Blog bejegyzés

Ébredjünk már fel

Jack-nightmareVagy a csapat, vagy én. Vagy a csapat ebből a szarból, vagy én, ebből a rémálomból.

December 5, szombat. Nyomasztó, hosszú hét, felejthetetlen péntek estével, amikor 23:15-kor még meló van. Egyebassza, vége. Csörög a nyamvadt vekker, ami már hosszú évek óta nem vekker persze, hanem a teló.

Reggel van, korán még a szombathoz képest, de legalább van értelme, mert miután kitörlöd a csipát a szemedből, rájössz, hogy nem véletlenül szólt az ördög csengettyűje, és kergetett ki az álomvilágból, hanem jól megérdemelt, pihentető masszázs vár. Hát, nem lenne gond, ha várna, de az időpont az időpont. Szombat reggel.. te állat. Oké, nem volt más.

Gyors zuhany, kocsiba be, gyalog mennél, de a hétfői foci óta tiszta takony vagy, meg egyébként is késésben, szóval marad a verda. Korai az óra, a kezed ráfagy a két fokban a kormányra, és tudod, hogy a kb másfél kilométer, amit meg kell tennetek együtt, még arra sem lenne jó, hogy az ülésfűtés felmelegítse a segged, márha lenne ülésfűtésed, ami meg mondjuk nincs.

8:00 óra, legalább időben vagy. Te be, legalább nincs előtted senki, nem kell várni. Idő eltel, de hát ezért jöttél, feltámadsz, elaludtál azon a nyamvadt asztalon, de hát kit érdekel, ellazulni jöttél. Gyors haza, ebédre felkészülés.

Benyomod a laptopot, mert mégiscsak rá kéne nézni a dolgokra, kicsi káröröm, mikor a Stoke már kettővel megy a City ellen – legalább nem csak alánk vernek egyet, nicsak, már ez is örömöt tud okozni – hát nem sok jut ki most a szezonban na. 14:30, még Ramiresen röhögsz, amint megpróbálja nem szétrúgni Kenedy fejét, de már készülődni kell.

Ismét irány a fürdő, aztán a ruhásszekrény, fél öt körül már indulni akartok. Csak összejön, fél öt, és már fordítod a kulcsot. Legalább az idő felengedett egy kicsit. Köd sincs már, hátha még forgalom se lenne… szerencséd van, az M3-on már a tereléseket, amik még csütörtökön ott voltak, is felszámolták, időben vagytok, sőt, lesz kb szabad fél óra…

Hitted legalábbis, míg oda nem értek, és némileg vegyes érzelemmel a táskában konstatálod, hogy még az előző banda kieresztése zajlik. Hát akkor hojrá pesti közlekedés, gáz, fék, duda. Gáz, fék, duda. Gáz-fék, gáz-fék, kézifék. Duda, duda, ököl. Végre kézzel fogható távolságra a csarnok parkolója.

Befordulsz, ezerötszáz, oké. Csomagtartó ellenőrzés, jóvan. Első szabad helyre beállsz, irány fel. Hát, legalább nem kell annyit várni a hidegben. Ami nem is gond, mert egyébként már rádtört a vizelhetnék. Felérsz, már kb száz méteres sor. Emberhalmok mindenfelé, néhány jól szituált figura szabad jegyek után érdeklődik…

Rendőrök mindenfelé, biztonságiak, kordon. Sor megindul, te is özönlesz a kapuk felé. Jegy rendben, táska rendben, motozás legalább nincs. Nálad. Végre bent, az emberek parasztok, de hát nem vársz mást, már évek óta.

Koncert fasza, a párizsi nemsokkalezelőtt miatti zabszem kb a 10. percben eltűnik a seggedből és a fejedből. Szünetben rágondolsz, hogy meglesed az eredményt mobilon, de nem, Bombi a Stamfordon, úgyis nyerünk, a kérdés csak a mennyivel, legyen valami meglepetés estére is.

Zseniális koncert volt, bőven megérte, boldog vigyorral az orcádon baktatsz vissza a parkolóba, közben fél kézzel még ütöd az ütemet a combodon, hogy beülj a kocsiba vissza, és még majdnem háromnegyed órát állj ott, mert rohadtul nem halad a sor.

Nem érdekel, még a koncert hatása alatt vagy, semmi sem ronthatja el a kedved. Idővel megindul, aminek meg kell, kiérsz a szabad ég alá. Esik valami, talán ködszitálás. Zavaró, de kifelé legalább nincs nagy forgalom.

Tankolni kell, kiállsz, tele, köszi, shell-kisasszony viszlát, benzinkút után már sűrűsödik a köd, tovább taknyosodik az idő, már csak két vonalnyi a látótávolság, és az a váladék, ami az égből hull alá, pont az az alattomos fajta, ami csak beborít, maszatol, és homályosít. Előtted csak 1 kocsi, de megelőzni nem tudod, mert olyan, mintha részeg lenne – összevissza kacsázik, félig a vonalon megy, végre lassít kicsit, talán megijed a ködtől, vagy attól, hogy egy darab szar jobban vezet, mint ő; végülis mindegy, gyorsan meglövöd, irány haza. Szar idő, szar idő, de a jókedv, akárcsak a drei wetter taft, még tart.

Éjfél elmúl, te hazaérsz, kocsi beáll, főzöl egy forró teát, és belövöd a gépet, nézzük gyorsan az eredményeket.

oo

MI. A. FASZ.

Lecsapod a laptop fedelét, tompa vigyorod, ami még fáradtságod ellenére is hazáig kitartott, lefagy. Az asszony együttérző csókot lehet a homlokodra, s csak annyit kérdez: “megint?”. Csak legyintesz. Nem tudsz mit mondani. Van az a helyzet, amikor már a kincstári optimizmus sem segít. Amikor minden elfogy. Amikor eljön az idő, hogy felteszed a kérdést: ezt mégis HOGY?? De már a válasz sem érdekel. Egy jó napodat, egy kiváló estéd baszták el. Más esetben sorra nyílnának meg a Sky, az splife, a .com, az LR. A Stamfordi Chelsea-B’mouth 0-1 után nem. Ha húsz tizenegyest nem kaptunk meg, ha negyven gólunkat vették el jogtalanul, az sem érdekel. Már nem érdekel a ‘hogyan’, vagy a ‘miért’.

crap-omg

Egyszerűen csak, nem érdekel. Majd holnap újrakezded. Tudod, hogy meg fogod nézni a meccset is. Nem most, talán hétfőn, talán kedden. Most inkább csak befekszel az ágyba, és reméled, hogyha holnap felébredsz, akkor lesz olyan része a mának, ami nem történt meg. De csak forgolódsz, nem alszol el. Részben, még mindig a koncert hatása alatt vagy, a fejedben egymást váltják a zenék, a szemed nyitva, te pedig arra gondolsz, hogy akkor vajon fogunk-e még gólt lőni a szezonban valakinek? A Chelseanek és Mourinhonak a top szerepléssel kötött hosszútávú szerződése hovatovább érvényét vesztette. Úgy hiába botlanak azok is sorban, akiket a szezon elején még riválisnak tekintettünk, ha mi úgy betonozzuk a köztünk lévő különbséget, mintha fizetnének érte. Könyörgöm, a regnáló bajnok, hazai pályán képtelen egyetlen nyamvadék gólra egy feljutó félamatőr csapat ellen?

why

Valaki most már egy kicsit mindenki nem-e bekapná a f*szomat?! A racionális indokok elfogytak, olyan egyszerűen nincs, hogy egy top csapat, top játékosokkal, top edzővel, bajnoki cím után ne legyen képes feljebb lépni a 15. helynél. Ilyet még direkt is nehéz csinálni. És akkor arra gondolsz, hogy a bajnoki cím után, amikor még a sztárjaink is szarok, mi a középszer játékosaink szerződéseit hosszabbítgatjuk évekre. Vajon ki a hülye ebben a játékban? A board, az edző, a játékosok, vagy a szurkoló(k)?

angry

Én, aki szentül hittem eddig a négybe kerülésünkben, lassan arra keresem a választ, hogy a szezon végére akkor meg tudjuk-e ugrani a felsőházat. Persze hosszú még a szezon, és ha nem épp mi lennénk szopóágon, valószínűleg azon merengenénk, mekkora fasza szezon az, ahol a tavasszal huszáros hajrával épphogy bentmaradó újonc Leicester vezeti a bajnokságot, a bajnok meg épp a kiesőzónával szemez, de mivel mi vagyunk az a bajnok, akit már csak az tart fent a lefolyó felett, hogy egyelőre még nem hullott annyira darabjaira, hogy ne akadjon fenn a kanálison, ezért lassan vérben forgó szemekkel és kidülledő nyaki erekkel szorongatnánk meg mindenkinek a lágyrészeit, akik vélhetően tehetnek a kialakult helyzetről. Nem mintha az megoldás lenne, csak az ember tehetetlen dühét legalább csillapítaná valamelyest.

Tekintve azonban, hogy bőven akadályoztatva vagyunk, és ebben csak részben ok, hogy ezerötszáz kilométer választ el, de meg még gyorsabban is futnak nálunk a legtöbben közülük, megmarad nekünk a mélabús melankólia, az, hogy szereztünk a riválisainknak egy jó évet, de legalábbis pár boldog, kárörvendetes hónapot, meg megmaradunk itt egymásnak, hogy nagy műgonddal lapátolhassuk körbe a szart, amit ideraknak nekünk a fiúk, és a remény, hogy ha már 2015 ilyen balul sült el, akkor 2016 annyival jobb lesz, mint amekkora égető krátert ütött a 15/16-os szezon erre az évre eső fele szurkolói elménk törékeny pajzsán. Más okosat, vagy biztatót jelenleg én sem tudok mondani. De ne felejtsük el: jó dolog Chelsea szurkolónak lenni. Most épp nem egy felemelő érzés, de attól még jó dolog. Aztán… Egyszer… egyszer csak felébredünk tán.

 

 • thiemecsaba

  Gyerekek, CR gólt lőtt szabadrúgásból. Akkor már nekünk is ütnünk kell a Portót! :d

  • kasata91

   A MU meg bepótolja, hogy tavaly nem szerepelt európai kupában. Idén kettőben is részt vesz?

   • kasata91

    Na ahogy elküldtem, már továbbjutásra is allnak. Ezt holnap is kipróbálom a mi meccsünkkel

   • kasata91

    Másfél percig tartott

   • myheartisblue

    és mostmár szinte biztos h. kiesnek.

   • Endy919

    Dejójójó

   • Endy919

    Ha egy szar öngólal mentek volna tovább felkúrtak volna.
    Gusztustalan egy brigád.

   • kasata91

    PSV X és MU X2 kötésem 50 másodpercig nyerésre állt. Kár hogy lassan töltött be a bet365 és nem tudtam kivenni #badluckbrian

   • Endy919

    Engem allah fiai kúrnak meg … mert az Astanat nem lehet megverni…

   • Endy919

    Amúgy ajánlom figyrlmedbe az nhl es khl golszerzők tippelését figyelmedbe . Mostanában elég jól keresek rajtuk.

   • taybor33

    Inkább ne, ha utána meg ez lesz! 😉 Jelen állás szerint az európa ligába jutnak tovább.

 • Kemény lesz, ha holnap megviccel minket a Porto, és a PL egyetlen résztvevőt fog adni a 16-ba.

  • Efra7

   Szerintem Arsenal is továbbjut, na meg ugye mi is 😀

   • Endy919

    Arsenal 10000% hogy nem megy tovabb.

   • Efra7

    simán vernek kettőt az olympiacosnak, ha nem szerencsétlenkedik el. Ugyanez van velünk is

   • Endy919

    Cazorla , Alexis , Virsli , Gibbs hianyzok … 2:2

   • Efra7

    Mindig voltak hiányzóik, egy olympiacos elleni meccs szerintem nem azon fog elmenni, hogy mennyi a hiányzó, hanem, hogy mennyire lesznek töketlenek. Ha nagyon, akkor kiesnek, ha csak nagyon kicsit, akkor meg továbbmennek 😀

   • Endy919

    De ki lőne be a helyzeteket? Zsiru ?

   • Efra7

    Akár 😀

   • Az Oli hazai pályán az életéért fog küzdeni, roppantmód kellemetlen egy ellenfél. Ha az ágyúsok meg hozzák a szokásos BL-formát, akkor könnyen beleszaladhatnak a késbe.

   • Efra7

    azért általában továbbjutnak csoportból, és így, hogy már a saját kezükben van a sorsuk, olympiacos meg tényleg életéért fog küzdeni, na most onnan meg már csak a szerencséjükön fog múlni, hogy ez mennyire lesz elég. Ha az arsenal belövi a helyzeteit, akkor szerintem ők mennek tovább.

   • Endy919

    Itt egyedül az Arsenal küzd az életéért . 2 gólal kell nyerniük . Biztos , hogy nem csinálják meg .

   • Efra7

    Lesz, ami lesz, még mindig inkább az arsenal menjen tovább mint a City vagy az MU 😀

   • Endy919

    Az Arsenalnal és a Barcanal nincs undoritóbb brigád .
    Menjenek harcolni az EL-be..

   • Efra7

    Nekem soha nem volt bajom az Arsenallal, de ebben valszeg nem fogunk egyet érteni.

   • Endy919

    Hát nem … minden egyes lépésük , minden egyes taguk számomra hányingert keltő.

   • Efra7

    Ők ugyanígy vannak velünk 😀

   • kíváncsi vagyok, ez hogy merült fel benned indokként v érvként 😀

   • Efra7

    sehogy, ezt csak hozzáfűztem, mondtam, hogy úgy sem fogunk egyetérteni 😀

   • Endy919

    De hogy nem lehet róluk negatív véleményed ?
    Miben pozitívak számodra?

   • Efra7

    Nem tudom, én alapból pozitívan állok hozzájuk, ebben persze része lehet a tesómnak is, aki meg arsenalos.

   • Endy919

    Érdekes . Számomra úgy van , hogy ha egy ismerősöm /barátom más csapatnak szurkol , azt a csapat még jobban meg tudom utálni ,mert nagyon összetudunk veszni a hülyeségeken .
    És minnél jobban védi az igazát annál jobban kezd nekem undorodni az adott csapat .

   • Efra7

    Néha egyetértünk, néha nem, de ez nem nagyon befolyásol. Az arsenal játéka nekem mindig is szimpatikus volt, Wengerrel meg soha nem volt nagy problémám. ráadásul még csak veszélyesek se voltak ránk a legtöbbször, így azt nem nagyon tudom mért kéne annyira unszimpatikus legyen a csapat 😀

   • Endy919

    1. Az arogáns szurkolóik .
    2. A vén pedofilra alergiás vagyok , mert komolyan vannak olyan nyilatkozatai , hogy a bicska nyílik ki a zsebemben . Mondjuk Josénak is vannak ilyenek , de mégis a mi apánk :))
    3. Három darab játékosuk volt akit kedveltem . Ljunberg , Gilberto Silva és Ash.

   • Efra7

    1. A szurkolóikkal nem törődöm, nekem a csapat jön be, nem a szurkolóik. De amúgy igazad van, csak én nem így közelítem meg.
    2. Ha valaki nem szólhat semmit egy edző nyilatkozatairól, azok mi vagyunk, még ha José is az apánk, ami nyilván igaz 😀
    3. Ezzel én nem így vagyok, pl Rosickyt szerintem nem lehet nem szeretni :D, de itt van persze ellenpélda is bőven.

   • Endy919

    Fúúúú Rosicky ….. mennyire utálom. A cseketől meg csak 2 játékost szerettem . Cech és Baroš … vele többször volt lehetőségem találkozni / beszélni … hatalmas figura 🙂

   • kasata91

    Engem sem ráz a hideg az arsenaltól. Mármint magától a csapattól. Összességében szimpatikusabb játékosok vannak a fejemben, mint ahány irritáló. (meg hát amikor pl. amikor Henry visszatért kölcsönbe és a Leeds ellen betalált, hát az a moment libabőr volt) Meg elég töketlenek az állandó 4. helyükkel amin jót szoktam mosolyogni. Arról nem beszélve, hogy a BL nyolcaddöntőben mindig elviszik a Bayern/Barca valamelyikét, amiért jár a köszi nekik. 😀

    De a szurkolóik maga a hányinger (tisztelet a kivételnek), és amint elkezdek diskurálni egy arsenalossal előjön minden ellenszenv.

   • Wenger egy félmeleg, modorosch fhanszia paraszt, és a stílusa irritáló, de szakemberként még mindig egy elbaszott zseni.

    Bergkampot meg nem szeretni felér egy pofonnal.

    A többivel egyetértek 🙂

   • Endy919

    Wenger miben zseni ?
    Ok volt egy baszott jó szezonjuk , de mi olyan zseniálisat pridukált ? Mert az a keret szerint világ szinvonal elitje volt. Henry , Pires , Vieira karriere csúcsán…

    Bergkamp egy varázsló volt , de sohasem volt nákam etanol. Pl Ronaldo szerintem klasszisokkal jobb volt.

   • etanol? 😀

    Wengi azért, függetlenül attól, hogy kifiguráztuk érte párszor, nem egyszer szarból épített várat, és lett negyedik utcáról összekukázott 12 éves francúz tinikkel. Ezt kb tinkerman érti még ennyire, mint ő.

   • Endy919

    Azért nebeszéljük be , hogy félamatőr kerete volt … mi díg is voltak nagy nevei

   • najo itt az etanolnal annyira ledobta az agyam az ekszijat, h nem birok tovabb olvasni 😀

   • jóhogy már le nem buzizol bennünket… 😀
    Azzal sem értenék egyet 😛
    :))

   • “Ha az arsenal belövi a helyzeteit, akkor szerintem ők mennek tovább.”

    Nem rossz predi.

   • Endy919

    :DDD

   • Efra7

    na jó, ez most annyit jelent, hogy lesznek helyzeteik, csak azon múlik, hogy belövik-e, de amúgy jogos 😀

   • Frenky54

    Hát ez evidens:)

 • Meg is van a first victim.

  • Endy919

   Papírforma

 • kasata91

  Az hagyján basszameg, de most már az EL sem olyan sima, hogy megérje kiesni 😀

 • Ha a Leicester megnyeri a PL-t, mi meg kiesunk nem nevezzuk at a blogot Fox Rampantra?

  • miért, te Leszter szurker leszel? 😛

 • A nyomoromat fogalmaztam csak meg.. Most h igy mondod, azert szimpatizalok veluk, meg Ranieri meg Vardy le a kalappal elottuk. Sztem szerencset csereltunk veluk nyaron.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com