Blog bejegyzés

Boxing Day: fussunk neki még egyszer

Ismét fellépéssel jelentkezünk: tradicionális ünnepi menet egy régen látott ellenféllel.

Csalódással kellett, hogy véget érjen a karácsonyt megelőző rangadónk, hiszen nem elég, hogy az utóbbi évek legkevésbé kitámadni akaró Evertonját látogattuk meg, de ismét előadtunk egy olyan felvakaróan szánalomkeltő performanszot, amihez képest Schilling Árpád meztelen vonaglásai a színpadján családi matinénak is elmennének.

Hiába borult a pálya, hiába készültünk rá rendesen a mérkőzésre, hiába hoztunk mezőnyben biztos és biztató teljesítményt, a kapu előtt totálisan csődöt mondtunk ismét, idén sokadszorra. Szerencsére most a védelem sem hozatott össze gólt az ellenfél pocsék idényt futó támadóival, mint a WHU ellen, viszont sem Alonso nem vágott szabadrúgásból gólt, sem Rüdiger nem tette bele a fejét egy pattanóba, így még a védőink is képtelenek voltak arra, hogy kiegyensúlyozzák a támadóink sorra eltékozolt helyzeteit.

A tény, hogy a közvetlen riválisaink ennyit botlanak, egyrészt nevezhető máknak, hiszen az előnyünk megmarad a dobogón, aminél többre sajnos idén nem vagyunk képesek, pontosan emiatt a totál hektikus teljesítmény miatt.
Ugyanakkor ez amennyire szerencse, ugyanannyira elszalasztott lehetőség is, hiszen már pontokkal lehetnénk a másodikak, ha csak azokat a mérkőzéseket legalább 2 góllal lehozzuk, ahol minimum 20 lövést megeresztettünk.

Jelenlegi ellenfelünk a Brighton lesz, akiknek eddigi rangadóit látva valószínűleg a meccs jelentős részében hasonló feladat fog ránk várni, mint Liverpoolban, nevezetesen hogy próbáljuk meg nem elbarmolni az egymás után kidolgozott helyzeteinket, és legalább kettőt eredményesen váltsunk találatra. Annyi különbséggel, hogy itt talán néha lesznek kifejezetten veszélyes megindulások, Gross-villanások, esetleg még Murray is húzhat váratlant, aki 2015 decemberében a Bournemouth győztesgólját fejelte Mourinho utolsó, és taktikailag talán leggyengébben kivitelezett mérkőzésén.

Talán a legutolsó összecsapásunkra a Brightonnal mindenki emlékszik, hiszen nem is volt olyan távol. Azon a felkészülésin még a Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Cole, Meireles, Essien, Lampard, Ramires, Torres, Hazard kezdővel léptünk pályára. Mennyire régen, mennyire más korszakban, és valóban. Noha ez a 2012 augusztusában elveszített sörmeccs már valóban időtlen időket ölel fel, legutolsó tétmérkőzésünk még ennél is sokkal régebbre nyúlik vissza.

Legutolsó tétmeccsünk 1989 márciusában volt, ott 1-0 lett a vége a javunkra. Még a másodosztályban. A mai mérkőzés tehát nem csak megközelítőleg 30 évre nyúlik vissza, de a két csapat első összecsapása lesz Premier League-ben. Ez mindenképpen megadja számunkra is a Boxing Day alaphangulatát!

 • Endy919

  Virdzsi ofisöl Pool.

  • Kezdenek is feljönni Coutinho-Barca hírek.

   • Endy919

    10000%

   • balazsh

    Nyáron igen, télen tuti nem.

  • balazsh

   kemény

  • Sandic

   Még hogy télen nem lehet komoly játékost igazolni….

   • nem is nagyon, ez a transfer is eldőlt kb a nyáron, csak a Soton valamiért ezt elbarmolta, és egy kirobbanó formában lévő játékost letolt egy középszar szintre, ahonnan talán újból fel tudja majd építeni magát.

  • most úgy elgondolkodtam, hogy van valami új PL törvény, hogy a Sotonból csak a Liverpoolba lehet igazolni? VvD, Mané, Clyne, Lallana, Lovren, Lambert… mi Bridge óta hoztunk el onnan valakit? Cserébe adni adtunk, azt vágom…

   • Én pont azon gondolkodtam, hogy mennyire marginálisan kezeljük a ligán belüli underdogokat. Drinkwatert leszámítva egészen 2012-ig kell visszamenni, hogy olyan játékost találjunk Cahill és Mózes személyében, akik fasza spílerek is voltak csapataikban, és nálunk is komolyabb szerepet kaptak(nem mintha Igyadnak komolyabb szerep kinézne).
    Kantét annyira nem számolnám ide, mert őt meg egyrészt bajnokcsapattól vettük, másrészt már akkor is aktuál a világ top3 vkp-jaként tündökölt. Amúgy 1-2 ilyen rövid időtávra szánt tartalékon kívül, mint Bego meg Rémy nagy ívben elkerüljük az alsóházat, amit mondjuk elkezdhetnénk áttapogatni a jelenlegi forrásainkat és kimértségünket figyelembe véve. A Sotonból szerintem bőven elfért volna nálunk 1-2 játékos (így kapásból Cedric idén, de annó Schneiderlin, Clyne is megért volna egy próbát), de nem egy kiemelkedő spíler futott köröket egyéb kisebb gárdában is, viszont őket a Spurs-Pool kombó rendre viszi, esetleg Wenger, bár ő az utóbbi években már annyira nem.

   • Ez az Abra-éra egyik majdhogynem alapvetése, logikusnak ettől persze nem logikus. Mondjuk én egyrészt nem szűkíteném az alsóházra, hanem a PL egészére, másrészt Kantét pont idevenném, Drinkwatert meg nem, mert előbbit célzottan vettük, értsd: eleve érte mentünk, míg Drinkwatert meg kb azért, mert már semmi más lehetőség nem volt. Anno Mosest, Meirelest, vagy Cahillt célozottan vettük. S ha Kantét nem veszed bele a felsorolásba, akkor Cahillt is ki kellene hagynod ilyen analógiára, mert bár a Bolton akkor már kb nyilvánvaló volt, hogy kiesik (a 19 forduló alatt a januári ablakig valami hihetetlen módon összehoztak egy 14 vereség + 4 győzelemből álló sorozatot, majd a dec 31-i fordulóban egy döntetlent), Cahill már válogatott védő volt.

    De végignézve a PL-ből szerzett játékosokat, valóban kb Cahill az egyetlen, aki végül nem csak epizodista lett nálunk. Mindenki megkapta a maga szerepét Schwarzertől Sidwellig, Ben Haimon át Turnbullig, Studge, Sweep, stb, és voltak, akik még így is trófeákban is szerepet kaptak, lásd Torres, Meireles, Moses, vagy akár Anelka, de Cahill mellett a másik hasonszőrű playerért már egészen Ashig kell visszanyúlni, aztán kész. Bármennyire is kedveltem mondjuk Bridge-et, vagy Duffot, akiket az Abra éra hajnalán szintén magunkhoz hajtottunk, ők sem válltak a Chelsea meghatározó szereplőivé. Sem Verón, sem Parker, sem JC, sem Glenda.

    S bár a Chelsea korábban sem igazán a hazai piacon tevékenykedett első sorban, azért 1-2 évente “beesett” egy komolyabb név a PL-ből, de hát az már tényleg nagyon más kor, más foci, más piac, más világ volt.

   • Kantét én azért nem tudom így egybevenni Cahillékkel, mert ő egyszerűen posztján a világelit tagja volt már akkor, egy kivirágzó klasszis. Tudom, ez erősen szubjektív, de Cahillnél a 7 milliós, kiesés ellen küzdő védőnél azért bőven kérdőjeles volt, hogy mennyire üti meg akkor már 27 évesen az elit szintjét. Kb. olyan, mint most Maguire ha feltétlen jelenbéli párt kéne hoznom, aki szintén már válogatott, ellenben hogy a bigsixben elférne? Hát franc tudja. Pláne, hogy a BL-szintjét megütné-e.
    Drinkwater szerintem annyira volt célzott, mint Rémy btw. Hasonló szerepköre is lesz jó eséllyel.

    Én Cahillen túl még Mózest is idevenném, mert azért őt az első évében aránylag rendesen használtuk. Utána persze fekete lyuk, de mind az EL-ben, mind a PL-címben megfutotta a maga szerepét. Tekintve, hogy gyakorlatilag a Mazacar mögé jött anno egy 10-esért, ez már több, mint amit akkor kinéztünk szvsz.
    De időben meg tök mindegy, mert mindkettő pont 5 éve volt, lassan 6.

    Igazából én ebben Conte felelősségét is látom, mármint abban, hogy ennyire elkerüljük a ligát és vele az underdogokat, aki nem igazán hajlandó jó eséllyel kiaknázni a scoutok ajánlásait, és inkább dobunk rá négy alkalommal 70m-et Sandrora, minthogy ennek a felét rátennénk Cedricre, és esetleg húznánk egy pl-proven minőséget.

   • Endy919

    Ox is Soton nevelés , csak tett egy londoni kitérőt 😀

 • kormolar

  most nézegettem a nyáron szabadon igazolható játékosokat… Mata, Sanchez,Groetzka,E.
  Can akik jöhetnének… Juanfran/Ashley Young kicsit a szélső védők megszorongatására

  • Endy919

   Can -Juve sajnos , Matanak nincs nálunk posztja , de Alexis és Goretzka jól esne a lelkemnek. Főleg a német.

   • kormolar

    dobnád Bakayoko-t a kezdőből? 😀

   • Endy919

    Nem feltétlenül. Inkább Cesc-el rotálnám és így Drinkyvel kiegészítve meg is lennénk.

   • mohacsia

    Mataért bármikor

   • kormolar

    Hazard-t visszatenném szélre és Mata-t tenném Morata mögé..Mata az a játékos akivel Hazard jól megértené magát a pályán…sajnos anno nem kapott elég időt ez a páros

   • Endy919

    de ehez vissza kéne állni 4 védősre , ami Conte alatt szinte kizárt.

   • kormolar

    ez a 3-4-3-as eset lenne(Everton ellen)… 3-5-2-ben pedig Fabre-val rotálnám

   • Endy919

    ha 3-4-3 lenne , akkor Matanak jobb oldalon kell játszania és tekintve a lassúságára ez nem feltétlenül lenne egy hasznos megoldás , 3-5-2(3-4-1-2)-ben akár még használható is lenne , de in mégis inkább egy fizikálisabb de mégis kurva technikás Goretzkát hoznám.

  • Sandic

   Viszont hosszabbíthatnak még, nem? Matának pl. a MU volt az álomcsapata, és ha nem is feltétlen alapember, azért játszik, fura lenne, ha csak ingyen lelépne.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Bármikor hosszabíthatnak, viszont januártól bárki ingyen előszerződést köthet velük.
    Matanak csak pár éve van már, és elférne még mindig hasonló szintü csapatban, szóval annyira nem lenne meglepő a távozása.

  • Hazard

   Can a Juve-ba megy, Goreztka-t a Poolhoz mondják ( :D), Sanchez Psg (vagy City), A 32 éves Juanfrant nem kéne erőltetni, Young meg maradjon szépen ott ahol van.

  • Goretzka fel labbal mar a Bayernben/Barcaban. sajnos.

  • Csinibob

   Matára opciója van a klubnak 2019-re.

 • Sandic

  Egyből össze is boronálnak minket Vidallal.

  “I must be honest, it’s not right to talk about a player of another team,” he said after Chelsea’s 2-0 win over Brighton and Hove Albion on Tuesday.

  “Especially if you try to link this player with us.
  “Arturo is a fantastic player. I have great respect for Arturo, and we spent many years in Juventus together.
  “I’d always want him with me.”

  • Hazard

   Már csak Nainggolan kéne és akkor felállhatunk egy olyan izgalmas középpályával, hogy Vidal-NInja-Baka-Kante-Drinkwater.

   Azon kívül, hogy ez összeboronálásnak is gyenge, hova jönne? Most vettünk két embert arra a posztra. Őket nem fogjuk elküldeni. Pár jó év van még egyébként Vidalban, de jobban örülnék fiatalabb játékosoknak legyen szó bármelyik posztról.

   • kasata91

    Még Fellainit kellene oda kukázni és egyszem Hazarddal támadni.

 • lamps8

  Mozgolódás curtis szerzodéshoszabbítása körül.
  Szerintem ebbol Oblak lesz nyáron.

  • Ha megkapja a 200-at a mostani a 100 helyett nagy valoszinuseggel marad. Kerdes, hogy ez egyaltalan opcio-e a mostani szemlelettel.

   Ha Oblakot megszereznenk helyette, egy szavam nem lenne. Minden mas megoldas leolvadas.

   • balazsh

    Engem zavarna, mert szerintem benne van a lehetoseg a legenda statuszra.

   • ennek eleve a legnagyobb gátja ő maga.

   • ez akár egy kapuskeringőt is beindíthat, Oblak jó opció, de Donnarumma, De Gea sem rossz opció, és bár a bárkából nem egyszerű igazolni, de pont nyáron Neymar példája mutatta meg, hogy azért nem lehetetlen – márpedig ha nekünk kapus kell, akkor kapus kell, és végre a bizalom és az állandó kezdő kapcsán Ter Stegen is kezdi megmutatni, miért szerződtették le a katalánok. Továbbra is tartom, hogy TC a világ egyik legjobb kapusa, de egyrészt vannak ismert gyengéi és keretei, másrészt ő maga képes leolvadásokra időnként – így nem mondanám, hogy Oblakon kívül minden más megoldás az lenne. Ha már Real, Navas ellen is max annyi kifogásom lenne, hogy már 30+. És még akkor sem sírnám el magam, ha nem feltétlen az elit-elitből halásznánk, és olyan nevek is felmerülnének, mint Leno, Trapp, Zoet, Horn, Fahrmann, vagy, hogy olasz legyen a végén is, Perin.

  • kíváncsi leszek, mi lesz a buliból. 2018-ban már a közellenség-Emenalo nélküli stáb fogja mozgatni a dolgokat, és máris itt lesz a nyakukban egy ilyen mértékű eset. Bár a stáb többi tagja ugye maradt, ettől függetlenül “új világ”, és egy ilyen ügy intézése + végkimenetele erőteljesen meghatározhatja a következő évek munkáját, úgy csapaton belül, mint a piacon. A kapuskérdéstől függetlenül is viszonylag sok múlik majd ezen az üzleten, mert ez a kirakatban van. És, ha végül ezt is sikerül úgy elbarmolni, mint a Costa-gate esetet, akkor az nem sok jóval kecsegtet a klubra nézve.

  • Hazard
   • kasata91

    Lenyilatkozta hogy a játékra koncentrál most. A klub részéről sem lenne korrekt hogy most akarják kierőszakolni hogy döntsön a jövőjéről 2 forduló között.
    Innentől minden kacsa szamomra.

   • Hazard

    Mert aztán annyira koncentrálnia kell a játékra. 😀 Most, hogy kb semmi esélyünk nyerni jelentős trófeát… A nyáron VB, utána nyaralás. Mikor akarna foglalkozni vele? Nyaralás közben biztos sokkal szívesebben foglalkozik vele az ember.

    Nem azért nem foglalkozik vele, mert a játékra koncentrál, hanem mert húzni akarja az időt, hiszen ez az érdeke. Ha menni akar, akkor könnyebben eladjuk ha hezitál ( 1 év lesz vissza a szerződéséből a nyáron), ha meg maradna, akkor meg könnyebben kap nagy lóvét.

 • Hazard

  In the past decade, Chelsea have only completed six first-team transfers before the final week of the winter transfer window.

  The rest of them were left until the final week. Interesting month ahead without a Sporting Director.

  Ahogy kell…

  • gondolkozzunk már kicsit, vajon mi is lehet az a “past decade”. Az utóbbi 3 szezon téli ablakában összesen 2 játékost igazoltunk – mindkettő nagy siker, Miazga és Cuadrado. Ha ehhez még 1 évet hozzáadunk, akkor már jobb a helyzet, de még akkor is csak 5 játékosnál járunk (13/14 tél: Matics, Zouma, Salah). +1 év: Demba Ba. 11/12: Cahill, KdB, Piazon. Ha pedig visszatekintünk egészen a nagysikerű 10/11-es szezonig, akkor beírhatjuk még Torrest és DL-t is. Ha pedig teljes 10 szezonra tekintünk vissza, akkor még a 07/08-as szezonból ide csaphatjuk Anelkát, Ivanovicsot és Di Santot. 10 év alatt ez 14 játékos, ugyan nem néztem utána, mennyi volt belőlük az utolsó héten, de kötve hiszem, hogy ez a transfer milyenségét bármilyen szinten is befolyásolná. Viszont, az is látszik, hogy mekkora a beválási esélye egy téli igazolásnak. Az utóbbi 10 év téli igazolásai közül kb kettőre mondhatjuk, hogy valóban komoly karriert futottak be, és nem csak marginális szerepet kaptak a csapat életében, Luizzal talán jóindulattal legyen 3. Nem télen váltjuk meg a világot – sem mi, sem más.

   • Endy919

    és szerinted ezt képes felfogni?

   • csak, hogy lásd, mire reflektáltam:
    “”In the past decade, Chelsea have only completed six first-team transfers before the final week of the winter transfer window.

    The rest of them were left until the final week. Interesting month ahead without a Sporting Director.”

    Ahogy kell…”

    ergo, már eleve az idézet minimum érdekes.

   • oké, kiderült, hogy nem.

   • Hazard

    Alonso,Luiz, Zappacosta, Drinkwater. Csak nyáriak és Luiz kivételével nem sikerült jó játékost szereznünk az átigazolási ablak ezen szakaszában. Pedig azt gondolná az ember, hogy az utolsó perces igazolások garantálják a sikert. Jah nem…

    Én se gondolom, hogy megváltjuk a világot télen, sőt mi több, semmit sem remélek. A csapatok egyébként sem szívesen válnának meg az legjobbjaiktól féltávnál, a vezetőség véleménye is miért változna pár hónap után. Nyáron feltételezem, hogy jónak ítéltek a csapatot(…), így egy röpke 16 pontos hátrány címvédőként decemberben jónak tekinthető…

 • lamps8

  csodálatos 2 óra.

  1, Crespo <3
  2, Hazardon kívül nincsen olyan játékos a jelenlegi keretben akit nem cserélnék el egy ilyen Essienre. hatalmas kedvencem volt.
  3, fura hogy ebben az időszakban még kaptunk tiziket.

  • lamps8

   .vimeo.com/185890242

   • Endy919

    na, ezt elteszem későbbre. Köszi

  • fura.
   1. Crespo? 🙂 a játékos, aki sohasem akart a Chelseaben játszani
   2. Essien első szezonja nálunk rémszar volt
   3. meg sem említed a világszép mezeinket? Umbro <3

   JM, back-to-back, JT, Lampard, Duffer-Robben-JC, Cech, Make, karvaly, na ez igen. Rémisztő átigazolások (Del Oh'no, Swp), na az nem. Az utolsó CS, amit rendes játékidőben meg tudunk nyerni, na az igen. 9 győzelmes szezonstart, na az igen. Kupakiesések, na az nem. 18 Stamfordi győzelem, na az igen. Pool-Chelsea 1-4, na ez igen.

   • Endy919

    Umbro , J.Cole brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

   • lamps8

    sajnos nekünk nem sok szerencsénk volt Crespohoz hasonló killer dél-amerikai csatárokhoz. én meg az olyanokat mindig is bírtam.
    közel sem volt rémszar az első szezonja emlékeim szerint.
    az umbro valóban fasza volt.
    +1: nem értem a balfasz finn miért nem vonult vissza az 1-4 után, drogba megsemmisítette.

   • +1: ha végignézzük DD góljait, nem is kell tovább magyarázni, mi az, ami annyira hiányzik Moratából :/

   • Endy919

    Didihez hasonlítani istenkáromlás.
    Morata a mi latino Crouchunk.

   • alapvetően nem feltétlen – Morata a gólok+asszisztok számában alapvetően nem áll rosszul, ezt továbbra is tartom. Csak emellett az a zavaró, hogy kb 20 gólos lehetne, ha csak a kvázi egyértelmű ziccereit bevágja. DD bazzeg mindenhonnan és mindenhogy tudott gólt lőni, még egy rossz labdaátvétel is bepattant róla. Morata ezzel szemben még a megigazított-átgondolt jól eltalált lövéseinek nagy százalékából is képtelen gólt szerezni. DD keresztje az első szezonban a színészkedés volt, rosszabb volt, mint Morata most, aztán futott egy ilyen 05/06-ot, bízom benne, Moratában is megvan a szintlépés képessége, amint képes lesz asszimilálódni a PL fizikalitásához és küzdelmességéhez.

   • Bukkakebáró Idemitirjak
   • :DDD

 • Eden Hazard’s father claims the forward has rejected a contract extension at Chelsea, but says there has been no contact with Real Madrid.

  “What I can reveal about Eden is that he refused a contract extension,” Thierry Hazard told Le Soir.

  • Tornando Ferres

   Ezt a Realos oldalokon sikerült úgy tálalni, hogy csakis kizárólag az ő ajánlatukra vár. Am meddig van Edennek szerződése?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    20.06

   • Hazard

    Eden Hazard keeps all options open. He’s currently waiting to extend his
    Chelsea contract in case Real Madrid are showing interest next summer.
    “He has rejected a contract offer”, confirms father Thierry in Le Soir.
    “But there’s no contact with Real.

    Belga újságíró tollából származik.

  • mohacsia

   Én jelenleg biztosra veszem, hogy se Hazard, se Coutois nem fog hosszabbítani.

   • Hazard

    Abban az esetben ha jelentősen megerősítenék a keretet (és Conte esetleges távozása esetén egy támadó szellemű edzőt hoznák), akkor szerintem maradna. Alapvetően szereti a klubot, de láthatóan elege van abból, hogy gyenge játékosokkal van itt körülvéve, hogy egy személyben ( vagy max másodmagával) jelenti(k) a csapat támadószekcióját stb. Aranylabdát is szeretne nyerni, ott pedig azt könnyebb.

    Verratti is távozni akart a PSG-ből, válaszul elköltöttek 400 milliót két játékosra. A nyáron meglátjuk a klub mint lép Hazard megtartásáért.

  • jajj istenem a faterok, az összeset el kéne tiltani a nyilvánosságtól, csak a baj van velük 🙂 általában az ilyen nyilatkozatok megjelenése után 1-3 nappal kerül elő a hivatalos oldalon a fénykép, rajta random X épp aláír szerződést, kiegészítést, hosszabbítást, akármit.

   Hazarddal egyébként sem értem továbbra sem, mi ez a nagy sietség, ha tényleg van bármi, még 2,5 év van a szerződéséből. Sokkal érdekesebb már akkor, hogy jövőre – mármint én már 2019-re gondolok – lejár TC, Fab, DL, Pedro, Cahill. És most ne azon gondolkodjunk, és halmozzuk a fikát, hogy melyik mekkora szar, mert alapjában A keretes játékosokról van szó, és tekintve a szűk keretet, ez jelentős létszám.

   • Szerintem Pedro és Cahill legkésőbb a ’18-as naptári év vége felé hosszabbítanak, mondjuk Cahill szerintem már csak egy max kétéves lapot fog kitölteni, hosszabb távú kontraktusra annyira nem számítok, viszont náluk szerintem ez zökkenőmentesen végbefog menni. Talán még idecsapható Fabregas is, bár az ő posztjára fixen fogunk valakit hozatni szerintem, hogy ez mennyiben befolyásolja majd a morálját, illetve a játékidejét, kérdéses.
    DL már egy fokkal érdekesebb kérdés, nála volt 2-3 meccsünk, amikor “taktikai okok” álltak a mellőzése mögött, azóta viszont sérült, így Conte nyilatkozatain túl nincs igazán rálátunk arra, hogy milyen a viszonyuk. Ameddig nem látom azt, hogy a brazil megint stabilan a 18-as keret tagja minimum, addig én a nyári távozást sem zárom ki, télen annyira nem favorizálnám a kiebrudalását.
    TC meg ugye talán a legnagyobb talány most, ahogy te is írtad, ez lehet az a case, ahol prezentálhatja magát a post-Emenalo éra ügyvezetése, amit totálisan adok.Cserébe ez már húzódik egy ideje, és rendre bejönnek olyan hírek, hogy Real viheti, amit mondjuk annyira nem tudok hová tenni, mert jó eséllyel a Madrid a feltörekvő Arrizabalagat viszi a Bilbótól, mindkettő meg tök felesleges lenne, ahogy jelenleg máshol sem látok krízist. Talán a Milan, ott Donna beadta a kérelmet ha minden igaz, viszont abban meg nem látom Court számára a career-move-ot.

   • Hmmm, érdekes. Pedrot szerintem útjára engedjük, kivéve, ha Willt pénzzé tudjuk tenni. Szerintem kettejükből az egyik távozni fog. Cahill szerintem is marad, főleg azért, mert angol. Kíváncsi leszek az ő contractjára is, az új banda vajon szakít-e a hagyománnyal, hogy 30+ már csak 1 éves szerződést kaphat, merthát a jó Gary is, pár napja ugyan, de már 32. A jövőt pedig úgy hívják, hogy Ch.
    DL is menni fog, de szerintem is csak nyáron, amikor visszakapjuk Zoumát.

    kapuskérdésre egy gondolat: spanyolban főleg, de már máshol is dívik, hogy megosztják a bajnokságot és a kupákat a kapusok közt. TC mellé fog menni Arrizaakármi, őt már biztosként kezeli mindenki, így én is készpénznek veszem. A Real mindkét kapusát cserélni fogja.
    Ja, és a Milánnál meg jóval nagyobb gondokkal és komolyabb helyzettel kell szembenézni majd, mint Donnarumli esete maga, vagy akár a Chelseaé. Ott még jobban atomjaira hullhat minden, mint ahogy a nagy pénz érkezése előtt volt, ha a kínaiak (?) megijednek, és nem még több pénzt adnak, hanem elkacsáznak a vérbe…

   • Pedro távozását én jelenleg annyira nem látom magam előtt ezen a nyáron, már csak azért sem, mert jelenleg én Willit és Batsut sokkal kijjebb érzem a keretből. Pedro alapjában alkalmas lenne mindkét preferált felállásban játszani, a brazilunk sajnos annyira nem, aki bár cserének szerintem továbbra is fasza, de az ő helyét annyira nem látom abban a keretben, amelyik végleg áttér a 3-5-2-re.
    ” spanyolban főleg, de már máshol is dívik, hogy megosztják a bajnokságot és a kupákat a kapusok közt. ”
    Mondjuk a Real-ra ez főleg akkor volt jellemző, amikor még ott volt Casillas, azóta azért nincs komolyabb rotáció, mint mondjuk nálunk a ligakupában kapusok terén, ahogy a Barcában is hiába van Cillessen-kaliber a padon, ő sem kap több teret, mint nálunk Caballero, de ott is ez a váltogatás csak kb. 1 évig volt szokás a post-Valdes időszakban. Az Atleticonál szintén hasonló a helyzet.
    Ha komolyan mindkettőt viszik, akkor az egyik jószerivel jövőre lépni fog szerintem.

   • A Real legégetőbb problémája CR, egyrészt, mert nem elég, hogy 32, de mivel évek óta rá és köré épült a Madrid, a csapat nem bírja el a szenvedését. Hazard kapcsán nálunk is felmerült már, rámutattam párszor, hogy minden csapat függ a legjobbjától, és ahogyan ránk is, ez rájuk is éppúgy igaz. A RM jelenleg nemcsak, hogy féltávnál 14 ponttal van lemaradva a bárka mögött, hanem lényegében negyedik, ami a laliban talán még az előbbinél is nagyobb kritika. Ahogyan jópár nagycsapat, a Real is megérett az újradefiniálásra, ami talán még nem most fog megtörténni, mert ehhez sok minden szükségeltetik, de ha CR-be nem tudnak életet lehelni, akkor meg _kell_, hogy történjen, hamarosan.

    Mivel a hírek jó ideje keringenek, még csak azt sem mondhatjuk, hogy merész gondolattársítás lenne, ha az “új” Real alapjait a mi két belgánkkal tennék le, TC és Hazard. Egy Kroos, Casemiro, Kovacsics, Isco, Hamesz, Asesion, Ceballos középpályás sorral még akár egy lényegében csatár nélküli formáció is létrehozható, és akkor még mindig marad egy Bale, vagy, ha marad még, akkor egy Benzema bevethetőnek, de ha van eszük, akkor lefejik még az ágyúsokat, és viszik csomagban a Sanchez-Giroud párost. Az ágyúsoknál Wenger távozása ugyancsak elkerülhetetlen, ott miatta kell majd úgyis újjáformálni a csapatot – az egészet, a MU forradalma még most is tart, a Bayern meg úgyis főleg otthon rendezi majd el a szintén szükséges újrarendeződést. A City úgy néz ki, csakúgy, mint mi, kb 10 éves munka és pénzölés után elérte a topot, s miközben mindenki más épp újradefiniálja magát, dominálhatja a PL-t és akár Európát is, ebben legnagyobb ellensége kb saját maga lehet, esetleg aktuálisan az egyelőre szisztémát nélkülöző PSG, vagy az újraébredő Barca lehet, talán a ManU, ha José is megtalálja végre az aranykombót (meg, ha addig ki nem b*sszák). Illetve mi, ha már itt tartunk.

    Viszont ránk térve, mi így is a transition timeban rekedtünk kissé a bástyák távozása után, most már kikoptattuk mindet, közben még kipörgettünk 2 PL címet, ami így utólag elnézve komoly eredmény, viszont a többiek építkezése alapjaiban befolyásol bennünket is, mert most nem mi vagyunk, akik lerabolnak másokat, hanem most mások azok, akik itt kopogtatnak. Nálunk jelenleg a boardban is feszültség van, és rejtve tartani próbált, de láthatóan mégsem látszólagos, a gazdálkodásunk átalakult, ahogyan az elveink is, és a megalomán terveink is. Nagyon is reális, hogy a Real lenyúlja tőlünk a két belgát, ezzel viszont mi is olyan lépéskényszerbe kerülünk, hacsak nem akarjuk a Pool útját járni, ami visszatehet bennünket is a térképre a keringőbe. Ha nem világos, igazából arra próbálok rámutatni, hogy a szempontunkból, globálisan nézve a dolgot, nem feltétlenül rossz, ha így történik. Szerintem. A kettejükért kapott pénzből újra tudjuk értelmezni a Chelseat mi is, és ha kitartunk Conte mellett, akkor szabjuk rá teljesen az istenverte keretet, mert sajnos egy dolog biztosan kiderült a két év alatt, az, hogy Conte nem képtelen főzni a kapott anyagból, de hogy nem örül neki, és ezért nem is lesz tökéletes, az is biztos.

   • lamps8

    “Pedro távozását én jelenleg annyira nem látom magam előtt ezen a nyáron, már csak azért sem, mert jelenleg én Willit és Batsut sokkal kijjebb érzem a keretből. ”

    adom

   • Endy919

    Cahillt még megértem , mert mégiscsak ő a kapitány , meg angol , de szerintem Pedro már nyáron megy. 30 éves , totál formán kívüli és szinte semilyen szál sem köti a csapathoz. Amíg kapunk érte némi aprót , addig el kell adni. Ahogy szerintem DL is távozik a nyáron.

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Ma már az Indepent forrásai szerint nem volt semmi féle szerződés elutasítás. Vicces lesz ez a január

 • Állítólag az Everton most Cenk Tosunra fog ráverni pártízmillió fontot.

  • Bukkakebáró Idemitirjak
  • Endy919

   az kicsodamicsoda?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    26 éves csatár a Besiktásban. 2-3 éve ingyen szerezték szerződés nélkül. Igaz idén nem fut rossz szezont, de nálam ez egy wtf igazolás lenne.

   • Endy919

    sok sikert kívánok nekik 😀

  • az meg ki a balhere?

   • Engem is meglepett, hogy fingom sincs róla, pedig ha elkap a roham, órákat pörgetem a wikit marginális ligák adatai babrálva.
    Úgy tudnám összefoglalni, ő az a nem megénekelt “hős” a Besiktasban, aki mellett Quaresmáék rendre több fényt kapnak a nyugati sajtóban. Nekem egyelőre Burak Yilmaz2-nek néz ki, amúgy tavaly és idén sem fut rossz szezont, de hogy miért pont ő kell előre, franc tudja.

   • nem ez az arc hosszúkatinka edzőférjtársizéje? 🙂 lehet erőnléti edzőnek kell :DD

 • Endy919

  97.84%-ra Eden marad szerintem , de ha távozna szerintetek kivel pótolhatnánk (neymar vagy senki) .
  felszpott Dybala?

  • balazsh

   Eden-Kürtő duót Carrasco-Oblak duóval. De nyárig még úgyis tárgytalan.

   • Endy919

    pool szint. vau

   • lamps8

    Carrasco agyon hypolt játékos, őt engedjük el.

   • nem feltétlen. Szerintem nem lenne Carrasco rossz opció, sőt, viszont neki pont úgy lenne értelme, ha Eden maradna.

   • lamps8

    na most ő LW poszton nem jobb Pedrotól, a belga válogatottban fordult meg LWB-ben többnyire Hazard mögött de én ott is csak az észtek és hasonló kaliber ellen láttam villogni.

   • Hazard

    Köszönöm.

   • Sandic

    Valamelyik újság (szerintem teljesen mindegy melyik, valószínűleg kamu) azt írta, hogy Carrasco lesz a NO. 1 targetünk januárban.

   • kormolar

    Carrasco helyett Griezmann jobb lenne…Carrasco nálam egy Cuadrado 2

  • lásd lentebbi, terjedelmesebb írásomat, én nem tenném ilyen magasra azt a százalékot. A kérdésre válaszolva, Hazard a jelenlegi Chelsea annyira meghatározó játékosa, hogy nem alapjában _őt_ kellene pótolni, hanem jóval strukturálisabban átszervezni a csapatot.

   Innentől célszerű azzal kezdeni szvsz, kihez ragaszkodunk a jelenlegi keretből. Ami, így sem túl bő, de ha már fifásat játszunk, játsszuk rendesen. Én abból indulok ki, hogy távozik TC és Hazard. Tekintve, hogy az értük kapott – vélhetően tetemes összegért – sok lehetőség nyílik meg előttünk. Aki nálam, Zenzonál maradna (igen, szögezzük le, ez totál szubjektív dolog), annak ellenére, hogy alapjában véve most nincs a keretben olyan játékos, akit a szibériai határig kergetnék, nincsenek sokan: Azpi, Kanté, Alonso, Rüdiger, CH és Zouma. Ezzel kb megválaszoltam azt is, hogy nem annyira meglepő módon a teljes támadószekciót variálnám meg. Főképp azért is, mert így is erősen Hazardfüggő a dolog, az ő kiválásával alapjaiban kellene újragondolni az egészet. Innentől persze fikció, hiszen sem a piac, sem a Chelsea nincs most abban a helyzetben, hogy 4-5 alap A keretes támadójátékost igazoljunk, de visszautalnék oda, hogy elvi síkon arról beszélünk, hogy Hazard kiválásával hogyan kellene átírni a támadógörbénket, merthogy az a jelenlegi 0,5-ről meredeken zuhanna úgy 0,2-ig, holott az 1,0 lenne a cél.

   A fő változók a kérdésben, hogy 1.) marad-e Conte 2.) akár igen, akár nem, mi az elképzelt felállás a jövőben. Amennyiben 1 nem, és minél többen maradnának meg a meglévő keretből, én simán visszavágnám a taktikát 4-3-3-ba, akkor ehhez kell játékos, amennyiben marad Conte, akkor pedig marad a 3 védő, és a 352 / 343 határmezsgyéjére kell nézegetni.

   Utóbbi esetben kombót hoznék el, és én még mindig-mindig kitartok a Forsberg-Werner leigazolás mellett, aztán Morata meg nőjön fel ahhoz, hogy rotálva legyenek. Itt egy B verziónak bedobom a Spursből Eriksent, csak ott már nehezen jönne a kombó, merthogy a spúrokról egyszerre gomboljuk le a dánt meg Kane-t, az már nagyon durva fikció 🙂 B2 verzió, hogy elkérjük Hazardért Isco-t és remélhetőleg megvan a kombó Moratával. Kicsit kockás, de nem elvetendő felépíteni egy vacsutu vonalat a német helyett, akarom mondani fhansziát, egy Kanté-Bakayoko-Griezmann vonallal, és, hogy maradjunk a kombónál, ékbe meg valamelyik argentin gyereket az ATMA-ból, Correát vagy Viettot.
   Ha meg 4-3-3, akkor sztem nem kérdés, hogy Sanchez az első számú célpont, esetleg Sané a Cityből, csak itt már megint még a fikció felső határát is súroljuk.
   B verzió, vagy A2 Draxler. B verzió Lemar.
   + nem Hazard pótlása de a taktikától függően kellene még egy játékos, amit igazán úgy tudnék megfogalmazni, aki olyan, mint amit Bakától várunk, hogy legyen. Szóval kéne mindkét taktikába Fab+Baka helyére (mellé) egy jóféle B2B, beszéltük már ezt, Goretzka, vagy Savics, vagy hasonló kaliber.

   • Endy919

    válaszolnék értelmesen , de két monat után elvesztettetem a fonalat :(sokat érvelsz én meg sonat ittam , marad Eden?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Sonat az valami népi ital felétek?

   • az, sonat a monat társa 😀 általában úgy készül, hogy Endy iszik, aztán megpróbál közben olvasni, értelmezni és gépelni 😀

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Azért a vonatot ilyen állapotban messziről kerülje, a fonathoz pedig még mindig nem ivott eleget. (nem tudom létezik-e annyi alkohol)
    Az írásból ítélve mind a 4-et egyszerre már 😀

   • Endy919

    buiskz ? nem -ô-“!

   • balazsh

    ezt én is akartam írni 😀

   • Endy919

    olyan mint a sinka a meg a vinat

   • józanodj ki, egyszerűbb lesz 🙂 legalábbis, úgy hiszem.

   • Endy919

    fúúúúúúgevci

   • kormolar

    nálam Hazard az Abramovic éra legjobb Chelsea játékosa… persze itt lehetnek viták h ott volt Lampard vagy Drogba viszont Hazard az a tipikus Aranylabda várományos játékos, aki bármilyen stílusú keretbe beférne legyen az támadó szellemű vagy védekezőbb stílusú csapat… ezt szerintem itt bebizonyította… itt nem statokról van szó, hanem játékról és Hazard tipikusan az, aki ki tud a statikusságból lendíteni egy csapatot a hirtelen lendületváltással…szerintem nem lehetne pótolni 1 játékossal…

   • annyira szűkszavú voltál, hogy most azt sem tudom eldönteni, ez vajon egyetértés velem vagy sem 🙂 az utolsó mondatból az jön le, előbbi, összességében mégsem… szóval: mi van? 🙂

   • kormolar

    egyetértek veled nagyjából…Hazard a mai keretet nézve nem igazán pótolható,bár kérdés lenne ha hasonló minőséggel pl. Griezmannal pótolva h alakulna a játék( azért Griezmann sem egy Hazard szint…)nem biztos am h Hazard eladása visszavetné a csapatot ( mondom úgy h nagyon nem adnám el…) összességében akár egy egységesebb; 1 játékostól kevésbé függő támadójáték is kialakulhatna,de ehhez 2-3 jó játékost kellene igazolni, mert Pedroék egyrészt 30 fele járnak, másrészt jó kiegészítő embereknél nem nevezném őket többnek

   • kormolar

    konkretizálva: Hazard helyett Hazard( Thorgan) hoznék :D…érdeklődnék Sanchez, Konoplyanka,Griezmann,Forsberg,Isco,Dybala,Falque, Fekir iránt….bacukpnak középpályára meg elgondolkodnék rengeteg neven…Zaha, Richarilson, Wilshere,Mahrez,Shaquiri ( ők ilyen rotációs emberek lennének) …most télen Belottit hoznám el…h lehessen rotálni Morata-val …Batsut meg kölcsön vagy eladnám…amiért most tartjuk teljesen felesleges….visszavásárlási opcióval simán mehetne…tán a Belotti-pénz + Batsu(vissza opcióval) lenne a legjobb..

 • Endy919

  bááááááázdmer, a .comhun fellla tönn nikck alttt komnnetnel?kurba jo:?DDDD

  • balazsh

   Nem tudom, mit ittál ehhez az állapothoz, de szerintem tartogass belőle szilveszterre is

   • Endy919

    picit túltoltolhattam a mennyiséget 🙁

 • Endy919

  scuzi , valaki feltörhette a diszkoszomat :/

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   A nyelvezet alapján egy hutt lehetett.

 • lamps8

  kérdés:
  az hogy nincs egy normális CB a keretükben jelenleg, elég balfasz kvótát jelent e ahhoz hogy minket megszopassanak. tudom az lenne az igazi ha fél éve nem nyertek volna gólt sem lőve, de vajon ez is megteszi?

  • Levi97

   szerintem nem, az Everton ellen kibalfaszkodtuk magunkat 3 meccsig 😀
   Egy egész sima 3-0t várok.

  • annyira fix egyes ez a meccs, annyira túl easy(nek tűnik), hogy nekem is gyanus 😐 Nem lesz sima, de bízom benne csak behúzzuk valahogy. 2-1, talán 3-1. Ha viszont sportfogadnék, ez a meccs lenne az, amire behúznám az ikszet. De egy szelvényt még lehet feltolnék egy 0-1-re is, 18-25x szorzók vannak rá, pedig ebben a meccsben ez simán benne van.

   • lamps8

    ugyanezt érzem

   • Endy919

    0:1re 45x szorzó van. egy próbát megér.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com