Blog bejegyzés

Első lépés a címvédés felé vezető úton

Hivatalosan ez lesz az első tétmeccsünk a 17/18-as szezonban, mivel a szuperkupa döntő csak barátságos meccsként lett elkönyvelve. Ettől függetlenül nem mondhatnám hogy jó érzés egy elvesztett döntővel kezdeni a szezont, főleg annak tudatában hogy ezzel az ősi rivális Arsenalt segítettük egy újabb trófeához. Ezért és mivel az átigazolási piacon nyújtott teljesítményünkkel sem lehetünk elégedettek, ma kötelező a győzelem.

Nem is kaphattunk volna kellemesebb ellenfelet a nyitányon a Burnley-nél. Zsinórban ez lesz a 2. szezonjuk a Premier Leagueben, és ahogy tavaly, most is a bennmaradás lesz fő céljuk. Hozzánk hasonlóan ők sem voltak túlságosan aktívak az átigazolási piacon eddig. 3 alapembert adtak el és próbáltak meg pótolni több-kevesebb sikerrel. Ha abból indulunk ki hogy a transzfereket nézve a bevétel oldalon majdnem 49 millió szerepel, míg a kiadásoknál alig több mint 12 millió, akkor azt mondhatjuk hogy minőségileg nem tudták pótolni a távozókat. Legnagyobb érvágás számukra hogy elveszítették Michael Kane-t aki a bajnokság legjobb védői között volt számon tartva az előző szezonban. A támadósorban is gyengültek, mivel Gray pótlását a jó öreg Waltersnek kell majd megoldania. Egyetlen egy jónak mondható igazolásuk pedig nem más mint Jack Cork, akiről annyit kell tudni hogy a mi akadémiánkon pallérozódott annak idején. Aminek kifejezetten örülök hogy Bartontól megszabadultak, így talán nem kell azon izgulnunk hogy a találkozó során tovább nő-e a sérültjeink száma.

Sean Dyche nem tartozik a nagy újítók közé, így meglepődnék, ha ma nem a megszokott 4-4-2-es felállásban küldené fel a csapatát a pályára. Nálunk a már jól megszokott 3 védős rendszertől valószínűleg ma sem fog eltérni Conte mester, igaz eléggé fel kell forgatni a csapatot mivel több játékos sem lesz bevethető. Hazard és Bakayoko még nem épült fel, míg Pedro nemrég került fel a maródiak listájára. A sérülteken túl még lesz egy fontos hiányzónk, mivel Moses most fogja letölteni az eltiltását, amit az FA kupa döntőn bemutatott műesésével érdemelt ki. Mivel 2 hónap sem volt elég ahhoz hogy igazolnunk egy értelmes wingbacket, ezért ma Azpi vagy Rüdiger fogja helyettesíteni a nigériait. Személy szerint én a spanyolt tolnám egy sorral feljebb, mivel ebben a szisztémában az egyik legfontosabb ez a poszt és nem biztos hogy jó lenne az új fiúnak egyből egy ilyen hálátlan feladatot adni.

Gyanítom mindenki számára az egyik legnagyobb kérdés hogy az új üdvöskénk, a 60 milliós Morata hogy fog ma muzsikálni. Az Arsenal elleni vereség után rájött hogy ha nem teljesít, akkor elég gyorsan a szurkolók és a sajtó céltáblájává fog válni. Conte nagyon okosan próbálja levenni a terhet a válláról, így a sajtótájékoztatón le is nyilatkozta hogy a spanyolnak még időre van szüksége. De mint tudjuk aki ilyen sok pénzért jött azzal szemben az elvárásaink elég magasak, így jobb lesz ha minél hamarabb elkezdi törleszteni az árát.

Mondanom sem kell hogy a 3 pont begyűjtése mennyire fontos, főleg annak fényében hogy a menetrendünk elég húzós, mivel rögtön a szezon elején több rangadót is játszanunk kell majd. Viszont bármi is lesz ma az eredmény, abból messze menő következtetéseket nem szabad levonni, mert még van időnk erősíteni a kereten és reményeim szerint még fogunk is.

 

 • kasata91

  Ha valamire, akkor pont egy ilyen szaftos Costa interjúra nem volt most szüksége a csapatnak…
  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-4787112/DIEGO-COSTA-INTERVIEW-Chelsea-striker-talks-Sportsmail.html

  • Az lehet, de ezt is elbasztuk.
   Ezek nem rajtunk kivul allo, egbol jovo csapasok, mindent mi iranyitottunk ugy, h plafonig er a szar.
   A tortenelemben ilyen ostoba, amator ugyvitel meg nem volt top klub-jatekos viszonylataban szerintem. Es meg nincs vege.

   • kasata91

    Abszolút.
    Mi a fasznak kínálnak valakinek új szerződést anélkül hogy megkérdeznék az edzőt hogy kell-e neki a playa?
    Gondolom az SMS-es sztori (ami ezek szerint kamu volt, mert már januárban tudta hogy nem kell jövőre) DC bosszúja volt, hogy ne kapjon érte a klub nagy összeget.
    Az utolsó meccsen DC lecserélésekor valóban búcsú integetés volt, amit akkor találgattunk.

   • adam10

    Én csak azért furcsállom mindezt, mert emlékezzetek csak vissza a bajnoki örömködésekre, amikor pl.: DL-lel elrabolták Contét a sajtótájékoztatóról, hát nem úgy tűnt Diego mint akinek kiadták az útját és az volt az utolsó meccse abban a közegben… Itt nyár elején történhetett valami.

   • Rammschein

    hát ez ilyen kicsit önmosdatás ez az interjú… az fix, hogy Conte is kezelhette volna másként ezt az egészet, de Costa is… MINDIG KETTŐN ÁLL A VÁSÁR…

   • Nem kamu az sms attol meg, mert januarban mar tisztaztak valamit.
    Ha kamu lenne mar cafoltak volna, ahogy ben reg is kialltak es cafolt a klub egy Costa nyilatkozatot.

 • adam10

  Azért az elég szomorú, hogy 2,5 hét van már csak hátra az átigazolás ablakból, kb. 3 hete nem igazoltunk senkit, pedig az elmúlt 3 hétben gyakorlatilag már mindenki (szurkoló, szakértő, edző, játékos stb.) megjegyezte azt, hogy mennyire szüksége van még a klubnak pár játékosra. Nagyon kíváncsian várom az augusztus végét, jó lenne már felpörögni végre… a meccset sajnos nem láttam, azonban tegnap a spurs meccset fél szemmel igen és hát fel kell kötni a gatyót, főleg egy relatíve szedett vedett kezdővel.

 • myheartisblue

  Nektek megjelennek az új kommentek?

  • adam10

   ez amit írtál speciel megjelenik, vagy mire gondolsz?

 • Diego Costa

  A Soton kínai kézbe került.

 • van új

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com