Blog bejegyzés

Boxing Day: fussunk neki még egyszer

Ismét fellépéssel jelentkezünk: tradicionális ünnepi menet egy régen látott ellenféllel.

Csalódással kellett, hogy véget érjen a karácsonyt megelőző rangadónk, hiszen nem elég, hogy az utóbbi évek legkevésbé kitámadni akaró Evertonját látogattuk meg, de ismét előadtunk egy olyan felvakaróan szánalomkeltő performanszot, amihez képest Schilling Árpád meztelen vonaglásai a színpadján családi matinénak is elmennének.

Hiába borult a pálya, hiába készültünk rá rendesen a mérkőzésre, hiába hoztunk mezőnyben biztos és biztató teljesítményt, a kapu előtt totálisan csődöt mondtunk ismét, idén sokadszorra. Szerencsére most a védelem sem hozatott össze gólt az ellenfél pocsék idényt futó támadóival, mint a WHU ellen, viszont sem Alonso nem vágott szabadrúgásból gólt, sem Rüdiger nem tette bele a fejét egy pattanóba, így még a védőink is képtelenek voltak arra, hogy kiegyensúlyozzák a támadóink sorra eltékozolt helyzeteit.

A tény, hogy a közvetlen riválisaink ennyit botlanak, egyrészt nevezhető máknak, hiszen az előnyünk megmarad a dobogón, aminél többre sajnos idén nem vagyunk képesek, pontosan emiatt a totál hektikus teljesítmény miatt.
Ugyanakkor ez amennyire szerencse, ugyanannyira elszalasztott lehetőség is, hiszen már pontokkal lehetnénk a másodikak, ha csak azokat a mérkőzéseket legalább 2 góllal lehozzuk, ahol minimum 20 lövést megeresztettünk.

Jelenlegi ellenfelünk a Brighton lesz, akiknek eddigi rangadóit látva valószínűleg a meccs jelentős részében hasonló feladat fog ránk várni, mint Liverpoolban, nevezetesen hogy próbáljuk meg nem elbarmolni az egymás után kidolgozott helyzeteinket, és legalább kettőt eredményesen váltsunk találatra. Annyi különbséggel, hogy itt talán néha lesznek kifejezetten veszélyes megindulások, Gross-villanások, esetleg még Murray is húzhat váratlant, aki 2015 decemberében a Bournemouth győztesgólját fejelte Mourinho utolsó, és taktikailag talán leggyengébben kivitelezett mérkőzésén.

Talán a legutolsó összecsapásunkra a Brightonnal mindenki emlékszik, hiszen nem is volt olyan távol. Azon a felkészülésin még a Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Cole, Meireles, Essien, Lampard, Ramires, Torres, Hazard kezdővel léptünk pályára. Mennyire régen, mennyire más korszakban, és valóban. Noha ez a 2012 augusztusában elveszített sörmeccs már valóban időtlen időket ölel fel, legutolsó tétmérkőzésünk még ennél is sokkal régebbre nyúlik vissza.

Legutolsó tétmeccsünk 1989 márciusában volt, ott 1-0 lett a vége a javunkra. Még a másodosztályban. A mai mérkőzés tehát nem csak megközelítőleg 30 évre nyúlik vissza, de a két csapat első összecsapása lesz Premier League-ben. Ez mindenképpen megadja számunkra is a Boxing Day alaphangulatát!

 • lamps8

  jön a gyökér Murray . tuti gól

 • Lavid Duiz

  MU: 2-2 🙁

 • Sandic

  Közben Fergie Timeban egyenlít a United is.

  • trueblue05

   szép eredmény ez a Unitedtől

 • lamps8

  gyerekek én lassan kilépek a Baka fan klubból. oké hogy valakinek nincs zsigereiben a góllövés, de amit a szezonban csinál a kapu előtt az kezd megbocsáthatatlan lenni. ha egy védőt lehet oltani hónapokig egy gólt érő hibáért akkor az ilyeneket sem szabad elfelejteni. és nem azt várom hogy 5 embert kicselezve a heréjével adjon kötényt a kapusnak, hanem annyit hogy 5 méterről találja el a kaput.

  • “ha egy védőt lehet oltani hónapokig egy gólt érő hibáért akkor az ilyeneket sem szabad elfelejteni.”
   Erre mondjuk kíváncsi vagyok, hogy kit? Guzmics vs. Románia?

   • lamps8

    nem fordult még elő?

   • Most konkrét esetet kérdezek, hogy melyik védő lett hónapokig basztatva _egy_ gólt érő hibáért.

   • lamps8

    mondjuk cahill szerintem pont az ilyen megingásaiért nem a szurkolók kedvence.

   • És Cahill egy eset miatt nem a szurkolók kedvence hónapokig és amiatt van elővéve, vagy azért, mert permanens módon benne van a játékában a megingás?

   • lamps8

    igazad van nem hoztam jó példát, de nem is ez volt a mondandóm lényege.

  • trueblue05

   Az a baj, hogy nem csak az ellen kapuja előtt gyenge. Szerintem Drinkwater technikailag veri, ami azért kemény kritika. Nála van a labda és drukkolni kell, hogy jó legyen a passz.

  • Endy919

   szerintem a hajszínnel van a gond. amióta nem citrom , azóta gyengusz

 • lamps8

  Tammy már Bony hiányában is csak a padon kezd. teljesen jogosan sajnos.

  • trueblue05

   Tammy olyan, mint egy gyenge Bats, Bats pedig olyan, mint Kalou rosszabb napjain

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Most tudtam felkelni az ágyból, de a gólokat már meglestem, érdemes visszanézni a meccset?

  • Endy919

   betömörültek , kihagytunk 100 helyzetet , de most legalább kettőt sikerült bekotorni. Szokásos Chelsea meccs.

 • Bukkakebáró Idemitirjak

  Just for fun:
  Willian 19 meccs, 2 gól, 4 assziszt
  Pedro 16 meccs 3 gól, 2 assziszt

  • Endy919

   elképesztőek…

  • Mondjuk a meccsszám kicsit csalóka, percek alapján megközelítőleg mindketten sacc 10 meccset toltak, Willian egy meccsnyi idővel kapott kb. többet. Szerintem ez alatt annyira nem rossz adat, bár kétségtelen nem is kiemelkedő.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    3-4-3-ban a Baka-Kante duóval a kp-n, az első 3-asra van szinte teljesen bízva a gólok szerzése és a helyzetek teremtése, így elég gyengék ezek a számok sajnos. Mondjuk az engem jobban zavar, hogy kb idén szabályszerűen az egyikük masszív emberhátrány az aktuális meccsen.

   • Egyrészt elsősorban nem tőlük várjuk a gólokat, termelésben tavaly sem hoztak többet a bajnoki idényben, ugyanazt a kb. 7-8 gólt idén is jó eséllyel behozzák, szóval nem igazán értem, ez a mostani miért _gyenge_, főleg hogy állandó lehetőséget szinte egyikük sem kap.
    Másrészt helyzetteremtésről szó sem volt, gólpasszokat hoztál be.

   • bilala

    Raadasul nyugodtan oda lehet csapni pl wilihez a kupa staccait is es maris kicsit mas a kep

  • Hazard

   Én csak azt a “fun” szócskát nem értem…

   Salah:
   15 gól, 5 gólpassz a PL-ben eddig.
   tavaly: 15 gól, 13 gólpasszt (Serie A)
   tavaly előtt 14 gól, 8 gólpassz (Seria A)

   Addig Willian:
   2 gól, 4 gólpassz (2017/18)
   8 gólpassz, 2 gólpassz (2016/17)
   5 gól, 7 gólpassz (2015/16)

   44+26 vs 15+13…

   Az illetékesek ennek ellenére nem gondolják úgy, hogy erősíteni kéne azt a posztot…

 • Van Dijk és a City állítólag tárgyalásba kezdtek, az ára 70m körüli lesz.

  • Endy919

   ennyi kihagyás meg hiszti után nem biztos , hogy sajnálom tőlük… de inkább oda , mint a Poolba.

   • ez az idény most már nyilván az újjáépítés szezonja lesz neki, és inkább a rotáció tagja lehet. Viszont a kövi évtől durva erősítésként könyvelhetik el az amúgy sem szr védelembe.

 • kormolar

  Ki az aki most Lukaku-ra lecserélné Morata-t? Csak mert, h nyáron volt egy kérdés h ki éri meg jobban…

  • Endy919

   Semmikép , de nem azért , mert a spanyolunk annyira fasza lenne.

   • balazsh

    Én hasznosnak látom a csapatban betöltött funkcióját tekintve, de a kvalitása tényleg hagy némi kívánni valót maga után. Remélem, sokat javul még Antonio kezei alatt technikailag, és hogy ha nem is egy forró vízben feloldható instantcsatárt, de egy hosszú távú klasszis csatármegoldást vásárolt a klub a személyében.

   • kormolar

    A real is megérzi a hiányát…

   • Endy919

    A Real azt érzi meg , hogy Zidane és Perez egy barom .

   • A Real leginkább azt érzi meg, hogy a BBC darabokra esett, egyszerűen egy tagja nincs, aki a szintjéhez méltó idényt hozna. Bale sérülékenységét már tavaly is megérezték, idén a BL-ben és a bajnokságban együtt ezek miatt össz 600 perc jutott neki szóval a komplett első félévben hiányzott. Tavaly ezt még egyensúlyozni tudta a klasszis idényt futó CR és a lényegesen hasznosabb szezont toló Benzema Isco részvételével, idén Ronaldo karrieri mélyponton van, Benzema pedig talán a szezon leggyengébb láncszeme a Madridban. Egyszóval a komplett első klasszis sor, akikre Zidane alapesetben számítana, kiesett alóla, és ezt még tetézik az olyan játékosok esetleges megingása, mint Ramos vagy Casemiro, de Modricon kívül igen kevesen teljesítenek a szinthez méltóan. Egyszóval a stabilitásukból is rengeteget vesztettek tavalyhoz képest, amit a taktikailag jól felépített, támadásra hangsúlyt tévő gárdák (Spurs, Barca) ellen jól prezentálnak.
    Morata meg egy kétségkívül fasza rotáció-tag volt, de többnyire mind a BL-t, mind a bajnokságbéli rangadókat végigpadozta Benzemáék mögött.

   • *szerk*

   • balazsh

    Aligha lehetett volna ennél jobban kifejteni.

   • kormolar

    nem hinném h CR lenne karrieri mélyponton…inkább a backup nem teljesít olyan jól mint tavaly(Marcelo,Carvajal,Isco,Casemiro, stb.)…CR tavalyi klasszis teljesítményének 70%-t annak köszönheti h olyan labdákat kapott a társaktól/ alájátszott az egész csapat …nem nehéz sz*rni a gólokat így…(kiváncsi lennék ha Morata olan labdákat kapna szélekről mint CR, hány gólnál járna idén…) Bale-t biztos megsínyli a csapat, viszont régebben is látszódott, h a BBC nagyobb meccseken nehezebben fenntartható, mivel hátrafelé nem annyira hatékonyak…Isco elég jól megoldotta Bale posztját… nekem a szombati Kovacic ezért is volt érhetetlen… Messi ide vagy oda….

   • Most azon vitázhatunk, hogy CR leterheltsége az egyik okozó vagy az egyik eredmény, mindenesetre idén a visszatéréséről kezdve a bajnokságban teljesen mélypontot hoz, ami azért fura, mert a BL-ben meg a tavalyi szintet. De igazából nem is ez a lényeg, hanem hogy Morata, tehát kvázi a rotációra alkalmas st továbbra is csak x+1 probléma a Madridnál, és nem igazán lennének előrébb akkor sem, ha nem adják tovább.

   • Endy919

    Kovacic abszolut remek húzás volt , mert Messit kb levette a pályáról. Viszont miután kinyílt a Real , akkor lehetett látni , hogy Messi azt csinál velük , amit csak akar.

    CR meg valóban élete leggyengébb formáját hozza. 4 gólja van a bajnokságban. És továbbra is őt kell a társaknak kiszólgálni , csak már nem olyan efektíven értékesítí a helyzeteket (elég csak megnézni a Barca elleni luftját)…

   • Hazard

    “Morata olan labdákat kapna szélekről mint CR, hány gólnál járna idén…”

    Ezt úgy mondod, mintha nem Alonso-Moses (/Zapacosta) játszana nálunk a széleken…

  • kasata91

   Előrébb nem lennénk vele, abban biztos vagyok.
   Kreatív ember kell a csapatba. És nem tartom kizártnak hogy Mormota még ennél is nagyobb hasznára lesz a csapatnak.

  • Szerintem ezt a kérdést itt és most feltenni nem igazán érdemes, legalább is ha érdemi választ szeretnél, mert semmivel nem vagyunk okosabbak egyiket illetően sem.
   Többnyire hasonlóan hullámzó idényt produkál mindkettő, erősen bekezdtek a legelső két hónapban főként underdogok ellen, aztán októbertől közepes tengődés 3-4 góllal a bajnokságban, a BL meg egyikük számára sem volt kiemelkedő, sőt.
   Rangadókon eddig szintén hasonlóan közepesen gyengét hoznak, oké, Moratának ott volt a MU elleni rangadó, cserébe az összes többin a bigsix ellen kaput sem talált.
   A korlátaik mindkettőnek erősen megvannak, amiken eddig nem sikerült lényegesen javítaniuk (sem nekik, sem az edzőiknek), és amiket meccsenként prezentálnak is, viszont az aktuális bottom 5-6 ellen nagyon meg tudják küldeni adott esetben.
   Ha a következő félévben nem javulnak/esnek vissza lényegesen, akkor megközelítőleg hasonlóan közepes idényt futnak majd mindketten, bár a BL-ben még villanthatnak valami olyat, amely valamelyik felé elbillenti a mérleget.
   Eddig egyébként a nyári striket-álomtrióról elmondható (+Lacazette), hogy felejthető idényt hoznak, és egyelőre egyikben sincs meg az a plusz klasszis, hogy a csapatát érdemileg elmozdítsa bármerre.

   • Jaj hagyjuk mar ezt a BL dolgot… a csapatnak nem megy nem az egyennek..

   • Akkor ezt lőjük el mindkettőnél és sokkal átfogóbb képet kapunk.

   • Az meg legyen már valid az idény szempontjából, hogy ki milyet megy a BL-kiesési szakaszban, ugyanis senki nem az eredendő képességeiket határolja be, hanem az ebben a szezonban nyújtottról beszélek – persze ha elolvasod és értelmezed -, amiben egy kiemelkedő BL-tavasz igen is jelentőséggel bír, főleg ameddig a bajnokságban ugyanolyan kijavítandó keretek között küzdenek, és szinte mindenben azonosan felejthető számokat hoznak.

   • bilala

    Azert a bajnoksagban ugy hoznak azonos szamokat (a felejtheto kicsit eros kifejezes 10 golra feltavnal), hogy lukaku vagy 600 perccel tobbet jatszott)

   • Egyrészt október óta az elmúlt három hónapban 3-4 gól mindkettő termelése, amivel had legyen már érvényes a felejthető, csak mert az első kettőt meg megnyomták. Ebben az időszakban pedig Morata 4 meccsen nem kezdett, ami az ésszerű rotáció eredménye is lehet, még Lukaku szó szerint szét van játszatva. Ez a cirka 360 perc meg szvsz annyira nem jelentős, hogy most ezzel jobbnak, rosszabbnak tituláljam bármelyikük idényét, pláne az eredeti kérdés szempontjából nem releváns, hogy “elcserélnénk-e”, cserébe ez, a maradék 3-4 vázlatpontom szerintem jól példázza, hogy mennyire ugyanott vannak a szezonban.

   • bilala

    “Egyrészt október óta az elmúlt három hónapban 3-4 gól mindkettő
    termelése, amivel had legyen már érvényes a felejthető, csak mert az
    első másfelet meg megnyomták.”

    ez igy igaz

    az, hogy lukaku, hogyan volt tulhajtva, az szerintem nem tenyezo, mert ezen gondolat menten akarhany plusz tenyezot figyelembe leet venni, pl morata serulesbol visszatertet jatszott most, akkor azokat a merkozeseket szamoljuk mashogy mint lukaku meccseit, stb… nyilvan sok tenyzeo befolyasolhatja a jatekukat, de most az egyszeruseg vegett maradjunk csak a fo csapasiranynal

    az a cirka 360 perc az valojaban tobb mint 500 a bajnoksagban, ami 5+ merkozes. szerintem, az a teny, hogy morata ugyanazokat a staccokat hozta 500+ perccel kevesebb ido alatt siman az o oldalara donti el a kerdest (es csak bonusz, hogy vegul olcsobb is volt).

    nyilvan szezon vegen sokkal relevansabb lesz ranezni a kerdesre.

    mindenestre semmikeppen se mondanam, hogy maximalisan meg vagyok elegedve morata eddigi teljesitmenyevel, boven van hova fejlodnie, foleg harciassagban, de szerintem ha tavasszal is produkal 10-12 golt minden fronton akkor ez boven egy jo elso szezon lesz tole.

   • “az a cirka 360 perc az valojaban tobb mint 500 a bajnoksagban, ami 5+ merkozes.”
    De én arról az időszakról beszélek, amióta mindkettő visszaesett, és ott kb. hasonlót toltak, hasonlóan szerény mérleggel. Pont ez a mondanivalóm.

    “az, hogy lukaku, hogyan volt tulhajtva, az szerintem nem tenyezo, mert ezen gondolat menten akarhany plusz tenyezot figyelembe leet venni”
    De ha már te behozod az időt, akkor említsük már meg, hogy ez nem csak annyit jelent, hogy több lehetősége van gólt szerezni, mert durván csak erre viszed rá, plusz esélyként a belga javára, holott paralel módon ezzel arra is erősen rásegítettek, hogy decemberre visszaessen, hogy kimerüljön. Szóval ez totálisan kétarcú dolog, amit nem lehet csak úgy kezelni, hogy bezzeg neki még ennyi perce volt. Képzeljük el, hogy Morata kezd minden egyes bajnokin és BL-meccsen augusztustól idáig. El tudnánk képzelni, hogy a telét, tavaszát ez nem árazza be? Ugye hogy nem.

    “szerintem, az a teny, hogy morata ugyanazokat a staccokat hozta 500+ perccel kevesebb ido alatt siman az o oldalara donti el a kerdest (es csak bonusz, hogy vegul olcsobb is volt).”
    De milyen kérdést dönt el az ő oldalára? Tegyük fel mert a Stoke ellen lőtt egy mesterhármast, ami már megboostolta a statjait, eldönti, hogy jobb fogás? Szerintem pont semmi esetre sem, és pont ez totál félrevezető, és kizárólag erre felfűzni a kérdést nem lehet.
    Én többrétűen szeretném, ha figyelembe vennénk egyrészt azt, hogy milyen elosztásban lövik a gólokat(ebben pont úgy állnak, lényegében 1.5 hónap alatt több gólt lőttek, mint az azóta eltelt háromban, szóval abszolút nem kitartott formát mutatnak), milyen formát mutattak rangadókon, milyet a BL-ben, és hogy egyénileg milyen határaik vannak. Ezekben egybevetve pedig egyik sem áll jobban, egyik sem fut olyan szezont, ami elvárható lenne, és főleg nem lehet kijelenteni, hogy egyik rosszabb fogás, mint a másik. Izmozhatunk akár azzal is, hogy Lukaku kik ellen lőtte a gólokat, mint fentebb, ami meg totális öntökönlövés, ugyanis Morata is hasonló csapatok ellen dominált.

    Szóval pont azt mondom, hogy itt fölösleges bármelyiket is jobbnak kikiáltani, mert egyszerűen ez a félév nem erről szólt, inkább arról, hogy hogyan küzdenek több-kevesebb sikerrel az eredendő nehézségekkel, az új elvárásokkal, a saját kereteikkel. Ezekben meg tök ugyanúgy állnak. Igen, év végére talán eljutunk addig, hogy kijelenthetjük, valamelyik jobb, de jó eséllyel meg még akkora sem.

   • bilala

    Nagyjabol agree 🙂 bar nekem meg mindig kicsit jobbnak tunik morata teljesitmenye, de drukkoljunk annak h ev vegere ez egyertelmu legyen! 🙂

   • Hazard

    Habár grammra ugyanúgy állnak mindketten (10 gól 4 gólpassz), a teljesítmény, a gólok minősége merőben más. Ha valaki látja őket játszani, akkor nem sokáig hezitál, hogy kit válasszon.

    Lukaku gólok: WHU (2x), Swansea, Stoke, Everton, Soton, Palace, Newcastle, Bournemouth, WBA,

    Az Everton leszámítva a többi csapat per pillanat az utolsó 8 hely egyikét foglalja el és az Everton is hátrébb volt…

    Everton és WBA ellen várható volt, hogy betalál a volt csapatok ellen ez szokott lenni. Ezen kívül 5 olyan csapat ellen talált be, ahol volt már edzőváltás. Több gólt a meccsek végén szerzett, kis csaptok ellen mikor már mindegy volt. (A gólörömét látva meg pont az ellenkezőjét hinné az ember, mintha az ő hosszabbításos góljával nyertek volna BL-t vagy VB-t)

    https://uploads.disquscdn.com/images/6fb8da411f8c802e69035722a53cc7962d7c5524c675e3ef9b1fa124338580de.png

    A rangadókon nyújtott teljesítményét meg ismerjük. Múltkor adott 2 gólpasszt a City-nek mondjuk. Ha azt veszem, akkor lőtt már egy gólt.

   • Ez a komment merő ostobaság, de mivel blokkolva vagyok, inkább hagyom a francba.

   • ezt nem egyszerűsítheted le ennyire. Morata 353 perc BL játék után áll 1 azaz egy darab gólnál. Ez még úgy is cink, ha tudjuk, Bats mely meccsen lépett pályára, mégis 123 perc alatt áll kettőnél 🙂 arról nem is beszélve, hogy Will is duplánál jár, valamint a csapatból van már 1 gólja Azpinak, Bakának, Zappának, DL-nek, Fabregasnak és Pedritonak is. Moratával sajnos kb ugyanott járunk a BL-ben, mint Costával jártunk, azaz kb sehol. Az talán nem egy ördögtől való gondolat, hogy egy csatár a csoportkör végére legalább 3, de inkább 5-6 gólnál járjon, főként, ha a csapata 16-tal végezte a csoportkört.

  • Hazard

   Akkor sem volt igazán kérdés.

 • kormolar

  most nézegettem a következő meccseket…háát az Arsenal-t a lehető legjobbkor fogadjuk…xD 7 nap alatt nekik a 3. meccsük lesz míg mi addig csak 1-et fogunk játszani… Spurs pedig először csak 2án fog játszani

  • Endy919

   ők fogadnak minket sajnos. ott várható a pont hullajtás

 • Sandic

  Csak most jutott el hozzám, hogy a gólok mellett a gólpasszok is a spanyolokhoz fűződnek tegnapról. Lassan tényleg a BBVA-ban kéne indulnunk…

  • Hazard

   20 – No team in Europe’s big 5 divisions has seen more league goals scored via Spanish players this season than Chelsea (20 – level with Real Sociedad).

   • sőt, ez az elmúlt 3 szezonra is ugyanúgy igaz.

 • Hazard

  A hírek szerint VVD a Pool-hoz megy 75 millió fontért! 😀

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com