Blog bejegyzés

Benítez-Bridge-Back

A Szarkákkal meccselni sosem egyszerű menet. Állítólag idén edzőjük is van.

A héten megvívott kötelező talán a legkevésbé sem okozott meglepetést senkinek. Clementék idei agonizálásukat hűen prezentálták a Bridge közönsége előtt, és még így is mákosnak érezhetik magukat, amiért nem 4-5, hanem csak egyetlen lövést nyeltek be.
De ugorjunk is át az egyik szenvedő, nyomorúságos időszakot futó egyletről a másikra, melyet szintén egy, a padunkhoz annak idején közel álló – még kupát is nyerő – mester vezet, bár kétségtelenül jobb körülmények között, már csak azért is, mert három lúzerebb csapat náluk még így is lesz fixen.

A Newcastle 2016 márciusában akasztotta le Benítezt az akkor menesztett Steve McClaren helyére, aki valaki szerint jó ötletnek tűnt valamiért egy stabilizálódni akaró csapat élére, és aki azóta már újra kirúgatta magát a Derby-tól, jelenleg Jordi Cruyff kezei alá dolgozva a Maccabi Tel Avivnál.
Ehelyett a könnyfakasztó career move-sorozat helyett visszatérve Benítez cseppet sem kevésbé keserves nyitányaira, bár kétségtelenül látszott a keze a nyoma a ’Castle csapatán, és kétségtelenül ő is volt belátható időn belül az első komolyabb edző a padjukon, nem sikerült a végén benntartania a Szarkákat. A Spurs elleni 5-1 azért méltó búcsú volt a ligától.

Champós idényükben Benítez egy egészen benítezes idényt csapva végül az utolsó percekben besöpörte, köszönhetően Dwight Gayle találatának is többek között, aki első félévében kétségtelenül a Castle legjobbjaként húzta a csapatot a feljutás felé. Idén első gólját egyébként pont egy bigsix-csapat, a MU ellen szerezte meg nem rég.
Ahogy feljutottak, Bení nem hazudtolta meg önmagát, azonnal szerzett is három vitatható minőségű spanyolt (oké, Merino eddig elfogadhatóan tolja), valamint bezsákolta még a loan-army régi motorosát Atsut végleg, és eltapsolt cirka 22 milliót a Lejeune-Murphy kettősre, akik eddig szintén nem hoznak eredményes idényt, bár tény, esélyt sem igazán kaptak eddig.

Az idény előtt megvallom őszintén, egy amolyan igazi Benítezes csapatot vártam, akik az egyik körben otthon csapják halálra Wengeréket és rabolnak pontot Klopptól, majd a következő négy meccsen a Brighton-Stoke-WBA-Swansea ellen pont nélkül kullognak le a gyepről. Ehhez képest… nem!
Elképesztően gyenge sorozat van a hátuk mögött. Szeptember második hete óta egyetlen egy alkalommal szereztek három pontot a ligában, amikor a Palace-t verték el otthon októberben egyetlen találattal, szóval nyugodtan kijelenthető, hogy a ’Castle futballcsapatnak nevezhető ójjektum ellen szeptember közepe óta nem tudott győzelmet kicsikarni.

A Swansea ellen pihentettünk, most is felforgatott kezdő várható a hétközihez képes a BL-zárás fényében, nem kizárt, hogy jóval defenzívebben várva Benítez csapatát.
Ha a forduló kedvezően alakul, pontokban elléphetünk nem csak a dobogót uralva, de az ezüstöt is becélozva.

KTFFH.

 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com