Blog bejegyzés

Defence horror show

Tripping-Hazard_s

A tegnap esti forduló nem volt gyenge, megégett a Newcastle, méghozzá nem egyszerűen, de legalább idegenben, nem úgy a ManU, aki otthon, szólhatna a forduló az Everton győzelméről, vagy a vámpír négyeséről, vagy a Spurs utolsó perces megmeneküléséről, de nem, mert ez a forduló Hazardé, aki valami olyasmit tolt be az angol matracosok ellen, amit már régen láttunk Chelsea játékostól.

Úgy is mondhatnánk, Ázáron nem múlt. Mert tegyük hozzá, jó meccsen volt jobb a Chelsea, de meredek úton jutottunk el a győzelemig. De kezdjünk mindent az elején.

Mint már egy BL forduló kapcsán megírtam, szerdánként én is idegenben tolom, nem volt ez másként tegnap sem, s hála az év végi hajtásnak, nem tudtam korán hazaindulni. Ennek folyományaként fertály óra után, 1-0-nál néztem rá először a live score-ra, s meglepődve konstatáltam, hogy ahelyett, amit én elképzeltem magamban a hazaúton, hogy milyen jó is lenne jól szétcsapatni ezt a vérszegény gárdát, aztán felmutatni valami 1-10-es végeredményt, hát, negyed óra után az ő együk már megvolt, vártam a mi tízünket. Sokat az elsőre nem kellett várni, mire streamet találtam, már ott virított az 1-1, épp a gólt ismételték.

Hazard nagyon zsír labdát csippentett Lampard fejére, aki nem hibázott közelről, na mondom ez az, innentől henger. Ehhez képest azt kellett látni, teszem hozzá, mindezt csak fél szemmel, mert közben azért vacsora, miegymás, hogy mintha emberhátrányban játszanánk, és a pirosfehérek egyel többen lennének. Jó, lendületes, izgalmas meccs, sok Chelsea, de nem sokkal kevesebb Sunderland-i próbálkozással, viszont kevés kaput eltaláló lövéssel (végeredményben ami kaput talált a két oldalon, egy Chelsea lövést leszámítva mind gól is lett), aztán egyszercsak ismét Ázár villant a balon, tolt egyet befelé, és szétlőtte a hosszút – na mondom ez az, nincs megállás, hajrá tovább.

1-2-vel fordultunk, és hiába az utolsó Sunderland, egy jól játszó csapat ellen impresszív idegenbeli félidő után vezetünk, mondom jó lesz ez. Ehhez képest beszaggat a strem, mire helyreáll, már 2-2, ráadásul O’Shea, hát parádés. Aztán már a gólt is láttam – a védelmek finoman szólva sem remekeltek (és hol volt még ekkor a vége). Egyébként egy gondolat erejéig a Sunderlandre térve, ha már O’Shea – igazából nem rossz politika az, amit próbáltak, és akár működhetne is, hiszen a játékosok jó része az elmúlt évek bajnoki éllovasainak B játékosai közül kerültek ide, a Unitedból Brown és O’Shea, a Pool sötétebb időszakából a vadszerencsétlen (Matáért meg dögöljön meg az ilyen) Dossena, de Mannone vagy épp számunkra Borini neve sem ismeretlen.

Aztán a meccsre térve ismét, nem kellett sokat várni, hogy a szuperszonikus sebességre kapcsoló (vagy csak a Sund’-ot nagyon gyűlölő) Ázár újra villanjon, Matával kavargattak a bal sarokban, majd egy sarkazásos megoldásos után besomta a harmadikat. A meccs gijoseazonban nem nyugodott meg, egyértelmű volt, hogy itt bizony még lesz gól. G.I. José végre észbe kapott, és a tegnapi csapatba nagyon nem passzoló Torres helyére beküldte Bát, aki bár gólt ugyanúgy nem lőtt, de jóval közelebb állt hozzá a neki jutó 30 percben, mint előtte 1 óra alatt Torres bármikor is. Na nem mintha a spanyolnak nem lett volna helyzete, csak a kapu helyett meghatározhatatlan pályára lőtte a labdát.. Ba, egy zseniális labdaátvétel után, ha nem akasztják meg hátulról, simán betolja a negyediket, a szabálytalanság egyértelmű volt, sokszor vissza is játszották, hogy vajon vonalon belül vagy kívül-e (tizenegyes vagy sem), ehhez képest a spori nem kapkodta a szájához a sípját, más kérdés, hogy utána pedig két esetben már a mi tizenhatosunkon belül történtek véleményes esetek.

José meg is próbálta stabilizálni kicsit a meccset, és kisegíteni az elég ingatag lábakon álló védelmet, Mata helyére Mikelt állítva, s a nigériai beállását követő két percen belül egy kontra után, a másik védelem hathatós balfaszkodásával meglett a negyedik, 2-4, a 84. percben, már én is kezdtem megnyugodni, hogy akkor ez már innen csak meglesz. Bardsley, az öngól hőse azonban nem sokat tökölt, 2 perc múlva a mi védelmünk asszisztálása mellett javított a renoméján, 3-4-re alakítva a védelmi horror show eredményességi listáját. Tekintve, hogy várható volt a nemrövid játéktoldás, még erős 10

a mágus

a mágus

perc elé nézett a két csapat. A kilencvenhetedikig azonban már mindkét védelem képes volt kapott gól nélkül megúszni, így JM elkönyvelhetett egy igen fontos idegenbeli 3 pontot, a Chelsea pedig továbbra is tartja a lépést a továbbra is négy egységgel vezető Ágyúsokkal. A végén a Citehnek is szűk lett majdnem a gatyó, de behúzták ők is idegeben a WBA ellen (a 75. perce már úgy voltak, hogy ez lefőtt, mentek hárommal, a vége 2-3) – így továbbra is ők állnak a harmadik helyen.

A védelmek szerencsétlenkedése közepette mondjuk ki, Hazard jelentette a különbséget tegnap, s ha ezt a formát többször is elő tudná venni, bátrabban állnék a bajnoki álmok előtt. Cserébe tegnap Oscar kidőlésével láttuk azt is, hogy mit jelent, ha a brazil helyett Mata játszik. Valamelyest több kreatív mutatványt elöl, viszont a középpályás, és támadóharmadbeli védekezésben jóval kevesebbet. Azaz, a Hazard-Willian-Mata hármas támadásépítésben tegnap szerintem igen magas szinten alkotott, remekül játszott, viszont védekezésben egyikük sem igazán tudott hozzátenni a csapatjátékhoz, és az ütköző nélküli középpályás védekezés + felfutó védős védelem mellé ez bizony sok. A Sunderland ellen nem égtünk meg, de éppenhogy. Ha túl sokat áldozunk a támadás oltárán, azt a védekezéstől vesszük el. Szombaton a Stoke-hoz megyünk, akik helyezésük ellenére (15) a felemás teljesítményük mellett igen masszívak, a Unitedet megszorongatták idegenben (3-2), leikszeltek otthon a Sotonnal, idegenben a Swansea-vel, és kettővel verték otthon ezt a Sunderlandet. Jó lesz odafigyelni. Jövő szerdán ugyanis a BL csoportelsőségért jön magát szétveretni a Steaua, aztán CP, utána pedig ismét Sunderlandbe látogatunk, a ligakupa továbbjutását illetően.

Aztán, karácsony előestéjén jöhet a szezon eddigi leglényegesebb mérkőzése, az Arsenal elleni idegenbeli. Lássunk ott is Ázár-parádét!

Hazard_celeb

 • Lavid Duiz

  Ha José következetes, akkor Torres-t egy-két meccs erejéig padoztatni fogja, gyenge teljesítménye miatt, mint ahogy más játékosokkal megteszi.

  • hajráchelsea

   De nem fogja…. azt nem vágom miért kell mágusként emlegetni, tegnap Hazard nyerte meg a meccset nem az edző, annyi volt a különbség a tegnapi meg pl a Newcastle, Westbrom, Basel elleni meccsek között, hogy valamelyik zseni eldöntötte, az említett meccseken meg nem. Én nagyon örülök a győzelemnek, végre megint van 3 zsinórban, sőt a Stoke ellen meglehet a 4. is de önámításnak semmi értelme, Torres undorító volt megint, más szó erre nincs amit művel, Ba beállt öröm volt nézni, ha megint Torres kezd akkor rábízhatjuk magunkat arra, hogy Hazard, Mata, Lampard vagy valaki más megnyeri a meccset, mert Torres nem fogja, mondjuk bár ne lenne igazam.

   • thiemecsaba

    Fejezd már be Torresel, láttuk a meccset, nem kell minden mondatban őt szapulni! Szar volt! PONT!

   • hajráchelsea

    Amióta itt van szar de mégis ő az első számú csatár, amíg nála hasznosabb, jobb jatékosok mellőzve vannak, ezért szidom, pont.

   • De akkor sem kell minden mondatban őt szidni. Ba sem annyival jobb, ahogyan Eto’o sem. vannak csatáraink, akik néha jók, néha nem. Ez van.

   • zenzo

    Érdekes vélemény, hogy minden jóról a játékosok, minden hibáról JM tehet 😉

    És igen, Ba jobb volt tegnap, mint Torres, de kiemelném akkor külön neked, hogy ettől még Ba pont ugyanannyi gólt szerzett, mint Torres, ami nulla. Innentől pedig azon kívül, hogy utálod a spanyolt (jól láthatóan), igazából minden más belemagyarázás szubjektív.. az ‘önámítás’-t pedig nem is értem, hogy kerül ide.

    Egyébként pedig lehet megint teljesen más meccset néztünk, de a Basel elleni és a tegnapi meccs között kb annyi hasonlóság volt, mint amennyi egy pohár jeges vízben és az Antarktiszban van…

   • hajráchelsea

    Kiemelném neked, h ba 1 azaz EGY darab meccsen volt kezdő, míg torres vagy 8-9 meccsen, ha ezt megnézzük kicsit szánalmas hogy 1 gólja van mindkettőnek, és nem bara nézve az. Hogy jön ide az önámítás? Hát megválaszoltad, 1 gólos mindkettő.

   • CFC

    Nem kell sokáig ezen a dolgon vitázni remélhetőleg hamarosan lesz egy Lukaku:)
    Addig meg valahogy ki kell húzni…

  • zenzo

   Torres helyett Ba, az oké, de kire gondolsz még?

 • thiemecsaba

  Ami a meccset illeti, jó kis Hazard szimfónia lett a vége, habár sokszor úgy tűnt, hogy csak oda tudjuk adni a meccset az ellenfélnek. Olyan teljesítmény hullámzás volt a meccsen, amit rég láttam csapattól. Amikor kaptunk egy gólt, felszívtuk magunkat és megpörgettük rendesen, majd jött a szép csendes bealvás….majd ismét kapott gól-pörgés-bealvás…szerencsére 3. alkalommal már nem volt elég idő a teljes folyamat újboli lejátszódására és megnyertük a meccset.
  Szerintem ez volt az a meccs, amit csak elveszíteni lehetett…és majdnem sikerült is. Hatványozottan látszik, hogy fejben nincsenek rendben a játékosok, nincs rendben a csapat. José bácsi, kezdek aggódni emiatt! Viszont láttuk, ha odateszik magukat a fiúk, akkor pörög a játék, mennek a passzok, jönnek a helyzetek és a gólok is. Mi szurkolók emlékezzünk erre, a többit meg csak megoldják a fiúk 😀

  • wudigessboi

   Szerintem meg pont hogy végig jó szellemben futballoztunk (leszámítva talán a hosszabbítást), én a kapott gólok pillanatában sokkal inkább éreztem azt, hogy lehet erre válaszunk, mint az utóbbi időben.
   Lőttünk négyet, volt még pár komoly helyzetünk (főleg Torresnek), folyton mentünk előre és ott kavargattunk, bekkelős periódusra nem is nagyon emlékszem. Igazi hajtós, lendületes, lüktető angol meccset játszottunk.
   Sima győzelem lehetett volna, ha nem kapjuk ezeket a potyákat. Jól hajtott a Szundi, nem volt érdemtelen egyik góljuk se, de mindet pontrúgás utáni érthetetlen és alattomos elmélázás, illetve szerencsétlenkedés után kaptuk.

   • thiemecsaba

    Igen, én is éreztem hogy jön a válasz mert rögtön kapcsolt a csapat egy fokozatot felfele…de miért kell ahhoz egy kapott gól?…

   • wudigessboi

    A gólokat kábé a semmiből kaptuk, mindet pontrúgások után. Nem álltunk vissza bekkelni, nem öltük az időt (mint mondjuk Norwichban, ahol érett a hazai egyenlítés), egyszerűen képtelenek voltunk hátul megoldani olyan szituációkat, ami egy középszerű védelemnek is rutinmunka. Ez a 4 rúgott gól benne volt a játékunkban, elég sok komoly helyzetünk volt ugye – ha kevésbé balfasz a védelem, sokkal simábban meglett volna a meccs.

  • Szerintem egyszerűen buta gólokat kaptunk. Rögzített szituációból egyik sem ment egyből kapura, hanem a kavarodásból jöttek ki jobban és lőttek 3 gólt. Ezek mind javítható hibák.

  • Csak megint mentünk az eredmény után. Most ez a divat nálunk, de azért egy erősebb csapat ellen azért nem ezt kellene majd tenni. 🙂
   Fel kellene fognunk, hogy az egygólos előny nem az, hanem kell két gól, hogy nyugodtan játszunk. Ha nincs Hazard tegnap, akkor bizony bukta a meccs.

 • zenzo
 • Lavid Duiz

  Megnéztem, hogy kiknek “köszönhetjük” részünkről a kapott gólokat. Az elsőnél JT hibázott súlyosat, a másodiknál először Iva menthetett volna, aztán Cahill, majd végül JT. Így láncban hibáztak. És a harmadik gólt Ba akadályozhatta volna meg, mert ő neki kellett volna hatástalanítania a gólszerzőt. Ráadásul az ilyet Cech is védeni szokta – de nem most.

  • zenzo

   Az első gólnál már eleve Apilikveta hibázott, róla kapta a szabadot a Sund’… aztán jön Mata, aki végeredményben nem _hibázott_ szó szerint, csak pont ez az, amit kiemeltem a posztban is, hogy védekezésben kb annyira használható, mint egy bólya – mellőle tették be a sorfalról lepattanó labdát Altidorenak, és persze eztán jött Terry, akiről simán kapura fordult és lőtt a támadó. Ahhoz talán elég közel voltak, hogy Cech-et ne vehessük elő.

   Másodiknál – ahogy mondod. Tegyük ide azért, hogy a gólt Terry verte be, nem találtam olyan kameraállást, ahol jól látszik, de valószínűleg mellé ment volna.

   A harmadiknál Mikel és Ba volt a vétkes, viszont érdemes megfigyelni, hogy vajon miért pont ők ketten vannak bent középen, miközben a négy védőnk meg együtt fog két embert az ötös sarkánál… az, hogy Cech alatt végül ellőtték, egy dolog, tény, hogy jobban is kijöhetett volna, de neki a “legnagyobb felületet” kellett takarni, szóval talán itt is legkevésbé őt lehet elővenni.

   • Terryről ment be.Megpattant a lábfején, de van ilyen, csak blokkolni akarta.

 • Lavid Duiz

  Sajnos, nem tökéletes az angol tudásom, így könnyen előfordulhat, hogy tévedek a fordításnál. Miért írom ezt? José a következőt nyilatkozta tegnap: “‘We were analysing the three goals at Sunderland and we couldn’t find the real mistake. We could find the rebound, the second ball, the ball that hits somebody and goes in the direction of the opponent. For all three goals we were trying to find defensive positional mistakes in relation to the way we prepared for the game, but there was not one mistake.” – “Elemeztük a Sunderland-ban kapott három gólt, és nem tudtunk találni igazi hibát. Meg tudtuk találni a visszaérkező (labdát), a “második labdát” (értem, de hosszú lenne körülírni :-), a labdát, amely tőlünk az ellenfélhez pattant. Megpróbáltuk megtalálni a védelem helyezkedési hibáit, abból a szempontból, ahogyan erre a meccsre készültünk, de egyetlen egy hiba sem volt.” Nos, két dolog lehetséges: vagy rosszul fordítottam, vagy José nyilatkozott jó nagy szamárságot. (Méghogy egyetlen egy hiba sem volt?!)

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com