Blog bejegyzés

Eddig és tovább

Két hét kihagyás után végre ismét meccset játszik a csapat! Olyan rég volt (poszt a blogon meg pláne), hogy a hétvégi program bemutatása előtt/mellett tartunk egy kis visszatekintést is. Részletek alább.

 

 

 

 

Ami a szezonunk eddigi alakulását illeti, Európa egyetlen veretlen csapataként kevés okunk lehet panaszra. A bajnokságban ott állunk a dobogón, a ligakupában jó esélyünk van az elődöntőre, az Európa Ligában pedig két körrel a vége előtt kiharcoltuk a továbbjutást. Nem azt mondom, hogy kevesebbel is beérnénk, de valljuk be, ez eddig várakozáson felüli.

Szezon elején Pedro ment nagyot, utána Hazard ragadta magához a gyeplőt, októberre Barkley vett nagy lendületet, legújabban meg Morata kezdett el belenőni a csatárszerepbe. Ha nincs az Everton elleni iksz, még azt is mondanám, hogy rosszkor jött a szünet. Jelenleg ott tartunk, hogy megvan a stabil mag és a játék, bár utóbbit kezdik kiismerni és kivédeni (gondolok itt például Jorginho lecsapdázására és megfojtására). A válogatott szünetből jól jöttünk ki, volt, akit be sem hívtak, a többség pedig nem játszott sokat, egyedül Kova sérülése lehet aggasztó picit.

A kupasorozatokban fél gőzzel és/vagy tartalékosan is jött eddig a továbbjutás, ami örvendetes, hiszen látjuk, a gálakezdő és a cseresor között azért jó pár helyen megvan a minőségbeli különbség és nem mindegy, hány meccsen utaztatjuk, illetve hajtjuk a kulcsembereinket. Az Európa Ligában már csak egy pont vagy egy Vidi-botlás kell a csoportelsőség bebiztosításához, s ezek jönni fognak, meglássátok – így most már tényleg semmi akadálya annak, hogy Sarri a soron következő bajnoki meccs érdekeinek mentén hirdessen kezdőt és keretet a görögök, illetve a magyarok ellen.

Giroud első idei gólja egyből továbbjutást ért

Ha választani kellene, hogy az EL valami szükséges rossz-e vagy sem, én nemmel válaszolnék. Nyilván nem akkora élvezet streamet vadászni egy belorusz tili-tolihoz, de abból a szempontból jól jön ez a hat meccs, hogy terheli a peremembereket. Cahill, Christensen, Emerson, Loftus-Cheek vagy Hudson-Odoi sem fér fel a pályára bajnokikon, márpedig mind megérdemlik a játékperceket (igen, még huszonnégyesünk is), ami nem csak nekik válik örömükre, hanem a csapatnak is hasznos, ha meccsben tartott, esetleg önbizalmat gyűjtött játékosok érkezhetnek a padról. Csak a PL-ben lesz hét meccsünk decemberben, ehhez jön még hozzá majd a Bournemouth elleni ligakupa és a budapesti vizit. Húzós lesz tehát az év vége, sokat számít minden elkummantható félidő.

A válogatott szünet után egyből egy rendkívül fontos meccs vár ránk: megyünk a Tottenhamhez. A spúrok ellen minden mérkőzés háború, most ráadásul a tabellán is csak egy pont és egy helyezés a különbség – szerencsére a javunkra. Nagyon nem mindegy, hogy hagyjuk-e őket előzni, vagy pedig leszakítjuk őket magunkról. A rangadókon eddig nem szerepeltünk jól (bár a Cityn kívül senki más se), 3 meccsen 5 pontot gyűjtöttünk, mindet hazai pályán. Vagyis ez lesz az első derbink idegenben, bár, ha azt vesszük, hogy nekünk van eddig a legkevesebb vesztett pontunk vendégcsapatként, ez akár jó ómen is lehetne. A lakhatási gondokkal küzdő Tottenham ha csak teheti, idegenben játszik, így a szezon harmadához érve mindössze ötödik hazai meccsük lesz – továbbra is a Wembley-ben. Ha pedig hozzátesszük, hogy a top6 elleni 3 mérkőzésükön csak 3 pontjuk lett, valamint hogy otthon kikaptak a Pooltól és a Citytől is, akkor újfent azt láthatjuk, hogy még a győzelmünk sem tekinthető feltétlen túlzott elvárásnak. S igaz ugyan, hogy többször nyertek, mint mi, ám ezek többnyire játékban és eredményben elmaradnak a magabiztostól: többnyire minimális különbséggel, szerencsével húzzák be a három pontokat, míg nálunk nem ritkák a gólzáporos sikerek (kilencszer lőttünk legalább két gólt).

Tavaly Marcos Alonso volt a Wembley hőse

Azt sem tehetjük félre a meccs előtt, hogy bizony van bennünk egy komoly tüske a Tottenham által: az oly régóta büszkén dédelgetett hazai veretlenségi sorozatunk ugyanis véget ért ellenük tavasszal. Már csak ezért is jó lenne ütni egyet rajtuk! Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com