Blog bejegyzés

Az esélytelenek nyugalma

A Wolves ellen egy megnyert meccset dobtunk el öt perc leforgása alatt, de nincs idő a sebeink nyalogatására: ma Európa egyik, ha nem a legjobb csapata látogat hozzánk a Manchester City formájában, és ha nem vigyázunk, a szerdainál sokkal csúnyább pofonba szaladhatunk bele.

 

 

Teljességgel érthetetlen leolvadást produkált a csapat a Molineux-ban. Az eddig perifériára szorult játékosok egyáltalán nem tűntek idegennek a bejáratott kezdő tagjai mellett, a hazaiak már kezdték elveszíteni a fejüket és gyakorlatilag az volt az egyetlen kérdés, hogy Moss mikor oszt ki egy második sárgát valakinek. Erre a semmiből jött Jimenez gólja (amiben Kepa sajnos benne volt) és teljesen összeomlott minden, amit addig szűk 60 percig láttunk. A magabiztos irányítást azonnal pánik váltotta fel, a második találat után pedig egy pillantra sem tűnt reálisnak, hogy pontot fogunk szerezni. Muszáj külön kiemelni Williant, aki mindent megtett mindkét kapu előtt, hogy üres kézzel térjünk haza. Az már nem jelent újdonságot, hogy az ellenfél tizenhatosának közelében rendre rossz döntéseket hoz, de ahogy Jota gólja előtt labdát veszített, majd megállt széttárt kezekkel, egyenesen vérlázító volt. Persze nem lehet egyedül rajta számon kérni a vereséget, de hatalmas meglepetés lenne, ha egy ilyen performansz után nem Pedro kezdene ma este.

Nem a brazil szélsőnk az egyetlen, aki gyengébb formában játszik a hetekben. Sarri tegnap kitért Alonso átlagon aluli teljesítményére, ám kiemelte, hogy fejjátéka miatt a pontrúgásoknál nélkülözhetetlen a spanyol. Egy olyan alacsony csapat ellen, mint a City, talán nem ez a legfontosabb szempont a kezdő összeállításakor, de igazából Emerson, vagy esetleg Zappacosta beállításával sem érezném sokkal stabilabbnak az igen könnyen zavarba hozható védelmünket.

Alonso sincs élete formájában mostanság

Rosszabbkor talán nem is találkozhatnánk Guardioláékkal. Míg mi az elmúlt négy fordulóban négy pontot kapartunk össze, a City az elmúlt másfél évben mutatott magabiztossággal lép le gyakorlatilag bárkit, aki a bajnokságban szembe jön velük (a BL azért más tészta). Pep ugyan nem számíthat De Bruyne, Agüero és Mendy játékára sem, a belgát Bernardo Silva szenzációsan helyettesíti, a francia hátvéd kiválásával pedig Sané teljesítménye javult fel jelentősen. Egyedül a csatárkérdés okozhat minimális fejfájást a spanyolnak, mivel Jesus már a világbajnokság óta csapnivalóan teljesít, így az is elképzelhető, hogy Sterling fog elöl kezdeni.

Nehéz megfogalmazni, hogy mit várhatunk a mai meccstől. Nem tartanám fair elvárásnak a győzelmet, és nem is számítok sok jóra, így igazából bármilyen pozitív kimenetelnek, akár egy döntetlennek is nagyon tudnék örülni. Egy életre a retinámba égett a tavaszi, Etihadban bemutatott vergődésünk, bármi is történjen ma, annál biztosan jobb teljesítményt fogunk nyújtani. Tavaly a két találkozónk során összesen hét alkalommal próbálkoztunk kapura lövéssel, ennél csak a Leicester tudott kevesebbet felmutatni a bajnok ellen, szóval bőven lenne min javítanunk.

Ennél csak jobb jöhet

A kedvezőtlen előjelek ellenére természetesen reménykedjünk a legjobbakban, hátha sikerül egy tippmix-gyilkos eredményt összehozni, ami hatalmas lökést adhatna a csapatnak a decemberi erőltetett menet előtt. KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com