Blog bejegyzés

A szezon legjei – így láttuk mi

Volt idő megemészteni és értékelni az előző idényt, amely sok izgalmas pillanatot hozott, és sok olyat is, amit legszívesebben elfelejtenénk. A Chelsea hivatalos választásán Kovacic lett a szezon legjobb játékosa, Gilmour a legjobb fiatal, és Tomori távoli lökete nyerte el a legszebb gólnak járó díjat. Mi, a hivatalos szurkolói klub felületeinek szerzői és szerkesztői is összeszedtük, miről marad emlékezetes a 2019-2020-as idény.

Istinho57:

Szezon pozitívuma: A top 4 elérése úgy, hogy gyakorlatilag egy pillanatra se csúsztunk ki onnan. Illetve, hogy bizonyos mérkőzéseken rendkívül magas szintet tudtunk hozni. Remélhetőleg az elkövetkezendő hónapokban már nem csak pillanatokra mutatunk ebből valamit…

Szezon meglepetése: Az akadémisták (James, Mount, Abraham, míg Tomorit nehéz ide venni mert tavaszra ő teljesen elfelejtődött valamiért) összességében elég jó teljesítménye, a tőlük elvárhatóakhoz képest. De Billy Gilmour berobbanása a mélységi irányító posztján, rendkívül érett játéka fiatal kora ellenére, na talán ez a number one, ha választani kéne!

Szezon csalódása: Egyértelműen a rendkívül sok könnyelműsködés, főképp a védekezésben, de támadásban is beszélhetünk erről. Néha a szervezetlenség, eszetlenség látszott a védekezésben, az átrendeződésekkel nagyon nagy problémák voltak. Támadásban pedig a számtalan könnyebben (mint ahogyan végül meg lett..) megoldható szituációk elbohóckodása, amit ha másképp csinálnak a játékosok, sokkal több győzelmünk lehetett volna a szezonban, így például sokkal kevesebb vereség is. Tökéletes példa a Valencia elleni párharcok, főleg a visszavágó második félideje. A rengeteg kapott gól számát meg se említem. Siralmas. Engem csak felbosszant.

Szezon meccse: Amikor 90 percen keresztül azt játszottuk, amit majd a jövőben is szeretnénk, és szinte hiba nélkül hoztuk le az egész meccset minden értelemben, az az Everton elleni 4-0 volt. De még sokat fogok beszélni a Man City elleni meccsekről is, csak azokon azért voltak problémás időszakok, itt meg egy másodpercnyi sem. Ilyen ez a Gilmour-show…

Szezon gólja: Szerintem emlékeztek még Tomori első Premier League, és egyben Chelsea játékosként szerzett góljára. Valahogy úgy kell meglőni az elsőt, ahogy ő tette a Wolverhampton arénájában. De azért Pedro Salzburgban szerzett gólja se volt gyenge, csak ugye az egy felkészülési meccs volt…

Szezon játékosa: Aki a legtöbb kiemelkedő teljesítményt nyújtotta, a legstabilabbat, legmagasabb szintűt, az Mateo Kovacic. Fantasztikus élmény volt őt nézni idén, ez is mindenképp pozitívum, hogy Lampard ezt ki tudta hozni belőle és a horvát is saját magából, mert ez abszolút benne volt. Csak így tovább!

Szezon legrosszabbja: A fogalmatlan balhátvédeink, Christensennel az élen. Ezt a témát inkább ne is firtassuk tovább.

Dani Gergő Mihály

Szezon pozitívuma: Top 4 egy zöldfülű edzővel, nem kevés zöldfülű játékossal + hatékony vezetőség a tárgyaló asztaloknál

Szezon meglepetése: Giroud teljesítménye a szezon második felében + megállapodtunk Zijesről nagyon rövid idő alatt

Szezon csalódása: A hátsó szekció en block, Abraham tavasza/nyara, vereségek pocsék formában lévő csapatok ellen (pl.: Everton (I), West Ham (kétszer is!), Bournemouth és Soton (H))

Szezon meccse: vs Ajax 4-4 (H), vs sprs 2-0 (I)

Szezon gólja: Tomori vs Wolves

Szezon játékosa: Pulisic

Szezon legrosszabbja: Kepa

Szata

Szezon pozitívuma: Ifik, Lampard első éve, a jövő építése, Granovskaia asszonyság és az átigazolások, Giroud hozzáállása és teljesítménye.

Szezon meglepetése: Kovacic hatalmas formajavulása

Szezon csalódása: Kepa, balhátvédek, a csapat védekezése és a rögzített szituációk elleni védekezés, Zsé, Willian

Szezon meccse: Liverpool elleni FA kupa, Man City elleni győzelem

Szezon gólja: Tomori

Szezon játékosa: Mount

Szezon legrosszabja: Kepa, Alonso, Emerson, Christensen, Batsman

Koháry István

Szezon pozitívuma: Pulisic leigazolása

Szezon meglepetése: a gyenge védelem ellenére elért negyedik hely

Szezon csalódása: védekezés, hazai pályán való szereplés

Szezon meccse: Chelsea – Ajax 4-4

Szezon gólja: Tomori vs Wolves

Szezon játékosa: Giroud

Szezon legrosszabbja: Ross Barkley

Nagy Dános András

Szezon pozitívuma: top 4 helyezés

Szezon meglepetése: Gilmour szereplése, Pulisic berobbanása

Szezon csalódása: a kapott gólok mennyisége, minősége

Szezon meccse: v Arsenal 1-2

Szezon játékosa: Kovacic

Szezon flopja: Arrizabalaga

Tóth Máté

Szezon pozitívuma: számomra az egész szezon egy pozitív csalódás volt, ahhoz képest persze, amire előzetesen számítani lehetett. A kötelezőket hoztuk: BL csoportból való továbbjutás és Top 4 finis a bajnokságban. Még egy kupadöntő is becsúszott, ahol azért sikerült nehéz ellenfeleket búcsúztatnunk, szóval összességében nem panaszkodhatunk. Épül a jövő.

Szezon meglepetése: a fiatalok helytállása. Ez lehetett volna akár a szezon pozitívuma is, de nekem azért voltak aggodalmaim az első pár hétben, így inkább (pozitív) meglepetésként tekintek rá. Így utólag azt kell mondjam, hogy sosem voltam még ennyire büszke Chelsea-szurkoló – jó látni, hogy a fiataljaink mennyire jól beilleszkedtek a pörgős közegbe és hogy nem tántorodtak el a felelősségtől. Lampard magatartása is példamutató ezen a téren, bár ez – természetesen – nem meglepetés.

Szezon csalódása: FA-kupa döntő. Jót meneteltünk és aztán sikerült pont a fontos napon tutyimutyin játszani – na meg persze kifogni egy vak bírót meg egy rakás szerencsétlen sérülést. Mindezt egy gyenge Arsenal ellen… Szép lezárása lehetett volna ennek a szezonnak, szóval nagy kár érte.

Szezon meccse: Chelsea – Ajax (4:4) – óriási meccs volt, eszméletlen nagy küzdési szándék volt a srácokban. A dupla kiállítás a javunkra pedig futballtörténelmileg is érdekessé teszi ezt a mérkőzést.

Szezon gólja: Tomori gólja a Wolves ellen.

Szezon játékosa: Pulisic. Amerika Kapitány rendszeresen hozta a formáját és eszméletlen jól játszott (kár a sérüléseiért!), a vírus utáni restart alatt pedig kb minden meccsen a legjobbunk volt a pályán. Ha így folytatja, simán Hazard nyomdokaiba léphet majd.

Szezon legrosszabbja: Kepa. Én szívesen adnék a srácnak még egy esélyt, de ebben a szezonban ő volt a leggyengébben teljesítő játékosunk. Lehet szúrós szemmel nézni az előtte álló védőkre is, de ettől függetlenül a spanyol hálóőrünk idén gyakorlatilag internetes meme lett.

WudigessBoi

Szezon pozitívuma: Meglett a top4. Úgy gondolom, hogy Hazard távozása után, új játékosok igazolásának hiányában, temérdek sérüléssel terhelve, egy gyakorlatilag nullkilométeres edzővel ez komoly eredmény.

Szezon meglepetése: A fiatalok beépítése. A szükség nagy úr, ettől függetlenül nem volt arra garancia, hogy az utánpótlásból felkerülő, illetve másodosztályú kölcsönökből visszatérő ígéreteink meg fogják tudni állni a helyüket az első csapatnál is, pláne ilyen magas szinten.

Szezon csalódása: A védelem szervezetlensége. Rengeteg, jó részt elkerülhető gólt kaptunk, még kisebb csapatok ellen sem volt garancia az előny megtartására, ráadásul a szezon elején már meglévő hibák idény végére is velünk maradtak.

Szezon meccse: Élményre mindenképp az Ajax elleni 4:4, teljesítményre pedig az Everton elleni 4:0.

Szezon gólja: Nehéz egyet kiemelni. Kanté Liverpool elleni szépítő találata mindenképpen ide kívánkozik, mint ahogy Tomori wolverhamptoni rakétája vagy Pulisic FA kupa döntőjében szerzett gólja is.

Szezon játékosa: Pulisic (már amikor egészséges és bevethető volt), esetleg Mount.

Szezon legrosszabbja: Arrizabalaga. Sajnos a statisztikák nem hazudnak (ekkorát), védési hatékonysága nagyot zuhant, gyakorlatilag több leventególt kapott, mint ahány nagy bravúrt láthattunk tőle, meccsdöntő tényező is inkább csak negatív értelemben volt.

Dicsérdi Ádám

Szezon pozitívuma: A fiatalok mint Abraham, Pulisic, Mount, Tomori, James mind-mind éltek a lehetőséggel és bizonyítottak , volt aki időszakosan , volt aki egész szezonban jó teljesítményt tudott hozni. A szezon pozitívuma nálam hogy ezek a játékosok bizonyították, hogy lehet velük számolni

Szezon meglepetése: Pulisic szünet utáni formája. A szezon első felében kevesen hittek benne hogy bejön neki a chelsea-s élet, a szezon végére pedig rendre hozta a MOTM teljesítményeket függetlenül attól, hogy nagy vagy kiscsapat ellen lépett pályára

Szezon csalódása: Kepa és a védelem egész szezonon át tartó ámokfutása. Nem hiszem, hogy szükséges részletezni.

Szezon meccse: Tottenham elleni meccsek, ahol Lampard taktikailag tudott Jose fele emelkedni

Szezon gólja: Abraham a Pool ellen ( A Pulisic assziszt miatt)

Szezon játékosa: Kovacic Néha kicsit alulértékeltnek érzem, de aki ért a futballhoz, az látja, hogy 40 millió fontért hihetetlen vétel volt.

Szezon legrosszabbja: Kepa Nem segítette a dolgát a védelem ez tény, de nem sikerült a szezon során egyszer sem magabiztosságot árasztania.

KD

Szezon pozitívuma: a fiatalok többé-kevésbé döccenőmentes beépítése és ezzel együtt a jövő idénybeli BL-indulás bebiztosítása, minimális izgalmak mellett, valamint az, hogy végig egyértelmű volt Lampard koncepciója, aki megmutatta a jeleit annak, hogy van tehetsége az edzői szakmához is.

Szezon meglepetése: Giroud és Pulisic szárnyalása tavasszal

Szezon csalódása: ha csak néhány kötelező meccset behúzunk, akkor simán lehettünk volna másodikak. A sok kapott gól, ezzel együtt a védelem gyengesége, a megoldatlan kapuskérdés mind fura a Chelsea-nél, ahol a védekezés mindig biztos pont volt.

Szezon meccse: a Tottenham oda-vissza legyőzése, valamint az Everton elleni 4-0-s győzelem, ami a legmagabiztosabb volt a szezonban

Szezon gólja: Kante Pool elleni gólja

Szezon játékosa: Mount

Szezon legrosszabbja: a védelemből többeket lehetne mondani, de nem véletlenül nem kapta meg az esélyt Batshuayi sem többször

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com