Blog bejegyzés

A bajor fejtörő

Múlt héten megkezdődött az idei BL egyenes kieséses szakasza, és sok csapat már le is játszotta az első meccsét. A négy versenyben lévő angol klub közül a Liverpool idegenben kapott ki az Atletico Madrid csapatától, míg a londoni rivális Tottenham hazai pályán szenvedett vereséget a Lipcsétől. Holnap a Manchester City megvívja a forduló talán legizgalmasabb párharcát a Real Madrid otthonában, de előbb ma este 9-kor rajtunk a sor, hogy bizonyítsunk, amikor is hazai pályán fogadjuk a Bundesliga jelenlegi első helyezettjét, a Bayern Münchent.

A párharc korántsem idegen egy Chelsea szurkoló számára sem: gondoljunk csak például a 2012-es Bayern ellen vívott BL döntőre, mely a kékek első és az óta is egyetlen Bajnokok Ligája győzelmével zárult, ráadásul Lampardék a müncheniek hátsókertjében, az Allianz Arénában tették föl a pontot az i-re. Egy 2005-ös BL negyeddöntő is eszünkbe juthat, amikor a bajorok legyőzésével kerültünk az elődöntőbe egy igen szoros párharc után. Tétmérkőzésen egyébként pont a BL győzelem utáni évben, 2013-ban találkozott a két csapat, amikor a Szuperkupában csapott össze Európa két legrangosabb kupasorozatának győztese (itt egyébként a bajorok győzedelmeskedtek).

A 2012-es BL döntő utolsó pillanatai

Azóta sok idő eltelt, és nyugodtan kijelenthetjük, hogy mindkét csapat élt már szebb napokat. Ennek ellenére a ma esti összecsapás mindenképp az érdekesebb és szórakoztatóbb nyolcaddöntős meccsek közé tartozik, még pártatlan szemmel is. Objektívan talán nem mi vagyunk a párharc esélyesei, a Bayern elvégre is sokkal jobb formában van és magabiztosabban is játszik, míg a Chelsea teljesítménye meccsről meccsre egyre ingadozóbb. Ennek ellenére azonban nem lehet leírni a mieinket, akikben valószínűleg óriási bizonyítási vágy lesz ma este, és ez remélhetőleg a pályán mutatott játékban is meg fog mutatkozni. Elvégre is, annak idején 2012-ben, a BL döntő előtt is mi voltunk a kevésbé esélyesek, mégis a klub történelmének egyik legszebb napját élhettük meg azon a májusi estén.

Ront a helyzeten, hogy nálunk már hónapok óta hiányzik Pulisic, és a Manchester United elleni múlt heti rangadón sajnos Kante is lesérült, illetve sérülés miatt CHO sem lesz bevethető ma este. Eközben a bajoroknak csak Perisic és Süle hiánya okozhat hasonló fejtörést, így sérültek terén ők azért jobban állnak. Bár Abraham edzett a többiekkel tegnap, a kezdőben való szereplése továbbra is kérdéses. Éppen ezért, a szombati jó teljesítménye után nem lennénk meglepődve, ha Giroud újra ott lenne a kezdőben, míg Tammy csereként állna be a második félidőben. Szintén jó hír, hogy Pedrora is számíthatunk, aki a Spurs ellen egy kisebb sérülés miatt nem játszhatott, illetve a nagyon sokak által várva várt Ruben Loftus-Cheek is benne lesz a keretben. Az egyetlen kérdés, hogy vajon lehetőséghez fog-e jutni?

Loftus-Cheek felépülését nagyon régóta vártuk. Vajon bedobja őt Lampard egyből a mély vízbe?

Én azt mondom, legyünk optimisták! Az talán egyértelmű, hogy Lampard számára fontosabb a bajnokságban a top 4 bebiztosítása, de ugyanakkor ez a mérkőzés kiváló lehetőséget adhat fiataljaink számára, hogy a nemzetközi grundon is megmérettessék magukat. Az is igaz, hogy bár a bajorok kemény ellenfélnek számítanak, kaphattunk volna még keményebbet is, így sorsunk a saját kezünkben lesz. A hétvégi, Spurs elleni rangadó után egyébként is van okunk a bizakodásra, mert bár a clean sheet már megint nem jött össze egy balszerencsés öngól miatt, a csapat játékán egy olyan magabiztosság és bizonyítási vágy látszódott, amire már régóta nem volt példa. Lampard mind a négy taktikai változtatása sikeresnek bizonyult (név szerint Barkley, Alonso, Mount és Giroud) és így sikerült másodszorra is legyőznünk Mourinho gárdáját.

Reméljük ma is így fog örülni Lamps a pályán látottaknak

A ma esti meccs legjobb forgatókönyve mindenképp egy kapott gól nélküli győzelem lenne; ez majd legfőképpen a mi védelmünktől (esetlegesen kapusunktól) fog függeni – na meg persze attól, hogy Lewandowski  a gólvágó cipőjét veszi-e föl a meccs előtt. Mindenesetre, aki a tévéképernyő előtt fogja követni a történéseket, az kapcsoljon oda szokásos időben, este 9-kor a Spíler 2-re és szurkoljunk együtt a csapatnak! KTBFFH!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com