Blog bejegyzés

Évzáró a Bridgen

Miközben szinte az összes top bajnokságban már a Szilveszteri bulit tervezik a játékosok, addig a ködös Albionban továbbra sincs megállás, mert mindenki a 2017-es naptári év utolsó Premier League fordulójára készül.  Mondhatnám hogy egy esetleges győzelem után bonthatnánk a pezsgőt, de sajnos eddig a szezon nem a várakozásainknak megfelelően alakult. Mindenesetre egy Stoke elleni sikerrel talán jobb szájízzel kezdhetjük a 2018-as évet.

A keretet tekintve szerencsére majdnem mindenki bevethető akivel Conte számol, így várhatóan nem fog sokat változtatni a mester a Brighton elleni kezdőhöz képest. Egyedül Christensen játéka kérdéses aki kihagyta a hétközi fordulót is betegség miatt. A Stoke-nál viszont egészen más a helyzet, mivel annyi hiányzójuk van hogy örülhetnek, ha össze tudják rakni a védelmet valahogy. Martins Indi és Johnson már korábban sem volt bevethető, míg Shawcross karácsony másnapján csatlakozott hozzájuk, miután a 32. percben el kellett hagynia a pályát sérülés miatt. Rajtuk kívül még Pieters is kisebb sérüléssel bajlódik, így az ő játéka is kérdéses.

Tovább nehezíti Mark Hughes dolgát az a tény hogy Zoumát is nélkülöznie kell ma, mivel nem léphet pályára ellenünk a kölcsönszerződésébe foglaltak miatt. Talán az ő hiánya az egyik legnagyobb érvágás számukra, hiszen a francia élete legjobb formájában játszik és a Stoke egyik legbiztosabb pontja idén. Várhatóan az egyáltalán nem összeszokott Cameron-Sobhi-Wimmer-Pieters négyessel próbálják majd megállítani támadóinkat, remélhetőleg kevés sikerrel.

A felforgatott Stoke védelem miatt talán több helyzetet sikerül majd kialakítanunk, igaz az utóbbi időben nem is volt ezzel probléma, a helyzetek kihasználásával viszont már annál inkább. Az előző 3 mérkőzésen mindegyikén 20-tól is többször tüzeltünk kapura, de mindössze 3 gólt sikerült összehozni, ami ilyen szinten nagyon kevés. Ami viszont ennek ellenére továbbra is nagyon jól működik az az Azpi-Morata kombináció.

Dave beadása és Morata fejese lassan már megszokottnak tekinthető, mivel eddig 6 gólt hoztak így össze a szezonban. Ha így folytatják akkor elérhetik, vagy akár még meg is dönthetik a Newell-Shearer és Collymore-Fowler párosok által tartott 9 gólos rekordot még 1996-ból. Ettől függetlenül én nagyon örülnék ha a spanyol támadó lábbal is gólt szerezne, mert csak a jó fejjátékból nem lehet hosszú távon megélni.

 

Aki számomra egy nagy kérdőjel az a nyáron nagy reményekkel igazolt Bakayoko. Nem lenne ő rossz játékos, de nem tud egy megfelelő szintet hétről-hétre hozni. Egyik meccsen nagyon megy neki, mindenhova odaér, labdákat szerez és jól osztogat, a másikon meg 3 méterre nem tud pontosan passzolni, elszórja a labdákat és az ellenfél kapuja előtt is ügyetlenkedik. Ezért nem tudja még helyettesíteni Maticot, aki ha nem is villogott, azért volt egy olyan elfogadható szint amit még a rosszabb napjain is tudott hozni. Viszont én bízok benne hogy hosszú távon be fog válni a francia, csak időt kell neki adni.

Ha nem lesz gyors gól a mérkőzés elején akkor azt várhatjuk a Stoketól, amit már megszokhattunk. Átadják a kezdeményezést és a védekezésre összpontosítanak, ezt alátámasztja a tény hogy idén átlagosan csak 44%-ban van náluk a labda. A pontrúgásoknál kell majd a legjobban figyelnünk, mert ebben igencsak erősek. Crouch fejét fogják minden beadással keresni, így kulcsfontosságú hogy őt hatástalanítani tudjuk. Számunkra a legjobb taktika az lehet ha a széleken próbálunk a védelmük mögé kerülni, mert ott a legsebezhetőbbek.

A lényeg hogy ma győzelemmel kell hangolni az Arsenal elleni rangadóra, mert a következő 2 hónap nem lesz sétagalopp. Mindenkinek jó szurkolást és előre is Boldog Új Évet kívánok. KTBFFH

 

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com