Blog bejegyzés

Az Evertont fogadjuk a “Pipacsos-fordulóban”

Liverpool kisebbik csapata látogat a Stamford Bridge-re november 11-én.

Tizenkettedik fordulójához érkezett a Premier League idei kiírása, és idén ezen a hétvégén díszelegnek a csapatok szerelései egy vörös pipaccsal, ami a brit hadsereg háborús áldozatainak emléknapjának a szimbóluma (e hagyományról többet lehet olvasni itt). A hét nemzetközi történéseinek, azaz a Manchester United torinói és kedvenc csapatunk boriszovi győzelmének köszönhetően már csak a Chelsea az egyetlen veretlen csapat Európa top 5 bajnokságának csapatai közül, minden sorozatot figyelembe véve. Hetek vannak hátra már csak az ominózus decemberi meccsdömpingig, de magabiztosan tartjuk a hátunkat az angol élvonalban: csak a West Ham és a Liverpool ellen buktunk el 2 pontot, illetve mentettünk meg egyet a Manchester United ellen, mindegyik más alkalommal azonban hoztuk a kötelezőt.

Üdvözítő szériánkat az Everton vendéglátóiként folytathatjuk. A “Toffees” idén is megpróbálkozik kilépni a stabil középmezőny árnyékából, e feladatra pedig Marco Silvát hatalmazták fel a Mersey partjának kék felén. A portugál menedzsernek az Everton már a harmadik Premier League-csapata másfél éven belül (!). Legutóbbi bajnoki címünkkor a Hull City-hez hívták “tüzet oltani”, így került Angliába az Olympiacostól. 2017 tavaszán épphogy benntartotta a “Tigriseket”, azonban amit a narancssárga-feketéknél letett az asztalra pár hónap alatt, azzal megvetette a lábát az angol élvonalban. Az előző szezont a Watfordnál kezdte már, ahol remekül rajtolt, de egy túl direkt megnyilvánulással olyan rövid idő alatt tett tönkre mindent, amennyi alatt felépítette. Történt ugyanis, hogy Ronald Koemant menesztette az Everton egy éve és a sajtó Silvát nevezte meg, mint lehetséges utód. A portugál menedzser pedig nem rejtette véka alá a híresztelés iránti lelkesedését, e gesztussal azonban morális csődbe juttatta a Watfordot – januárban pedig már ki is rúgta a Pozzo család.

Ross Barkley előző csapata ellen szállhat harcba

Idén nyárra azonban Silva és az Everton egymásra talált, az új edző mellett pedig jó pár játékos is érkezett a Goodison Parkba. Kölcsönvették a Barcelonától Yerry Minát és Andre Gomest, továbbá Silva újra együtt dolgozhat a brazilok üdvöskéjével, Richarlisonnal, akit még az ő kezei alatt ismerhetett meg a Premier League. Nem volt azonban olcsó mulatság megszerezni a támadót, az 50 milliós vételárnak köszönhetően a klub történetének legdrágább játékosáról beszélhetünk. Illetve nem számít rossz erősítésnek sem honfitársa, a támadó középpályás, Bernard sem. Mindemellett szintén kölcsönbe érkezett Kurt Zouma tőlünk, ő azonban természetesen nem fog ellenünk pályára lépni.

A kissé döcögős szezonrajt után kezd egyenesbe jönni az Everton, az elmúlt 5 mérkőzésen képes volt hozni azokat a találkozókat, ahol ők számítottak esélyesnek, az első hetekben erre nem igazán volt precedens. Azonban meglepetést még nem tudtak okozni a nagyobbak ellen: az Arsenal majd a Manchester United is legyőzte őket (2-0, 2-1). Ez a tény kedvező lehet a számunkra, ezt pedig csak tetézheti az is, hogy az Everton lassan 24 éve képtelen bajnokit nyerni ellenünk a Stamford Bridge-n, legutóbb 1994. november 26-án hoztak el 3 pontot Dél-Londonból.

Silva feje amiatt is fájhat továbbá, hogy a házi gólkirály, Richarlison (6) játéka kérdéses, ám az őt követő izlandi Sigurdsson (5) biztosan bevethető lesz. Nálunk nincs jelentős hiányzó, Hazard már pályára lépett a BATE ellen csütörtökön, s Fabregas ugyan az egyetlen sérült,de a spanyol karmester nem élvez prioritást Maurizio Sarri elképzeléseiben.

Az előjelek tehát kedvezőek, idei teljesítményünket elnézve ezt a stabilnak tűnő Evertont is legyőzhetjük magabiztosan. Meg persze nem elenyésző kényszer továbbra is követni a Liverpoolt és a Manchester Cityt. Utóbbi ráadásul városi rangadót fog játszani még a nap folyamán a United ellen, a címvédők esetleges bukásának következtében akár a tabella élén vészelhetjük majd át az újabb válogatott szünetet. 

Kezdés 15 óra 15 perckor.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com