék, mit tudna csinálni mondjuk egy Evertonnal vagy Sotonnal- szurkolok neki, hogy meg tudja mutatni.

   • onnantól, hogy nálunk meg a Pedro-Will-Drinkwater hármas kezdett, ezt nem tudom figyelembe venni.

    Szerencsénk (azért) volt, mert az, ami az elmúlt meccseken kimaradt, most egyből beakadt, és nem kellett 10 perc, mire mentünk kettővel – a Stoke már ott elengedte a meccset. Mi pedig a lagymatag semminket nyomhattuk onnantól, és nem kellett 15 perc, hogy még pödrő is betaláljon. Úgy gálázott tegnap a Chelsea, hogy nem játszott jól, és Moratával nettó emberhátrányban voltunk (még Diouf is beverte azt, amit ő kétszer Butlandbe lőtt, újabb szerencsénk, hogy azt nem adták meg, pedig…)

   • “onnantól, hogy nálunk meg a Pedro-Will-Drinkwater hármas kezdett, ezt nem tudom figyelembe venni.”

    Ennél nagyobb marhaságot rég olvastam 🙂

   • teljes jogú kritika, elvégre mindhárom említett egyén formában és meccsben lévő játékos, így joggal volt elvárható ettől a gólvágó trióval való felállástól az 5-0, hiszen Hazard azért maradt padon, mert nemhogy formán kívül van, de hónapok óta játékperce is alig volt 😉

   • bocsi, de ezeket a megnyilvánulásaidat néha komolyan nem tudom hová tenni.

 • Van Gerwen-Cross meccset ajánlatos visszalesni, eséllyel a vb csúcsa.

  • kormolar

   Phil rutinnal megveri a döntőben…

   • Esélyes, MVG erősen asszisztált ehhez a sikerhez, bár Crosstól sem lehet elvitatni a klasszis periódusokat. Taylor viszont közel sem fog ennyit hibázni, az ő eltékozolt lehetőségeiből nem fog Cross így meccsben maradni.

   • Endy919

    Van Ginkel is dartsozik?

  • kasata91

   Ő elég higgadt volt ahhoz amihez J Lewis nem. Jót fog tenni et a pár új arc a sportágnak.

 • off: a világ legkirályabb nevű edzőjét menesztette a Forest – Várbörtön állás nélkül maradt 🙂

  • Én a napokban kapcsoltam, hogy a Forest-legend Pierce Moyes alatt dolgozik.

 • atti26

  Sajna nem láttam a mecset, csak az összefoglalót, de örülök hogy végre kiszakadt a gólzsák. 🙂
  Moratahoz annyit és is hozzá szólnák, hogy tényleg egy kicsit összekaphatná magát és az ekkora ziccereket bevághatná. Azért bántani nem tudom, mert nem kéne elfelejteni hogy ez az ELSŐ idénye a PL.-ben és az ELSŐ idénye amikor ő az elsőszámú csatár! Ha ezzel sikerül megbirkóznia akkor szerintem nem lesz vele gond és azt se tartom kizártnak hogy jó vételt csináltunk vele.
  Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!

 • Endy919

  nem akarok elkiabálni , de a CP eddig nem rossz a City ellen.

  • kasata91

   Nem szoktad 😀

 • Ez a redvedék CP nekünk hogy lőtt kettőt?

  • Blotunga

   Ezt a kérdést nem csak a CP esetében teheted fel és máris ott tartunk, hogy a hibát mélyen magunkban kell keresni…

   • igen, nincs rá más magyarázat, mint az időnkénti irgalmatlan meltdown, kapásból a szezon első meccsén a Burnley ellen, aztán CP, WHU… de még a döntetlenjeink nagy része is a saját balf*szkodásunk eredménye kb.

   • Blotunga

    Gyakorlatilag egyikre sem mondhatjuk, hogy akkorát játszott volna az ellenfél, hanem minden esetben mi voltunk vagy átlagosak, vagy egyenesen szarok. De legalább van ahova fejlődnünk! 😀

   • a nem-győzelmeink közül ami “reális”, az a Roma elleni 3-3, meg a City elleni 0-1, a többi döntetlent és vereséget a saját magunk megverései közé lehet sorolni.

   • Blotunga

    Igen. És valahol a különbséget is itt kell keresni a bajnok Chelsea és a mostani Chelsea között. Mert úgy érzem, hogy a keretben minőségbeli változás nem keletkezett.

   • Rammschein

    hát akkor mi a gond? 🙂

   • Blotunga

    A gond az, hogy egyesek túlteljesítettek, most meg visszaestek egyénileg, amit a csapat nem bír el. Ez vonatkozik Contera is. Továbbá fejben nincs meg az egység, már az elején megzavarták a botlások a csapatot, hiányzik az a löket, ami tavaly menet közben érkezett.

   • Endy919

    Igen , de tavaly pl annyira sikerült meglepni-összezavarni a ligát ezzel a háromvédőzéssel , hogy mire érdemben tudtak rá reagálni , addigra kb bajnokok voltunk.

   • Endy919

    még a Watford ellen megérdemeltünk volna egy zakót.

   • Igen, ott mondjuk érdekes, hogy ha a második félidő elejét nem barmolják szét Richarlisonék, akkor mondjuk egy 1-3-ról hogyan állunk fel.

   • szerintem sehogy, ez a csapat már nem alkalmas erre. Jelen formájában legalábbis.

   • az más kérdés, most a vereségekről beszélgettünk. Most már meg nem mondom melyik, de az utóbbi időben volt még vagy két meccs, amikor megérdemeltük volna, hogy jól lealázzanak – de a győzelmet nem kell magyarázni 🙂

   • A közelmúltból a Soton volt leginkább az, ahol a Sotononnak ugyanannyira nem lehetett volna szava sem a 4-0-ra, mint ahogy nekünk az 1-1-re, mindenesetre mákos volt.
    A lentebbi kommentre reagálva ja, én sem hiszem, hogy idén akkora feltámadásokat érdemes várni a teamtől, mondjuk az utóbbi 2 hónapban a védelmünk is legalább annyira stabilizálódott, ahogy ne is kelljen feltétlen emiatt aggódni.

   • Soton is, de kupában a Bombi, vagy az Atma is hasonló kategória.

    Na ja, de egy bajnok ismérve azért az, hogy képes nagy comeback-ekre. Az előző poszt alatt lamps linkelte be a 05/06 season review-t, azóta megnéztem pár meccset abból az időből (tényleg párat, mert kettőt 🙂 ), az egyik pont a WHU elleni volt, amikor 0-1 + piros után nyertünk 4-1-re. Ezt már csak azért sem tudom elképzelni erről a csapatról, mert pont a góllövéssel van a gond még 11 emberrel is. Az a vicc, hogy azért hoztuk Matics helyére Bakát, hogy támadóbbak tudjunk lenni, és az átformálás után még defenzívebb a csapat. Csatárposzton én azt hittem, Costa után Morata jóval játékosabb és kreatívabb játéka majd lendít rajtunk, de egyelőre azt kell, hogy mondjam, hogy Diegoal jobb volt összjátékban Hazarddal mondjuk, mint Morata. És a kapu előterében, nem a felezőnél sarkalgatásokra gondolok. Will és Pedro formaesésével pedig nincs igazán érdemi góllövőnk, mert sem Kanté, sem Baka nem az, Moses dettó, és hát Fabregasból is kiveszett ez, és nem véletlen írtam a meccs után is, hogy van 14 gólszerzőnk már így is… ha nem lenne Morata feje + Alonso szabijai, valahol a Swans szintjén állnánk gólszerzésben. Viszont másrészt a védőtrió bármilyen felállásban Kantéval, és az ötösön belül egyre magabiztosabb TC-vel elég stabil alapot ad.

   • Mondjuk Bakából még kérdéses, mi lehet, egyelőre szerintem fizikális még mindig nincs toppon, és ez is közrejátszhat abban, hogy védelmibb szerepkört próbálunk idén rámérni, főleg mivel érdemi alternatívája a szintén kétes állapotban lévő Drinkwater.
    Amúgy a sorra veszem a nyári fogásokat, eddig pont Christensen hozza szerintem a legkonstansabb stabil formát, aminek egyrészt mindenképpen pozitívum, másrészt azért ehhez az is kell, hogy a többiek hullámzóbb szezont hozzanak, amit meg hát gyakran megszívunk.

   • kormolar

    ha megnézzük, a gólók számában a City-t leszámítva azért azt lehet mondani, hogy nagyon egyformák a csaptok… talán a Pool lóg még felfelé egy picit ki, de nekik is nagyon állat a támadósoruk…viszotn cserébe sokat is kapnak…

   • Rammschein

    ez így van… simán járhatnánk a City környékén, ha teljesítettünk volna, amikor kéne… normálisan…

  • adam10

   kihagytak egy büntetőt 91. percben, megverhették volna a Cityt 🙁

   • Nem csak egy büntetőt, Townsend a meccs ziccerét baszarintotta ki a stadionból. Ennél egyértelműbb helyzeteket a PL-ben nem lehet összehozni.

  • kormolar

   idén ez a CP szorongatta meg az egyik legjobban a City-t

   • És? A kérdésem totálisan nem erre vonatkozott.

 • Rubennel mi lett amúgy? Woy alatt játszott már egyáltalán?

  • Hazard

   Játszott, de utóbbi időkben a szélen.Nem tudom mi van vele, sérültnek nem írják és a keretben sincs.

  • adam10

   Játszik. játszott. Az előző, Arsenal elleni meccset láttam, önző volt, kelekótya és flegma… a néhány Chelsea-s meccse (perce) alapján is ez volt a benyomásom vele kapcsolatban, nem igazán van rá szükségünk azt gondolom…

  • Kitette, nem sérült, taktikai okokból hagyta ki. Kár érte…

   • Endy919

    mondjuk a mai úgymond “4-3-3”-ban több helye lett volna , mint eddig a 4-4-2-ben szélen.

   • Persze. Kiváncsi leszek, hogy kap-e még esélyt Roytól…

 • Hazard

  Palace kihagyott tizi a 91. percben.

  Jesus és KdB is megsérült. Kezdjünk reménykedni?

  • Lavid Duiz

   Meg volt még 1-2 ajtó-ablak helyzetük is. 🙁

 • adam10

  Na, a City egyértelműen hullámvölgyben van, most kell őket megfogni.
  szerk.: irónia

  • Lavid Duiz

   😀

  • hát, pedig ott, a kihagyott büntetőnél azt hittem, innen tuti megnyerik, főleg, mert úgy nézett ki, Moss 2018-ig le sem fújja

 • Endy919

  No , Kevin és Heszusz off. Nyílt a bajnokság ?:D

  • Lavid Duiz

   “Majd meglátjuk!” (Vak Bottyán)

  • (érzem a vasalócskát, így kezeld a választ azért)
   az most még nem, így is irgalmatlan előnyük van, de KdB és Jézus azért fájni fog nekik, főleg, hogy ha jön még pár ilyen sztreccselős meccs, Aguero sztem kipirosozza magát – most a végén is közel volt hozzá. Ideggyenge az az ember, ha frusztrált, kijön belőle a délamcsi, aztán Kun goes mad. Most pedig csupa ilyen meccs jön nekik, a kiszámíthatatlan Watford, kupában Burnley és Bristol, Pool, Castle, WBA januárban, akik ellen kedv sincs focizni. A bajnokságnak jót tenne, ha elszórnának még pár pontot, de két döntetlennél többet nem nézek ki belőlük, és még úgyis marad 10,5 pont előnyük, ha mi közben minden meccset behúzunk, pedig mi meg háromszor meccselünk az ágyúsokkal, akiket 3-ból egyszer verünk meg Contéval. Nagyon sok az a 14,5 pont előny.

  • WudigessBoi

   Már csak 14 pontot kell ledolgozni:)

   • Endy919

    Nyilván volt benne egy icipici szarkazmus 🙂 meg állitolág KdB sérülése sem komoly.

   • nem is kívánja senki sztem, de ha 3-4 hetet kihagy, már jó.

   • Endy919

    heszusz viszont 2 hónap

   • 15. De min 14,5 🙂 Ezt le lehet dolgozni 5 meccs alatt, viszont ha ötösével lőjük a gólokat, sem biztos, hogy a gk meglesz… ők nagyon elöl járnak, mi meg nagyon le vagyunk maradva…

  • Max a BL-ben fogjak ezt megérezni, itt nem.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com