Blog bejegyzés

Bemelegítő nyolcaddöntő

A csütörtök esték ritkán torkollnak futballünnepbe, szóval nem áltatjuk magunkat azzal, hogy fieszta lesz az Oakwellben. Az unalmas játékba még talán bele is törődünk, a kiesés viszont nagyon mélyre menne most, hogy kezdenek látszani a javulás jelei. Rövid kedvcsináló alább.

Az edzőváltás óta még veretlen a csapat, a bemutatkozó döntetlen után három győzelem következett Tuchellel.  A védekezést sikerült valamelyest rendbe rakni a háromvédős rendszerre való átállással, gólt eddig csak Rüdiger lőtt Mendynek. Persze nincsen rózsa tövis nélkül, a hátsó stabilitás eléréséhez az utóbbi időben amúgy sem túl lehengerlő támadójátékra nem jutott eddig túl sok figyelem és kapacitás, Ziyech, Pulisic és Abraham is kevés szerephez jutott a német szakember kezei alatt – szerencsére a gólokat meglőtték mások.

Egy kupameccs – pláne egy alacsonyabb osztályú csapat ellen – lehetőséget biztosít a tartalékolásra és a kísérletezésre. Tuchel még mindig ismerkedik a kerettel, igyekszik feltérképezni mindenkit, akit csak lehet és persze kapaszkodik is a biztos pontokba. Sosem könnyű belecsöppenni menet közben a sűrűjébe, pláne úgy, hogy egymást érik a mérkőzések és már hibázni sem lehet túl sokat. Szerencsére most már jönnek a győzelmek, ráadásul a konkurencia (Tottenham, Liverpool, Everton, Aston Villa) is bősz ponthullajtásba kezdett, ez pedig együttesen dobott a harci morálon és a top4 elérésének esélyén.

2008-ban Joe Cole-éknak nem sikerült a továbbjutás

A Barnsleyról van egy friss kellemes és egy bő évtizedes kellemetlen emlékünk is. Szeptember végén 6:0-ra sikerült őket megcsapni a ligakupában egy olyan meccsen, ami Havertz mesterhármasáról maradt emlékezetes. 2008-ban viszont meglepő vereséget szenvedtünk az Oakwellben a többek között Ferenczi ’Big Steve’ Istvánnal felálló piros-fehérektől az FA kupa negyeddöntőjében – különösen annak tükrében volt sokkoló a kiesés egy másodosztályú csapat ellen, hogy az előző és az azt követő szezonban is mi hódítottuk el a trófeát. Remélhetőleg a magyar szál (Lőw Zsolt) most nekünk hoz majd szerencsét.

Szeptemberben Havertz vezérletével csúnyán kitömtük őket a ligakupában

Ez a Chelsea már nem annyira ellenállhatatlan, mint az, amelyik annak az idénynek a végén BL-döntőt játszhatott, ettől függetlenül egy vereség ma is nagy blama lenne. Végső esélyesnek még túlzás lenne titulálni a csapatot, de az, hogy már az Arsenal, a Liverpool és a Tottenham is kiesett, meghozta az étvágyat még úgyis, hogy a két manchesteri csapat, a Leicester és az Everton se lenne könnyű ellenfél.

A Morecambe és a Luton kiejtése viszonylag könnyen ment még Lamparddal, most itt a lehetőség Tuchelnek is, hogy jó emlékeket vigyen haza első chelsea-s kupameccséről. Nemsoká jön majd egy komolyabb nyolcaddöntő az Atlético ellen, de persze előbb ezen legyünk túl… Továbbra is Blue Is The Colour!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com