Blog bejegyzés

East side v West side

Egy kellemetlenül hosszú metróút választja el egymástól a Stamford Bridget és a London Stadiumot, a tabellán azonban kényelmetlenül közel tanyázik hozzánk a West Ham, aki a forduló záró mérkőzésére érkezik dél-kelet Londonba.

Az elképesztően sűrű felsőháznak köszönhetően a ma esti eredménytől függően akár top4-ben vagy épphogy a 10. helyen is találhatjuk magunkat úgy, hogy a Villa 2 mérkőzéssel kevesebbet játszott.

6 nap telt el a Wolvestól elszenvedett vereség óta, ami a leghosszabb játékmegszakítás volt ha úgy tetszik, ugyanis jóideig nem fogunk ennyit pihenni két meccs között.

A csapat szerencséje, hogy a következő 7 mérkőzésből 6-ot a fővárosban fognak megrendezni, így egy metrójeggyel megússzuk az utazásból adódó időveszteséggel nem kell számolni túlságosan.

Lampard eddig 27 játékosnak adott játéklehetőséget a bajnokságban, amivel vezetjük a vonatkozó rangsort, 2-vel többet, mint a második helyezett Liverpool, Everton, West Brom trió. 6-tal többet, mint a soron következő West Ham.

Az ünnepek előtti meccsek mondhatni a Chelsea specialitásai közé tartoznak, hiszen az elmúlt 30 évben mindössze 2-szer érkeztünk üres kézzel a karácsonyi ebédhez ’99-ben a Leeds, valamint 2 évvel ezelőtt a Leicester City keserítette meg a halászlé pigs in blankets ízét.

Bár a forma nem kirobbanó, az otthoni mérlegünk elfogadható a közelmúltban: 5 meccses veretlenségi sorozat, ráadásul ebből 4 alkalommal legalább 3 gólt sikerült szerezni.

Bár Lampardnak személyes kötődése van a West Hamhez, ahol karrierjét kezdte és édesapja is a klub ikonjai közé tartozik, a menedzser elárulta, hogy nem jelent számára extra motivációt a Kalapácsosok ellen vezetni a csapatát. Mondjuk ahogy bántak vele odaát…

Sérülésfronton vannak bőven kérdőjelek. Elsősorban Reece James miatt rághatjuk a körmünket, akivel kapcsolatban egyelőre ellentétes hírek láttak napvilágot. A szezon eddigi egyik legjobb játékosának a térdével adódtak problémái, de az első vizsgálatok szerint mégsem lesz szükség műtétre, ettől függetlenül pár hetes kihagyás biztosan vár a jobbhátvédünkre.

Hakim Ziyech és Callum Hudson-Odoi megkapta a játékengedélyt, de valószínűsíthető, hogy Lampard nem fogja kezdőbe dobni egyikőjüket sem.

Pulisic végre teljesen egészségesnek tűnt a Wolves ellen, így ő minden valószínűség kezdeni fog, hogy melyik oldalon az már jobb kérdés…

A zsinórban elszenvedett 2 vereség ellenére a csapat nincsen kilátástalan helyzetben és még mindig holtversenyben vezeti a várható gólok tekintetében a rangsort a Cityvel (+9). A várható pontok alapján pedig a tabella tetejét kellene karcolgatni – ez talán bizakodásra adhat okot, hogy nem állandósul az alulteljesítő forma.

A támadójáték azonban egyértelműen tompábbnak tűnhetett a vereségek alkalmával, a Wolves és az Everton ellen is csak 3 kaput eltaláló lövést regisztrálhattunk ami látványos visszaesés a Leeds (11) és Sevilla (7) elleniekhez képest.

Kiemelt fontossága lehet az első gólnak a mérkőzésen, hiszen a Chelsea és a West Ham is az élmezőnyhöz tartozik az előny megtartásában. 10 alkalomból amikor sikerült megszerezni a vezetést 4-szer tudott egyenlíteni az ellenfél és ezzel a West Ham ugyanígy áll. Ennél a Soton-Spurs duó (+7) és a két liverpooli egyesület áll csak jobban (+8).

A West Ham eddig meggyőzően játszik a szezonban, Moyes jól tudja variálni a játékrendszereit az ellenfélhez igazítva. Michail Antonio kiesése a West Ham hanyatlását vetítette előre, ám a helyére bekerülő Haller ráérzett a Premier League ízére és vezeti a házi góllövőlistát. A Palace ellen legutóbb pedig nem is akármilyen góllal vette ki a részét a pontszerzésből.

Kulcsfontosságú lesz a jó állított labdás szituációk levédekezése, amiben a vendégek a liga elitjéhez tartoznak. Ogbonna és Soucek rendre jól érkeznek (főleg az 5 és felesen belülre) a beadásokra, nem csoda hát, hogy a West Ham regisztrálta a legtöbb lövés a 6 yardos boxból. Ráadásul az összes lövésük 15%(!)-a innen esett. Valamint ők találták el valamelyik kapufát is (10) a legtöbbször idén.

Az assziszt listán 4. helyezett Creswell visszatérhet és minden valószínűség szerint keretben lesz Antonio, Bowen és Balbuena is.

5 meccsen belül 3 londoni rangadó következik tehát, amiben eddig jól áll a Lampard-legénység 1 győzelemmel és 1 döntetlennel.

A szezonban már 13 különböző gólszerzőnk van a bajnokságban, ami a legtöbbnek bizonyult eddig, ami jónak tűnik olyan szempontból, hogy gyakorlatilag bármelyik kezdőjátékosunk veszélyes lehet a kapura, de az elmúlt mérkőzések alapján inkább a védelmet kellene újra gatyába rázni. Majd talán Azpilicueta?!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com