Blog bejegyzés

Események, esemény nélkül

Hétvégén a Spurs otthonába látogatva igyekszünk elfelejteni nem csak az elmúlt hét, de az eddig teljes mértékben balul sikerült augusztus elég sajnálatos fejleményeit is.

Az elmúlt egy hónap minden túlzás nélkül a közelmúlt legvitatottabb időszakai közé tartozik a Chelsea berkein belül. Nem csak arról van szó, hogy az első meccsünk minden várakozásunkat alulmúlta (még annak ellenére is, hogy egy rendkívül renyhe és gyenge összecsapásra készültünk), de az ablakban immáron majdnem egy hónapja teljes csöndben vagyunk, hacsak nem számítjuk előrelendítő húzásnak Bakerék kölcsönbevágását. Morata óta a levegőt csapkodjuk a piacon, reménytelenül. Szignifikánsan közel egy játékoshoz sem kerültünk, és kibogozhatatlan, hogy ez a disszonancia és széthúzás indoka, vagy inkább következménye.
Cselekvésképtelenségünk ellenére mégsem mondhatjuk azt, hogy csönd lenne Stamford Bridge környékén. A teljes augusztust áthatja a People vs. Diego Costa saga, melynek demoralizáló hatása már június hetedike óta terebélyesedik a stáb, a board és a játékosok felett. Costa katedrán jelentette ki: nem tér vissza a csapathoz. A vezetőség persze a mulasztását és a túlnyújtott nyaralását Brazíliában pénzbüntetéssel és fizetésmegvonással „honorálta”. Várhatóan ez a felhajtás egészen addig meglesz, még Diego el nem igazol. A brazil-spanyol csatár továbbra is esküt tesz az Atletico mellett, azonban ez már majdnem az sms-este óta húzódik. Eseménytelenség és események, csak nem az ideális oldalon.

Miután segédkeztünk megírni a Burnley jelen századi történelmét, három dolog volt, ami leginkább aggodalomra adhatott okot: a kiállított egyének, a sérültek, és a tény, hogy az idei első meccsünket a Spurs otthonában kell megejtenünk, ezúttal nem a „bevehetetlenerőd” Lane, hanem a Wembley pályáján.

Nos, ami a hiányzókat illeti, a minap megejtett QPR elleni zárt kapus mérkőzésen a hírek szerint Hazard és Bakayoko is pályára lépett, ami mindenképpen biztató, még abban az esetben is, ha vélhetőleg a francia csak minimális szerepet fog kapni a Sarkantyúsok ellen. Hazard kezdésére viszont jó esély van azok után, hogy Pedro a bokasérülése nyomán továbbra sem bevethető, Boga bevetéséhez pedig elég merész szándékok kellenének. Hogy Eden játszatása mennyivel kockázatmentesebb, kérdés. Augusztus elején még Conte a sérülések komolyságáról beszélt, hogy nagyon türelmesnek kell lenni mindkét játékossal, és az előrejelzések mindkettejüket illetően a hónapvégi visszatérést tartották a legvalószínűbbnek.
Egyszóval jelenleg csak a stábnak tiszta, hogy tényleg a vártnál hamarabbi felépülésről van szó, vagy csak vészes összedrótozásról egy egyébként is sovány és akadozó egylet árnyékában.

Abban az esetben, ha ‘gyokó végül tényleg maximum a padig jut, valószínűleg hosszú idő után elővesszük Benítez egyedi húzását 2012 decemberéből, és David Luiz fog felmenni Kanté társának, még Azpi vissza cb-nek a pirosa miatt villámgyorsan kényszerszünetre távozó Cahill helyére. Ezzel összejön egy viszonylag stabilnak nevezhető Rüdiger-Azpilicueta-Christensen hármas, előttük egy még ki nem próbált, de rutinos Kanté-Luiz duó, valamint elől Hazard-Morata-Willian. A wingereket érintő gyengélkedés megmarad, bár tény, a jelenlegi keretet érintően ott is a legjobb opciók állnak rendelkezésre.

A Spurs otthonába látogatni az utóbbi időszakban nem volt kifizetődő. Nem csak nekünk, semelyik csapatnak sem. A WHL aranykakasa előtt a Poch-csapat elképesztően stabil periódust hozott le. Hogy ebből az egyensúlyból mennyi marad meg a Wembley-ben, az ugyan nem a hétvégi meccsen fog kiderülni, de mi leszünk az első alany az idényben, akiknek ráhatása lehet minderre, független attól, mit is tapasztalunk meg végül.

Az idény egyik legkeményebb meccse a legrosszabbkor érkezik el, de remélhetőleg képesek leszünk meghúzni mindazt, ami egy pörgős, kétesélyes rangadóvá alakítja a vasárnapi összecsapást, és meglesz az első lépés a felfelé vezető úton.

KTBFFH

 • Nyilvan korai meg, de Pepek ugyanott vannak, mint mult szezonban. Visszaszivom, h ok a legeselyesebbek. Sztem mi fogunk kuzdeni a MUval a Spurs WHL elesese miatt nem lesz akkora tenyezo.

  • Rammschein

   sztem Mou eléggé virítani fog a magic 2. évében… ettől függetlenül remélem odaérünk valahogy… ez még a nagyon eleje… hátha a CS meg az első meccs felébresztett minket, vasárnap kiderül.

 • balazsh

  Érdekes fejlemények.

  “The midfielder [Oxlade-Chamberlain] has told Wenger he will not sign a new deal, according to the Mirror.”

  http://metro.co.uk/2017/08/22/alex-oxlade-chamberlain-tells-arsene-wenger-he-will-reject-new-contract-in-face-to-face-meeting-6869909/

  • Blotunga

   Majd ha aláírt hozzánk, akkor elhiszem. Amúgy nem olvastam, de gondolom OX-ról van szó. Egyvalami lehet aggasztó vele kapcsolatban, hogy megtörni látszik a fejlődése. Lehet, hogy csak azért, mert nem a megfelelő poszton játszik, de na…

   • balazsh

    Nyugi én se törtem ki örömmámorban vagy letargiában, egyszerűen csak elvileg történt valami, ami potenciálisan begyorsítja az eseményeket vele kapcsolatban 🙂
    A fejlődése miatt pedig addig nem kezdek el aggódni, amíg nem játszik nálunk 😀

  • myheartisblue

   Komolyan annyit szoltal rola a hirek, hogy szivesen latnam kekbe az Agyus multja ellenere. En látok benne potenciált es más formacioval es jatszopajtikkal ki lehetne maxolni.

 • A Soton kb. 15 millió fontért szerződtette Wesley Hoedt-ot. Van Dijk pótlására készülnek, esetleg leszámolni a Yoshida-Stephens duóval? Rejtély. Mindenesetre az ifik közé száműzött VvD egyelőre szerintem tartalékpályán lesz.

  • Amugy is kellett nekik CB, Fontet sem potoltak, Stephenst promotaltak. Ez a mostani duo nagyon gyer Yoshidaval. DD-ig barmi lehet meg VvD-vel. Remelem nem pool lesz…

 • Endy919

  Baker gól.

 • Diego Costa

  https://twitter.com/JanAageFjortoft/status/900255892255498240

  Érdekes helyzet ez. Conte-ról írták már azt, hogy jövőre bárhogy is alakul a szezon már nem lesz itt,most meg ez. Vajon mennyi igaz ebből? A gyorsaság nem nagyon jellemző ránk, most pedig 1 évvel ezelőtt már “kinevezzük” az edzőt?

  • adam10

   Hát meg pont Tuchelt? Életében nem dolgozott még sztárokkal… viszont a fiatalokat biztos nagyobb számban használná 🙂

   • Diego Costa

    Támadó foci is lenne. 🙂 Ő az egyetlen “nagy” név a piacon, de eredményekkel nem nagyon büszkélkedhet.

   • myheartisblue

    Luis Enrique?

   • Endy919

    Oké , hogy nyár van , de mégsem kéne azért délben berúgni… 🙂

   • Diego Costa

    Ha így folytatjuk, akkor itt se lesz sok sztár…

  • Diego Costa

   https://twitter.com/Matt_Law_DT/status/900264583771848704

   Csak 20 perc kellett ahhoz, hogy jöjjön a totális ellentettje a hírnek. 😀

  • balazsh

   Szeretem a Chelseat, mindig meg meg tudnak lepni valamivel, ami néha csak egy sp*rs megkúrása idegenben, néha viszont kicsit túltolják és edzőváltás lett, maradhat?

   Abra és Emenalo a két kis mókamester 💙💙

   • balazsh

    egyéb hírek: úgyis rég basztam be így hétköznap délelőtt, már épp ideje volt

   • Diego Costa

    Nem igazán tudom, hogy mit gondoljak. Conte és a board nem jut közös nevezőre és Conte múlját, habitusát ismerve simán felállhat majd, ez a része hihető. Conte viszont őszinte ember és azt is nyilatkozta, hogy sokáig szeretne itt lenne, neki elhiszem. (Gondolom, csak akkor, ha a klub jobban fogja segíteni, mint most.)

    Az viszont már sokkal nehezebben hihető, hogy pont mi egy évre előre már “kinevezzük” az edzőt. A jelenlegi tökölést látva ezt azért elég nehéz elhinni. Mint, ahogy azt is, hogy erről a sajtó is már most beszámol beleértve a Conte távozását is, mert arról is írtak korábban ugye.

  • kasata91

   A játékos igazolós pletykák már annyira komolytalanok, hogy senki nem kattint rá. Nanesztek.

  • Imadom, ahogy a szurkolok eneklik a stand up for the championst mikozben a Spursosok kullogna haza a Wembleybol 😀

 • kormolar

  játékos helyett manager pletykák a láthatáron…. this board is priceless…xD

  • Diego Costa

   Akkor már érthető miért nem igazolunk senkit… Az edzőt intézzük jövőre, így sz@runk a játékosokra. 😀

   Egyébként lejjebb linkeltem, hogy már jött egy olyan hír is. hogy egyáltalán nem igaz az egész. Csak a tisztánlátás kedvéért persze… 😀

   • kormolar

    én simán kinézem h 1-2 ember a vezetőségben félti a seggét( nem véletlenül), ezért inkább megfúrja Tonnyót…

   • Diego Costa

    Ha Roma régi lenne, akkor nem Conte-t kellene fúrni, hanem őket kirúgni…

 • Diego Costa

  Megbolondulok, ha igaz…

  https://www.standard.co.uk/sport/football/tottenham-closing-in-on-a-23m-deal-to-sign-serge-aurier-from-psg-a3618271.html

  Egy nyamvadt indokot mondjatok, ami miatt nem repülünk rá.

  • balazsh

   Balhes, illetve elvileg meg mindig nem engedelyezett belepni Angliaba.

   • Diego Costa

    Utóbbi elég furcsán venné ki magát, ha csirke lenne. Conte majd megrendszabályozza, ha kell. Costa-val se lett volna baj, ha nem akar távozni.

   • balazsh

    Nem ellenezném az érkezését, csak leírtam, hogy a board miért nem repülhetett rá 🙂 Amúgy valahol jogos, nem hiányzik nekem egy Mutu2.

   • adam10

    Costa is balhés, nem is kicsit, mégis okozott nekünk jó pár szép percet.

   • balazsh

    Ez igaz, de lehet nem akarnak egyből egy Costa pótlást venni, mielőtt még el se sikerült őt adni, pont amiatt, mert problémás 🙂 Lehet ez után egy kicsit megelégelték a balhésokat.

   • Diego Costa

    Szerintem nem lenne vele baj. Conte rendbe tenné őt, ha kellene.

   • myheartisblue

    Egyetértek, Conte megfegyelmezné, de szerintem a zűrös ugy miatt nem jön majd. :/

 • Diego Costa
 • Endy919

  Mivel holnap csak este leszek , ezért bedobom a tippem a sorsolásra : Chelsea-Barca/PSG-Roma-Lipcse .

  Kiesünk a faszba és megnyerjük a PL-t.

  • Endy919

   De akkor legyünk legalább 4. a csoportban , mert az eurépa liga nem érdekel.

   • Rammschein

    Sztem ez a szétesett Barca még akár simán verhető is…

  • adam10

   Én boldolok a Barca Atleti párosból valakit a 2. kalapból.

   • kasata91

    nem lehet kérdés hogy így lesz.

  • mohacsia

   Chelsea
   Barcelona
   Napoli
   RB Leipzig

   😀

  • kasata91

   Chelsea
   Atletico
   Olympiakos
   APOEL

  • kasata91
  • myheartisblue

   Chelsea, Sevilla, Napoli, Sporting

 • kormolar

  az komoly h a PSG Julian Draxler, Lucas Moura or Javier Pastore triót adja Mbappe-ért?

  • Diego Costa

   Én csak Moura-t hallottam ebből a névsorból, igaz más vonatkozásban. Abban a hírben Mbbapé, Fabinho páros volt megnevezve 180 millió+ játékos(ok)ért cserébe. Ha lenne FFP (de nincs), akkor ügyes húzás lenne a psg-től ha így megszabadulna a játékosoktól feltéve ha a Monaco-nak és a játékosoknak is megfelel.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com