Blog bejegyzés

Community Shield Összefoglaló: Arsenal 1(4) – (1)1 Chelsea

Csalódást keltő vereséget szenvedtünk vasárnap délután, a Wembley-ben. A Community Shield, azaz az Angol Szuperkupán, 1-1-es rendes játékidő után 4-1-re bukták a tizenegyes párbaj a srácok.

Moses második félidei korai találatának köszönhetően még győzelemre álltak Conte fiai, de 10 perccel a rendes játékidő vége előtt Pedro piros lapot kapott Mohamed Elneny felrúgását követően és az ebből kapott szabadrúgásból tudott egyenlíteni az újonc Sead Kolesinac fejesét követően.

Az új rendszerű tizenegyes párbajban Courtois és Morata is hibázott, így az Ágyúsok 4-1-re behúzták a szétlövést.

Az egész mérkőzés a Grenfell Toweri tűz megemlékezése köré épült. A mérkőzés teljes bevételét a túlélők és az elhunytak hozzátartozóinak ajánlották fel. Mindhárom serleget elhozták a mérkőzésre. A Community Shield, FA Kupa és a Premier League díjait is bemutatták a nagyérdeműnek a pályán. A mérkőzés előtt a grenfelli kórus a Bridge over Troubled Water-t énekelte el. Egy perces gyász és fekete karszalag jelezte a játékosokon a tiszteletadást az áldozatoknak.

Két héttel ezelőtti arcsérülését követően, amit pont az Arsenal ellen szedett össze Bejingben, Pedro maszkkal a fején tért vissza a kezdőcsapatba. Michy Matshuayi-ra esett a választás kezdőcsatárként. A középpálya tengelyét a Fábregas-Kante kettős alkotta. Három új igazolásunk – Caballero, Rüdiger, Morata – is csereként lett nevezve.

Az első próbálkozások az Arsenal nevéhez fűződnek. Először Alex Iwobinak sikerült betörnie, és valahogy szögletre tisztázni a veszélyes támadást. Ezt követően Wellbeck próbálkozhatott Azpilicueta és Moses között, Xhaka beadását követően.

Nem sokkal később Cesar neve került be először a játékvezető kis könyvébe, akit gyorsan követett honfitársa Bellerin, a szintén spanyol Alonzo felrúgásáért kapott sárga lap miatt.

20 perc elteltével majdnem megszerezték a vezetést az Ágyúsok, az új igazolás Lacazette révén. Bellerin tört be a jobb szélen és centerezett a francia támadó felé, aki egy gyors passzváltást követően Wellbeckkel ellőtte a bal kapufát.

Fél óra elteltével Per Mertesackert kellett lecserélni, miután találkozott Cahill könyökével, aminek következtében szét is nyílt a szemöldöke. A szintén új igazolás Kolasinac váltotta, akit a Schalke csapatától sikerült megszereznie Wengernek.

Willian és Pedro voltak a fazonszabászai az első helyzetünknek. A brazil remekül ugratta ki a kis spanyolt és csak egy jól megszokott Petr Cech bravúr révén sikerült megúszni a gólt.

A félidő végére át is vette az irányítást a Chelsea. A 37. percben érkeztünk el a mérkőzés addigi legkritikusabb eseményéhez. Willian tört be a tizenhatoson belülre és esett össze. A játékvezető szimulálásért sárga lapot adott, de a visszajátszásnál látni lehetett, hogy van kontaktus az Arsenal védő és a brazil között, aki ennek köszönhetően rúgott a saját lábába és esett el. Az érintés annyira apró volt és több lassítást is igényelt, ezért egyáltalán nem lehet a játékvezető nyakába varrni az esetet. A félidőt még egy Iwobi próbálkozás zárta le.

A második félidőre más mentalitásban érkeztek a csapatok és ennek rögtön meg is lett az eredménye, amikor is a Kékek megszerezték a vezetést.

Willian szögletét csak átmenetileg tudták kifejelni a védők, Cahill játszotta vissza a labdát a büntető területre és Mosesről mindenki megfeledkezett. A nigériai köszönte szépen és közvetlen közelről a kapuba lőtte a labdát a kivetődő Cech mellett.

Miután az FA Kupa döntőn kiállítatta magát Moses érthető volt, hogy mindenképp egy szebb emlékkel akart távozni a Wembley gyepéről.

Ismét a Chelsea veszélyeztetett. Fábregas beívelését a gólvonal előtt sikerült kifejelni, amire Batshuayi reagállt a legjobban, de a lövés nem sikeredett túl jól, így a labda, pont Cech kezében landolt.

A túloldalon is akadt probléma, miután Cahill és Luiz összefejelt. Szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta mindkét fél. Az kiderült, hogy Gary egy szikla, illetve Luiz egy “csinos” lila folttal gazdagodott az arcán.

 

Nem sokkal később ismét Willian próbálkozott, sikertelenül, valamint Wellbeck lövését blokkolta Luiz a túloldalon.

16 perccel a rendes játékidő vége előtt Conte meglépte első cseréjét. Morata elég nagy ováció kíséretében váltotta belga csatárunkat.

Ezután Courtois mutatta meg, hogy miért is a világ egyik legjobb kapusa, amikor ujjheggyel tornázta ki Xhaka távoli lövését.

Elég hamar meglett Morata első lehetősége is. Willian vette észre a spanyolt és ívelt hozzá a tizenhatoson belülre, azonban nem sikerült eléggé leszorítania a labdát.

Pedro másolta le Moses FA Kupa döntős teljesítményét és egy teljesen felesleges szabálytalansággal ki is állítatta magát. Hogy még nagyobb legyen a baj, az ebből megítélt szabadrúgásnál három védőnk is lemaradt Kolasinacról, aki köszönte szépen és egyenlített.

Ezután változott a játék képe és változtatott Conte is. Jött Rüdiger, és Musonda. A fiatal belga feladata volt Fábregas és Kante segítése a középpályán, valamint Morata támogatása elől. Átálltunk 5-3-1-re.

Emberelőnyben végig az Arsenal dominált, de 1-1 lehetősége még mindkét csapatnak maradt. Fábregas ívelését fejelte kapu felé Morata, illetve Cahill blokkolta Wellbeck lövését. A hármas sípszó után biztossá vált, hogy tizenegyesek döntenek.

Most először debütált az új ABBA rendszer. Az eddigi jól megszokott felváltott 5-5 büntető helyett idén már a teniszben is megszokott tiebreak rendszer szerint alakul a rugók sorrendje. AB-BA-AB-BA-AB

Cahill magabiztosan értékesítette büntetőjét, ezután Walcott és Monreal is így tett. Courtois végezhette el a Chelsea második tizenegyesét, de valamiért azt hihette, hogy ismét kirúgás van, mert csúnyán a keresztléc fölé vágta a labdát. Rögtön ezután Morata rossz oldalról kocogtatta meg a kapufát, így biztossá vált, ha a mindkét soron következő büntetőjét belövi az Arsenal, akkor övék a Community Shield. Sem Chamberlain, sem Giroud nem hibázott, így egymást követő két kupadöntőben is kikaptunk az Arsenaltól.

Így a figyelem a PL nyitányára irányul. A Burnley csapatát fogadjuk agusztus 12-én 16:00-tól.

Chelsea (3-4-3): Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill (c); Moses, Kante, Fabregas, Alonso(Rudiger 78); Willian (Musonda 82), Batshuayi (Morata 74), Pedro.
Padon maradt csere: Caballero, Christensen, Scott, Boga
Gólszerző: Moses 46
Sárga lapos: Azpilicueta 13, Alonso 34, Willian 36
Kiállított: Pedro 80

Arsenal (3-4-3): Cech, Holding, Mertesacker (c) (Kolasinac 32), Monreal; Bellerin, Xhaka, Elneny, Oxlade-Chamberlain; Iwobi (Walcott 65), Lacazette (Giroud 65), Welbeck (Nelson 87).
Padon maradt csere: Ospina, Niles, Willock
Gólszerző: Kolasinac 81
Sárga lapos: 
Bellerin 14

Játékvezető: Bobby Madley.
Nézőszám: 83,325

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com