Blog bejegyzés

Akár egy rossz vicc

Közepes sitcomok közepes poénja, amikor az egyik szereplő azt mondja, AZ biztos nem történik meg, majd vágás és lám: AZ történt meg. Így éreztem magam én is, amikor mérsékelt meccsdrukkal leültem és azt vélelmeztem, harapnak ugyan a kicsik, de a győzelem csak meglesz. Aztán persze rohadtul nem lett meg és ez csak a probléma egyik fele. Vágás helyett kaptunk egy kriminális meccset, ami viccnek rossz, nem is kicsit. Dühöngés alább.

 

A tavalyi Chelsea-t egyebek mellett három dolog mindenképp jellemezte: magabiztosság, a kicsik kíméletlen bedarálása és erős hazai pálya. Az idei nyitómeccsünk épp e három skill totális komplementere volt: tanácstalanság, súlytalanság egy kiesőjelölt ellen és vereség otthon.

A tavalyi Leicester után mi lettünk a második olyan gárda, amelyik címvédőként vereséggel indít, mi ráadásul hazai pályán, hármat kapva kapituláltunk. Tradicionálisan jól rajtoló csapatként ez pláne kéretlen gyomros (utoljára az azóta már negyedosztályba zuhant Coventry elleni idegenbeli 2:1-es vereség alkalmával nyitottunk szerzett pont nélkül, még 1998-ban – igen, majdnem húsz éve).

Mik lehettek, illetve voltak e rettenet előjelei? Már a felkészülési meccseken sem állt a csapat a helyzet magaslatán, hiányzott a magabiztosság, a lendület és a szervezettség. Erre jött rá, hogy a szezont kissé foghíjasan indítottuk, így vagy úgy, de többen kimaradtak a gálakezdőből. No és persze Pawson is alapvetően egyoldalúan fogalmatlankodott. Lehet itt szabálykönyvezni, de egy nyitóforduló 13. percében ilyenért egyből pirosat adni számomra erős, pláne egy olyan bírótól, aki ennél keményebb darálásoknál tudott korábban nagyvonalúbb lenni (lásd Rojo esetét a Crystal Palace ellen tavaly).

Itt kezdődtek a problémák

Igen ám, de ezek még kumuláltan sem indokolnak se pontvesztést, sem pedig olyan első félidőt, amit a csapat produkált. Egy emberhátrányba kerüléstől nem kötelező megrogyni és totálisan szétesni. Márpedig nekünk sikerült mindez: minden valamire való Burnley-próbálkozásból gól lett (a négyből egyet nem adott meg a játékvezető), míg mi képtelenek voltunk még valami helyzetféleségre is. Az egész csapatra nézve szégyen egy ilyen produkcióval nyitni az új szezont, még a fentebb taglalt körülményeket figyelembe véve is. Nyilván felborítja az előzetes terveket egy korai kiállítás, de vagy a védekezést, vagy a támadást meg kellett volna tudni tartani egy bizonyos szinten. Nálunk mindkettő totálisan becsődölt, ami érthetetlen és elfogadhatatlan.

A második félidő már egyértelműen a miénk volt: két gól, egy meg nem adott gól, két remek Alonso-lövés, valamint mezőnyfölény, a Burnley részéről pedig már csak egy kapufa szabadrúgásból. Persze ez nem csak a mi érdemünk, hiszen a jóllakott vendégcsapat tudatosan állt vissza, ettől függetlenül már is előrelépés volt, hogy állva haltunk meg és a találkozó összképe és a helyzetek alapján ikszes meccs lett a kezdetben még totális káoszból.

Gól+gólpassz: nem rajta múlott

Ez persze olcsó vigasz. Egyrészt hadd ne kelljen már örülni egy majdnem pontszerzésnek otthon a Burnley ellen, másrészt Cahill és Fabregas piros lapjai kihatnak a közeljövőre is. További rossz hír, hogy a Tottenham vendégei leszünk a következő fordulóban, vagyis könnyen megismétlődhet a tavalyelőtti „álomrajt” (akkor ugyan egy pont összejött a Swansea ellen, de a második kanyarban csúnya verést mért ránk a ManCity).

Az egyetlen, amiben bízni lehet, hogy ez a pofon még idejében jött. Lehet még igazolni, variálni, újragondolni mindent. Azt mindenki megtapasztalta, hogy ez így ebben a formában édeskevés lesz. Jóval több kell támadásban és védekezésben éppúgy, mint egyénileg. Valamennyire bűnbocsánatot nyerne a kompánia, ha győzni tudnánk a Wembley-ben, de legyünk őszinték, nem ez a realitás. A magunk ásta gödörből viszont muszáj kimászni mielőbb, nagyon nem mindegy ugyanis, hogy egyszeri botlás volt-e szombat délutáni produkció, vagy pedig egy lejtmenet kezdete. Kérjük vissza a tavalyi Chelsea-t! Továbbra is Blue Is The Colour!

 

  • gorkaf78

   Az utolsó két hétben mindenkire ráhajtunk majd, mint a részeg hülyegyerekek a csajokra a falunapon…

  • balazsh

   mikor azt, hogy “sírjunk” megláttam egy hivatalos Chelsea twitter posztra reagálva, amiben Conte az alany.. hát kicsit befostam.

  • gorkaf78

   Hé, nem ez volt az eredeti komment, így totál hülyeségnek tűnik a hsz-em. :DDD

   • ? pedig ez volt.

   • gorkaf78

    Ez érdekes, én eredetileg egy általad belinkelt Bellotti-s cikkre reagáltam, amiben az volt, hogy 70-et ajánlottunk érte, de visszadobták.

    Szórakozik velünk ez az új felület. 😀

   • igen, mar tobbszor eszrevettem en is, h valami nem stimmel.

  • Rammschein

   mondjuk ez valami egészen fura nyár… elkezdődik a bajnokság mi meg akkor nyomjuk a friendlyket mikor már megy :DDDD

   • kasata91

    Lehet hogy Cobhamben még július végét ír a naptár 😀 Elég sok mindent megmagyarázna

  • gorkaf78

   Ez az a meccs, ahol elvileg Hazard és Bakayoko is játszott?

   • Eden Hazard did take part in today’s behind closed doors game against QPR
    Fabregas, Kenedy, Bakayoko, Musonda and Morata also played in the game

   • gorkaf78

    Köszi az infót! Kíváncsi vagyok, hogy mit jelentett ez a meccs a hétvégére nézve, de remélem, egyikük felépülését sem siettetik majd…

   • igen, Hazard is lott egy golt.

 • Gabor1092

  Amúgy nagyon durva amit a játékosok mostanában leművelnek, először Dembelé aki nem jelent meg a Dortmund edzésén, aztán állítólag Coutinho is közölte a Pool vezetőségével hogyha nem engedik el akkor nem húz többet Liverpool mezt, most ez a Costa eset is, aztán Olaszországban Kalinic szintén nem jelent meg az edzésen. Érdekes hogy mit képzelnek magukról a játékosok, élő szerződésük van, heti több százezreket keresnek, aztán elkezdenek itt arcoskodni hogy ha nem engedik el, akkor nem jár edzésre és hasonlók. A vezetők helyében leültetném mindegyiket a padra aztán várja meg ott hogy lejárjon a szerződése, pazarolják el a legjobb éveiket, mert idióták voltak

  • Rammschein

   …agyilag nagyon el van szállva némelyik… és a legfőbb oka a pénz… magasról lehet nagyot esni, csak hogy egy ilyen lózunggal éljek…

  • kormolar

   ez kétoldalú dolog, mert ha pl. Coutinho vagy Dembele trófeákat szeretne nyerni, esetleg a Barca a gyerekkori kedvenc csapatuk és ezt közlik a csapattal, akkor a csapatuknak sem kellene kötni az ebet a karóhoz…másrészt azért megnézném ha pl. te el szeretnél menni egy helyre,ahol többet kereshetnél, ráadásul tetszik a munkahely filozófiája, meg úgy az egész szimpatikus neked + az adott cég is minden áron megszerezne de a mostani céged közli, h maradj itt mert élő szerződésed van akkor holnap is vidáman mennél e be…

   • kasata91

    Közölheti a klubbal, hogy menni szeretne. Az már egy kényszer és jelzés a klubnak hogy nem akar ott játszani. A klub meg ha kap megfelelő ajánlatot úgyis elengedi (mert ugye mindig van az a pénz)
    De ezzel a nyilvános rinyálással csak azt érik el hogy a klub nem fogja megkapni azt a pénzt amit szeretne, és mégúgyse akarja elengedni.

   • kormolar

    a klub csak felnyomja az árát olyan magasra, ami irreális az adott játékosért…aztán persze megy a rinya a játékostól, hogy nem engedik el oda ahol játszani szeretne…pl. Coutinhonál a 100m már elég irreális szerintem…az ár pedig már olyan 120 körül van

   • WudigessBoi

    Határozott idejű szerződésük van, amit ők is aláírtak, elfogadva a kondíciókat. Ez elég indok szokott lenni arra, hogy azt tegyék, amire a munkáltatójuk utasítja őket. A munkában meg csomó dolog nem kedv kérdése.

  • Diego Costa

   Ez nem gy működik. A futball az üzlet és sokszor a játékosok akarta érvényesül. A játékosok, így akarnak nyomást helyezni a klubra. Az elnök pedig nem feltétlenül fogja a tarcsiban száműzni a játékost, inkább eladja, hogy legyen valami haszna. Ennek ellenére Costa-t nem engedném el, ha az Atleti nem fizet eleget érte. Ő meg szépen szórakozhat pár évig Brazíliában.

 • gorkaf78

  COSTA SHOULD ‘RESPECT’ CHELSEA

  Diego Costa should “respect” Chelsea’s badge even though he wants to leave, says Atletico Madrid captain Gabi.

  “From what I know, Atletico Madrid want to sign him and he wants to join,” he said at a press conference.

  “But of course, there is Chelsea in the middle and when you are part of a club you must respect the badge and try and leave in the best way.”

  sky

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com