Blog bejegyzés

BREAKING NEWS: Baba Rahman létezik!

1.3094211[1]Lapozás után egy teljesen képtelen képes beszámolót olvashatsz a Chelsea FC – Maccabi Tel Aviv FC Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésről. Egy kicsit a fociról is szól. Meg nem is. A helyzet viszont az, hogy Zenzót és Wudigessboit is elrabolták az ufók, úgyhogy nem maradt más hátra mint tesztelni a bejegyzés generáló robotot. (Avi Grunt üdvözöl mindenkit a BT stúdióból.)

1 espresso
Az egész a kávéból indul ki, ez adja meg a karakterét, lendületét az italnak. Természetesen jelen esetben is kiemelten fontos a kávé minősége és a frissesség. A ma este használt babok a méltán jóhírű brazíliai Fazenda de Emboaba ültetvényről származnak, és egy helyi kisvállalkozás, a Cheeky-Beans Co mikropörkölő készítette elő nekünk. A világosabb pörkölési eljárásnak köszönhetően teljesen kibontakozó ízvilág gyümölcsös, citrus, mandarin és mézes édesség elegáns keveréke. A darálás az igazán jó espresso lelke, így a frissességen nem alkuszunk, helyben végeztük egy portugál moUinho örlővel (hihetetlenül precíziós gépeket gyártanak, több kapcsoló van a darálónkon mint Pakson).

4 cl vodka
A vodka lesz nyilván apu ökölbe szorult fortyogó epéje. Vagy bárhogy is szóljon az idézet. Mindenesetre a vodka adja meg italunk erejét, és egy szar vodka elég epés mellékízt fog hozzátenni. Nem kell beérni tehát egy gyengécske francia fajtával amitól berúgni ugyan lehet, de jobbat mondani nem tudunk róla. Toljuk nyugodtan félre, és bátran vegyük elő a bárszekrény végébe dugott kincset. Jelen esetben egy igazán agresszív, magas alkoholtartalmú vodkát választottunk a Diególicától. Nem világhírű főzde, de a brazil származású alapítók egy igazán különleges és egyedi eljárást fejlesztettek ki. Nem mindenki kedveli, akinek viszont ízlik elsőre, az imádni fogja.

2 cl kávélikőr
A kávélikőr csak bolondít egy kicsit az eredményen, és az édessége remekül ellensúlyozza az vodka jellegzetesen alkoholos ízét. Megtartva a latinos vonulatot az Azpilicor termékére esett a választásunk. Évek óta tartják a jó színvonalat, és mindegy milyen koktélba tesszük vagy milyen irányból.

A shakerbe teszünk egy lapát jeget, rá a hozzávalók, és nem hosszan, de alaposan felrázzuk. Hiába no, egy kicsi erőlködés még a tökéletességhez is kell. Egy spirálszűrő segítségével Martinis pohárba öntjük és gólonként egy kávébabbal díszítjük. Ma legalábbis biztosan. Egészség!

choc-expresso-martini-1[1]

És hogy miért pont az Espresso Martini? A legenda szerint az első egy híres modell kérésére készült, aki a következővel fordult a csaposhoz: ‘Adj valamit ami felébreszt és odabasz’. Na a modellt ma Chelseanek hívják és pont erre van szüksége.

(Nem, ez sajnos nem fizetett hirdetés a blogon. De ha a Pernod Ricard esetleg küldeni akar egy láda válogatott piát, hát, szerintem egyikünk se fog tiltakozni.)

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com