Blog bejegyzés

Évzáró a Bridgen

Miközben szinte az összes top bajnokságban már a Szilveszteri bulit tervezik a játékosok, addig a ködös Albionban továbbra sincs megállás, mert mindenki a 2017-es naptári év utolsó Premier League fordulójára készül.  Mondhatnám hogy egy esetleges győzelem után bonthatnánk a pezsgőt, de sajnos eddig a szezon nem a várakozásainknak megfelelően alakult. Mindenesetre egy Stoke elleni sikerrel talán jobb szájízzel kezdhetjük a 2018-as évet.

A keretet tekintve szerencsére majdnem mindenki bevethető akivel Conte számol, így várhatóan nem fog sokat változtatni a mester a Brighton elleni kezdőhöz képest. Egyedül Christensen játéka kérdéses aki kihagyta a hétközi fordulót is betegség miatt. A Stoke-nál viszont egészen más a helyzet, mivel annyi hiányzójuk van hogy örülhetnek, ha össze tudják rakni a védelmet valahogy. Martins Indi és Johnson már korábban sem volt bevethető, míg Shawcross karácsony másnapján csatlakozott hozzájuk, miután a 32. percben el kellett hagynia a pályát sérülés miatt. Rajtuk kívül még Pieters is kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka is kérdéses.

Tovább nehezíti Mark Hughes dolgát az a tény hogy Zoumát is nélkülöznie kell ma, mivel nem léphet pályára ellenünk a kölcsönszerződésébe foglaltak miatt. Talán az ő hiánya az egyik legnagyobb érvágás számukra, hiszen a francia élete legjobb formájában játszik és a Stoke egyik legbiztosabb pontja idén. Várhatóan az egyáltalán nem összeszokott Cameron-Sobhi-Wimmer-Pieters négyessel próbálják majd megállítani támadóinkat, remélhetőleg kevés sikerrel.

A felforgatott Stoke védelem miatt talán több helyzetet sikerül majd kialakítanunk, igaz az utóbbi időben nem is volt ezzel probléma, a helyzetek kihasználásával viszont már annál inkább. Az előző 3 mérkőzésen mindegyikén 20-tól is többször tüzeltünk kapura, de mindössze 3 gólt sikerült összehozni, ami ilyen szinten nagyon kevés. Ami viszont ennek ellenére továbbra is nagyon jól működik az az Azpi-Morata kombináció.

Dave beadása és Morata fejese lassan már megszokottnak tekinthető, mivel eddig 6 gólt hoztak így össze a szezonban. Ha így folytatják akkor elérhetik, vagy akár még meg is dönthetik a Newell-Shearer és Collymore-Fowler párosok által tartott 9 gólos rekordot még 1996-ból. Ettől függetlenül én nagyon örülnék ha a spanyol támadó lábbal is gólt szerezne, mert csak a jó fejjátékból nem lehet hosszú távon megélni.

 

Aki számomra egy nagy kérdőjel az a nyáron nagy reményekkel igazolt Bakayoko. Nem lenne ő rossz játékos, de nem tud egy megfelelő szintet hétről-hétre hozni. Egyik meccsen nagyon megy neki, mindenhova odaér, labdákat szerez és jól osztogat, a másikon meg 3 méterre nem tud pontosan passzolni, elszórja a labdákat és az ellenfél kapuja előtt is ügyetlenkedik. Ezért nem tudja még helyettesíteni Maticot, aki ha nem is villogott, azért volt egy olyan elfogadható szint amit még a rosszabb napjain is tudott hozni. Viszont én bízok benne hogy hosszú távon be fog válni a francia, csak időt kell neki adni.

Ha nem lesz gyors gól a mérkőzés elején akkor azt várhatjuk a Stoketól, amit már megszokhattunk. Átadják a kezdeményezést és a védekezésre összpontosítanak, ezt alátámasztja a tény hogy idén átlagosan csak 44%-ban van náluk a labda. A pontrúgásoknál kell majd a legjobban figyelnünk, mert ebben igencsak erősek. Crouch fejét fogják minden beadással keresni, így kulcsfontosságú hogy őt hatástalanítani tudjuk. Számunkra a legjobb taktika az lehet ha a széleken próbálunk a védelmük mögé kerülni, mert ott a legsebezhetőbbek.

A lényeg hogy ma győzelemmel kell hangolni az Arsenal elleni rangadóra, mert a következő 2 hónap nem lesz sétagalopp. Mindenkinek jó szurkolást és előre is Boldog Új Évet kívánok. KTBFFH

 

 

 

 • Tornando Ferres

  Mint a talajvíz! 😀

  • Tornando Ferres

   kár, hogy szerintem az Arsenaltól megkapjuk a szokásos újévi londoni rangadós pofonunkat. Persze ne legyen igazam.

 • Rammschein

  az oké, hogy a City pontot vesztett… de ettől még mindig veszettül elől vannak, és túl jók… mi meg nem annyira sztem… szal sztem ez ilyen csalfa remény, de persze nem szabad leírni… csak én inkább maradok realista (nem úgy, fújj Madrid :P)

  Egyébként meg BÚÉK, srácok! 😀 aztán csak óvatosan :DDDD

  • balazsh

   Mindenkinek kellemesebb szilvesztert kívánok, mint ami idén nekem jutott.
   https://uploads.disquscdn.com/images/567aa068c20b1bea80fb47a44d7f991284cbba796e2a97e745b346f885827567.jpg

   • Ez mi? 😀

   • balazsh

    ez a “3 nap múlva vizsga” állapot 😀

   • Endy919

    Akkor pacsi , sorstársam 😀

   • állat, nekem negyedikén kettő, most éppen zoroasztriánus temetkezést nézek át

   • mi a választott szakmád, temetőőr? 😛 🙂

   • keleti kultúrák japanológia, surprise 😀

   • ennyit még tudtam, hogy “mi az”, azt kérdeztem, miért tanulod 😉 mi leszel, ha nagy leszel, japanológus? Régész, bölcsész, akármi?

   • Inkább a pedagógia és nyelvtanítás, mint a kutatás, bár még a specializációig és a mesterszakig van idő.
    Mondjuk Endy-ről meg pont tudom már évek óta én is, hogy egyetemista, de valahogy totál kiment a fejemből, hogy milyen szakon.

   • Endy919

    jogon szopom a brét . de pl. én meg rólad nem tudtam , hogy még tanulsz .

   • Pedig ahhoz képest, hogy már több, mint fél évtizede tolom itt, még biza én sem vagyok idős, szerintem egy generációban vagyunk.

   • Endy919

    A leszolgált éveim már nekem is megvannak itt bőven. De valamiért idősebbre gondoltalak.

   • balazsh

    én is idősebbnek hittelek 😀

   • Rammschein

    3.-án nekem is vizsga… ezért is nem b@szok be… de azért nem is tanulok xD majd délelőtt 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Nem szabad vizsgát felvenni szilveszter után egész hétig!

   • balazsh

    Ha megtehetném, elhiheted, így tennék 😀

   • megértelek. 4. napja ágyban, antibiotikumokon, napi alig pár órára képesen az ébrenlétre. Ez valami hasonlónak tűnik 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Arra kell inni! Az az igazi elcsunyulás 😀

   • ohóó, ittam is, találtam itthon egy egészen kiváló, 2012-es évjáratú, telt, csak enyhén savas, kellemesen gyümölcsös pezsgőt. Nagyon jó volt. És hidd el, csúnya is 😉

    https://uploads.disquscdn.com/images/a5fe560a05bddf7c231b54a1f9f760e7aed20e09b8780ff4013593e92a28a14c.jpg

 • Rammschein

  kéne egy Arsenal blama még így évvégére… 😛

  • jól indult, de a végére csak lehalt a WBA :/

   • Szerencsére a 10 brittel felsorakozó WBA összehozza a pontrúgásgólt.

 • Endy919

  Mocskosul a mi fordulónk lett.Végre.

  • Mondjuk a Pool becsületesen hozhatott volna egy MU-s 2-2-őt a Leicester ellen.
   Van egy olyan tippem, hogy a kövi félévben a MU le fog sodródni a negyedik helyért küzdők táborába, és Pool-Chelsea csörte lesz a dobogón.

   • hmm, nem tudom, meddig repítheti az egyszem Salah a Poolt. Én még mindig úgy érzem, inkább mi fogunk lemorzsolódni, és a két manchesteri gárda osztozik az első két helyen, annyi változással az év eleji jóslatomhoz képest, hogy most értelemszerűen a City a favorit, nem a Utd.

   • Endy919

    Az Utd-nek valami hatalmas medzsik kéne , hogy innen felálljon és lerázza az üldözőket(minket most már megelőzzön) . Totál formán kívüliek , 0 koncepció , kulcsjátékosok kidőlése , Jocó üzengetése a vezetőségnek a médián keresztül (illetve beszolás a játékosainak) , kedvtelen játékosok …
    Mintha a tavaly előtti szezonunkat nézném , csak piros mezben.

   • ezeket a Chelsearől kb ugyanúgy leírhatnád

   • Endy919

    Nem tudom , hogy néztél-e decemberben Utd meccset.Azért nem nagyon lehet a kettőt összehasonlítani.

   • Endy919

    (azt játszák , amit mi a Bonszmosz ellen a kupában)

   • meccseket nem, összefoglalókra van csak időm, örülök, ha a saját meccseinket látom v tudom pótolni. Viszont számomra a Utd még mindig egy szervezett csapat benyomását kelti, és ha végre nem dől ki a fele játékosuk, visszatérnek a győzelmekhez, míg a Pool számomra továbbra is egy orrnehéz, ad-hoc jellegű csapat, akik képesek hinteni hármat 10 perc alatt, majd a maradék 80-ban kapni mellé hármat és leikszelni. Ha szereznek egy kapust, + egy jó CB-t, és fel tudják építeni VvD-t, akkor jövőre tényezők lehetnek – addig, szerintem bennük jóval inkább megvan a váratlan és kiszámíthatatlan vereségek lehetősége, mint a Unitedban.

    Persze, az is lényeges, hogy melyik csapat mit akar (és mit ér el) a BL-ben, kupákban.

   • A Pool most összehozta végre a van Dijk üzletet, aki oké, hogy eddig kifejezetten gyenge szezont hozott, de ebből nála nem vonnék le komolyabb következtetéseket. Szerintem a totális motiválatlanságban és türelmetlenségben vegetált végig, hisz egyrészt a Pool-transzfer már nyáron zsebben volt, amit a Pool elég amatőr módon bukott el, ráadásul a VB-n sem lesz ott Hollandia, hogy azért küzdjön, cserébe legalább a Soton megkapta az enyhén közepes Pellegrinot, akivel megint befuthatnak tét nélkül a 10. helyre.
    Én azon sem lepődnék meg, ha most Klopp alatt, a várt transzfer beteljesülése után ismét klasszis formát hozna már februárra, amivel a Pool nem keveset nyerhet. Bár egy kiemelkedőbb kapus még nem ártana, de ha a rangadókon eddig mutatott balfszkodást végre stabilizálni tudják, azzal már eredményesebb félévet futhatnak pontokban.
    Nálunk max akkor érzem a szétesés faktorát, ha hasonlóan gyéren rotálunk, mint eddig a védőharmadtól előrefelé, és Kanté olyan szintet esik, mint most a MU-nál Matics, valamint még a wingereink is lejjebb adják a teljesítményt, ennél is. Elől most is vannak kérdőjelek, de a minimumot képesek vagyunk hozni, és ha kizárólag az eredményeket nézem, akkor a Roma elleni lebőgés óta tök vállalhatót hozunk. Kivétel a WHU elleni lefagyás, viszont szerencsére ez a breakdown inkább 2 havonta egy félrelépés, mint tendencia.
    A MU-val meg úgy vagyok, hogy Josénak megint valami olyasmit kéne villantania, amit eddig nem igazán sikerült, nevezetesen hogy idény közben visszarángassa a csapatát a holtvágányról a biztos útra. Ez _talán_ összejöhet, viszont januárban még lesz egy valag sérültjük és hiányzójuk is, nem beszélve az olyan playerekről, mint Matics, akik idény elején még klasszis szinten tolták, most pedig totál kifáradtak. José persze hozza magát, és lassan már ott tart, hogy kerek perec bevádolja Woodwardot az eredménytelenségért, aki mindenkit elhozott, csak Perisics esett ki a kezei közül, ez pedig most a központi téma.

   • pont lentebb én is írtam VvD-t + kapust, de én írtam még egy CB-t, mert kell, és szerintem van Dijk hiába jó védő, egy fél szezon sérülés és egy fél szezon vegetálás után senki sem képes vk szintet hozni egy új csapatban egyik percről a másikra. Ez nem jelenti, hogy nem lesz erősítés már most, azt viszont szvsz mindenképp, hogy nagy különbséget nem fog jelenteni, mert a rangadókon az egész Pool lefagyott, nem csak a védelem, és lehet, hogy nem kapnak ötöt a Citytől, csak hármat, de az még mindig 0-3 0-5 helyett, érted.

    A MU-nál meg az utolsó gondolatot nem is értem, mindig JM fegyvertárába tartozott, hogy a bíróktól a boardig hibás mindenki, a sajtó, a rendőrség, a horoszkóp, a FIFA, a mifa, az MLSZ, csak a játékosokról tereljen. Ezt továbbra is ugyanolyan jól csinálja, mint 10 éve… a másik gondolattal egyetértek, viszont szerintem eleve nagy boost lesz, ha végre nem lesz 4-5 major sérültjük. Szerintem közel sem olyan rossz a United, mint itt sokan látni v vélni szeretnék, bár erre azért óvatosan mondok véleményt, mert ténylegesen nem sok Utd meccset láttam, decemberben pl egyet sem az Arsenal elleni óta. Nagyon gyér decembert futottak, ez a játékukon és az eredményeiken is látszik, de én nem látom azt, hogy ez konzekvensen most már így marad a szezon végéig. JM egyébként is rendre tavaszra szedi össze a csapatait, meglátjuk, idén mit tud.

    Nekünk viszont innentől március végéig egy elég erős menetünk lesz, ezért is írtam, h én inkább számítok arra, hogy nálunk lesznek benne bukták. Lélektanilag sokat dobhatna, ha megnyernénk a ligakupát, de sajnos az a gyanum, hogy már most, az Arsenalba bele fog törni Conte bicskája…

   • Endy919

    “mindig JM fegyvertárába tartozott, hogy a bíróktól a boardig hibás mindenki, a sajtó, a rendőrség, a horoszkóp, a FIFA, a mifa, az MLSZ, csak a játékosokról tereljen.”
    igen ez így volt , jól is ment ez neki , csak sajnos már nem a játékosokról tereli a figyelmet , mert már őket is bármikor betámadja a médián keresztül . Most már minden nyilatkozata olyan , hogy mindenki hibás , mindenki fasz , csak ő a szent . És ez most nem haterkedés.

   • javasolnék dolgokat, de veled ebben úgysem vergődünk zöld ágra, szóval hagyom.

   • JM-nél én nem emlékszem arra, hogy “békeidőben” vagy úgy bármikor a _felettesét_ vette volna elő. Külső tényezők persze voltak, bíró úgy bármikor, fa, közönség a QPR ellen, sőt még Carneirot is beáldozta, de hogy a játékosokról a terhet a tulaj/ a td permanens leszólásával vegye le, ez szerintem soha.

    VvD-nél az a kérdés, hogy mennyi idő kell neki önmaga felépítéséhez. Én simán el tudom képzelni, hogy a szintlépés végre megadja neki azt a mentális boostot, hogy huzamosabb időm belül visszatér legalább 80%-ra, amivel Matip mellett már lehet egy tisztes cb-duója a Poolnak. Ez leginkább a rangadókon lehet fontos, mert a bigsix ellen bszomsok gólt kaptak és csak egy mérkőzést tudtak behúzni.
    Azt a pontmennyiséget underdogok ellen, amit idén hoztak, szerintem a tavaszi félévben is hozni fogják, lényegi differencia ott lehet, hogy most a nagy hatos többi tagját (akikből eggyel már nyomtak egy PL-klasszikust) mennyire képesek megfogni. Ha két rangadót behúznak és nem csinál belőlük bohócot a City és a Spurs ismét, akkor szerintem befuthatnak oda, ahol 4 éve nem voltak.

    “most, az Arsenalba bele fog törni Conte bicskája…”
    Ezt adom, sajna a Carabagyo idén az a kupa, aminél minőségibb vasban egyik fél sem reménykedhet, illetve persze még ott van a másik domestic cup nulláról indulva, és itt a döntő kapujában szerintem egyik fél sem fogja szándékosan elszórakozni a lehetőséget.

   • “JM-nél én nem emlékszem arra, hogy “békeidőben” vagy úgy bármikor a _felettesét_ vette volna elő. Külső tényezők persze voltak, bíró úgy bármikor, fa, közönség a QPR ellen, sőt még Carneirot is beáldozta, de hogy a játékosokról a terhet a tulaj/ a td permanens leszólásával vegye le, ez szerintem soha.”

    Téged is megcsal az emlékezet, de ebben a kérdésben nem vagy annyira vak talán, mint Endy, így nálad megpróbálom akkor… Ez ugyanilyen volt, már a speciális időkben is, csak pepitában. Akkor nem vehette elő a TD-t, mert nem volt, nem jöhetett azzal, hogy nem költünk eleget, mert mi voltunk akkor a kiskirályok a ganyédombon. De akkor is ugyanúgy beleállt mindenkibe, legyen az ellenfél-random bárki vagy saját játékos. Csak emlékezzünk a csörtékre, mondjuk amit JC-vel, vagy Gallas-szal vívott, vagy akár a saját ember Carvalhoval. José sok mindenben változott azóta, igen, de ebben az aspect-ben én nem látok semmi újat. Ha úgy vélte, az érdek épp úgy szolgálja jól, bárkibe beleállt, 5 éve is, 10 éve is, fiatalba, idősbe, tulajba, legendába, bárkibe és bármibe, a gyepmestertől a metróellenőrig.

    “VvD-nél az a kérdés, hogy mennyi idő kell neki önmaga felépítéséhez.”
    Ééés a Klopp-filozófia, taktika és társakkal való szimbiózishoz.

    “Azt a pontmennyiséget underdogok ellen, amit idén hoztak, szerintem a tavaszi félévben is hozni fogják”
    Ez egy elég erős predict azért, elég, ha Salah, vagy Mané ismét kidől, vagy Cou már most télen lelép a bárkába. Egy fél szezont még le kell tolni nekik is, és nézz bele a programfüzetükbe, lesz egy nagyon kemény február-márciusuk, akárcsak nekünk… a Spurs ellen kezdik a februárt, Soton idegenben, aztán a két BL meccs közé megkaptak két olyan csapatot, akik lassan elkezdik taposni a gázt a végső menekülés címszava alatt, a Porto után a hétvégére meg mehetnek Joséhoz, aztán marad még a Watford+a nagyokat megfingató CP. Ja igen, és ha már top6, a City jön nekik 2 hét múlva, azon nem fog segíteni VvD 😉

    “”most, az Arsenalba bele fog törni Conte bicskája…”
    Ezt adom, sajna a Carabagyo idén az a kupa, aminél minőségibb vasban egyik fél sem reménykedhet, illetve persze még ott van a másik domestic cup nulláról indulva, és itt a döntő kapujában szerintem egyik fél sem fogja szándékosan elszórakozni a lehetőséget.”
    +1

   • Én nem hiszem, hogy valaha elfogult lettem volna negatív irányba Mou oldalán azon túl, hogy a menesztésével akkor és ott egyetértettem, szóval a vakozást mellőzzük.
    Amik között én eleve különbséget tennék, az a külső tényezők elővétele és a belső tényezők elővétele. Igen, a külső tényezők elővétele mindig is Mou fegyvertárában volt. De ideális körülmények között a saját stábját, a boardját mikor vette elő? Nálunk kb. egy alkalommal tette felelőssé a saját embereit, amikor Carneirot kirúgtuk, és az a szitu minden volt, csak nem ideális időszak, inkább egy feszkókkal teli nyár utóhangja, ami egyben a visszaesés első csörtéje is volt.
    A játékosok elővétele igen, az is megvolt nála, ahogy pont a Terry-vel való vitája játszott közre abban részben, hogy 2007-ben menesszék. De szerintem ezt túltárgyaltuk, szvsz ez több, mint a szokásos Mou-terelés.

    “Ez egy elég erős predict azért, elég, ha Salah, vagy Mané ismét kidől, vagy Cou már most télen lelép a bárkába”
    Igen, nyilván vis maior események minden csapatnál közre játszhatnak, de mivel jelenleg csak a “jelenlegi állapotból” tudok kiindulni, próbálom azt előre vetíteni, ami ebből következhet.
    A programfüzetet persze elővehetjük, de szerintem az egyik BL-ben szereplő csapatnak sem kedvező. Talán a MU-nak valamivel kevésbé szar, de ők meg ebben az időszakban tele lesznek sérülttel.

   • “ideális körülmények között a saját stábját, a boardját mikor vette elő? ”
    Létezik olyan az élsportban, hogy ideális körülmény? 🙂
    José egy fasz (legalábbis látszatra), az is volt, az is lesz. És beleállt a sajátjaiba, akármikor úgy vélte, az érdeke ezt szolgálja. A board egy dolog, de hiába választod külön, itt annyi van, amit te is írsz elsőre, külső v belső tényező – mert tök mind1, hogy saját játékos, legenda v board. Abba áll bele, akibe kell/lehet. És ez megvolt már a bárkában is, amikor még csak edző sem volt, csak kisinas. Nem véletlen nem nevezték ki ott semminek.

    “szvsz ez több, mint a szokásos Mou-terelés.”
    nem több, csak más. Kétszer nem adhatod elő ugyanazt, ahogyan mi sem kaphattuk elő ismét a 3-4-3-at PL-t meglépő újdonságként ebben a szezonban…

   • kieg: lássuk, mi lesz a téli ablak végén

   • Endy919

    Valami ilyesmit érzek én is .

 • Endy919

  Boldog , Chelsea és egyéni sikerekben gazdag új évet kívánok!!!

 • myheartisblue

  Én mostanaig hanytattam az asszonyt…Jo buli volt Nah…

  De Nektek kékvérű barátaim a lehető legboldogabb, legegeszsegesebb es legsikerebb Kék uj evet kívánok! Sok Chelsea golt, Hazard magicket, Alonso reccsenős szabadot es Willian sikeres passzot kívánok! #KTBFFHin2018

 • Lavid Duiz

  Bajnokok Újra Érmeket Kapjanak!

 • Endy919

  Salah knee injury

 • Endy919

  Állitólag visszadobtunk egy 120millás Real ajánlatott Edenért.

  • trueblue05

   Nagyon helyes. Az eddig is tudott volt, hogy Costát ilyen jól tudtuk eladni? ( 57 mill fontról olvastam az előbb) .

   • Endy919

    Jaja , egészen hihetelen , hogy egy fél éves kihagyás után is képesek voltunk belőlük ennyit kifacsarni , ráadásul most érkezett hozzájuk Vitolo is , szóval biztosan lesz egy komoly távozójuk a támadó szekcióból(Carrasco/Gríz/Gameiro)

  • Endy919

   A Bayern meg közben bezsebelte Goretzkát. Egészen hihetetlen , hogy ezzel a fillérbaszó politikájukkal is milyen simán tudják lelegelni a bundás összes komoly tehetségét.

   • az :/

   • kormolar

    német játékosok nagy része a Bayernhez húz….

 • szeszfabresz

  Szívből kívánok minden kedves Blogtagnak egy borzasztóan jó évet!

 • Endy919

  Vajon mit érezhettek Liverpoolban amikor elvitték tőlünk Solanket , és ráadásul még pénzt is adtak érte ..iszonyat gyenge a srác.

  • Klopp überrotálása majdnem elvitte a meccset, de végül behúzzák így is.

   • Endy919

    elég szomorú 🙁

   • az, bíztam a pontvesztésben, főleg, amikor még a livescore 90 perc után is X-en állt.

 • Endy919

  Nem vagyok a fonat rajongója , de ki a pöcsöm ez a “montipájton” ? Nagyon irritáló egy előlény…

  • monti ősöreg törzskommentelő, ha nem tévedek nagyot, már az ős-nst-n is létezett. Pénzt azért nem tennék rá, de sztem valami régi arc. Mert?

   • Endy919

    Britannián megkezdte a provokációt a Poolosok ellen , amibe aztán csatlakozott a főfaszfej.

   • fura, emlékeim szerint monti Pool szurker

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com