Blog bejegyzés

Dömping a vírus után

Covid-19 ide vagy oda az az egy biztos hogy kedvenc bajnokságunk végre folytatódik, igaz szurkolók nélkül, de ez is több mint a semmi. Bár nem tudom, hogy ennek örülnünk kellene vagy sem. Én személy szerint bármikor aláírtam volna azt, hogy a jelenlegi állás szerint érjen véget az idény, mert így biztos lenne a jövő évi BL indulás és nem kellene minden héten 1-2 infarktust lábon kihordanom. Mindenesetre úgy alakult, hogy 10 találkozón kell pályára lépnünk bő 1 hónap alatt, amiből 9 bajnoki és 1 FA kupa mérkőzés lesz.

Gondolom mondanom sem kell hogy a Villa ellen kötelező a győzelem. Nagyon nem mindegy hogy hogyan indulunk neki a hajrának. Most a csapat nagyon motivált lehet, a jövő nagyon fényesnek tűnik, főleg az új érkezőknek köszönhetően, de ahhoz hogy folytassuk a jelenleg tökéletesnek mondható projektet az is szükséges, hogy kvalifikáljuk magunkat a Bajnokok Ligájába, különben nem leszünk annyira vonzóak a Wernerhez hasonló top játékosok számára. Arra nem szabad apellálnunk hogy a Cityt úgyis eltiltják 1-2 szezonra mivel láttunk már érdekes ítéleteket a korábbiakban is és mint tudjuk pénzért szinte mindent meg lehet venni. Jelen pillanatban 2 pont fórunk van a közvetlen üldöző Uniteddel szemben úgy hogy ők már ebben a fordulóban pályára léptek. A sorsolás alapján szerintem egyértelműen ők a legfőbb riválisaink, de talán még a Wolves is beleszólhat a 4. hely sorsába. Azért lenne fontos a 3 pont begyűjtése mert így 5 pontos előnyünk lenne a City elleni rangadó előtt, amin szerintem mondanom sem kell hogy nem mi vagyunk a favoritok.

A Villa már 1 találkozón túl van, mivel ők nyitották a régi-új szezont a Sheffield ellen. Egy történelmi bírói tévedés miatt (a gólvonaltechnológia története során először mondott csődöt, a VAR-t pedig számomra érthetetlen okokból nem használták) 1 pontot otthon is tartottak, bár hozzá kell tenni hogy akkori ellenfelük a Sheffield közel sem tudta azt a játékot hozni amit megszokhattunk tőlük. Aki nézte a találkozót és a Villa játékát akkor egy lényeges dolgot 5 perc alatt meg lehetett állapítani akkor is ha az ember nem szakértő. Ez pedig nem más mint az hogy a Villa támadójátékának Jack Grealish az alfája és az omegája. Élmény nézni a játékát, hihetetlenül jól lát a pályán, és technikailag is kiemelkedő, nem csoda hogy De Bruyne után ő osztotta ki átlagosan a legtöbb kulcspasszot a szezonban, szám szerint 2,7-et meccsenként. Emellett még az is sokat mondó statisztika hogy ellene követték el a legtöbb szabálytalanságot a bajnokságban, mivel meccsenként átlagosan közel 5-ször csak nem odaillő eszközökkel képesek megállítani ellenfelei.  A meccseik végkimenetele többnyire attól függ hogy a társai mennyire tudnak felnőni hozzá, mert ugyebár egy fecske nem (mindig) csinál nyarat. A Sheffield ellen élmény volt nézni a játékát, szívesen elnézném jövőre kék mezben is. Ő a szegény ember Jadon Sanchoja, mert harmadannyiba kerül mint a Dortmund sztárja viszont a kvalitásait tekintve nem vagyok biztos benne hogy gyengébb is nála.

Lampard a bőség zavarával küszködik, mivel majdnem minden sérültünk felépült a vírus alatt, csak Odoi és Tomori nem lesz bevethető kisebb sérülés miatt illetve Jorginho az aki eltiltása miatt csak a lelátóról figyelheti a találkozót. Lampard a szezon során rengeteg formációt kipróbált, de azért az látszott hogy a 4-3-3 fekszik a legjobban a csapatnak. Nagyon remélem hogy ma is ezt a formációt választja 2 okból is. A 3 védős rendszer jó, de nem a kis csapatok ellen mert ők többnyire átadják a területet így nem tudunk kontrára játszani és az egyszerre pályán lévő kevés számú támadó szellemű játékosunk csak nagyon nehezen tudja feltörni a kapuja elé betömörülő, stabilan védekező ellenfelek védelmét. A 4-2-3-1-et én személy szerint azért vetném el a Villa ellen, mert így Kanténak a pálya középső területét kellene védenie és nagyon távol helyezkedne az ellenfél kulcsemberétől Grealishtől. És a legfontosabb az ő semlegesítése, mert ha ezt megoldjuk akkor feltehetően nem sok elképzelés lesz az ellenfél játékában. Jorginho kiesésével most sokan arra számítanak hogy Kanté végre visszahúzódik a helyére, de én az előbb említett okok miatt inkább Gilmourt kezdetném és Kantéra bíznám azt a feladatot hogy kisegítse Azpit a Grealish elleni harcban. Egyébként is a fiatal skót titánunk rászolgált a bizalomra a 2 liverpooli csapat ellen nyújtott teljesítményével. Ha továbbra is így folytatja akkor a védekező középpályás poszt miatt sem kell hogy fájjon a fejünk még vagy 10-12 évig.

Nem szabad szó nélkül elmenni amellett sem, hogy 2 ikonunk újra farkasszemet néz egymással, igaz Terry csak másodedzőként tevékenykedik a Villánál. Az előző szezonban kivétel nélkül mindig Terry örülhetett, igaz Lamps akkori csapata a Derby jóval szerényebb játékerőt képviselt. A legfájóbb vereség a 3-ból biztos vagyok benne hogy a rájátszás döntője volt számára, de személy szerint én nem bánom hogy így alakult, mert ha feljutottak volna akkor lehet nem vállalta volna el az Abramovic által indított új projekt irányítását. A Premier Leagueben is összecsaptak már legendáink egyszer és akkor Super Frankie elégtételt vehetett a korábbi fiaskókért, habár elég karcsú volt az a 2-1-es győzelem. Jelen esetben viszont bármilyen csúnya 1 gólos győzelemmel kiegyeznék, egy rossz szót nem fogok szólni ha nem lesz szép foci ha a 3 pontot bezsebeljük, amit remélem a csapat meg is ad Lampardnak utólagos szülinapi ajándékként.

Nincs mese, nem szabad elszalasztani ezt a lehetőséget az üldözőktől való elszakadásra, a győzelem kötelező, főleg így hogy szurkolók nélkül még a hazai pálya sem jelenthet előnyt ellenfelünknek, ráadásul nekünk sokkal több időnk volt készülni erre az összecsapásra mivel nem kellett 4 nappal ezelőtt pályára lépnünk. A találkozó 17:15-kor kezdődik és hazánkban a Digisport 1 közvetíti élőben. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com