Blog bejegyzés

Csak semmi állatkínzás, de a hattyúknak veszniük kell!

A Premier League hétközi, 14. fordulójában a finoman szólva gödörben lévő Swansea látogat a Stamford Bridge-re, mondanunk sem kell, kötelező a győzelem.

Egy azerbajdzsáni és egy liverpooli túra után végre újra visszatérhetünk az otthon melegébe, ráadásul papíron egy könnyebb mérkőzés vár ránk szerda este. A Swansea lesz ugyanis a vendégünk, a walesiek szereplése pedig több mint katasztrofális az utóbbi időben; legutóbbi 5 bajnoki meccsükből 4-et elvesztettek, s mindössze egy Bournemouth elleni hazai 0-0-ra futotta az erejükből. A tabellán csupán a Crystal Palace van mögöttük, ám már csak jobb gólkülönbségük miatt előzik meg a riválist.

Nálunk szerencsére fordított a helyzet, a legutóbb az Anfield Roadon elért 1-1-et leszámítva kivétel nélkül győztesen hagytuk el a pályát az elmúlt öt fordulóban.

Az előző szezonban 3-1-re nyertünk, Fabregas, Pedro és Diego Costa góljaira a mára már a Tottenham színeiben vitézkedő Llorrente tudott csak válaszolni. A történelem egyébként is mellettünk áll, a Swansea egyetlen alkalommal tudott győzni a Bridge-en, 92 évvel ezelőtt, amikor 1925-ben 1-3 lett a végeredmény.

Victor Moses a hírek szerint felépült és ott lesz a keretben, Kenedy, Batshuayi és Musonda mellé viszont David Luiz  neve is a sérültek listájára került. Conte a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta, nem csak a sérülések befolyásolják majd az összeállítást,a négyfrontos küzdelem miatt  több kulcsjátékost pihentetni fog a mai találkozón.

Willian ellenben 100. alkalommal lehet kezdő a Chelsea színeiben, míg Cahill és Pedro a Liverpool ellen jubilált, előbbi 50-szer viselte a kapitányi karszalagot, utóbbi pedig 100-szor viselte a csapat mezét.

Az utóbbi meccseken régi önmagát idéző Willian alighanem ma kezdőként folytathatja remeklését, reméljük a Hattyúk ellenben nem fognak szárnyalni

A Swansea edzője, Paul Clement korábban évekig a Chelsea utánpótlásában dolgozott, így számára mindenképpen pikáns lesz a találkozó, valamint a kölcsönben épp tőlünk a walesieknél szerepló Tammy Abraham számára is az lehetne, ám ő kontraktusa értelmében nem léphez pályára ellenünk. Mondhatni szerencsére, hiszen a vendégek eddigi 7 góljából 5 találatban vállalt szerepet előkészítőként, vagy befejezőként.

A sípot ezúttal Neil Swarbrick fújja majd, aki idén eddig egy alkalommal vezetett nekünk, az ő dirigálása mellett ejtettük ki az Evertont a Ligakupából (2-1).

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com