Blog bejegyzés

6ástalan kn0ws

Gonosz a cím, elismerem. De a labda is magas volt. Nem is oly rég hogy megkaptuk odaátról, hogy Mourinho mekkora egy morális hulladék, csapata pedig hogy gyilkolja ezt a szép játékot, bezzeg Wenger maga az erény, az Arsenal pedig vegytiszta, őszinte támadófutballjával hogy állja a sarat a modern futball züllöttségével szemben. Hát most lett légyen csattanós válasz. Elmélkedés alább.

Wenger ezredik meccsére megkapta csapata valaha volt egyik legsúlyosabb vereségét, szóval ünnep finoman szólva sem lett a millenniumból. Sajnálom a franciát, mert nem ezt érdemelte: őt tartom a PL több mint két évtizedes gazdag históriájában az egyik legfontosabb karakternek, aki előtt illik kalapot emelni. De hát erre a pályára lépők nem lehetnek tekintettel (csak egy példa: Ferguson is egy már megnyert, 5-5-re végződő meccsel vonult vissza). Meg amúgy is: alapvetően saját játékosainak kellett volna úgy felszívniuk magukat, hogy még csak véletlenül se fordulhasson elő, hogy mesterük egy ilyen jeles nap alkalmával szégyenben marad.

Mert ebben a meccsben valahogy benne volt az az Arsenal, amit az utóbbi években megszokhattunk. Megpróbálták a saját játékukat játszani, ami nagyon nem jött be. Wenger pedig teljesen tanácstalanul állt ott a dolog előtt: a fejét vakarta, a negyedik játékvezetővel pörölt, a kulacsát csapkodta, üveges szemekkel bámult ki magából – gyakorlatilag mindent, amiből a pályán lévő játékosai semmi erőt nem meríthetnek. Merthogy ők meg összeomlottak a nyomás alatt, vezér nélkül botorkálva se nem támadtak, se nem védekeztek. Hiába van látszólag jól összerakva ez a csapat, a nagy csatákban rendre elbuknak. Idén legalább az FA kupát van esélyük megnyerni (bár amilyen gonosz a világ, a végső győzelmi oddsuk szerintem most kezd csak emelkedni), de a BL-ből zsinórban sokadszor buktak ki idejekorán, bajnoki reményeikről pedig mindent elmond, hogy a három riválisuk otthonában 17 (!) gólt kaptak.

Erős kontraszt

Erős kontraszt

Mourinho győzött (mit győzött, csapata leigázta ellenfelét), mégsem volt semmi arcoskodás a részéről. Végigtámadtuk a rangadót és bárhány gólnál is jártunk, a mi következő találatunk sokkal inkább benne volt a pakliban, mint a szépítés. Menedzserünk a végén meg sem várta a hármas sípszót, amivel – feltételezem – az volt a szándéka, hogy a lefújás utáni nehéz pillanatokban ne kényszerítse az „ünnepeltet” kényelmetlen formaságokba a kamerák kereszttüzében. Nyilván ennek is képes lesz valaki olyan értelmezést adni, hogy ez a felfuvalkodott hólyag leszarja az etikettet és képtelen a kezét nyújtani kollégája felé, de ezzel már tényleg nem kívánok vesződni.

Mourinho szerint már a második, nálam inkább a harmadik gól után dőlt el végleg a rangadó. Érdekes egy eset volt a kezezés, de főleg az utána lejátszódó jelenetsor. A lassításokon nem csak az látszott, hogy Oxlade-Chamberlain bemutat egy kapusbravúrt, hanem az is, hogy vakkettő partjelző rohadtul nem lenget semmit, nem véletlen, hogy Marriner is csak jelentős fáziskéséssel reagálta le a történteket. Meggyőződésem, hogy nem is látott semmit a bűntettből, ergo vakon fújta be a büntetőt és vette elő a piros lapot is. Ez önmagában bátor döntés volt, amiért elismerésem, az más kérdés, hogy a metódus harmadik harmada (1. a büntető befújása, 2. a piros lap elővétele, 3. annak felmutatása a bűnösnek) totálisan mellé ment, amivel persze most közröhej tárgya ő is és a sorozatosan kapitális hibákat vétő komplett angol bírói kar is.

Fair playnek épp nem mondanám...

Fair playnek épp nem mondanám…

Persze elkerülhető lett volna a botrány, ha Oxlade-Chamberlain nem próbálja meg elsunnyogni a kezezését és nem hagyja teljesen belekavarodni az ítéletbe a bírót, vagy ha a társak vehemense(bbe)n reklamálnak, ugyanis tudtommal bármely ítélet megváltoztatható addig, amíg a játék (ez esetben a büntető elvégzésével) újra nem indul. Nem így történt, így viszont Marriner rútul lejáratta magát az esettel. Az, hogy az egója és a megítélése hogyan sínyli majd meg mindezt, nem érdekel különösebben (azóta persze kiderült, hogy már a hétvégén vezethet meccset a PL-ben), azért viszont sajnálom, mert alapvetően jól bíráskodott, mutatja ezt az is, hogy a góljaink zöme lesgyanús helyzetből született, de ő ezeket helyesen rendre megadta, pedig Oscar első gólja vagy Szalah találata is centiken múlott.

Egy rövid bekezdés erejéig hadd méltassam – az általam amúgy nem túlságosan szívelt – Eto’ot is. Idejövetelekor az hagyján, hogy lelkes nem voltam, de nem is vártam tőle sokat. Attól tartottam, hogy nem csak idős már és futballkurva, de a mahacskalai kitérő után egy évre idecsábulva esélye sem lesz a csapat hasznára válni. Ehhez képest most egymás után lövi a fontos vezetőgólokat, s nem mellesleg betalált már a Poolnak, a Unitednek, a Tottenhamnek és az Arsenalnak is. A szezon első felében inkább szerencsés és lesipuskás találatok kötődtek a nevéhez (lásd például Schalke hazai), de most már egymást érik a kikapart gesztenyék is.

Eto'o kezdi meghódítani magának a Stamford Bridge-et

Eto’o kezdi meghódítani magának a Stamford Bridge-et

Ami a csapatot illeti, most a legfontosabb az, hogy ne essünk abba a hibába, hogy idő előtt leeresztünk. Nagyon fontos meccset húztak be a srácok, de ezzel csak az Arsenalt sikerült lekoptatni, a Liverpoolt és a ManCityt nem. A három hátralévő hazai találkozón (Stoke, Sunderland, Norwich) már csak nem esik bántódásunk, viszont a végső sikerhez idegenben (Palace, Swansea, Liverpool, Cardiff) sem engedhetünk meg magunknak túl sok botlást, miközben a riválisok bukásáért is illene fohászkodni néhanapján.

Nekem ez a megnyert rangadó azt bizonyítja, hogy igenis jogos az igényünk Anglia futballtrónjára. Idegenben ugyan több ízben is visszaköszönt a jóaziksz mentalitás, de saját szentélyünkben meggyőzően jöttek a három pontok. Mourinho jó tanár, ez látszik, nyilván beleverte alaposan a fejekbe, hogy mi kell ahhoz, hogy a végén mi örüljünk. Alapvetően a saját feladatunkra kell koncentrálni, s behúzni a hátralévő 21 pontból minél többet. A többi meg remélhetőleg jön majd magától. Addig is Blue Is The Colour!

 • Jó magas labdát sikerült lecsapni! :))
  Amúgy meg, mint előre jeleztem, a Galata elleni meccs volt a vízválasztó szerintem. Ott eldőlt, hogy JM fel tudja-e pörgetni a srácokat a megfelelő hullámhosszra. Most meg az a dolga, hogy fenntartsa, esetleg fokozza az éberséget és a pörgést, mert meg lehet ez a bajnokság. Ahhoz képest, hogy hogyan játszodtunk az ősszel, én már most elégedett vagyok az ez évi teljesítménnyel! 🙂

 • zenzo

  Először úgy gondoltam, hogy megtartom a beharanghoz, de aztán mi van, ha nem én írom 🙂

  Szóval: azért hosszú út vezetett idáig, és ahogy CSET is mondotta volt itt előttem, főként az őszhöz képest szembetűnő a változás. Jól rangadóztunk idén, de a ManU elleni 0-0-tól jutottunk el a Pool elleni 2-1, a ManU elleni 3-1, csirkés 4-0, most pedig ágyús 6-0-ig… (reszkess Pool). Mert igen, nagy meccsekre rohadtjól pörgünk fel. Viszont, fejlődni kell abban, hogy az alsó házzal szemben is be tudjuk húzni a meccseket. Ma hétközi forduló van, ami bennünket csak olyan szempontból érint, hogy pályára lépés nélkül tehetünk lépést előrefelé, viszont a hétvégén a 17.-hez látogatunk. Ha azt mondtam a rangadó előtt, hogy ezt most muszáj, hát azt meg pláne.

  • wudigessboi

   Oda-vissza City-verés is volt még ottan:)

 • GFZ

  Szánalmas ez a nyálverés. A kékeknek szurkolok már jópár éve, amikor még középcsapat voltak. Azóta eltelp pár év és változott a világ. de nem fogok másnak szurkolni és cserélgetni a kedvenceimet mint egy zoknit. Itt pusztán arról van szó, hogy savanyú a szőlő. Jópár év frusztrációja, hogy az ágyúsok minden évben a jövő csapatát építik már 10 éve, és semmi eredménye nincsen. DE ha itt kötött volna ki Mata, akkor minden puzzledarab a helyére került volna és megállíthatatlan lenne London arrogáns fele. A szemét Chelsea, meg nem annak adta el az egyik játékosát, aki megfizette? Hallatlan.

 • Cech01

  Valahogy nem tudom sajnálni az Arsenalt azóta a Mou-gyalázó poszt óta. Bár az is annyira erőltetett volt és szánalomra méltó volt, hogy nevetés fog el, ahányszor rágondolok… Nyilván José irányította Matát a MUhoz edzői rendelettel, a spanyolnak beleszólása sem volt, hova akar menni 🙂
  Ilyenkor derül ki igazán, hogy mennyit ér az Arsenal nagy csapatok ellen: 3 meccs kapott 17 gólt. Biztos ez is José miatt 🙂

  Eto’o-t pedig nagyon megszerettem. Nem hittem volna, hogy a dagesztáni kalandozások után ennyire motivált lesz. Én azért itt tartanám még egy évig, bőven hasznára lehet a csapatnak.

  • zenzo

   Jó hát most értitek, én is utálnám, aki mindig szarrá ver… 🙂 2 Arsenal átok volt az Abra érában, az egyiktől nagy nehezen megszabadultak, de Drogba még maradt, aztán mire az elefántcsontparti is távozott, visszatért JM. Én is frusztrált lennék. Közben már végre megérezhették, milyen bennünket elverni, erre most megint ez…

 • Wenger biztos Mataval képzelte el az atombiztos védekezés fogalmát az Arsenalnál! :))
  na jó na, ezt nem hagyhattam ki 😀

 • gorkaf78

  Na, szurkoljunk ki egy MU győzelmet a City ellen, most kezdődik a meccs…

  • Gabor1092

   eddig nem áll túl jól a meccs 😀

   • zenzo

    Így bízzon az ember a vörösökben… ehh, ezt sem úszták meg 3 alatt. Remélem Mata boldog.

    Update: közben a másik vörösök ismét adtak a sorsnak egy pofont, Flamini röhejes 90+ perces öngóljával 2:2 a Swans ellen.

   • gorkaf78

    Asszem gyakorolnom kell még a MU-nak szurkolást, ez most nem jött össze… Remekül kezdtek, nem? Első perc: City gól. Na mindegy, reménykedjünk, hogy a bugyikékek is botlanak még, csak az a baj, hogy nem elég, ha csak egyszer.

   • zenzo

    “Asszem gyakorolnom kell még a MU-nak szurkolást, ez most nem jött össze…”

    Háháh :)) Neeem kellett nekik sok ja, Mojzi új rekordot hozott megint: leggyorsabb vendéggól az OT-n… 43 sec

    Igen, a City-nek meg másfél meccs bukta kell.

 • Endy919

  Bajnok a City! 🙁

  • zenzo

   imádom a kincstári optimizmust 😉

  • wudigessboi

   Korainak érzem még a tamáskodást.

 • trueblue05

  Régen imádtam amikor kikapott a United, függetlenül attól, hogy az nekünk jó volt, vagy sem. Ma meg rohadtul felidegesít. Méghozzá az, hogy őket abszolút nem idegesíti fel az, hogy a legnagyobb riválisuk lesimázza őket az OT-n. Szégyen és gyalázat.
  Még nem bajnok a City, várjuk ki a végét.

 • most komolyan ettől a MU tól vártátok, hogy megverje a cityt? :)) én megtettem a cityt 30 ajróval, annyira látványos egyiknek a szar játéka, meg a formán kívülisége ellentétben a másik bombasztikus formályával és hengerlő játékával!

 • Lavid Duiz

  A fenti íráshoz: José máskor sem várja meg a meccs végét, ha a végeredmény már borítékolható. Úgyhogy ez a mostani “lelépés” sem Wenger miatt volt. Egyébként nekem nem tetszik José-nak ez a szokása. De hát ő sem tökéletes. 🙂

 • Frenky54

  Tegnap este néztem a Pool-Sunderland meccset. A Pool taktikája nagyon egyszerű volt:több gólt rúgni ,mint az ellenfél(persze ez mindenkinél “ül”). Gondolom ezért volt mostanában gól gazdag, adok-kapok mérkőzése….A támadó szekciója – középpályája – erős, és emiatt nem fordítanak elég figyelmet a védekezésre, hasonlóan az Arsenalra. Gerrard mélyen hátul játszik a védekezésre összpontosítva, és nem fut már annyit mint korábban láthattuk. Egy szó mint száz, megfelelő védekezéssel, és gyorsa kontrákkal meglephetjük őket.

 • Efra7

  Nekem meg most esik le, hogy nem látom a PSG elleni első meccset! 🙁

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com