Blog bejegyzés

City-Chelsea: országos kettes!

A délutáni, City elleni rangadón minden ellenünk szól, úgyhogy épp itt az ideje egy meglepetés győzelemnek, ami végre helyes irányba terelheti a csapatot a bajnokság és a BL hajrájára.

Ne legyenek illúzióink, a ManCity jelen állapotában jobb csapat, mint mi vagyunk. A kapuban Ederson bombaformában, a védelem betonfal, a középpálya Kevin de Bruyne irányításával jelenleg a világ legjobbja, elöl pedig hátvédsor legyen a talpán, amelyet nem táncoltat meg  a Silva-Agüero-Sané trió.

Én mégis azt mondom, lehet esélyünk. Mai vendéglátóink játéka ugyanis kísértetiesen hasonlít a Barcelonáéra, Conte pedig láthatóan a katalánok ellen megtalálta az ellenszert, így ugyanaz várható ma délután, mint a katalánok elleni BL-nyolcaddöntőn. Nem nálunk lesz a labda, zártan védekezünk, építkezés helyett a rombolás lesz a fő irányvonal, Hazard és Willian sebessége, valamint technikai zsenialitása révén viszont bennünk lesz a potenciál az életveszélyes kontrákra.

Az előző szezonban az imént említett két úriemberen kívül Costa is betalált, így Cahill öngólját követően hátrányból fordítottuk és nyertük meg a rangadót. Máig az az egyetlen hazai veresége Guardiólának a PL-ben, 26 meccset játszott már azóta a City, amelyeken 21 győzelem és 5 döntetlen a mutató. Vannak még olyan finomságok, hogy az eddig szerzett 75 pont a legtöbb a topbajnokságok éllovasai közül, hogy Agüeróék hazai környezetben már hét meccs óta veretlenek a “big six” csapataval szemben, illetve ha már az argentin szóba került, legutóbbi négy egymás elleni meccsünkön öt gólt rúgott nekünk.

A City mattolva, Hazard-gól. Hasonló képet ma is szívesen el tudunk képzelni.

Ne essünk azonban abba a hibába, hogy a statisztika és az esélyek alapján előre elkönyveljük a vereséget. Ha ez ilyen egyszerű lenne, le sem kellene játszani a találkozót. A City az FA-kupában bebizonyította, hogy nem legyőzhetetlen, nem a tartalékok estek ki a Wigan ellen. És bár az Arsenallal előbb a Wembleyben, majd az Emirates-ben is feltörölték a padlót, kétszer annyi játékperccel érkeznek a csatába, amit okos taktikával szintén a magunk javára fordíthatunk.

Bakayoko, David Luiz, Barkley nincs, a többiek elvileg hadrafoghatók, míg Pep a sérült Mendyre és az eltiltott Delphre biztosan nem számíthat, de Walker, Sterling és Fernandinho játéka is kérdéses.

Valamiért jó előérzetem van a mérkőzéssel kapcsolatban, remélem a játékosainknak és csapatunknak is, a találkozót vezető Michael Oliver pedig nem szeretne belerondítani a dolgainkba.

 

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com