Blog bejegyzés

Conte: Sorozatgyőztes vagyok

Antonio Conte elégedett értékelt az FA-kupa megnyerése után, és beszélt a jövőjéről is.„Elégedett vagyok, mert nagyon nehéz volt megnyerni az FA-kupát egy olyan remek csapat ellen, mint a Manchester United. Nem volt könnyű, ám nagyon boldog vagyok a csapatom és a szurkolók miatt. Megérdemelték ezt a győzelmet, egy fontos kupát nyertek meg egy olyan szezonban, amely több ok miatt is nehéz volt” – kezdte értékelését Antonio Conte.

„Már a szezon elején megjósoltam, hogy nehéz dolgunk lesz idén, ennek ellenére ötödikek lettünk, megnyertük az FA-kupát és az elődöntőig jutottunk a Ligakupában. Lemaradni a Bajnokok Ligájáról nem jó egy olyan klubnak, mint a Chelsea, és őszintén, nekem és a játékosoknak sem, de tisztában kell lenni a valódi helyzettel, és megérteni, hogy ezek a játékosok a legjobbjukat nyújtották, és az ötödik helyezés az, amit megérdemeltünk. De így befejezni a szezont, és megnyerni egy fontos trófeát nagy elköteleződést és vágyat mutat a játékosok részéről” – fejtette ki az olasz szakember.

„Amikor megszokott, hogy nyersz minden szezonban, akkor egy ilyen év gondokat okozhat, mert megkérdőjelezed magad. De egy ilyen nehéz szezon végén is megmutattam, hogy egy sorozatgyőztes vagyok, és ez a bizonyíték. Így nyerni még nagyobb elégedettséggel tölt el, mint a korábbi győzelmek.”

Conte beszélt a jövőjéről is.

„Szerződésem van, el vagyok kötelezve a klubhoz. A szezon elejétől fogva, hiszen már a Burnley elleni vereség után elkezdődött a spekuláció, nem változott a helyzet. Egyszer arról írtak, hogy a válogatotthoz megyek, utána arról, hogy egy másik fontos csapathoz, de minden sajtótájékoztatón elmondtam, hogy a klubhoz tartom. Tisztelem a szerződésem, de a dolgunk nem könnyű. A klub hozhat egy döntést, legyen az pozitív vagy negatív, és én leszek az első, aki megérti majd, hiszen egy nagy és fontos klub edzőjeként jogos, hogy sokat követelnek tőlem.  Tisztelem a klubot, és biztosan a legjobb döntést hozzák meg. Két éve vagyok itt, de mindig tisztelni fogom a klubot, ezt a színt és a szurkolókat, ha a jövőm máshogy is alakul. Két év után a klub jól ismer engem. Ha azt akarják, hogy folytassam a munkát, ismernek. Nem változom. Ez a módszerem: kemény munka, erős identitás építése a játékosokkal. Nem tudok változni, ilyen vagyok. A játékos- és edzői múltam tisztán elmond mindent.”

A Chelsea edzője mindkét szezonban trófeát szerzett a Chelsea-vel.

„Mindenki mondhat bármit, de én egy sorozatgyőztes vagyok. Megmutattam tavaly az angol bajnokságban, egy tizedik helyen végzett csapattal, és megmutattam most, amikor megfelelően küzdöttünk a trófeáért. Boldog vagyok a szurkolók és a játékosok, de egyszerre a klub miatt is. Két szezon alatt két serleget hoztam a Chelsea-nek.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com