Blog bejegyzés

10 emlékezetes dolog 2017-ből

A 2017-es évre való visszatekintés már december utolsó napjaiban elkezdődött, de úgy alakult, hogy január első napjára is átcsúszott. Sebaj, így legalább volt egy kis kontinuitás. Aki régóta követ minket, tudja, hogy mi következik most, talán már kicsit várta is: alább jön 10 emlékezetes dolog az óévből.

 

 

 

Bajnoki cím: Bár a 13 mérkőzéses győzelmi szériánk 2016-hoz köthető, a munka gyümölcsét idén arattuk le. Magabiztosan, megérdemelten, nagy fölénnyel nyertük meg a Premier League-et. Hatodszor lett a csapat angol bajnok, a megszerzett 93 pont pedig a második legtöbb mind a liga, mind a klub vonatkozásában. Conte újonc edzőként ért fel a csúcsra, zsinórban háromszor lett a hónap menedzsere, mi adtuk az év játékosát (Kanté), oda-vissza vertük a Manchester Cityt, 4:0-ra léptük le a Bridge-re visszatérő Mourinhot és csapatát, de örök emlék Batshuayi gólja is a WBA ellen.

Az év talán legboldogabb napja volt

Visszatérés a BL-be: Zsinórban 13 BL-ben töltött szezon után kényszerültünk egy év kihagyásra 2016-ban, s bár megvolt a dolog bája (hogy mást ne mondjak, kettős terhelés hiányában ellenállhatatlanul roboghattunk a bajnoki címig), azért valljuk be, hiányzott. Hiszen mégis csak itt a helyünk a legnagyobbak között. Kaptunk is egy kemény csoportot, amiben az újonc Qarabag és az utóbbi évek alapján a közvetlen elitbe felkapaszkodó Atlético Madrid előtt kiharcoltuk a továbbjutást, viszont a Roma a jobb egymás elleni miatt előttünk végzett. „Jutalmunk” tavasszal a Barcelona lesz.

Elbukott kupadöntő: A mámorító pillanatok totális inverze volt az a bizonyos május 27-ei délután. Egyértelmű esélyesnek számított csapatunk (bajnoki cím és gálakezdő itt, top4-ből kiszorulás és hiányzó kulcsemberek ott), ehhez képest végig az Arsenal akarata érvényesült. Wenger legényei elszántan és sikerrel harcoltak az oddsok ellen és fájdalom, de megérdemelten múlták felül az indiszponált bajnokot. 2002 után buktunk ismét FA kupa döntőben (akkor is az Ágyúsok ellen), s bár azóta nyertünk négyszer is, az érzés ettől függetlenül pocsék volt.

Megnyert rangadók: Bár értek minket kudarcok is, volt, hogy hármasával jöttek a pontok a közvetlen riválisok ellen. Tavasszal az Arsenalt és a Cityt kaptuk el a Bridge-en, ősszel pedig mi nyertük az első bajnokit a Wembley-ben (a Tottenham vendégeként). Az utolsó ilyen sikerünk a MU legyőzése volt: remek szellemben, nagyszerű játékkal, megérdemelten győztük le a Vörös Ördögöket. Egyedül Kloppék „úszták meg”: itt tartózkodása alatt csak a Pool ellen nincs bajnoki sikere Conténak (azért a 21/22 így sem rossz).

Morata legfontosabb gólja

Gólgálák: Magabiztos, többgólos győzelmekből 2017-ben sem volt hiány. Ami az év első felét illeti, a bajnoki menetelés során a King Power Stadiumból és a Goodison Parkból is 3:0-lal tértünk haza, míg odahaza négy, illetve öt lőtt gólos meccsünk is volt, no meg az a bizonyos FA kupa elődöntő a spúrok ellen. Szerencsére az új idényben is kinyílt olykor a gólzsák: a Qarabag két meccsen tízet kapott a BL-ben, néggyel nyertünk a Stoke és a West Brom vendégeként, ötöt rámoltunk be a Nottinghamnek a ligakupában és ne feledjük az évzáró kiütést sem (5:0 a Fazekasok ellen).

Nagy gólok: Szerencsére a legnagyobb nélkülözés idejéből is össze lehet kaparni pár emlékezetes találatot, hát még a 2017-es évből! Matics rakétája az FA kupa elődöntőjében, vagy Hazard Arsenalt szomorító szólógólja az évtized top10-jébe is jó eséllyel bekerül majd. Pedronál viszont nagy dilemma, melyik volt a legnagyszerűbb: az Everton, a Watford vagy a Qarabag elleni. Ugyanígy nehéz választani Marcos Alonso esetében is, hiszen hármasunk a Tottenhamet és a Southamptont is parádés szabadrúgásgóllal keserítette. De az új fiúk is kitettek magukért: Zappacosta a Qarabag, Drinkwater pedig a Stoke ellen szerzett káprázatos találatot – nem mellesleg mindkettejük első góljai voltak ezek a Chelsea-ben. Ja, meg David Luiz Roma elleni dugója sem volt piskóta!

Az év egyik legszenzációsabb gólja

Conte és a renitensek: Sosem szerencsés, ha a menedzser és egy futballista vagy futballisták közti viszony elmérgesedik. Több korábbi edzőnkről is úgy hírlik, hogy játékos-uralom gyűrte maga alá, vagyis nem új keletű ez a jelenség mifelénk, de pár hónapja a Bayernnél is vállaltan azért tették lapátra Ancelottit, mert kikövetelték azt az öltöző hangadói. Contét viszont keményebb fából faragták: ha indokoltnak látja, a csapat kulcsembereit is leordítja a tíz körméről és nem rest az ellenállókból kegyvesztetteket kreálni. Diego Costával még januárban különbözött össze, s bár a nézeteltérést ideig-óráig félre tudta/tudták tenni, eljött a pillanat, amikortól a brazíliai spanyol persona non grata-ként várta a mentőövet Madridból. Conte haragja David Luizt is elérte: harmincasunk a Roma elleni fiaskó után húzta ki a gyufát, azóta másodrendű polgár és nem lennénk meglepődve, ha a sérüléséről szóló diagnózist nem (csak) az orvosi szobában állapították volna meg. Persze sok az ismeretlen az egyenletben, de kívülállóként olaszosan filmszerű Don Antonio hatalmának megszilárdítása.

John Terry távozása: Ha volt nagy távozója a 2017-es évnek, akkor az egyértelműen John Terry. Több mint húsz évig állt a Klub kötelékében, 717 mérkőzést játszott le a csapat színeiben (ennél többig csupán Ron Harris és Peter Bonetti jutott házon belül), ezeken 67 gólt szerzett. A bajnokságban 492-szer szerepelt és 41 találatig jutott, amivel ő a legeredményesebb hátvéd a PL történetében. Karrierje során 582 alkalommal viselte a karszalagot és ő lett az első, aki öt bajnoki címig jutott csk-ként. Nyert 5 bajnoki címet, 5 FA kupát, 3 ligakupát, 1 BL-t és 1 EL-t. Ezek olyan káprázatos számok, amik előtt képtelenség nem tisztelettel és mély elismeréssel adózni. A klubtörténet egyik legnagyobb alakja nem hagyott fel az aktív játékkal, az Aston Villában folytatta.

A legfájóbb távozó

Michael Emenalo távozása: Az 52 éves nigériai szakember távozásának bejelentésekor inkább volt fieszta hangulat, mint búslakodás, de azt, hogy hiánya mennyit ér, egyrészt nem is láthatjuk át pontosan, másrészt nem is most fog eldőlni, hanem csak hónapok, vagy akár évek múlva. Assistant-ként került a Chelsea-hez 2010-ben, 2011-től lemondásáig pedig Technical Director volt, ő irányította a játékos-kiválasztást és az akadémiai programokat. Munkásságát nem lehet csak pozitívan vagy csak negatívan értékelni. Tevékenysége révén olyan játékosok kerültek a Klubhoz, mint Mata (23,5 millió font), Hazard (32 millió font), Azpilicueta (6,5 millió font) vagy Kanté (30 millió font), no meg rengeteg olyan sokra hivatott fiatal, akik aztán nem nálunk futottak be karriert. Persze a mérleg másik serpenyőjébe is bőven jutottak túlárazott futballisták, illetve olyanok, akiknek nem vettük sok hasznát, de jó pár elszalasztott lehetőség is felróható a nigériainak.

Steve Holland távozása: Emenalohoz képest kevésbé töltött be rangos posztot és a búcsúja sem keltett akkora feltűnést, de úgy gondolom, megérdemli a megemlékezést. 2009-ben került a Chelsea-hez és két évig a Reserves menedzsere volt. 2011-től dolgozott assistant manager-ként, a Mourinho és Hiddink közti intermezzót pedig caretaker managerként hozta le. Nem kis dolog, hogy több, egymástól távoli szemléletű szakember (Di Matteo, Benitez, Mourinho, Conte) alatt is megállta a helyét, s szolgálati ideje alatt hat trófea elnyerésének is részese volt. Szakértelmére az angol válogatottnál is felfigyeltek, előbb az U21-es, majd a nagycsapatnál lett assistant manager – jelenleg Southgate szárnysegédjeként készül az oroszországi vébére.

Ezek voltak a 2017-es év nagy történései. Akadt elég okunk örömre, de olykor bizony bosszúságra és keserűségre is. Ami biztos, emlékezetesre és karakteresre sikeredett. Várjuk a folytatást, 2018-ban is Blue Is The Colour! Nektek pedig BÚÉK!

 • Endy919

  pár napja gondolkozok rajta , de HA nyáron távozna Conte , akkor visszatáncolhatnánk egy 4 védős felálláshoz (4-3-3).

  Sok igazolás nem is feltétlenül kellene hozzá . Kéne egy LB , meg egy top játszótárs Edennek. Illetve Pedrot lecserélném egy fiatalabb játékosra (Thorgan/Bailey/Malcom)
  Meg ha addig nem oldjuk meg a Batman ügyet , akkor még az.
  (Moratát meg nem írom , mert nálunk fog megöregedni és majd 29 évesen kölcsön veszi a Leganes)
  Tavozók : DL,Moses,Baba,Pedro és kész .
  FM off 😀

  • ezt nagyjából feldobtam 1,5-2 hónapja 😛 😉
   egyébként Mosest 4-3-3-ban sem küldeném el, cserének kiváló, HG meg kell.

  • Ha nyáron távozik Conte, és nem Allegri jön a helyére, szerintem nincs az az isten, hogy ezzel a kerettel valaki még erőltesse a háromvédőt.

   • ebben azért nem vagyok biztos, elég sokan átálltak 3 védőre a PL-ben is, igaz, a top6-ból kevesen (talán csak az Arsenal meg félig a Spurs), de aligha hiszem, hogy onnan kerülne ki az új edzőnk.

    Mondjuk, ha új edzőnk lesz, és nem Allegri, szerintem az Ancelotti-Deschamp-Blanc hármasból fog kikerülni a következő, velük viszont sztem is visszaállnánk 4 védőre.

   • myheartisblue

    Ez most eszmefuttatas, vagy tenykent kezelitek h. Antonio bucsut int nekunk az ideny vegen?

   • mindkettőnknél ott van a “HA”, szerintem konkrétan tényként nem kezeli senki, de azért hol jobban, hol kevésbé, de folyamatosan ott lebeg Damoklész kardja a szerződés felett. Időnként Conte részéről is, máskor meg a klub részéről. Lássuk be: a legkomolyabb trófeaesélyünk a Coc a szezonban, ahol most 2 meccs jön az ellen az Arsenal ellen, akiket Conte óta alig-alig tudunk legyőzni (és nekik is ez a trófea van a szezonra). Trófea nélküli szezont nem nagyon élt túl senki a Chelsea padján Abra ittléte óta, no meg nem is töltött ki senki 3 éves periódust (utoljára Ranieri volt, aki 4 szezont tudott teljesíteni, azóta 2,5 a max – de még az elmúlt 30 évben is vadászni kell az ilyet, mert tán egyedül Hoddle volt még, aki kihúzott 3 teljes szezont)

    Ha nem nyerünk semmit, de meglesz a dobogó, a BL indulás, és nem lesz szégyenteljes folyamatos eredménysor, benne van, hogy Conte megéli az őszt is (persze az Emenalo nélküli nyári ablak erősen kérdőjelessé teszi ezt), akkor is a starttól fogva nagyon izzadni fog a tenyere, az tuti. Én nem bánom, ha marad, elvégre a folyamatosság híve vagyok, de nem tudok annyira ragaszkodni sem hozzá, hogy tüntessek, ha távozik.

   • Az lehet, hogy Pochéknál pl. felmerült a három védő, de szvsz egy felmerülő név sem erőltetné ezzel a kerettel AC juvés utódján kívül a háromvédős szisztémát. Talán még ő sem, nála sem fakad ez ennyire filoszból, mint Conténál. Hiába vagyunk egy évvel később, szerintem maga a keret nem lett kevésbé 4-2-3-1/4-3-3 kompatibilis, sem pedig sokkal alkalmasabb 3-5-2-re. Bárkit hozatnánk az elérhető mesterekből, koránt sem hiszem, hogy szándéka lenne kifacsarni a csapatból ezt a felállást.

  • mohacsia

   4:3:3-ban mondjuk így nézne ki a kezdő:

   Courtois
   Azpi – Rüdiger – CH – Alonso
   Bakayoko – Kanté – Fabregas
   Pedro – Morata – Hazard

   • Endy919

    Jaja. Itt leginkább csak Pedrot cserélném le egy komolyabb játékosra , hogy ne mindent Edennek kelljen csinálni.

   • mohacsia

    Ha Bakayoko életjeleket mutatna, akkor ez nem is nézne ki olyan rosszul, de szerintem nem jó ötlet Hazard-t visszarakni szélre. A 3:4:3 előtt látványosan szenvedett a vonal mellett.

   • myheartisblue

    Bakayoko nem lenne jo opcio ott szelen, ird csak szepen at Mosesra/Willianra… 😀

   • Endy919

    szerintem félre értetted 🙂

   • “A 3:4:3 előtt látványosan szenvedett a vonal mellett.”

    ne keverjük a szezont a faszommal, volt egy szar szezonja, de előtte nem volt baja vele. Egyébként is a modern 4-3-3 az nem olyan, mint amit mi játszottunk JM 1.0-val, két vonalszélsővel, hanem olyan, mint amilyet a Bayern játszott Rib&Rob koprodukcióval, vagy amit most játszik a City Sanéval és Sztörlinggel. (btw, ahol Hazard korábban látványosan szenvedett, az pont az a középső, amolyan féltizes pozíció volt, ahol most élvezkedik 3-5-1-1-ben)

  • Bukkakebáró Idemitirjak

   Offolom az offod:
   FM 17-én játszol még? Kíváncsi vagyok a taktikádra! 😀

   • Endy919

    Tegnap éjszaka kapcsoltam be pár hónapos kihagyás után 😀

    Kezdtem egy új karrieirt , az alap felállás 4-3-3 , előny megtartásra és nehezebb meccsekre pedig van egy elég defenzév 3-5-2 , kontrákra beállítva. Még csak a baratságos meccseket játszom (most kaptam el a Barcát 2:0ra) , de a köcsög Monaco nem adja Bernardot,így kell egy jobbszélső.. 😀

    De szerintem ez a szezon nem lesz sikeres , bele kell rázódni.

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Én is hónapok után kezdtem tegnap!!! újra. Miafene! 😀
    Az Evertonnal kezdtem egyet, fasza 4-5-1 kőkemény kontra foci, de eddig csak a Chelsea fogott meg idegenben, meg X egy másik nagy ellen, de kb 10 forduló után első helyen vagyok!
    Asensio olcsó és nagyon vaddisznóvá fejlődik.

   • Endy919

    ez már nem lehet véletlen 😀

    Lukakut eladtad? Vagy lehet vslahogy fridsíteni az adatbázist?

   • Bukkakebáró Idemitirjak

    Itt az update, meg leírás hozzá, könnyü felrakni.
    https://www.fmscout. com/a-fm17-transfer-data-update-packs-by-pr0.html

   • Endy919

    :*

 • kormolar

  Manchester City have made their first move to prise Alexis Sanchez from Arsenal and a £30m deal could even be completed this week. (Daily Express)

  akkor már inkább ingen adnák nyáron…

  • kormolar

   am érdekesebb és hihetőbb dolog: kijött egy CIES study a világ legértékesebb játékosairól:

   top 5 :
   Neymar
   Messi
   Kane
   Mbappe
   Dybala

   Ezzel még semmi gond nincs(bár vicces h Neymar csak a kora és a valag pénzes átgazolása miatt értékesebb mint Messi), mint azzal sem h CR a 49…. viszont az h Hazard 18. és olyan nevek vannak előtte, mint Lukaku(8) Pogba(10) Rashford(15)
   Életkor, szerződés, válogatott, életkor,position (legyen ez csapatban betöltött szerep,forma vagy akármi )

   • balazsh

    Valamilyen szinten hitványok ezek a listák, mert azt próbálják állítani, hogy feltalálták a spanyol viaszt, amin a híroldalak napokig csámcsoghatnak, miközben simán egy transfermarkt adatbázisra ráeresztettek egy lineáris regressziót.
    De nehéz eltagadni a relevanciáját, ezek piaci értéket néznek, és ha azt hiszed, Lukakut vagy Pogbát olcsóbban meg tudná venni egy teszemazt real, mint Hazard-t akkor valószínűleg tévedsz. Érdekességnek, illetve néhány alapvető konklúzió levonására (minthogy milyen sokat is számít a szerződés hossza) jó, de ennél többet szerintem nem tud és nem is érdemes vele foglalkozni.

  • ktomi93

   megy a padra, ha ilyen hülye remélem ott is fog maradni sok-sok évig

  • balazsh

   Fasz se érti, hova kell nekik, most, hogy még Sterling is egész jól nyomja.

 • Balázs Kozó

  A Világ csodája lenne egy újabb x, szét fogtok minket analizálni 🙁

  • myheartisblue

   Honnan gondolod? Serultek? Nektek az FA kupa bucsuval ez most elegge fontossa valt,nemde?

   • Balázs Kozó

    Továbbra is sérült minden faszább játékos. S ha ugyanezeket csapja ki a gyepre a vén kecske, akkor kb kár is kimenni.

   • adam10

    Özil, Sanchez holnapra még Arsenal játékosok lesznek? 🙂

   • Balázs Kozó

    Özil tuti, Alexisben nem vagyok biztos 🙂

   • lamps8

    szerintem ott lesznek, Bakayoko a legutóbbi meccsen is örömjátékkal kedveskedett nekik(= hagyta hogy azt csináljanak amit akarnak)

   • Balázs Kozó

    Igaz-igaz, ha alegfosabb kezdőnk is lesz, a jó öreg Bakayokoban még bízhatunk.

   • myheartisblue

    Uggyan uggyan, 2 meccsre jatszak es az Arsenal kint lohet golt ami hasznos lehet egy dontetlen eseten. Miota Conte van, mindig “gyengenek” van kikiaaltva az Arsenal, aztan 7 meccsen 3 dontetlen, 3 nyereseg 1 vereseg, az nem rossz stat. Ma is ezt erzem…aztan majd jon Bellerin, Kolasinac es a tobbiek es X vagy beeg a Chelsea. De meglatjuk, en minden esetre varom az esti meccset. Meg ha FBn ugy be is oltottal 😀

   • Balázs Kozó

    Sérült: Ramsey, Kola, Giroud, Kosc, Monreal.. Azaz a védelemből a megbízható emberek, és a csoda-csere csatár.

   • Tornando Ferres

    Azt tudod, hogy csak holnap lesz? 😀

   • Balázs Kozó

    Ó, azt hittem az FB erre van :D. De komolyabban:
    – Mindenki hisztis picsa (én is)
    – Ha oltasz valakit, benne van, hogy nem érti (a keresztem)
    – Pusztán kiemeltem azt a három frázist, ami miatt rádugrottak a primadonnák.
    – És nem is oltottalak 😉 (lásd második pont? 😀 😀 )

  • kasata91

   Elsőre azt olvastam hogy análizálni. 😀

   • Balázs Kozó

    Nem véletlenül. Írhattam volna azt is, hogy önként s dalolva markoljuk majd a bokánk.

    Nyilván annak szurkolok, hogy nem, de nem teszem messzire az Unicumos flaskát.

   • lamps8

    csak akkor legalább szilvát igyál, ne nextet.

   • Balázs Kozó

    Barbár. Unicumot mondtam, nem a csajoknak kotyvasztott verziókat 🙂

 • kasata91
 • lamps8

  Andreas Christensen has signed a new contract with Chelsea through to 2022. #CFC

  • lamps8

   és Marina !!!

  • kasata91

   Nagyon helyes. Jöhetnek a belgák.

  • a legjobb hír, ami történhetett. Zseniális a dán, nagyon örülök!

   • az már csak hab a tortán, hogy “saját” fiatal. TC volt az első, de ő még sántít, elvégre ő nem akadémia-produktum, kb nulla percet játszott itt, a dán viszont évekig pallérozódott a Chelsea U-ban. Vele ténylegesen sikerült egy ifit beépíteni.

 • Endy919

  Brown szalag szakadás… a szezonjának off.

  • 🙁 kár érte. A szezonjáért is, meg a karrierjéért is. Benne több volt talán, mint amennyit láthattunk.

 • kormolar

  azért nevetnék, ha a Bristol döntőzne…

  • Endy919

   nem lenne rossz , de szerintem kapnak egy négyest + ott a visszavágó

   • ha a Bristol ezt ma lehozza X-re, már az óriási szó lesz.

   • Endy919

    mondjuk egy Manchesteri csapatot már kiejtettek idegenben .. 🙂

   • 🙂 ha ma néggyel nyernének is rezegne a léc, de mindenesetre szép teljesítmény. A City épp mindent támadásra tesz fel, Yaya helyére áll Aguero… kontragólt! 😀

   • Endy919

    ámen

   • áh, szakadjon meg Kun. Na, ennyivel van előttünk idén a City. Ezeket a meccseket buktuk mi el sorban, ők meg húzzák be utolsó perces gólokkal.

   • Endy919

    No mindegy , így majd egy 1:0-al , idegenben lőtt góllal megy tovább a Bristol 😀

   • kormolar

    ennyivel jobb a keretük…ha nekünk is ilyen kispadunk lenne akkor nálunk sem lenne probléma…

   • :DD hát persze

   • kormolar

    nálunk nincs 2 majdnem egyforma tudású csatár…. nincs 3-4 top szervező játékos….nincs minőségi cserénk szélekre,wingback-ekre…és egy hosszú szezon során jó ha az ember tud rotálni… a kapusposztbeli különbséget modnom a legkevesebbnek, h TC mögött nincs hasonló kaliber a padon…

   • lamps8

    nekik sincs. kidőlt Mendy, aztán Delfinből csinált LB-t.

   • kormolar

    ő szerintem alapból sem lett volna szélső Pepnél…a Zinchenko játszatása szélső védőként az már inkább kényszerből van…

   • Endy919

    Akkor mi lett volna , ha nem balhátvéd?

   • egy Pep csapatban k. mindegy ki jatszik vedoben kis tulzassal. Amig csak ok tamadnak, minel tamadobb tipusu vedok, foleg nyilvan szelsovedok jatszanak, annal jobbak, mivel lofasz dolguk nincs vedekezesben a letamadason kivul.

   • ez mind igaz (hát, legalábbis majdnem), csak ennek kb semmi köze nincs ahhoz, hogy a City behúzza az utolsó percben a meccseket, mi meg nem.

   • Nem a kispad a gyenge, hanem a kezdo 😀 Bakayokokkal szarakodunk gyerekek…

 • lamps8

  ennyit a sorsolással kapcsolatos mákunkról.
  szerdán kupázunk, de szombat 4től már játszunk.
  a city kedden kupázik de vasárnap játszik az utolsó időpontban. azért durva hogy az ilyenekre nem tud egy vétót dobni a szövetség, persze kell a lé a tv-s zsákból, de határt kellene szabni ennek.

  • kormolar

   azért nem hinném h megváltoztatják a bajnoki menetrendet mert mi menetelünk a kupába… sajnos a “sikereknek” ez az átka…

 • kormolar

  off: Costa mióta visszatért 3 meccs 2 gól 1 gólpassz…

  • myheartisblue

   es egy piros.

   • Endy919

    mondjuk az egy totál faszságból született , nem pankrációból

   • Jah, ami rohej valljuk be. Meccset azzal befolyasolni, hogy tulzott goloromert masodik sargaval kiallitani vkit, elkepeszto, hogy ez ma egy legitim buntetes…

 • Kenny Tete tackle

  Úgy hírlik előrehaladt tárgyalásokat folytat Abra új személyzete Fekirrel, ~65M€+bónuszokban gondolkodik Aulas, Bertrand Traoré visszavételével meg várnátok..

  • ha a costás lét erre az évre számolják, akkor simán eltudom képzelni, hogy van valóságalapja.

  • lamps8

   ő mennyire élőhalott manapság?

  • Endy919

   nagyon örülnék neki , de valahogy már nem hiszek a mesékben .. pláne januárban.

  • mohacsia

   És az ki a rák?

   • Endy919

    A Lyon kb legjobb játékosa . Gólfosó , ballábás , jobbszélső . Pont amire szükségünk lenne.

   • mohacsia

    Nem nézek francia ligát és őt nem láttam eddig naponta az angol sajtóban.

   • lamps8

    egy boldogtalan ember aki sohasem játszott fifaval. shame.

   • mohacsia

    Kinek van arra ideje?

   • szerintem pont nem fekir kontextusában kéne “kiarákot” fogalmazni, a francia liga egyik legnagyobb prospectjéről van szó.

 • kormolar

  Romelu Lukaku refused to sign a new contract at Everton after a voodoo message told him to join Chelsea, according to the club’s major shareholder Farhad Moshiri.

  The Belgium international was in a meeting in March at which he was scheduled to sign a new contract – around the time his agent Mino Raiola claimed the deal was 99.9 per cent done – when the u-turn happened.

  “We offered him a better deal than Chelsea and his agent came to Finch Farm to sign the contract,” Moshiri told Everton’s AGM.

  “Robert (Elstone, chief executive) was there, everything was in place, there were a few reporters outside, then in the meeting Rom called his mother.

  “He said he was on a pilgrimage in Africa or somewhere and he had a voodoo and he got the message that he needs to go to Chelsea.”

  • Endy919

   Akkor ez a szar forma a voodoo hatása ?

   • mohacsia

    Remélem

  • nemsokára kiderül, hogy nem is az ő, hanem Adebayor anyja volt, és ő szórt woodoo átkot a belgára 😀

 • Hazard

  Chelsea want to loan out Charly Musonda Junior to another English club. He’ll be allowed to leave this month.

  • Sandic

   Ha nem csampós klub, akkor ezer örömmel.

   • myheartisblue

    Miert Champoban nagyobb a terheles,tobb meccs=tobb tapasztalat es tobb az eselye bekerulni a kezdobe. Nincs a Champoval semmi gond, kulon orulnek ha a TOP 8 Champo csapathoz kerulne, ahol szukseguk van egy kreativ add-on playerra.

   • Én sem igazán értem a kivetnivalót a champóban. Egyrészt fizikális fejlődés szempontjából kiváló támpontot ad környezet, másrészt az eddigi champós-kölcsönökben sem vélek felfedezni semmi olyat, ami miatt kerülnünk kéne a másodosztályt. Akiben megvolt a lehetőség (Bamford, Abraham, Kalas, Atsu) nagyjából fel is építette magát ott, és ki is bontakozott. Persze ettől még nem lesz alkalmas a PL-re feltétlen, de a kölcsöneink szempontjából kimondottam jó alapozó volt eddig az a terep.

   • Sandic

    Nem tudom, a csampót inkább ilyen Brown vagy Palmer szintű játékosnak tudom elképzelni, Musonda szerintem 1 szinttel legalább felettük van, ugye a LaLigában is volt 1 értékelhető szezonja.
    Próbálok visszagondolni, hogy kik voltak azok, akiket a PL-be adtunk kölcsön, és vitték valamire, így hirtelen Lukaku, Bertrand és Moses jut eszembe (utóbbi mondjuk már PL csapatban játszott, amikor megvettük). Akik a csampóban voltak kölcsön, kb. eltűntek, onnan így hirtelen Aké tudta felépíteni magát. Bár ez is inkább csak statisztika jellegű, nem garantál semmit.

   • Szerintem ez egyáltalán nem vezethető le a ligára. Igen, akiket oda adtunk kölcsön, azoknak egy része eltűnt. Viszont ez mennyivel nagyobb rész, mint a PL-be kölcsönadott játékosok, vagy a hollandokhoz kölcsönadott játékosok része? Szerintem semmivel. Mindemellett Bertrand pont rossz példa, mert ő meg tucatnyi Champós gárdának volt kölcsönadva, mielőtt számításba vettük. Nyilván aki a champóból ki tud emelkedni, az képes szintet ugrani, aki nem, az annyira nem. Tammy erre képes volt, Kalas annyira nem. Van Aanholt szintén képes volt rá, Piazon nem. Bamford meg fasza volt ott, de a PL szintjét nem ütötte meg.
    Szummázva én nem tudom a ligában látni a problémát, az egyénekben inkább.

   • Hazard

    Nem hiszem, bár az utóbbi időben nem sok értelmes dolgot tud felmutatni a vezetőség Christensen hosszabbításán kívül. Ha oda elküldik, akkor darabokban fog visszajönni. 😀

Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com