Blog bejegyzés

Csendes derbi

Közel három és fél hónapnyi kényszerszünet után tért vissza a Premier League a múlt héten. Az újrakezdés jól sikerült, hiszen győztünk a Villa Parkban, ráadásul a fórunk is nőtt a negyedik helyen. Most pedig itt a folytatás, a címvédő Manchester City érkezik vendégségbe. Kedvcsináló alább.

Nagy kérdés volt, hogyan hat majd a csapatra a járványhelyzet és a kényszerleállás – elsősorban azért, mert korábban nem volt még ilyen, így nem is lehetett mihez hasonlítani. Negyedik helyről vártuk az újrakezdést és a cél nem is lehet más, mint hogy ezen ne rontsunk (vagy akár javítsunk is). Tudva, mennyien bajlódtak sérülésekkel, illetve mennyien voltak túlhajszolva, bíztam és bízom abban, hogy a bővebb merítési lehetőségek és a pihenés segítenek a cél elérésében. Felépült Kanté, Pulisic, Loftus-Cheek és Abraham, a City ellen ráadásul már Jorginho is bevethető lesz, Mount vagy Kovacic pedig szusszanhatott a nyári darálás előtt.

Pulisic góllal tért vissza

A bővebb keret mellett úgy gondolom, a sorsolás is előny lehet számunkra. Guardioláék ellen persze nincsenek túl komoly győzelmi esélyeink, de a folytatás könnyebbnek ígérkezik. Lehet, hogy alaptalanul, de én számítok arra, hogy a közép- és kiscsapatok – pláne, akiknek nem maradt érdemleges elérendő céljuk – már nem fogják úgy szaggatni az istrángot közönség nélkül az angol nyárban. Mi a rangadóink zömén túl vagyunk, a Pool a 37. fordulóra már tuti bajnok lesz, két idegenbeli meccsünket is Londonban játszhatjuk, szóval utazni se nagyon kell. Ha pedig gonosz akarok lenni, hozzáteszem, hogy Stamford Bridge atmoszférája sem változik meg jelentősen attól, hogy közönség nélkül játszik majd ott a csapat.

Ugyanakkor láthattuk vasárnap, hogy a rossz reflexeket és az előnytelen tulajdonságokat nagy igyekezettel cipeljük magunkkal: továbbra is megszokásból kapunk gólt a semmiből a komplett védelem asszisztálásával, kitartunk az ellenfél kapuja előtti töketlenkedés mellett, no meg Willian se lett jobb szögletrúgó. Birminghamben persze belefért mindez, hátrányból fordítva nyertünk, nem is érdemtelenül.

Ha van csapat, aki bombaformában tért vissza, az a City. Két meccsen nyolcat gurítottak és láthatóan mindent megtesznek a bajnokavató elodázásáért. A Liverpool tegnapi győzelme azt jelentette, hogy amennyiben nem nyernek ma Pepék, el is dől a dolog. Esély van tehát arra, hogy a Leicester után a Liverpool PL-sikere is a Stamford Bridge-en váljon biztossá – feltéve, ha a Tottenham után a City ellen is elkerüljük a vereséget. Ráadásul a következő fordulóban Kloppékat fogadja a címvédő, tehát elsőként gratulálhatnának az új bajnoknak.

David Luiz épp beállította a 2:0-s végeredményt

Persze alapvetően – meg úgy egyáltalán se – nem a Liverpoolért játszunk, találni házon belül is épp elég okot arra, miért lenen fontos nyerni ma este. Ért minket a City részéről elég sérelem ahhoz, hogy jól essen őket megverni, arról nem is beszélve, hogy ők is rég beletörődtek már abba, hogy ebből idén nem lesz újabb címvédés. Lampardnak fontos lenne kozmetikázni mind a hazai mérlegén, mind a rangadós statisztikáján, márpedig e két dolog közös metszete pont egy ilyen derbi. A Sp*rs oda-vissza legyőzése kedves emlék, viszont más nagyot eddig még nem kaptunk el: a Leicester és szégyenszemre az Arsenal ellen is csak két döntetlennel zártunk, a MU ellen pedig idegenben és otthon is sikerült kikapni, de nincs még pontunk a Pool és a City ellen sem. A 10 meccsen 8 pont jól demonstrálja, miért nem vagyunk még dobogón – nem mintha a negyedik hely nem lenne korrekt ettől a csapattól –, de a 7-3-5-ös hazai mérleg is csak a középmezőnyhöz elég. Van tehát hova javulni. Ja és az sem mellékes, hogy egy győzelemmel egy pontra megközelítenénk a Leicestert. Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com