Blog bejegyzés

A Galaktikusok elleni első felvonás

Bejutottunk európa legjobb négy csapata közé, de nem szabad ennyivel megelégedni, nagyon közel állunk hozzá hogy megismételjük a 2012-es csodát. Rengeteg a hasonlóság az említett szezonnal, akkor is az edzőváltás hozta el a fellendülést, akkor is egy portugál csapaton jutottunk túl a negyeddöntőben majd szintén egy spanyol ellenfelet kaptunk, ráadásul akkor is mindenki teljesen esélytelennek gondolt minket, mégis megmutattuk a világnak hogy kiváló csapategységgel, hatalmas világsztárok nélkül is el lehet hódítani a BL trófeát. Mert hiába volt Drogba, Lampard és Terry, már mindhárman túl voltak pályafutásuk csúcsán.

A jelenlegi csapatból talán csak Kanté az aki igazi világklasszis és el lehet róla mondani hogy a világ bármelyik csapatában kezdő lenne. A többiek vagy még, vagy már nem számítanak ebbe a kategóriába. Az ellenfélnél sokkal több a nagy név, mégsem érzem azt hogy több esélyük lenne a továbbjutásra. Tuchel ugyanis átlagos képességű játékosokból is sikeresen összerakta a világ jelenleg talán legjobb védelmét, ami képes lehet a Real rohamainak visszaverésére. És a Madridi csapat Ronaldo távozása óta igen csak visszaesett a helyzetek gólra váltásának terén, mivel a korábban 7 éven át zsinórban legalább 100 gólt szerző csapat a portugál távozása óta 70 fölé sem jutott és jó eséllyel idén sem fog. Ezzel szemben a védekezésük feljavult, olyannyira hogy az ellenünk 6 védővel bekkelő városi riválisuktól is csak 2 góllal állnak rosszabbul ezen a téren. Ez nyilván a semleges szurkolóknak semmi jót nem vetít előre, mivel várhatóan nem a szép játéké lesz a főszerep, hatalmas taktikai csatára lehet számítani és az is benne van a pakliban hogy egy gól nélküli döntetlen lesz a vége. Bár ez nem tudom kinek lenne jobb, mert az az érzésem hogy az idegenben lőtt gólnak ebben a párharcban különösen nagy jelentősége lehet. Bízzunk benne hogy Mount betalál, vagy esetleg Werner úgy botlik bele a labdába hogy az bepattanjon a kapuba.

A kezdőcsapatot tekintve a hétvégi kezdőhöz képest sok változtatásra nem számítok. A védelemben lehet egy kis változtatás, abban az esetben ha Azpi vissza kerül a helyére akkor Christensen vagy Silva a padra kerülhet. Ez esetben vélhetően James lenne a jobb oldali szárnyvédő, míg a másik oldalon Chilwell helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik. A dupla hatos sem fog változni, mivel Kovacic még nem épült fel így szinte biztos hogy marad a Kanté-Jorginho duó középen. Pedig a horvát biztos hogy 110%-on pörögne volt csapata ellen. A támadó szekcióban Mount helye fix, a másik két hely kiadó. Itt lehet még egy kis variálás, bár nagyon remélem hogy nem hamis 9-essel akarunk próbálkozni. Werner megtörte a gólcsendjét hétvégén, nagyon agilisen játszott, igaz kihagyott egy nagy ziccert de így is ő lett a meccs embere. Ha ez nem ad neki lendületet akkor semmi. Ha úgy nézzük ezzel a góllal beérte Abrahamet a házi góllövőlistán, viszont az igazsághoz hozzátartozik hogy az angol fele annyi játékperc alatt hozta össze ezt a 6 gólt. A német a várható gólokat tekintve 11-nél kellene hogy járjon, de a befejezésekkel hadilábon áll idén. Ezt mi sem szemlélteti jobban, mint hogy a bajnokságban feljött a 2. helyre a kihagyott ziccerek tekintetében. Ha már a gólszerzés nem megy neki, cserébe legalább a társait jól szolgálja ki, 9 gólpasszával a bajnokság legjobbjai között van. Ziyech az akivel az utóbbi időben nagyon jól megértik egymást, 2 kulcsfontosságú mérkőzésen, az Atletico és a City ellen is a marokkóival rúgatott gólt Timo.

Tuchellel ellentétben Zidane vakarhatja a fejét a kezdő csapat összeállításánál, mivel a fél védelme hiányzik. Nem léphet pályára Ramos, Mendy és Valverde sem, ráadásul Hazard is csak most tért vissza a sokadik sérüléséből. Eden számára sajnos nem úgy alakult a madridi kaland ahogy ő szerette volna, sajnálhatja hogy nem maradt London kék felén. Egy másik volt játékosunkkal is farkasszemet nézünk, Courtois személyében aki a távozásának körülményei miatt jó pár szurkolóval megutáltatta magát. Nagyon nagy elégtétel lenne számomra hogy ha egy potyagólt összehozna ma.

A két csapat közös múltja nem túl jelentős, mindössze 3 tétmeccset játszott egymással a 2 csapat, ezeket is az előző évszázadban amikor még nem számítottunk top csapatnak. Igaz jó szájízzel emlékezhetnek ezekre akik már éltek ekkor, mert mindkét párharcból mi jöttünk ki győztesen. Ne szakítsuk meg ezt a szép hagyományt és vegyük sikeresen ezt az akadályt is. Mindenkinek jó szurkolást kívánok. KTBFFH

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com