Blog bejegyzés

5 ok, amiért érdemes még küzdeni

0515 wba-chelsea1Szerintem tévhit, hogy ami már eldőlt, az nem lehet szórakoztató. A bajnoki címünk már fix, de tényleg nem gondolom, hogy emiatt nem lehet megtalálni a szépet a meccseinkben. Túl azon, hogy ha játszik a csapat, ott a helyünk, legyen bárki az ellenfél vagy bármi a tét, még össze is szedtem nektek öt okot, amiért érdemes továbbra is szurkolnunk (a csapatnak pedig harcolni). Ezek következnek alább.

1) 90 pontos álomhatár: Ahogy a kiesőzónában a 40, úgy a bajnoki aranyért vívott harcban a 90 pontra lehet azt mondani, hogy lezár minden vitás kérdést. Olyannyira, hogy ezt még a végső győztes sem sűrűn ugorja meg, legutóbb a Manchester United ért el ennyit a 2008-2009-es idényben Nekünk kétszer sikerült túllépni ezt a bűvös limitet, mindkét alkalommal Joséval: 2005-ben 95, rá egy évre pedig 91 pont állt a nevünk mellett. Jelenleg 84 egységet gyűjtöttek a srácok, szóval győzni kell ahhoz, hogy idén is kilencessel kezdődjön a pontszámunk a bajnokavatón.

Utoljára 2006-ban volt meg a 90 pont

Utoljára 2006-ban volt meg a 90 pont

2) Tartsunk tízen kívül minden üldözőt: Jelenleg 11 van köztünk és a második City között, s nem bánnám, ha ez így is maradna. Akárcsak a 90 megszerzett pont, úgy a tíznél nagyobb fór is elhallgattathatna minden szkeptikust. Ráadásul kifejezetten kellemes érzés úgy rápillantani a tabellára, hogy a címvédő és a nagy szájhős kihívók ilyen távolságból kullognak utánunk.

3) Idegenbeli mérleg: Azt a két vereségünket, amit eddig a szezon során elszenvedtünk, idegenben mérték ránk. Hazai pályán és vendégségben is a mieinké a legjobb mérleg, s különösen az komoly előrelépés, amilyen stabilan hozzuk a pontokat a Stamford Bridge-től távol. A Tottenham elleni fiaskó óta 19 pontot szedtünk össze a maximális 21-ből, szóval tényleg nem lehet panasz a srácokra. Csak a West Bromwich otthonában nem játszottunk még, ne rontsuk el a fantasztikus szezont egy blamával!

4) Bizonyíthatnak a perememberek: Bajnoki címmel a zsebben már José is szívesebben nyúl eddig mellőzött játékosaihoz, amit részben a kényszer szül, de akkor is. Filipe Luis, Zouma, vagy Loftus-Cheek sem vallott szégyent, s ha igazak a hírek, a West Brom ellen tovább nyílhat Mourinho bőségszaruja. A beszálló perememberek jó játékával mindenki nyerhet: ők játékperceket és egy esetleges fényesebb karriert, menedzserünk alternatívát a favorizált alapjátékosok helyén, mi pedig egy nem unalomba fulladó mérkőzést.

Vasárnap nem győztük dicsérni

Vasárnap nem győztük dicsérni

5) Meg kéne törni a Hawthorns átkát: Villas-Boas és Di Matteo is itt vezette utoljára bajnokin a Chelsea-t (mindketten vesztettek), tavaly pedig Mourinho is csak egy lapos és dühítő döntetlenre volt itt képes. Nem szerencsés sokáig halogatni a rossz szériák megszakítását, mert egy idő után már a puszta ténytől görcsös lesz mindeni. A szezon vége – amikor már mindkét csapat tét nélkül játszhat – remek alkalom arra, hogy levegyük magunkról a rontást.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com