Blog bejegyzés

Előzetes: Chelsea- Malmö

A visszavágó ideje is eljött, bár ezt sokszor olyan esetekben mondják ahol valóban valami miatt vissza kell vágni az ellenfélnek.

Jelen esetben nem sok mindenért van okunk revánsot venni, hisz a Malmö az első mérkőzésen nem igazán izzasztotta meg a kékeket, akik a hideg borongós estén pont annyira tették oda magukat, hogy a második meccsen előnyben legyenek. Bár a 2-1 adhatna okot az izgalomra, de nem egy Malmö ellen. Lenézném az ellenfelet? Korántsem. A csapatunk ugyan elég nagy krízisben van, – ideértve a játékosok teljesítményét, a szakvezetés dilemmáját és a csapat egységét is – de hazai pályán ezt az előnyt tartani nemhogy kell, de kötelező.

A Malmö a legutóbbi találkozó óta egy kupameccset játszott (3-2-es győzelem a véghajrában), ami még nem elég arra, hogy kondicionálisan a topon legyenek. A bajnokság még nem kezdődött el, mondhatni a játékosok még csak “alapoznak”. Na jó, nyilván fizikálisan készen állnak egy találkozóra, de még nincs bennük az a tűz ami a szezon közben általában egy csapatot jellemez.

A Chelsea csapatát is jellemezte a tűz, de most inkább csak parázslunk. Vagy füstölünk. Sarri legutóbbi nyilatkozatából ismerhető, hogy gyors labdajáratást, bemozgásokat, hirtelen dolgokat képzel el. Semmi egyénieskedés, azaz csapatjátékot szeretne látni. Jelenleg a Chelsea nem tud csapatként játszani és így, hogy a taktika az egyéni megoldásokat nem preferálja nehéz dolguk van a játékosoknak. Nem akarom megvédeni őket, de nem lehet túl jó az amikor érzed, hogy valamit máshogy kellene mégis mondják, hogy nem, ez a jó mert én ezt szeretném. (Nem lepődnék meg ha Hazard az év végén megköszönné a szurkolóknak és távozna…a csapat felével együtt).

Sérültek tekintetében a következőképpen állunk. Úgy néz ki Kepa nem lesz bevethető (helyette Caballero kaphat lehetőséget) valamint Van Ginkel az állandó maradi. Pedro (gyomor gondok) és Zappacosta (betegség) mellett CHO derékfájdalma és Drinkwater sarokproblémája sem jött rendbe. Barkley és Ampadu kezdhet a középpályán valamint Odoi és Giroud elöl. (Gondolván a City elleni meccsre is, pihentetés lesz véleményem szerint).

Gyors zárásként annyi: Sarri mesternek most valamit mutatnia kell, mert bár a City elleni kupadöntőt mondják, mint döntő tényezőt az állásával kapcsolatban, nem hiszem, hogy egy rossz eredmény az El-ben a szurkolókat és a vezetést lecsillapítaná, sőt…

Kíváncsian várom, hogy a Chelsea kálváriája milyen irányba halad tovább. Jó volna visszatérni a helyes útra, akkor is ha ehhez bizonyos embereket hátra kell hagyni!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com