Blog bejegyzés

Előzetes: Brighton-Chelsea

 

A tegnapi City győzelemmel már 10 pontra az éllovas, és ha a Pool is hozza a meccsét a United ellen, akkor már 11 pont lenne a hátrányunk. Kulcskérdés tehát, hogy győzzünk a Brighton otthonában.
Idegenben persze nem egyszerű játszani, pláne nem a téli időszakot tekintve. Utazni kell, hideg van, nyűgösek a játékosok és a megszokott környezet hiánya kedvtelenséget okozhat. Ezek mellé kijelenthetjük, hogy idén a Brighton nem jó vendéglátó, hisz a megszerezhető 21 pontból 14-et tartott otthon (4 GY 2 D 1 V). Chris Hughton gárdája legutóbbi 4 hazai találkozóján 3 győzelmet és 1 döntetlent hozott össze, jelezve, hogy itt bizony nehéz pontokkal távozni vendégként. A menedzser rekordja egyébként a kékek ellen nem olyan fényes, (1 Gy 2 D 6 V) és a Brighton statisztikája sem túl jó, hivatalos meccsen 1933 óta nem tudtak nyerni csapatunk ellen. (Ez egyébként az akkori FA kupa kiírás 3-ik fordulójában volt).
A Sirályok biztos nem számíthatnak egyik kulcsjátékosukra Shane Duffyra eltiltás miatt, Izquierdo és Jahanbakhsh játéka pedig kérdéses. A középhátvéd Duffy (3 gól, 1 gólpassz) blokkolásai és fejjátéka hiányozhatnak majd a hazaiaknak. Helyét Leon Balogun veheti át aki nem annyira jó a levegőben mint Duffy, viszont rendkívül labdabiztos.
Ami a mi csapatunkat illeti, Sarri továbbra sem számíthat Moses, Van Ginkel, Cahill szerepeltetésére illetve Morata egy kisebb térdsérülést szedett össze Budapesten a Videoton ellen. Kovacic is kisebb comb gondokkal küszködik, így nem valószínű hogy ott lesz a kezdőben. Helyére Loftus Cheek vagy Barkley csaphat le. A Vidi ellen pihentetett játékosok, mint Hazard, Kante , Kepa, Azpi, Luiz, Rüdiger, Alonso (aki így 100ik fellépését ünnepelhetné) szinte biztos hogy a kezdőben kapnak szerepet, illetve Morata helyett Giroud lesz a kezdő csatárunk (Halleluja). A jobb szélen bár Willian jól játszott a Grupamában, véleményem szerint Pedro fog kezdeni. Sarri nem az a variálós típus és egyébként is a Wolves mögött a második legkevesebb játékost használta a Chelsea a Premier League-ben ebben a szezonban (20), bár pozitívum, hogy a pályára lépő játékosok 60%-a (12) szerzett gólt.

                Morata Off, Giroud On?

Sajnos idegenben nem sziporkázik mostanság a csapat, (Tottenham vereség, Wolves vereség, Vidi döntetlen) és ahogy már említettem a Brighton nem jó vendéglátó. Építenünk kell a City elleni győzelemre, a pihentetett játékosokra, hisz nem győzöm hangsúlyozni mennyire fontos ez a 3 pont, és fontos volna, hogy a játékosok ne veszítsenek a hitükből, mivel mindjárt itt a boxing day. 19, 22 és 26 is van meccs. Kell a győzelmek adta frissesség, a jó szereplés, nem szabad elengedni a Pool City kettőst, és nem szabad hogy megelőzzön minket az Arsenal Tottenham páros. Hab a tortán, hogy a második félidőtől erős esőzés/havazás várható. Hidegben, távol a biztonságot jelentő otthontól/kényelemtől utazás után, egy harcos csapat ellen kell megmutatni, igenis van helyünk a legjobbak között. Nem lesz sétagalopp, de bízom a Chelsea szívben!

A bíró egyébként Stuart Attwell lesz aki elöszőr vezet Chelsea meccset a Premier League-ben. Eddig 2 FA kupa meccset fújt nekünk. (Norwich 0-0 (4sárga), Southend 1-1 (4sárga)).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com