Blog bejegyzés

Események, esemény nélkül

Hétvégén a Spurs otthonába látogatva igyekszünk elfelejteni nem csak az elmúlt hét, de az eddig teljes mértékben balul sikerült augusztus elég sajnálatos fejleményeit is.

Az elmúlt egy hónap minden túlzás nélkül a közelmúlt legvitatottabb időszakai közé tartozik a Chelsea berkein belül. Nem csak arról van szó, hogy az első meccsünk minden várakozásunkat alulmúlta (még annak ellenére is, hogy egy rendkívül renyhe és gyenge összecsapásra készültünk), de az ablakban immáron majdnem egy hónapja teljes csöndben vagyunk, hacsak nem számítjuk előrelendítő húzásnak Bakerék kölcsönbevágását. Morata óta a levegőt csapkodjuk a piacon, reménytelenül. Szignifikánsan közel egy játékoshoz sem kerültünk, és kibogozhatatlan, hogy ez a disszonancia és széthúzás indoka, vagy inkább következménye.
Cselekvésképtelenségünk ellenére mégsem mondhatjuk azt, hogy csönd lenne Stamford Bridge környékén. A teljes augusztust áthatja a People vs. Diego Costa saga, melynek demoralizáló hatása már június hetedike óta terebélyesedik a stáb, a board és a játékosok felett. Costa katedrán jelentette ki: nem tér vissza a csapathoz. A vezetőség persze a mulasztását és a túlnyújtott nyaralását Brazíliában pénzbüntetéssel és fizetésmegvonással „honorálta”. Várhatóan ez a felhajtás egészen addig meglesz, még Diego el nem igazol. A brazil-spanyol csatár továbbra is esküt tesz az Atletico mellett, azonban ez már majdnem az sms-este óta húzódik. Eseménytelenség és események, csak nem az ideális oldalon.

Miután segédkeztünk megírni a Burnley jelen századi történelmét, három dolog volt, ami leginkább aggodalomra adhatott okot: a kiállított egyének, a sérültek, és a tény, hogy az idei első meccsünket a Spurs otthonában kell megejtenünk, ezúttal nem a „bevehetetlenerőd” Lane, hanem a Wembley pályáján.

Nos, ami a hiányzókat illeti, a minap megejtett QPR elleni zárt kapus mérkőzésen a hírek szerint Hazard és Bakayoko is pályára lépett, ami mindenképpen biztató, még abban az esetben is, ha vélhetőleg a francia csak minimális szerepet fog kapni a Sarkantyúsok ellen. Hazard kezdésére viszont jó esély van azok után, hogy Pedro a bokasérülése nyomán továbbra sem bevethető, Boga bevetéséhez pedig elég merész szándékok kellenének. Hogy Eden játszatása mennyivel kockázatmentesebb, kérdés. Augusztus elején még Conte a sérülések komolyságáról beszélt, hogy nagyon türelmesnek kell lenni mindkét játékossal, és az előrejelzések mindkettejüket illetően a hónapvégi visszatérést tartották a legvalószínűbbnek.
Egyszóval jelenleg csak a stábnak tiszta, hogy tényleg a vártnál hamarabbi felépülésről van szó, vagy csak vészes összedrótozásról egy egyébként is sovány és akadozó egylet árnyékában.

Abban az esetben, ha ‘gyokó végül tényleg maximum a padig jut, valószínűleg hosszú idő után elővesszük Benítez egyedi húzását 2012 decemberéből, és David Luiz fog felmenni Kanté társának, még Azpi vissza cb-nek a pirosa miatt villámgyorsan kényszerszünetre távozó Cahill helyére. Ezzel összejön egy viszonylag stabilnak nevezhető Rüdiger-Azpilicueta-Christensen hármas, előttük egy még ki nem próbált, de rutinos Kanté-Luiz duó, valamint elől Hazard-Morata-Willian. A wingereket érintő gyengélkedés megmarad, bár tény, a jelenlegi keretet érintően ott is a legjobb opciók állnak rendelkezésre.

A Spurs otthonába látogatni az utóbbi időszakban nem volt kifizetődő. Nem csak nekünk, semelyik csapatnak sem. A WHL aranykakasa előtt a Poch-csapat elképesztően stabil periódust hozott le. Hogy ebből az egyensúlyból mennyi marad meg a Wembley-ben, az ugyan nem a hétvégi meccsen fog kiderülni, de mi leszünk az első alany az idényben, akiknek ráhatása lehet minderre, független attól, mit is tapasztalunk meg végül.

Az idény egyik legkeményebb meccse a legrosszabbkor érkezik el, de remélhetőleg képesek leszünk meghúzni mindazt, ami egy pörgős, kétesélyes rangadóvá alakítja a vasárnapi összecsapást, és meglesz az első lépés a felfelé vezető úton.

KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com