Blog bejegyzés

Cseresznyézzünk

Nyakunkon az első válogatott szünet és mindenki Vidi lázban ég, de azért van még egy hétvégi forduló a Bournemouth ellen a Stamford Bridgen. A kérdés, hogy meglesz-e zsinórban a negyedik győzelem, vagy újra borsot törnek a Cseresznyések az orrunk alá? Részletek alább…

Eddig azt kaptuk Sarritól, amit várni lehetett, viszont a csapat kicsit gyorsabban, vagy könnyebben alkalmazkodott az új rendszerhez, sőt életfelfogáshoz. Mert ez bizony egy teljes paradigmaváltás Conte érához képest. Nem csak a pályán, de azon kívül is más világban élik a hétköznapokat a játékosok és ez a mutatott játékon és az eredményeken is látszik és talán kicsit túl is teljesíti azt a csapat, mint előzetesen számítottuk.

 

Könnyű meccs nincs, de nem panaszkodhatunk az első hat forduló sorsolásáért. Most az eddig magukhoz képest remekül kezdő Bournemouth próbálkozhat idegenben, remélhetőleg kevesebb sikerrel, mint korábban. Sajnos az elmúlt időszak a két csapat összecsapásaiból inkább a déliek kerültek ki győztesen, legutóbb egy nagyon sima 3-0-ás meccsen vitték el a pontokat és egy szeletet az önbecsülésünkből.  Érdekes az is, hogy az elmúlt 3 évből mindössze négy csapat tudott kétszer is a Bridgen nyerni ellenünk. Az nem meglepő, hogy a Man. City és a Liverpool az első két sikeres, az viszont annál inkább, hogy a Crystal Palace és a Bournemouth a másik kettő a kvartettből. Szóval bátran mondhatjuk, hogy Eddie Hoodoo, aki nem mellesleg a legrégebben foglalkoztatott menedzser ugyan annál a csapatnál a Pl-ben, nem könnyű ellenfél és egész jól összerakta a vendégeket.

 

Nem lehet okunk panaszra és elég jó előjellel várhatjuk az összecsapást. Az első két meccsen három-három gólt, a harmadikon pedig két gólt is sikerült szerezni, így a támadófelfogás és annak hatékonysága rögtön megmutatkozott. Ezen kívül a sokpasszos játék is nagy fegyvere lehet a csapatnak, hiszen már most rekordokat döntöget a gárda, ugye a legutóbbi sikeres passzok számát és a passzpontosságot tekintve, ennek kulcsa természetesen Jorginho, aki önmaga is rekordot jegyzett az előző mérkőzésen. Tovább a 81.1%-os labdabirtoklás 2003-óta az 5. legtöbb a PL-ben.

 

Zsinórban 4 győzelmet a nyitánytól számítva eddig kétszer sikerült elérni, mindkétszer Mourinhoval, először a 2004/05-ös szezonban, majd pontosan 10 évvel később, ennél többször kétszer Anchelottival tudott nyerni a csapat 5x (2010/11), 6x (2009/10), még réges-régen David Calderheaddal 6x (1928/29). A rekordot 9 győzelemmel zsinórban a Speciel One tartja a 2005/06-os szezonból.

 

A Bournemouth csapata most először nyerhet zsinórban háromszor és szebb időszakjaikra emlékezve akár négy forduló után is veretlenek maradnának. Eddig a Cardiff és a West Ham bukott el ellenük, illetve az Everton is leadta kétgólos előnyét. Eddig 4-4-2-es hadrendben játszottak és Callum Wilson góljai mellett mindig volt valaki, aki a középpályáról, vagy akár a védelemből hozzátett a csapat góljaihoz, így kifejezetten a pontrúgásoknál is figyelni kell, valamint nem szereti feladni a csapat a mérkőzéseket és eddig láthattuk, hogy képes a Chelsea a végére kicsit bealudni. Részünkről várhatóan ugyan az a recept, mint eddig és remélhetőleg pontosabban és jobban fogunk sáfárkodni a helyzetekkel, még ha várhatóan Aké-ék nem fognak beállni a tizenhatosra védekezni. Hazard várhatóan megint kezd és Kovacic is remélhetőleg legalább olyan elánnal fog becsatlakozni, mint az előző mérkőzésen.

 

Sarri elismerően nyilatkozott sokkal fiatalabb kollégájáról:

“Nem vagyok meglepve Eddie Howe sikerein a Bournemouthnál, mert egy nagyon okos és intelligens. Még csak 40 éves, de már készen áll, én 40 évesen még nem voltam készen.”

A Bournemouth egy veszélyes csapat. Nagyon szervezetten védekeznek és, ha teret hagysz nekik, akkor jól kontráznak és kifejezetten jók, hogy megtalálják ezeket a réseket. Végig koncentráltan és magas szinten kell játszani ellenük, ha nem teszed, akkor gondban lehetsz.”

 

Eddie How mérkőzés előtti nyilatkozata:

“Kifejezetten elégedett vagyok a hétközi teljesítményünkkel a Carabao Kupában [MK Dons elleni 3-0-ás siker]. Jó munkát végeztek a srácok. A jó eredmény segíti a remek kezdésünket a szezon elején.Most viszont egyre komolyabb a kihívás. Ismerjük a Chelseat és tudjuk milyen nehéz feladat vár ránk ellenük, de szeretnénk megragadni és fenntartani a pillanatot a kezdeti sikerek után.”

“Jó meccseink voltak ellenük a közelmúltban és ez motiválja a játékosokat.”

 

Nálunk csak Fábregas sérült, a túloldalon Taylor és Stanislas is. Lee Mason lesz a játékvezető és várhatóan napos mérkőzésre számíthatunk, viszont sajnos csak streamen láthatjátok az összecsapást. Mindenkinek jó szurkolást!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com