Blog bejegyzés

Előzetes: EL Negyeddöntő

Az európai kaland ma este folytatódik, hisz csapatunk ezúttal a Cseh fővárosba látogat a Slavia Praha vendégeként. Könnyen legyinthetnénk, ugyan már meglesz ez – de óva intenék mindenkit eme elhamarkodott gondolatoktól.

Az 1892-ben alapított együttes igencsak meglepte a szakértőket is, habár a klub 17 bajnoki címmel és 8 kupaelsőséggel az egyik legsikeresebb együttes hazája bajnokságában. Persze megint csak mondhatnánk, a Cseh bajnokság az semmi. No igen, de ez a kis cseh klub nemzetközi porondon is letette már a névjegyét. 1996-ban például UEFA kupa döntőt játszhatott, melyet ugyan elbukott már akkor éreztette, figyelni kell a csapatra. 2008-ban a bajnokok ligája csoportjukból is továbbjutottak a Sevilla és az Arsenal mögött, az angoloktól pontot is csenve.

Az idei kiírásban a csoportküzdelmek szakaszában csatlakozott a Zenit, Bordeaux, Köbenhavn hármas mellé. Simán jutottak tovább a 2ik helyen ahol-is a kieséses szakaszban először a Gentet iskolázták le, majd szenzációt keltve kiütötték a Sevillát 6-5-ös különbséggel. Tehát a Sevilla, mely 3x nyerte meg zsinórban az El-t 6 gólt kapott a cseh vitézektől.

A javarészt Cseh játékosokat foglalkoztató klub tehát igen szépen építkezik és mindezt nem túl ismert futballistákkal. (Talán Miroslav Stock neve lehet ismerős). Sérülések nem hátráltatják a vezetőedzőt, egyedül az eltiltott Soucek helyét kell megoldania valahogy. Bár igen sok gólt szerzett a csapat hazai pályán, ezúttal inkább a védekezést részesítik előnyben a minden bizonnyal hatalmas támogatást kapó hazaiak. A fanatikus szurkolók Európa szerte ismertek, így nem kérdés igen nehéz dolga lesz a játékvezetőnek és csapatunknak.

No azért nekünk se lehet panaszunk, hisz a csoportunkat simán nyertük a kieséses szakaszban pedig átlibbentünk a Malmö majd a Dynamo csapatán is. A bajnokságban is erőre kapott a csapat és jelenleg a 3ik helyen tanyázunk. Célunk egyértelműen a jövő évi BL szereplés melyet vagy így vagy úgy, de meg kell szereznünk. (Az se baj ha megvan a 3ik hely és az El cím). Szóval magam is sokszor kritizáltam Sarri játékát, de az első évében nem teljesít rosszul az öreg. Igen itt is mondhatnánk, hogy ez a Chelsea, itt nyerni kell, de egy alakuló új taktikával 8 között vagyunk az El-ben (simán lehet döntő is) 3ik helyen a PL-ben és döntőt játszottunk a Ligakupában. Azért ez nem rossz, még akkor sem ha idén csak a 4ik helyen végzünk. Az átigazolásokkal kapcsolatban még mindig nagy a találgatás, elvagyunk e már tiltva vagy csak leszünk, van e még egy évünk vagy sem, marad e Hazard vagy sem. Nos ez utóbbira a legbiztosabb a válasz. Nem , a kis Belga a Reál Madrid kötelékéhez szerződik és mi itt maradunk varázslatos játéka nélkül. Merthogy a játéka varázslatos az nem kérdés. Az utóbbi pár meccsen hátán vitte a csapatot és ha kellett gólpasszal vagy gólokkal segítette ki a kékeket és Sarri mestert.

Ma este viszont a padon kezdhet. Mivel hétfő este játszott a csapat, nincs mit tenni rotálni kell. Willian, Pedro Giroud, Kante Barkley, Zappacosta Christensen Rüdiger szinte biztos kezdenek, míg Kovacic Alonso kérdéses. Eltiltásunk nincs, és fenyegetettségünk se nagyon. Szerintem a kulcsjátékosunk Giroud esetleg Pedro lehet.

Bár az elején óva intettem mindenkit a túlzó bizakodástól, azért bevallom magam is győzelmet várok. Ha vékonyat is, de győzelmet. A 2 gól a minimum a meccsen, de reméljük nem 1-1es elosztásban. A sok gólos győzelmet ezen esetben nem tartom valószínűnek.

Hajrá kékek, vegyük be Prágát is.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com