Blog bejegyzés

A mi hetünk

0920 chelsea-arsenal1Teher alatt nő a pálma. Nagyjából így lehet summázni ezt a hetünket. A Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is ott volt a fojtogató győzelmi kényszer, de a Maccabi Tel-Aviv után az Arsenalt is le tudtuk győzni. A három pontokon és a javuló teljesítményeken kívül tehát annak is lehet örülni, hogy most nincs már akkora presszió se a csapaton, se konkrét egyéneken. Végre megint lehet előre tekinteni és bizakodni, ez pedig rengeteget számít az utóbbi hetek bűnbakképzései után. A londoni derbi krónikája alább.

Eddig úgy volt, hogy az Arsenalt azért kell megcsapni hazai pályán, mert csak, illetve mert kellenek a pontok a bajnoki címért folytatott versenyfutásban. Most, hogy a nem túl festői tizenhetedik helyről vártuk a derbit, a szükségszerű felkapaszkodás lett a fő érv. Egyszer már találkoztunk az Ágyúsokkal, akkor a vereségünk a Community Shieldbe került, ezúttal viszont élvezhette a csapat a hazai közönség bíztatását, amire szükség is volt.

Ami a kezdőket illeti, nagy meglepetések nem voltak, hacsak nem említjük Terry padon tartását és azt, hogy Pedro mégis csak tudta vállalni a játékot, ami Willian sérülése miatt nagyon kellett. A túloldalon Mertesacker volt az egyedüli komoly hiányzó, őt a későbbi negatív hős Gabriel pótolta (már ameddig…).

A tizenhetedik helyről indulva nem játszhattuk a szokásos defenzív, kivárásos focit, muszáj volt támadólag föllépni, aminek a játék előrehaladtával egyre inkább eleget is tettünk. Tetszetősen adogatott ugyan a kapunk előtt a vendégcsapat, de az egyre inkább felkeményedő védekezésünknek hála ebből több les lett, mint veszélyes helyzet, ami árulkodó, valljuk be. A mieink elől mintha tartottak volna Cechtől, eleinte a jobbnál jobb helyzetet keresték (a passzokba meg rendre beleléptek a védőik), időbe telt, mire rá is mertünk valamit lőni. Lüktető játékot hozott a félidő kevés igazi helyzettel, a számok (labdabirtoklás, kapura lövések száma) pedig a mi enyhe fölényünkről tanúskodtak, ami engem kissé váratlanul ért, amellett, hogy örömmel is eltöltött. Ráadásul az első játékrész végére emberelőnybe is kerültünk, szóval biztató volt a kép.

Gólt is fejelt ugyan, de az ilyen szerelései miatt is imádni való a srác

Gólt is fejelt ugyan, de az ilyen szerelései miatt is imádni való a srác

De egy pillanatra időzzünk el Diego Costánál. Bevallom, már tavaly sem értékeltem az ellenfelet hergelő megmozdulásait, amikből idővel egyre több lett. Szándékos arcba nyúlások, könyökösök, taposások, kakaskodások: volt jó néhány sunyi és aljas húzása. Egyre kevésbé volt erőm és kedvem őt védeni, tegnap délutánra pedig végleg elfogytam. Egész egyszerűen nem vagyok hajlandó sorsközösséget vállalni egy ilyen alattomos játékossal. Lehet ő csupa szív, lehet ő házi gólkirály, lehet ő Mourinho szerint a meccs embere, de az én gyomrom akkor sem veszi már be, hogy valakinek az a legfőbb attribútuma, hogy verbálisan és tettlegesen inzultálja az ellenfelet úgy, hogy közben még neki áll följebb. Szóval igen, rúgjatok belém, de én drukkolok a kiadós eltiltásáért.

Emberhátrány helyett emberelőnyben zártuk az első félidőt, így a másodikat már feljavult harci kedvvel kezdhettük. Gabriel kiállításával ráadásul a nyilvánvaló létszámfölényen túl három dolgot is nyertünk: egyrészt kiszállt az alapvetően jól játszó belső védő, másrészt pótlására az idén fogalmatlan Chambers érkezett, harmadrészt a lecserélt Coquelin kiválásával nem maradt valódi romboló az Arsenal középpályáján. Ez pedig elég is volt ahhoz, hogy állandósuljon a jelenlétünk a kapujuk előtt.

A vezető gól igazi fricska volt: egyfelől a Wenger legjobb barátja, egy fiatal francia szerezte, másfelől Fabregas okos és hajszálpontos szabadrúgása volt a gólpassz. Zouma először volt eredményes a bajnokságban, ami beleillik a ’senki se legyen többgólos’ filozófiánkba. A vezetés és a létszámfölény pedig mindenkivel elhitette, hogy ez a rangadó nem csak nyerhető, de innen kötelezően behúzandó is. Fegyelmezetten zárt hátul a védelem, Sanchez kifacsart lövését leszámítva semmi és senki nem keltett riadalmat, miközben mi azért próbáltunk bevinni egy másodikat, még ha többnyire könnyen védhető próbálkozásokból is. Elsősorban Hazard hajtott nagyon a gólért, de Fabregas is meglepően sokszor került lövőhelyzetbe.

A végére aztán szétesett az Arsenal. Az első félidőben még harcos és kombinatív csapatból már az első kiállítás is sokat kivett – olyannyira, hogy térfélcsere után súlytalannak és hitehagyottnak tűntek –, Cazorla második sárgája után pedig már tényleg nem tudtak honnan erőt meríteni. Bő tíz perc altatás és alibizés után azért a hosszabbításban csak lezártuk a derbit egy második góllal, ami ugyan megpattant, de attól még Hazard-é. Rászolgált a belga, látszott végig, hogy többet akar nyújtani, mint amennyit eddig láthattunk tőle.

Görcsoldó

Görcsoldó

Az Arsenal tehát a BL után a bajnokságban is bukott, s Diego Costától függetlenül beszédes, hogy három piros lapot is összeszedtek a héten. Ennél is fontosabb, hogy mi van velünk: nyertünk, otthon, kétszer is! A Maccabi ellen inkább csak a kötelezőt hoztuk pár szemnek kedves extra kíséretében, a tegnapi viszont fontos diadal volt. Két győzelem, két clean sheet, hat rúgott gól – mintha valami elkezdődött volna. Elkezdtük helyre rakni a renoménkat – a Stamford Bridge-en biztosan. Továbbra is az alsó tízben vagyunk ugyan, de például az utóbbi hetekben már formába lendülő Arsenaltól már csak három pont a lemaradásunk. Szerencsére a City is botlott (így már csak a Leicester veretlen), szóval ezek most boldog napok. Továbbra is Blue Is The Colour!

 • Blue One

  MOTM-ben elhangzott véleménye:

  (Gary Lineker: Costa az egyik legirritálóbb focista. Elvileg azt fejtegette valamikor mi van ha iszik, akkor hogy viselkedik…Ez még monokitól is gyenge lenne itthon, hát még ott…)

  Shearer: Én szeretem őt, szeretem,a játékát, az agresszivitását (UGyanakkot azt is elmondta még, hogy ma többször is átlépte a határt és hogy ki lehetett volna állítani)

  Danny Murphy: Costa mindig a határon játszik ( jó példa erre Rooney) és hogy az esetében mindig keményebbe, túlzóan ítélik meg a dolgokat!

  Van ilyen is.

  • Blue One

   Azt is elmondta, hogy sárgát reklamált Costa egyszer és, hogy ez mennyire idegesít. Ezt csak azért írom le, mert Shearer helyesen azt is megjegyezte, hogy az új szabályok értelmében ez sárga.

   Többször akartam már írni, de most végre megteszem. Ezeket az új szabályokat nem veszik egyáltalán figyelembe. Többször is körbevették már í bírót illetve láttam bár borzalmas színészkedéseket is, természetesen büntetlenül… Akkor most minek is hívták fel erre a figyelmet, miért vezették be ezeket a szabályokat?

   Shearer egyébként még azt is megjegezte, hogy a BL meccsen is egy pontrúgás okozta a vesztüket. Murphy is ezt emelte ki, hogy lehet a kiállításokról beszélni, de a pontrúgást ki kell védekezni. Erről valahogy nem beszél senki. Illetve azt is mondták ha jól emlékszem, hogy létszámegyenlőségnél is mi voltunk a jobbak…

   Azt viszont már monoki úr vette észre(!) kivételesen helyesen(!!), hogy ha wengeren múlik, akkor ma sincs kézfogás…és ugye a CS-en is rajta múlott…

 • Blue One

  Még egy utolsó gondolat a Costa ‘ügyről’.

  Én egy ilyen embert szeretnék a csapatomban látni. Egy olyat, aki a falon is átmegy. Nem pedig egy olyat, aki csapatkapitányként (!) és (és védekező középpályásként) kocog vissza egy kontránál, úgy, hogy még a bíró is megelőzi!!

 • lamps8

  Gabriel pirosa törölve, akkor ezek után Costa büntetlenül kinyomhat 1-2 szemet minden meccsen, és csak tapsikolni fogok hozzá. Ha provokálva volt ha nem,attól még odarúgott. Vicc.

  • salsal

   A dolog nem ilyen egyszerű, a pirosat törölték, viszont azért, mert nem hagyta azonnal el a pályát kiállítás után, még elmeszelhetik, most ezt vizsgálják.

   Én már előre látom ennek a kimenetelét, Gabriel kap egy 1 meccses büntetést, Costát pedig simán elmeszelik 3 meccsre. De ne legyen igazam.

   • Blue One

    A dolog pont ilyen egyszerű. Kiállítják mert megrúgott valakit. Majd ezek után törlik a piros lapot? Ennél undorítóbb már nem tud lenni az FA. Mindig azt hiszi az ember, hogy nincs lejjebb, de aztán be látja, hogy téved… Ennek ellenére most azt hiszem, hogy ennél tényleg nincs lejjebb 😀 ( nah jó van, ha FA-tól valaki lenyilatkozza, hogy nem is volt rúgás…)

   • Hát, Costa hármasa már megvan 😐

  • Blue One

   Igen vicc, méghozzá a nagybetűs fajtából! Mi lesz a következő, hogy eltörlik a 3 pontunkat?

 • Blue One

  Eva távozik 🙁

  Chelsea team doctor Eva Carneiro has decided to leave the club – six
  weeks after she was criticised by manager Jose Mourinho.

  Carneiro, 42, had her role downgraded following a row during the 2-2 draw against Swansea on 8 August.

  Chelsea asked her to return to work, but she has decided not to and is now considering her legal position.

  The Football Association is looking into a complaint that Mourinho used abusive or sexist language towards her.

  • Várható volt sajnos. Ezt Jose nagyon elkurta.

   • Rammschein

    Nagyon elcseszte az tény, de a sajtó túltolta a dolgot, és oké, hogy remek szakember, de azért lett felfújva az ügy, mert a formás popsiját olyan sokan tudják bámulni a TV előtt, csak hogy gonosz legyek. Az meg jó vicc, hogy még be is perel minket valszeg, állapodjon meg a fű alatt a klubbal, aztán keressen másik állást, mert úgy is talál ezek után…de nem ő majd még fokozza a cirkuszt a bírósági üggyel, ha lesz… na nekem csak ennyi nem tetszik a dologban.

 • Blue One

  Érdemes megnézni a költő kérdésekkel ellátott tweet-eket…

  https://twitter.com/amadoit

 • Rammschein

  Nem tudjátok, hogy véletlenül, hogy a ligakupa meccset adja-e valami holnap? Én eddig nem találtam semmi erre utaló dolgot.

  • Nem, mert lesznek hétközi fordulók, és a filiszter digi jobban szereti nyomatni a Seriejaaat.

   • Rammschein

    Oh, oké, köszi, akkor nem keresem tovább. 😀

   • babence

    De még csak stream sem lesz, ha jól tudom.. :/

  • Blues555

   Walsall v Chelsea is not being shown live on TV tomorrow but we will have live updates throughout the evening on Chelsea TV.

   Magyarul stream sem lesz elméletileg, ahogyan babence írta lejjebb.

 • Rammschein

  Ja és az alsóbb kommentekre így reagálva, van valakinek valami ötlete, hogy a szemét FA úgy kb. miért csak minket cseszeget ennyire! (biztos, mást is, de minket nagyon sajtóvisszhang alapján). Félnek, hogy még innen is bajnokok leszünk és nem igazán szeretnék? Vagy Mourinho arroganciája cseszi a csőrüket? Vagy netán Abra-papa orosz befolyása, vagy mi a fene lehetne erre egy picit ésszerű magyarazát?

  • mohacsia

   Abra nem egy közkedvelt üzletember
   Mourinho nem egy szimpatikus edző
   A Chelsea nem egy szeretett klub
   Costa pedig nem egy kultúrember

   A tanácsom, hogy szokj te is hozzá, hogy ellenszélben kell hugyozni! 🙂

   • Rammschein

    Igyekszem :), egyébként hasonló dolgokat írtam én is. 😛

 • Costa eltiltásának pozitív oldala, hogy végre egy kicsit lehűtheti magát, mert mostanában még önmagánál is besózottabb volt, másrészt végre megkaphatná az esélyt Falcao, aki szerintem rászolgálna.

  • Rammschein

   Megkaphatná, de csak mint mondjuk Remy cseréje, szerintem Remy jól tolja, már pedig most eredmény kell, nem az, hogy egy új ember hozzászokjon a dolgokhoz. Persze, ha Falcao nem fog játszani, akkor soha nem is fog teljesen beilleszkedni, meg érteni a többieket, de hát valamit valamiért.

   • Én a Newcastle meg a Soton ellen inkább raknám be Falcaot, mint Rémyt. Semmi gond a franciával, de inkább a Tigrist járatnám be.

   • Rammschein

    Van benne ráció, de engem még nem győzött meg annyira, mint téged. 🙂

   • mohacsia

    Én nem bízok benne, hogy ő maradandót fog alkotni.

   • Erre nem tudok mit mondani. Én bízom benne, hogy él a lehetőséggel.

  • WudigessBoi

   Az, hogy lehűtheti magát, számomra kérdőjeles. Amíg Mourinho meccslegjobbjázza, a közönség meg élteti, addig nem fogja úgy érezni, hogy bármin is változtatnia kéne (nem tette eddig sem). Itt előrelépés akkor remélhető, ha megértetik vele, hogy mit és miért csinált rosszul és min kell változtatnia.

   • Rammschein

    Wudi nem hiszem, hogy nagyon megfogják vele értetni, pont azok alapján, amit írtál. Talán szólnak neki, hogy ennyire nem kéne, vagy ezt azért legközelebb ne, de szerintem még ez sem.

   • Nem azt mondom, hogy gyökeresen megváltozik, hanem hogy valamelyest lenyugszik.

   • Endy919

    Nem kell lenyugodnia . Neki ez az egyik fő képessége az mellett , hogy egy kurva jó csatár. Más kérdés kérdés , hogy nincs formában , de ez egy hatalmas képesség , hogy képes leromvolni az ellenfél védelmét mentálisan. Íhy
    Akár mikor simán bent ragadhat egy középhátvéd lesen vagy ideből lenyomják 16on belül és 11es. Bár nálunk az útobbi nem fenyeget. Sajnos.

   • WudigessBoi

    Rohadt büszke lehet erre a képességére, mondhatom…

   • Endy919

    Wudi , most komolyan ? Hatalmas szerepet játszott a győzelmünkben , jóformán ő bontotta meg az Arsenal taktikáját (már ha volt nekik olyan , mert semmi tudatosságot nem fedeztem fel a játékukban ) és itt szidni ? Ne már…

   • bilala

    es akkor most kepzelj el egy bajnoksagot eldonto derbit, vagy pl egy bl elodontot, ahol eszreveszik az uteset/arcbanyulasat es jogosan kiallitjak, ami utan siman kiszop a csapat es oda 1 ev munkaja. akkor is vedheto, sot dicseretre melto lesz amit csinal? vagy inkabb egy buta/folosleges/rohatd idegesito fegyelmetlenseg lesz?

   • Endy919

    Elképzeltem . BL elődöntőben ezt megcsinálta JT.

  • a dolog egyetlen pozitív oldala az az, hogy még Wenger is elismerte, hogy Paulista ‘guilty’, és ezért jogos a piros, de az FA ezzel a döntéssel hülyét csinált belőle is, magából is, meg Deanből is.

   • thiemecsaba

    Ott van a mozdulat, látták is, büntették is, erre eltörlik? Ennél nagyobb hülyét már csak akkor tudna csinálni az FA magából, ha valami meccs végeredményébe belenyúlnának…

  • Es az ajnarozott Guardiola padoztatja folyamatosan, csatar nelkul jatszik..

   Beallt, 5 perc utan meglotte az elso goljat, es meg 9-ig tartott beloni az 5-iket is:D

   • thiemecsaba

    Azért valljuk be, hogy a történelem során sem sok csatár vert 9 perc alatt 5 gólt! Kellet ide sokmindennek a tökéletes együttállása…

   • egyértelmű, nem vitatom, ettől még Pep egy pöcs, hogy padoztatja, és ha Guardiola nem lépe le az idény után, Lewa menne, szurkolóik nagy bánatára.

 • WudigessBoi

  Kösz mindent, Eva!

  • Nem mintha a klub erőssége lenne a kommunikáció, de én hivatalosat még nem olvastam eddig a távozásról.

   • WudigessBoi

    Viszont a BBC-től a SkySportson át Mirrorig mindenki lehozta, hogy elment.

 • Easylife

  Costa eltiltàsa màr elkezdődik a mai meccsel ugye?

  • Blue One

   Igen. ma már le is tölt egyet.

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com